Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Maj 2015 10:26 
Awatar użytkownika

Witam,
Czy ktoś chciałby podzielić się doświadczeniem, jeśli chodzi o tani nocleg w Ayia Napa w szczycie sezonu (przełom lipca i sierpnia)? Czy jest szansa na znalezienie noclegu dla 2 osób poniżej 800zł/os. na 11 dni w miarę blisko plaży z kuchnią?
Szukałem na takich stronach jak: booking.com, holidaylettings.co.uk, airbnb.com. Czy zna ktoś podobne strony z hotelami? :)

Czerwcowy tydzień na Krecie 🏝️ 4⭐ hotel z wyżywieniem i widokiem na morze za 2339 PLN Czerwcowy tydzień na Krecie 🏝️ 4⭐ hotel z wyżywieniem i widokiem na morze za 2339 PLN
Wycieczka na Sycylię za 849 PLN 🌋🍝 Loty + noclegi ze śniadaniami w centrum Katanii ☀️🍊 Wycieczka na Sycylię za 849 PLN 🌋🍝 Loty + noclegi ze śniadaniami w centrum Katanii ☀️🍊
#2 PostWysłany: 18 Maj 2015 09:39 
Awatar użytkownika

Ja lece z kolezankami 3 czerwca na cypr i w ayia napie zrezerwowalam noclegi tutaj http://www.margaritanapa.com mieli najtaniej i w samym centrum, co do warunkow to zobaczymy za 2 tygodnie, jak wroce to napisze jak bylo :) ale na tripadvisor tragicznych opini nie maja
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 18 Maj 2015 09:58 

Loty: 105
Kilometry: 141 758
niebieski
Hej,
właśnie wróciłem z Cypru i powiem, że jeśli masz na myśli okolice plaży Nissi czyli teren na zachód od centrum to jest on raczej obudowany drogimi hotelami więc nie ma co liczyć na tani aparthotel - zakładam, że coś takiego masz na myśli.
Problem to w waszym przypadku dwie osoby bo cena będzie zbliżona do czwórki.

Sporo aparthoteli znajduje się powyżej centrum lub w górnej części centrum - standard średni ale ceny odpowiednio niższe.
Myśmy nocowali w Green Bungalows i płaciliśmy za 7dni jakieś 920pln/całość. Ale to maj a poza tym 20% zniżka z venere.com.
Co do standardu to basen jest i to fajny, bar 24h, możliwość kupienia śniadań, pokoje duże ale standard średni (nie jest źle ale raczej dla ludzi mogących iść na kompromis).
Typowy aparthotel dla młody imprezowiczów - sporo tego w okolicy.

Jak coś to pytaj :)

#4 PostWysłany: 08 Mar 2016 13:07 

Zbanowany
Odświeżam temat ws. tanich noclegów w Ayia Napa. Niedawno wróciłem z Cypru z narzeczoną oraz niemowlęciem. W Ayia Napie spędziliśmy 4 doby.

Postanowiłem się "skusić" na prywatny apartament (rodzinny biznes - nie hotel): Maria Zintili Apartments. http://www.booking.com/hotel/cy/maria-a ... ts.pl.html

Zachęcony bardzo wysokimi opiniami na booking.com postanowiłem "zaryzykować". Na miejscu byłem bardzo pozytywnie zaskoczony. Bardzo miła obsługa (w tym życzliwe zainteresowanie dzieckiem), w środku bardzo czysto oraz "świeżo" (być może po remoncie). Ja rezerwowałem "studio" bez posiłków. Pomimo tego na powitanie w pokoju czekała na nas niespodzianka: napoje, słodycze + wyposażona lodówka (np. jajka). Codziennie po powrocie z spaceru, dokładane były kolejne "smakołyki". Poznani na miejscu inni goście na powitanie oraz pożegnanie otrzymali również wino cypryjskie.

Za 4 doby w sumie zapłaciliśmy 108 Euro. Z ciekawości sprawdziliśmy ile byśmy zapłacili w pobliskim sklepie (PLUS) łącznie za otrzymane "gratis" poszczególny produkty. W sumie naliczyliśmy kwotę ... 22 Euro.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 19 Wrz 2024 08:42 

Lecimy w połowie października - szukamy noclegów typu prywatne apartamenty / mieszkania - czy macie do polecenia takowe w Ayia Napa, Protaras?
Czy w tych miasteczkach są w październiku czynne knajpki z ofertą śniadaniową?
Chcielibyśmy wypożyczyć rowery na miejscu, może ktoś polecić wypożyczalnię?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 19 Wrz 2024 08:50 
Awatar użytkownika

niebieski
@Moni_ka
Moim zdaniem w tym terminie lepszy będzie hotel np z HB niż apartament, poszukaj np. na tui.de. Październik to jeszcze sezor więc większość knajp otwarta. Co do rowerów to nie pomogę ale powiem tylko tyle, że rowery ze względu na ciepły klimat nie cieszą się tam wielkim powodzeniem i w wypożyczalniach królują pojazdy mechaniczne.
 Profil Relacje PM off
Moni_ka lubi ten post.

#7 PostWysłany: 19 Wrz 2024 23:31 

Loty: 138
Kilometry: 169 320
niebieski
Wątpię, by w Ayia Napa były apartamenty do wynajęcia. To jest typowy kurort hotelowy...
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 20 Wrz 2024 06:44 
Awatar użytkownika

Loty: 507
Kilometry: 973 296
złoty
@Moni_ka W Ayia Napie jest mnóstwo tzw aparthoteli, czyli hoteli w którym każdy z pokojów ma kuchnię z lodówką, balkon, czasem nawet osobną sypialnię. A ceny w październiku są już na tyle niskie, że poszukiwania prywatnych mieszkań na wynajem IMHO nie mają większego sensu.
Moni_ka lubi ten post.

#9 PostWysłany: 20 Wrz 2024 07:16 
Awatar użytkownika

złoty
Wypożyczalnie rowerów w Aya Napa np.
https://www.ritzycyprus.com/
https://www.rainbowrentalscy.com/bicycles/
 Profil Relacje PM off
Moni_ka uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości