Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 19 Sie 2024 12:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Szkoda mi rezygnować ze skutera i gdybym miał 100% pewność, że w dniu w którym będę zwiedzał wyspę nie będzie padać, to prawdopodobnie zdecydował bym się na skuter - ostatecznie jednak wybrałem auto.
Co do wielkości wyspy, to zorientowałem się dopiero w momencie robienie planów - ciężko ogarnąć wszystkie miejsca, które chciałbym zobaczyć w ciągu jednego dnia. Pomijając czas, to liczba kilometrów do zrobienia jest dość spora, stąd faktycznie auto jest lepszym wyborem.
 Profil Relacje PM off  

W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️ W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️
Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️ Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️
#22 PostWysłany: 19 Sie 2024 14:08 

Potwierdzam - Lotte na Jeju - wymóg międzynarodowego prawa jazdy. Polskiego nie chcieli nawet oglądać. Wyspa jest spora, przejechanie z jednej na drugą stronę to czasami nawet 1,5h. Drogi są bardzo dobre, ludzie jeżdza raczej w porządku.
 Profil Relacje PM off
dziamu lubi ten post.

#23 PostWysłany: 22 Sie 2024 08:21 

niebieski
Macie jakieś doświadczenia z wypożyczaniem auta na Jeju z fotelikami dziecięcymi ? Nie ma z tym problemu, foteliki są w dobrym stanie? Która wypożyczalnie byście polecili ?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 31 Sie 2024 23:14 

piszecie o mapach samochodowych koreańskich, a czy goole nie pokazują tras czy pokazują niedokładnie ?
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 01 Wrz 2024 09:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Google Maps - tylko komunikacją zbiorowa - trasy samochodowej lub pieszej już nie pokazuje - wg mnie szkoda czasu - polecam przerzucić się na NAVER Map - jak się przyzwyczaisz do tej apki, to śmiga aż miło
Image
Image
 Profil Relacje PM off
dziamu lubi ten post.
dziamu uważa post za pomocny.

#26 PostWysłany: 19 Wrz 2024 20:57 

niebieski
Hej zapytam raz jeszcze, bo w ostatnim czasie sporo osób poleciało do Koreii :)

Polecacie jakąś konkretną wypożyczalnie aut na Jeju ?

Czytałem że na lotnisku są spore droższe niż kilkaset metrów ale raczej z wózkiem i walizkami wole uniknąć dłuższego spaderu.
Jadę z małymi dziećmi więc pewnie będę też foteliki potrzebował wypożyczyć może cos ktoś może zarekomendować
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 20 Wrz 2024 11:15 

Ja korzystałem z Lotte, było najtańsze jak porównywałem gdy robiłem booking. Tak w zasadzie to na samym lotnisku masz taką małą ladę z kilkoma wypożyczalniami (chyba kojarzę jeszcze SK), gdzie sprwadzają dokumenty, przyjmują płatność itd., po czym i tak musisz isc na shuttle busa, który wiezie cię kilka minut do głównej siedziby. Tam po raz kolejny sprawdza prawo jazdy (międzynarodowe, polskiego nie chcieli oglądać) i prowadzi cię do auta.
 Profil Relacje PM off
Zjadacz lubi ten post.
Zjadacz uważa post za pomocny.

#28 PostWysłany: 20 Wrz 2024 19:39 
Awatar użytkownika

złoty
Ja brałem przez pośrednika, już nie pamiętam czy kayak czy Skyscanner, potem przejście do discovercar, a sama wypożyczalnia to onerentcar, wszystko szybko i sprawnie była nawigacja po angielsku i 0 problemów, oddanie auta b.szybkie, na kwitach które dają jest napisane gdzie podejść, jakie stanowisko busa i który numer, bo jeździ kilka w różne miejsca, powrót pod terminal
 Profil Relacje PM off
Zjadacz lubi ten post.

#29 PostWysłany: 20 Wrz 2024 20:11 

Loty: 82
Kilometry: 122 035
niebieski
Wyszukiwarka: discovercars
Wypożyczalnia: Jeju One Car
Czas wypożyczenia: 48h
Kwota: 240 pln
Rezerwacja niecały miesiąc przed wynajęciem. Wypożyczalnia jest kawałek od lotniska, dlatego zorganizowane jest to tak, że idzie się przed terminal na parking, wyszukuje podane stanowisko, gdzie czeka bus, który zawozi do wypożyczalni. Tam sprawnie przeprowadzane są procedury. Bez kłopotów. Przy zdaniu auta paliwo stan paliwa ma być taki sam jak przy odbiorze. U nas to było akurat 1/4 baku. Nawigacja w cenie (po zaznaczeniu opcji podczas rezerwowania). Powrót tak samo: bus z wypożyczalni zawozi na lotnisko. Upierdliwe godziny otwarcia, bo z tego co pamiętam 8-18.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#30 PostWysłany: 20 Wrz 2024 20:42 

Zjadacz napisał(a):
Hej zapytam raz jeszcze, bo w ostatnim czasie sporo osób poleciało do Koreii :)

Polecacie jakąś konkretną wypożyczalnie aut na Jeju ?

Czytałem że na lotnisku są spore droższe niż kilkaset metrów ale raczej z wózkiem i walizkami wole uniknąć dłuższego spaderu.
Jadę z małymi dziećmi więc pewnie będę też foteliki potrzebował wypożyczyć może cos ktoś może zarekomendować
Rezerwowałem przez trip.com. Wypożyczalnia to The safe rent a car. Organizują transfer z lotniska ale można się też przejść co bardziej preferuję.
Dla starszych dzieci nie potrzebowałem fotelika - Korea ma dosyć luźne podejście - a do najmłodszego brałem fotelik z wypożyczalni. Cena była na tyle atrakcyjna że nie chciało mi się brać z Polski. Na miejscu wygląda to tak że wypożyczalnia współpracuje z zewnętrzną firmą którą dostarcza fotelik. Wypożyczalnię mogę spokojnie polecić - obsługa już nauczyła się kilku polskich słów bo mówią że mają sporo klientów z Polski.
Samo prowadzenie na Jeju jest dosyć ciekawe - kamery na każdym skrzyżowaniu, do tego fotoradary na prędkość, odcinkowe pomiary i buspasy. Nie wiem czy są w stanie dotrzeć do kierowcy z Polski ale starałem się trzymać przepisów i jak na razie żadnej pamiątki z Korei nie dostałem :)
 Profil Relacje PM off
Zjadacz lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości