Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1617 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 81  Następna
Autor Wiadomość
#1461 PostWysłany: 07 Paź 2024 13:14 

złoty
Po pierwsze nie jest to moja interpretacja
Po drugie, każdy klient posiadający statut w PB ma swojego osobistego doradcę i to jest informacja od niego.
Po trzecie najważniejsze, premium a private banking to jednak przepaść w kwestii wymogów.
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️ Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️
Zimowy relaks na Cyprze 🌞🏝️ 4* hotel w Pafos z wyżywieniem za 1719 PLN Zimowy relaks na Cyprze 🌞🏝️ 4* hotel w Pafos z wyżywieniem za 1719 PLN
#1462 PostWysłany: 07 Paź 2024 22:04 
Awatar użytkownika

HON fly4free
grodek napisał(a):
sranda napisał(a):
onufry_z napisał(a):
ING Visa Infinite
Aktywa w banku min. 500k
?

Wymaganie dotyczy poziomu inwestycji, z aktywami to byłoby zbyt prosto. ;)

Aktywa minimum bańka.

@sranda

Zróbcie to więc kompleksowo, proszę, tak żeby mod miał gotowego wikiposta.
Słaby jestem w temacie a wizja max 10 wizyt przyciska.
 Profil Relacje PM off  

#1463 PostWysłany: 09 Paź 2024 14:17 

powiedzcie, czy macie jakies doswiadczenia z Citibank World Elite™ Mastercard® Ultime ? PP bez ograniczen, ubezp na 7.5mln EUR (z ubezpieczeniem wkladu wlasnego w wynajmowanym samochodzie do 2000EUR), przewalutowania bez prowizji po kursie mastercard, jedynie na minus, zeby byla darmowa trzeba nakręcić rocznie 180k
przeczytalem gdzies, ze wystarczy miesieczny dochod 14k, czy ktos to moze potwierdzic?
 Profil Relacje PM off
rw30 uważa post za pomocny.

#1464 PostWysłany: 09 Paź 2024 14:30 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
A ile chcą opłaty, jak nie wykręcisz?
 Profil Relacje PM off  

#1465 PostWysłany: 09 Paź 2024 14:42 

1200

FUX napisał(a):
A ile chcą opłaty, jak nie wykręcisz?
 Profil Relacje PM off  

#1466 PostWysłany: 09 Paź 2024 16:32 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
To i tak taniocha biorąc pod uwagę ubezpieczenia. Sprawdzałeś, o ile jest gorzej niż w PKO z Infuniti?
 Profil Relacje PM off  

#1467 PostWysłany: 09 Paź 2024 23:13 

niebieski
Ktoś wie czy kartą dodatkowa do Citibank World Elite Mastercard Ultime ma też PP bez limitu?
Nie mogłem znaleźć informacji na stronach Citi.
 Profil Relacje PM off  

#1468 PostWysłany: 10 Paź 2024 09:23 

Tak, jest bez limitu dla posiadacza. Dla kart dodatkowych nie ma PP.
 Profil Relacje PM off
piwili uważa post za pomocny.

#1469 PostWysłany: 10 Paź 2024 23:48 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
-- 10 Paź 2024 22:48 --

Czy ktoś ma informację jak wygladało w cenniku wydanie karty dodatkowej w ING ślaskim ? Dla karty platynowej.
Szukam u nich na stronie ale nie widzę poprzednich dokumentów, teraz zjechali z limitami grubo, ale na czasie będęmiał pare podróży z koleżanką, i nie ma sensu wciągać jąw kredytówkę, wolałbym dorobić kartę za free ( o ile tak było w startym cenniku) , i jeśli dodatkowa karta kredytowa daje drugą kartę PP na okaziciela z wejściami za free.

Czy ktoś ma informację jak wygladało w cenniku wydanie karty dodatkowej w ING ślaskim ? Dla karty platynowej.
Szukam u nich na stronie ale nie widzę poprzednich dokumentów, teraz zjechali z limitami grubo, ale na czasie będęmiał pare podróży z koleżanką, i nie ma sensu wciągać jąw kredytówkę, wolałbym dorobić kartę za free ( o ile tak było w startym cenniku) , i jeśli dodatkowa karta kredytowa daje drugą kartę PP na okaziciela z wejściami za free.
 Profil Relacje PM off  

#1470 PostWysłany: 11 Paź 2024 08:38 

FUX napisał(a):
To i tak taniocha biorąc pod uwagę ubezpieczenia. Sprawdzałeś, o ile jest gorzej niż w PKO z Infuniti?

Sprawdze to i tam znac. Wydaje mi sie, ze ma naprawde dobre warunki, a jest pomijana na wiekszosci forów
 Profil Relacje PM off  

#1471 PostWysłany: 11 Paź 2024 08:43 

niebieski
szpaczny napisał(a):

Załączniki:
ing_platynowa.png
ing_platynowa.png [ 17.29 KiB | Obejrzany 2212 razy ]
 Profil Relacje PM off
szpaczny lubi ten post.
szpaczny uważa post za pomocny.

#1472 PostWysłany: 11 Paź 2024 09:02 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
piwili napisał(a):
Ktoś wie czy kartą dodatkowa do Citibank World Elite Mastercard Ultime ma też PP bez limitu?
Nie mogłem znaleźć informacji na stronach Citi.

W kontekście Citibank, to zakładałem tam ostatnio konto (zwykłe konto i kartę). Moim zdaniem to bank z archaiczną infrastrukturą technologiczną, wszystko zdaje się trzymać na włosku, pełno błędów. Najgorszy bank pod tym względem, z jakim miałem doczynienia. Z komunikacją też mają problem.

1. Zakładając konto kilkanaście razy musiałem robić zdjęcie dowodu i siebie, bo coś im nie pasowało
2. Jak już się udało, dostałem informację, że dokumenty są weryfikowane i konto zostanie założone do 7 dni, żeby czekać na maila
3. Po około 2 dniach zadzwonił telefon, odebrałem, nikt się nie odzywał. Przez kilka kolejnych dni nic się nie działo, musiałem sam do nich dzwonić żeby wyjaśniać sytuację
4. Okazało się, że już miałem w City konto (zamknięte ponad 10 lat temu) i przez to nie da się otworzyć konta zdalnie przez internet, musiałem iść do placówki
5. W placówce trzeba było wysłać zdjęcia dokumentów przez ich stronę www. Niestety proces był pełen błędów i nie udało się tego zrobić (robiłem przy nich z ich pomocą). W końcu zrobili zwykłe ksero albo zeskanował i dokument
6. Ich strona www do obsługi konta wygląda jak sprzed 15 lat

Więc miałbym obawy, czy w razie problemów za granicą ogarną temat...

Ostatnio edytowany przez piotrkr 11 Paź 2024 10:02, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1473 PostWysłany: 11 Paź 2024 09:24 

niebieski
Mam baaardzo podobne wspomnienia z ostatniego zakladania konta w citi. Caly proces przypominal mi escape room, w ktorym musze zgadywac jaki jest nastepny etap. Najwiekszym hitem byl juz sam koniec, gdy mialem zalogowac sie na swoje konto - proces rejestracji (tez mega dziwny, trzeba podawac numer konta zakopany gdzies w dokumentach) za nic nie chcial mnie przepuscic. Z ciekawosci sprawdzilem swoje konto zalozone kilka lat temu do karty kredytowej (juz dawno nieaktywnej) i magiczne moj nowy rachunek byl tam podpiety, bez zadnej informacji :D

Zgarniam 7.2% z lokaty i uciekam z tego archaicznego banku.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1474 PostWysłany: 14 Paź 2024 11:05 

Dzisiaj przyszły mi karty z World Elite z Aliora. Proces aplikacji - calkiem stanadardowy, w placówce. Z dokumetów potrzebowali umowy o pracę, bo niedawno zmieniałem.
Plastików Priority Pass już nie ma - trzeba się zarejestrować przez stronę i karta jest cyforowa w aplikacji.
Sama karta oprócz PP jest średnia mocno, ubezpieczenie niskie i transakcje walutowe po kursie banku.
Jako PP dla dwóch osób za 300 zł pierwszy rok - dobry deal, a nawet za to 1200 zł też ujdzie. Ale z Infinite nie ma co rezgygnować ze względu na ubezpieczenie i bezspreadowość.

To co mnie zdziwiło, to to że karta w Bezcennych chwilach nie pokazuje się automatycznie jako strefa premium - wydawało mi się, że w przypadku czarnych kart jest to z automatu, ale jednak chyba trzeba wyrobić obrót.
 Profil Relacje PM off
radomt uważa post za pomocny.

#1475 PostWysłany: 14 Paź 2024 16:06 

@lukaszlew7777 - czy masz gdzieś w dokumentach potwierdzenie, że do dodatkowej karty za 300zł też są PP? Czy po prostu już uzyskałeś 2 karty cyfrowe? Próbowałem uzyskać potwierdzenie tego na infolinii dziś i po 5 przełączeniach i rozmowach z 6 osobami - nie udało mi się, zaprosili do wizyty w placówce.

Rozumiem, że do dodatkowej karty nie potrzebowałeś obliczania zdolności kredytowej dla tej drugiej osoby?
 Profil Relacje PM off  

#1476 PostWysłany: 14 Paź 2024 16:15 

Mam w korespondencji w Alior Online. Generuje się też druga karta cyfrowa z nielimitowanymi wejściami. Co prawda wg tej karty wejścia dla gości tez są nolimit, ale te są płatne.
W każdym razie - wypróbuję to w tę sobotę i zobaczę czy działa i czy coś nie naliczy.

Do dodatkowej karty nie potrzebujesz liczenia zdolności, bo to karta podpieta pod Twój limit. Po prostu kosztuje 300 zł.
 Profil Relacje PM off

#1477 PostWysłany: 14 Paź 2024 17:35 

@lukaszlew7777 dzięki za odpowiedź! Jeszcze dopytam - przed złożeniem wniosku udało się uzyskać potwierdzenie PP dla drugiej karty w bankowości online? W tym tygodniu chce się wybrać do oddziału, ale wolałbym miec to potwierdzenie faktycznie gdzieś na piśmie.

Daj prosze znać po sobocie czy na pewno obyło się bez dodatkowych kosztów. Dzieki!
 Profil Relacje PM off  

#1478 PostWysłany: 14 Paź 2024 19:40 

Mam potwierdzenie że Priority Pass, jest dla obu kart i dla obu mam wygenerowane karty w aplikacji. Jak chcesz mieć jakąś podkładkę to musisz sam napisać. Na infolinii też mi tak mówił jakiś gość.
Generalnie kontakt z tym bankiem jest kiepski, a dodzwonienie się na tą infolinię to droga przez mękę.
Sam produkt też jest taki sobie, więc myślę że wielu klientów ta karta nie miała.

Pobrało 300 zł za wydanie dodatkowej, bo obecnie jest promocja i za wydanie głównej nic nie płacisz.
 Profil Relacje PM off

#1479 PostWysłany: 22 Paź 2024 01:23 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
golen napisał(a):
szpaczny napisał(a):

Dzisiaj wyrabiałem dodatkową kartę.
Można to zrobić przez aplikacje - O ILE PESEL naszego drugiego kartowicza jest w systemie ING Slaskim.
W Przeciwnym wypadku trzeba udac sie do placówki banku, wprowadza jego dane - nic nie musi podpisywać i wtedy apka już puszcza.
Kto miał karte na starych zasach (nielimitowane wejścia) zostaje bez zmian, także dla nowej - dodatkowej karty.
Zmiany są tylko dla nowych klientów, zmienijących aneksy.
 Profil Relacje PM off  

#1480 PostWysłany: 23 Paź 2024 23:15 

srebrny
lukaszlew7777 napisał(a):
Generalnie kontakt z tym bankiem jest kiepski, a dodzwonienie się na tą infolinię to droga przez mękę.

z tym bankiem to ostroznie, bo mi kiedys karte zablokowali na amen na weekndzie, wiec nie mialem przez weekend i kilka dni po dostepu do karty na tym koncie.
a dlaczego zablokowali ? bo byla podejrzana transakcji na kilka set pln, na bardzo podejrzanym portalu allegro.pl
wniosek - mocno nie polecam. aha i oczywiscie infolinia to jakis zart, droga przez meke
 Profil Relacje PM off
lukaszlew7777 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1617 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 81  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości