Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Lista dostępnych kart w PL

Travel Elite Lions Idea Bank
https://www.lionsbank.pl/uploads/doc/14 ... 7%20r..pdf

Pekao World Elite Mastercard
https://www.pekao24.pl/_usercontent/_fi ... odrozy.pdf

MILLENNIUM MASTERCARD WORLD ELITE
https://www.bankmillennium.pl/delegate/ ... 652/latest

MASTERCARD WORLD BANK ZACHODNI WBK S.A.
https://static3.bzwbk.pl/asset/W/a/r/Wa ... _55620.pdf

MasterCard BGŻ BNP Paribas World Elite
https://www.bgzbnpparibas.pl/_fileserver/item/1508145

MASTERCARD ELITE NOBLE BANK
https://noblebank.pl/public/upload/pdf/ ... czenia.pdf

World Elite MasterCard mBank S.A.
https://www.mbank.pl/pdf/pb/regulamin-o ... -elite.pdf

MasterCard World Elite Alior Bank
https://www.aliorbank.pl/dam/jcr:e2379d ... 012017.pdf

MASTERCARD WORLD SIGNIA/WORLD ELITE Raiffeisen Bank Polska S.A.
https://raiffeisenpolbank.com/doclib/Ka ... 2017-1.pdf

Citibank MasterCard World Signia Ultime / World Elite MasterCard Ultime
https://www.online.citibank.pl/files/do ... Ultime.pdf

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 956 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48  Następna
Autor Wiadomość
#901 PostWysłany: 13 Paź 2024 18:59 

Loty: 105
Kilometry: 231 322
Moge zalozyc w mbanku karte kredytowa mieszkajac poza granicami polski? Wymagaja jakas umowe o prace w polsce?

Ostatnio edytowany przez Limapur, 13 Paź 2024 21:48, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍 Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍
Odpocznij blisko Malagi od piątku do wtorku za 799 PLN 🌤️🌊👣 Loty z Warszawy i dobry hotel Odpocznij blisko Malagi od piątku do wtorku za 799 PLN 🌤️🌊👣 Loty z Warszawy i dobry hotel
#902 PostWysłany: 13 Paź 2024 21:37 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
Jakaś umowę czy coś wymagają...
Limapur lubi ten post.

#903 PostWysłany: 21 Paź 2024 12:39 

-- 21 Paź 2024 11:58 --

Witam forumowiczów,
Mam kilka pytań dotyczących mbank i innych kart.
Posiadam kartę mbank od kilku lat. Nie jest jak tu czytam najlepsza... ma drogie przewalutowanie, nie ma darmowych saloników dla gości ani udziału własnego w samochodzie. Natomiast ma np ochronę zakupów (przez miesiąc) i co dla mnie najważniejsze ubezpieczenie kosztów leczenia w podróży dla rodziny niezależne od opłacenia tego kartą i niezależnie czy podróżuję razem z nimi ( bo chyba nie wszędzie tak jest np w ING trzeba razem ).
Korzystałem kilka razy i najbardziej wkurzające jest to że nie ma żadnego potwierdzenia ubezpieczenia( mówią że karta kredytowa jest potwierdzeniem) i żeby zgłosić trzeba najpierw dzwonić na mlinię. Jest to dla mnie chore. Pomijam to, ze muszę najpierw płacic z rozmowę ( rozmowa z botem i czekanie 10 min na człowieka) na mlinię np z USA czy Wietnamu, albo żona musi dzwonić do mnie żebym zgłosił). Ale co jakbym np miał wypadek i nie był w stanie sam dzwonić . Przecież osoba 3 nie będaca klientem mbanku nie uzyska chyba pomocy.
I stad moje pytania:
1. Jak to jest w innych bankach?
2. Może komuś udało się wymusić na mbanku żeby dali jakiś numer ubezpieczenia czy certyfikat i telefon do AXA żeby szpital sam mógł sobie dzwonić potwierdzać itp.
Jakieś rady ?

-- 21 Paź 2024 12:39 --

Nie mogę znaleźć funkcji edycji posta więc muszę tu poprawić.
Chodziło mi nie o ING tylko o PKO BP (że trzeba podróżować razem) . Natomiast w ING nie mogłem znaleźć czy nie trzeba opłacić podróży karta.
 Profil Relacje PM off  

#904 PostWysłany: 21 Paź 2024 13:52 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 455 640
niebieski
Mam MCWE z mBank, ale z ubezpieczenia nie korzystam, natomiast w PKO bez problemu otrzymasz elektroniczny certyfikat. Dzwoni się na automatyczną infolinię, podaje część cyfr karty płatniczej i via sms przychodzi link do krótkiego formularza, w którym podaje się m.in daty podróży. Następnie przychodzi certyfikat na email.
 Profil Relacje PM off  

#905 PostWysłany: 21 Paź 2024 14:06 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
@PiterK co do likwidacji szkód zawsze dzwonie na nr 225298502. Jest to nr axa podaję w jakiej sprawie dzwonie tj likwidacja szkody z polisy WE Mbank i oni to rejestrują. Fakt że zawsze to zgłaszam po powrocie gdy mam wszystkie papiery do likwidacji szkody. Nigdy nie zgłaszałem w chwili jęk wystąpienia.
Co do ubezpieczenia ja sobie chwalę w kilku przypadkach jest lepsze niż to z PKO np zwrot za Leki kupione w aptece -PKO odrzuca , wyższe kwoty zakupów po zagubienia bagażu itp ale to wszystko gdzieś już kiedyś było porównywane.
Garmond lubi ten post.
Garmond uważa post za pomocny.

#906 PostWysłany: 21 Paź 2024 14:24 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Z tym zgłaszaniem szkody to raz miałem taką przygodę w święto państwowe, że nie szło się dodzwonić.

MLinia przełączała mnie na jakiś numer gdzie był automatyczny komunikat po angielsku że nie można zrealizować połączenia. Tak 5 razy, ale w końcu podali jakiś inny numer. Generalnie likwidacja szkód działała słabo ale kasę za lekarza zwrócili.
 Profil Relacje PM off  

#907 PostWysłany: 21 Paź 2024 14:34 

srebrny
PiterK napisał(a):
-- 21 Paź 2024 11:58 --
2. Może komuś udało się wymusić na mbanku żeby dali jakiś numer ubezpieczenia czy certyfikat i telefon do AXA żeby szpital sam mógł sobie dzwonić potwierdzać itp.
Jakieś rady ?

Dawniej po kontakcie z infolinią mBanku wysyłali certyfikat ubezpieczenia. Potrzebowałem do przekroczenia granicy.

#908 PostWysłany: 21 Paź 2024 14:34 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
bez najmniejszego problemu dostałem od Axy potwierdzenie polisy przed lotem do Lwowa, nawet napisali na moją prośbę, że polisa obejmuje Covid.
 Profil Relacje PM off  

#909 PostWysłany: 21 Paź 2024 15:30 

No to muszę chyba bezpośrednio do Axa zadzwonić, bo na mlonii to nic nie wiedzą, nie mogą i nie ma takiej możliwości. Dziś 15 min dyskutowałem i w końcu radzili złożyć reklamację:)
 Profil Relacje PM off  

#910 PostWysłany: 30 Lis 2024 16:23 
Awatar użytkownika

srebrny
Pytanie do posiadaczy WE mBanku - czy udało się komuś indywidualnie wynegocjować lepsze warunki przewalutowań, niż standardowe 5,9% prowizji wynikające z TOiP? Myślę o samej karcie, nie mam PB gdzie przeliczenie waluty zdaje się być po kursach MC.
 Profil Relacje PM off  

#911 PostWysłany: 30 Lis 2024 16:27 

złoty
Curve?

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#912 PostWysłany: 30 Lis 2024 17:33 

złoty
@Konrad_PL Myślisz, że jest taka możliwość? Ja bym obstawiał, że nikt się nie będzie bawił w banku z osobnymi warunkami kk dla rożnych klientów i to nawet nie PB. To raczej systemowe rozwiązanie dla wszystkich. Spotkałeś się z czymś takim, żeby klienci banku mieli inne, indywidualne zasady rozliczeń kk?
 Profil Relacje PM off  

#913 PostWysłany: 30 Lis 2024 17:58 
Awatar użytkownika

srebrny
@lluukk osobiście doświadczałem - na przestrzeni nastu lat, będąc klientem tego banku - uznaniowych odstąpień od opłat za wydanie karty, opłatach rocznych pomimo niewykonania obrotu, opłat za przelewy etc. które jak byk siedziały w TOiP, a nieraz po krótkiej miłej rozmowie udawało mi się otrzymać całkowity lub częściowy zwrot i mam tu na myśli właśnie mBank, czy mLeasing. Fakt, nie spotkałem się z taką sytuacją w przypadku przewalutowań, stąd moje pytanie - niemniej spróbuję zagadać na infolinii i dam znać jakie efekty :)
 Profil Relacje PM off
lluukk lubi ten post.

#914 PostWysłany: 30 Lis 2024 18:05 

złoty
@Konrad_PL jeśli chodzi o te sytuacje jakie wymieniłeś to też miałem wielokrotnie zwroty, nigdy nie płaciłem za podwyższenie limitu na kk itp. (nawet mi zwrócili opłatę za wydanie WE - ale to było dawno ;) teraz są podobno mało elastyczni ) Jednak na inne przewalutowanie bym nie liczył, jedynie cień szansy widzę w zamianie WE na WE PB nie będąc klientem PB - pytanie czy to by przeszło, gdybyś próbował takiego manewru to daj znać jaki efekt.
 Profil Relacje PM off  

#915 PostWysłany: 01 Gru 2024 00:36 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 590 205
niebieski
PiterK napisał(a):
-- 21 Paź 2024 11:58 -- Korzystałem kilka razy i najbardziej wkurzające jest to że nie ma żadnego potwierdzenia ubezpieczenia( mówią że karta kredytowa jest potwierdzeniem) i żeby zgłosić trzeba najpierw dzwonić na mlinię. Jest to dla mnie chore. Pomijam to, ze muszę najpierw płacic z rozmowę ( rozmowa z botem i czekanie 10 min na człowieka) na mlinię np z USA czy Wietnamu, albo żona musi dzwonić do mnie żebym zgłosił)...
Jakieś rady ?

Potwierdzenie w PDF można otrzymać na maila z Axa (po połączeniu przez mBank z Axa). Gdy mBank ma awarię o której wspomniano (ja natrafiłem dwa razy na problemy z połączeniem w ostatnich trzech miesiącach) można poprosić o certyfikat pisząc na medical@axa-assistance.pl
mBank nie przekazuje bezpośredniego nr do Axa - nawet, gdy nie może zrealizować połączenia.
Dziś konsultant z Axa przekazał mi numer do bezpośredniego kontaktu 225759728. Zastrzegł jednak, że pierwsze zgłoszenie szkody musi nastąpić za pośrednictwem mBanku. Podany numer można wykorzystywać do późniejszych kontaktów.
Kurs trochę ratować można kartą Curve, a kontakt z mBankiem z zagranicy przez Skype : )

#916 PostWysłany: 03 Gru 2024 20:59 

czy korzystał ktoś z ubezpieczenia medycznego podczas wyjazdu rodzinnego
karta World Elite Mastercard z mBank
czy gdy chce zamówić lekarza dla dziecka dzwonie normalnie na infolinie mBanku i oni się wszystkim zajmują ?
 Profil Relacje PM off  

#917 PostWysłany: 03 Gru 2024 21:25 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
Niestety niczym się nie zajmują tylko przełączają Twoją rozmowę do ubezpieczyciela i dopiero tam się dowiesz co i jak.
 Profil Relacje PM off  

#918 PostWysłany: 03 Gru 2024 21:29 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Z tym przełączaniem na rozmowę do ubezpieczyciela są z kolei czasem problemy (jak podczas mojego wyjazdu i straciłem dobrą godzinę - dwie).

Natomiast pieniądze za lekarza zwrócili już bez problemów całkiem sprawnie.
 Profil Relacje PM off  

#919 PostWysłany: 04 Gru 2024 18:56 

Darek M. napisał(a):
Z tym przełączaniem na rozmowę do ubezpieczyciela są z kolei czasem problemy (jak podczas mojego wyjazdu i straciłem dobrą godzinę - dwie).

Natomiast pieniądze za lekarza zwrócili już bez problemów całkiem sprawnie.

właśnie tego obawiam się najbardziej, że jak będzie potrzebna pomoc to ciężko będzie się dodzwonić do konsultanta
do tej pory korzystałem zawsze z Warty i TU Europa i szybko i bezkosztowo można było organizować lekarza za granicą

i jeszcze pytanie czy aby uniknąć opłaty za przewalutowanie 5,9% to da radę doładować kartę Revoluta kartą kredytową i za granicą płacić Revolut ?
 Profil Relacje PM off  

#920 PostWysłany: 22 Gru 2024 11:53 

złoty
Konrad_PL napisał(a):
Pytanie do posiadaczy WE mBanku - czy udało się komuś indywidualnie wynegocjować lepsze warunki przewalutowań, niż standardowe 5,9% prowizji wynikające z TOiP? Myślę o samej karcie, nie mam PB gdzie przeliczenie waluty zdaje się być po kursach MC.

I jak, udało się coś wywalczyć?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 956 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości