Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 93 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 16 Paź 2024 17:56 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
wynajem-auta-pytania-ogolne,1621,144382&start=160#p1730113
 Profil Relacje PM off  

❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩 ❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩
🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍 🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍
#82 PostWysłany: 16 Paź 2024 17:58 
Awatar użytkownika

Loty: 518
Kilometry: 1 246 312
niebieski
Tylko jedno 1900, na wypadek kradziezy albo na wypadek kolizji.

#83 PostWysłany: 16 Paź 2024 18:04 

srebrny
No chyba, że nastąpią obydwa przypadki ;)
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 16 Paź 2024 18:11 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 88 567
srebrny
@boots napisałem w kilku tematach, bo sam juz nie wiem, w którym powinienem pytać. W tym o UK nikt nie odpisał mi ostatnio haha :D
Każdy temat od czegoś innego w sumie - ten z PKO o karcie PKO, ten z UK o wypożyczeniach w UK, a ogólny wiadomo jest... ogólny.
Chyba Wam zaufam :D

#85 PostWysłany: 16 Paź 2024 18:23 

srebrny
Ufaj tylko sobie ;)
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 27 Paź 2024 13:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Luton, Drivalia przez Discovery Cars, bez ubezpieczenia, full to full, nieograniczony przebieg. Biuro poza lotniskiem, autobus co pół godziny. Minimum formalności przy odbiorze i zdaniu auta. Depozyt zdjęty po kilku dniach. Polecam.

#87 PostWysłany: 01 Gru 2024 21:27 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 88 567
srebrny
Historia wypożyczenia auta trochę długa. Lecieliśmy do Luton (LTN) od 27 do 30 listopada. Z uwagi na godzinę przylotu tj. 21:10 wchodziło w grę tylko wypożyczenie na lotnisku, a nie gdzieś w zewnętrznej firmie poza lotniskiem (mieli czynne do 21). Na lotnisku buda otwarta do 22.
Najpierw wypożyczyłem przez Carrentals.co.uk w Budget Fiata 500 na 3 dni od środy godz.22 do soboty godz. 20 za £63.
Żona mi wybiła z głowy głupi pomysł, bo uznała, że się nie pomieścimy. W sumie mieliśmy 4 plecaki i wózek. Zatem anulowałem to wypożyczenie.
Poprzez GotRentalCars.com wypożyczyłem Focusa za £68 w Europcar. Tydzień później Focus staniał, więc wypożyczyłem go ponownie za £55. W kolejnym tygodniu Focus znowu staniał, a dodatkowo w tej samej cenie pojawił się Opel Crossland, więc tym razem wziąłem Opla za £48.
Przyjechałem na lotnisko, wszystko elegancko, depozyt £700 i propozycja czy może być Jeep Avenger. Oczywiście się zgodziłem. Auto świeżynka, kilka miesięcy, a na liczniku 176 mil. Przejechaliśmy 274 mile czyli 440 km. Na koniec przy tankowaniu do baku weszło 26,58 litra benzyny, więc spalanie wyszło 6,04 litra/100 km. Autko z silnikiem 1.2, ale w miarę sprawnie się nim dało jeździć.
Na koniec szybkie zerknięcie na auto przez pracownika Europcar, dal mi do podpisu ekran na telefonie i za kilka dni wróci depozyt.

Załącznik:
Jeep1.jpg
Jeep1.jpg [ 221.07 KiB | Obejrzany 1146 razy ]
trunks lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#88 PostWysłany: 19 Sty 2025 23:10 
Awatar użytkownika

Mam pytanie techniczne :
Chcę wynająć samochód w Europcar w Bristolu. Nie posiadam karty kredytowej. Posiada ją moja żona, ale z kolei ona nie chce jeździć " po drugiej stronie ".
Czy karta kredytowa musi być wystawiona na kierowcę, czy mogę zapłacić żony kartą, a umowa będzie na mnie ?

Bo z tego co wyczytałem nie ma opcji płacenia kartą debetową.

Jak się nie uda, widzę, że Hertz ma taką opcję, żeby zapłacić debetową

A czy korzystacie z Revoluta w takich przypadkach ?
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 20 Sty 2025 09:36 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Karta musi być na kierowcę. Tutaj opcją byłby wynajem na Żonę i wykupienie drugiego kierowcy - Ciebie
 Profil Relacje PM off
Aga_podrozniczka lubi ten post.

#90 PostWysłany: 27 Sty 2025 08:44 
Awatar użytkownika

Może komuś się przyda.
Wynajem auta Europcar - Bristol, UK.
Można użyć polskiej karty debetowej. W moim przypadku Opłata online 3 dni przed wynajmem auta. W dniu wynajmu blokują na koncie 100 funtów na poczet paliwa ( mi zablokowali o 8 rano, a auto odbierałem dopiero o 20 ).

Po przylocie trzeba wyjść z lotniska na zewnątrz. Wzdłuż chodnika znajdują się przystanki autobusowe. Trzeba znaleźć ten z oznaczeniem " Car Rental ". Co 15 minut podjeżdża bezpłatny autobus, który w 10 minut dowozi nas na plac wypożyczalni. Wszystkie firmy mają tu swoje punkty.
Zamówiłem Forda Focusa, dostaliśmy w tej samej cenie VW Golfa z nawigacją i przebiegiem 14 tys mil.
Zamawiając na ich stronie wybrałem opcję z 0% wkładem własnym w przypadku awarii, przez co od piątku 20:00 do niedzieli 16:00 zapłaciliśmy 640 zł. Ubezpieczenie nie pokrywało : zgubienia kluczyków, nalania złego paliwa, zostawienia syfu w środku.
Przy oddaniu auta trzeba pamiętać, by wjechać na teren wypożyczalni ( na rondzie pierwsza w prawo + kolejna droga w prawo. Mijamy przystanek autobusów i jedziemy dalej prosto, przez szlaban. Trzeba dojechać do końca parkingu, skręcić w prawo i wzdłuż ogrodzenia znajdują się znaki konkretnych wypożyczalni. Odnajdujemy naszą, zostawiamy auto, idziemy do budki w której siedzi pracownik. On przy nas sprawdza wszystko ( u nas trwało to minutę ) , podpisujemy na tablecie odbiór i po chwili dostajemy maila z podsumowaniem ).

Tak w ramach ciekawostki :
Przy odbiorze samochodu dziewczyna usilnie próbowała nam wcisnąć dodatkowe ubezpieczenie twierdząc, że w naszym zamówieniu go nie ma. Gdy pokazałem maila z potwierdzeniem zadzwoniła do managera. Przez 10 minut próbowali znaleźć informację w systemie o moim ubezpieczeniu. Finalnie okazało się, że źle odczytała moje nazwisko i przez moment byłem kobietą :? :). Gdy poprosiłem o pokazanie mi ekranu komputera, pokazałem swój paszport, problem się rozwiązał.
 Profil Relacje PM off
agnieszka.s11 uważa post za pomocny.

#91 PostWysłany: 09 Maj 2025 13:00 

hej, temat juz sie pojawial na forum ale kilka lat temu wiec czy ktos ma aktualne info?
wypozyczylem w budget auto w newcastle przez booking, w warunkach jakie sa na stronie booking jest takie cos:

Dokumenty potwierdzające tożsamość
Przy stanowisku musisz podać:
Kompletne, ważne prawo jazdy każdego kierowcy
Voucher uprawniający do wynajmu

Dodatkowe dokumenty
Paszport lub dowód tożsamości każdego kierowcy
Potwierdzenie adresu domowego głównego kierowcy
Bieżący wyciąg bankowy na nazwisko głównego kierowcy
Bieżący rachunek za media na nazwisko głównego kierowcy

o ile jasne sa te z pierwszej grupy to co z dodatkowymi dokumentami? mam brac polskei wyciagi i rachunki? no i co niby jest moim potwierdzeniem adresu ?
czy faktycznie dotyczy to tylko rezydentow UK?
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 09 Maj 2025 13:21 
Awatar użytkownika

platynowy
Jak tu nie mieszkasz to tego nie potrzebujesz - typowe, paszport, prawko i wystarczy.

Nawet jakbys tu mieszkal to tez nie, mieszkajac w UK i wypozyczajac auto w UK trzeba podac im taki DVLA kod który uprawnia ich do wejrzenia w twoje prawko - punkty, wykroczenia, adres - sam nie wiem co dokladnie.
A te rachunki za prad itp. to wg mnie tylko jakby cos powyzej nie pyklo :lol:
 Profil Relacje PM off
dudajew lubi ten post.
Kashpir uważa post za pomocny.

#93 PostWysłany: 23 Cze 2025 11:20 
Awatar użytkownika

srebrny
London STN / Drivalia / wypożyczenie przez brokera VIPCars / 2 dni (20.06 - 22.06), ok 3GBP zapłacone online przy rezerwacji (robionej jakieś 1.5 mies wcześniej) + 65GBP dopłacone na miejscu. Depozyt 1500GBP, jeszcze nie zszedł, pewnie kiedyś zejdzie :D

ogólnie ok, miałem rezerwację na Peugot 2008, dostałem Skoda Scala (ok 1500km przebiegu, więc prawie nowy), nie wiem czy dlatego, że prosiłem, jeśli to możliwe, o samochód z ładowarką USB-C (tylko taki kabel miałem przy sobie) czy z innego powodu.

Samochód całkiem ok, ALE: dostałem manuala. I o ile jeżdżenie po lewej stronie nie jest dla mnie żadnym problemem (niedawno byłem miesiąc w RPA, ale miałem automata) , o tyle manual trochę był, bo na codzień jeżdżę automatem, a tu i manual i gałka biegów po drugiej stronie. Wielki problem to nie jest, ale parę razy prawie mi zgasł po zapominałem o redukcji biegu.

z lekkich minusów - tylko 1 pracownik w biurze, nie było dużo osób w kolejce (piątek ok 22.30) ale jakby było to mogłoby to wszystko naprawdę długo trwać. A i tak ok godz zajęło od mojego pojawienia się w biurze do odebrania samochodu.
Dojazd spod terminala shuttle busem, ok, powrót tak samo.

Mało to wszystko sformalizowane, mail z umową niby przyszedł tylko że bez załącznika, po oddaniu prosiłem, by mi wysłali kontrakt podpisany że wszystko ok na odbiorze - ale spieszyłęm się na shuttle bo akurat stał. Nie przysłali. Mnie to rybka, mam dobre ubezpieczenie, ale pilnujcie jeśli nie macie albo jesteście ogólnie bojaźliwi & nieufni.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 93 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość