Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Kwi 2011 20:48 

Witam,

kto orientuje się jak/czym dojechać z lotniska PULA (przylot 19:55 7maj sobota) do miejscowości Crikvenica (z tej miejscowości muszę wrócić na lotnisko 10 maja na 14:20). Nie chciałbym zostać w Puli, a skorzystać z vouchera:

http://www.godealla.pl/promocja/online/ ... eiwczasyeu

ktoś ma jakieś ciekawe propozycje? ew. jak dotrzeć i wrócić w tych godzinach do/z Puli

mam tu stronę pomocną, lecz niezbyt mi pomogła, gdyż potrzebuję znać dokładniejsze godziny:
http://www.crikvenica-info.com/to_crikvenica.htm#train

Ostatnio edytowany przez Zeus 16 Paź 2017 09:16, edytowano w sumie 2 razy
zmiana tematu
 Profil Relacje PM off  

Kraina uśmiechu mniej znana 😊💜 Chiang Rai i Bangkok w jednej podróży za 2614 PLN ✈🇹🇭 Kraina uśmiechu mniej znana 😊💜 Chiang Rai i Bangkok w jednej podróży za 2614 PLN ✈🇹🇭
Sycylia na przedłużony weekend 🏖️ Wycieczka do Trapani za 871 PLN Sycylia na przedłużony weekend 🏖️ Wycieczka do Trapani za 871 PLN
#2 PostWysłany: 18 Mar 2012 23:33 

Witam
mamy zamiar w tym roku pojechać na wakacje do Crikvenicy.
Może państwo opowie jak było w tamtym roku ?
Jak tam lepiej(taniej) dojechać samochodem czy może samolotem ?
Dzienkuję i pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 04 Wrz 2014 19:05 

Z lotniska do Puli jest z 5 km. Do miasta dostać się można na dwa sposoby.

Autobusem, oto ceny:
Image

lub taksówką:
Image

Rozkład autobusu z Puli na lotnisko wygląda tak:
Image
2 ludzi lubi ten post.
Szeryfito uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 22 Cze 2017 23:27 

Witam,
Trochę odgrzeje temat, ale czy był ktoś niedawno na lotnisku PUY?
Jak tak patrzę na rozkład lotów sprzed 2ch lat, to dość ciężko o ten autobus.
Będę leciała LOTem, a rozkład w ogóle nie jest przystosowany do niego :(

Sent from my iPad using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 16 Paź 2017 09:10 
Awatar użytkownika

niebieski
to ja dodam trochę,

cena autobusów nie zmieniła się, ciągle jest to 30HRK.
jeśli ktoś planuje Uberem jechać do centrum, od razu piszę - nie ma tam Ubera, (wiem że jest zaznaczone że "jest")... ale nie ma...brak kierowców. (Sprawdzane w październiku , może w "sezonie" są)
Jak ktoś wybiera opcję "z buta" to jest taki spacerek na 1h i 15-30min, trochę mało miejsca na pieszych (brak poboczy, w dodatku przez drogę szybszego* ruchu z 500m się idzie, ale policja nie miała z nami problemu).

#6 PostWysłany: 01 Lis 2017 21:43 
Awatar użytkownika

Loty: 178
Kilometry: 311 128
Ostrzeżenia: 1
srebrny
Przedstawiam fotkę z rozkładu autobusu z dworca autobusowego na lotnisko w Puli / stan na połowę października 2017.

Załączniki:
Komentarz do pliku: Pula rozkład
Pula.jpg
Pula.jpg [ 21.12 KiB | Obejrzany 14926 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 08 Sie 2021 21:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Witam
Jak w chwili obecnej wygląda transport z lotniska PULA do Centrum Miasta ?
Czy dalej jeżdżą Shuttle Bus po przylocie samolotu ?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 29 Sie 2021 22:14 
Awatar użytkownika

HON fly4free
https://airport-pula.hr/en/passenger-info/shuttle-bus/

Teoretycznie są tam linki do stron w wersji angielskiej na których można kupić bilety ale w praktyce słabo to wychodzi.
 Profil Relacje PM off
DERKER uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 07 Wrz 2021 21:58 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Z dworca autobusowego shuttle bus odjeżdża z ostatniego 16 stanowiska. Codziennie jest wywieszany rozkład na następny dzień ale można go sprawdzić wcześniej na stronie lotniska. Koszt przejazdu w jedną stronę 30 kn.

Istnieje trzeci sposób dotarcia z/na lotnisko. Ze stanowiska 15go odjeżdża autobus nr 23. Że tak napiszę, w praniu wyszło, że ma on przystanek koło lotniska(jakieś 200m od terminala) Koszt 15 kn. Prawdopodobnie jakiś rozkład można znaleźć na chorwackich stronach, np autobusów lokalnych w Puli.

Edit:
Strona przewoźnika z biletu: www.pulapromet.hr
 Profil Relacje PM off
Raphael lubi ten post.
DERKER uważa post za pomocny.

#10 PostWysłany: 11 Wrz 2021 20:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak jak pisał @onufry_z najłatwiejszym sposobem dotarcia z lotniska do centrum PULA jest Shuttle Bus, jaki odjeżdża z lotniska. Rozklad jazdy jest podawany na stronie:

https://airport-pula.hr/en/passenger-info/shuttle-bus/

Koszt RT 30kn.
Autobus jedzie do Bus station Pula

https://maps.app.goo.gl/KM8bU53vU38N2pseA
ImageImage
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 13 Wrz 2021 19:04 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 1 226 125
niebieski
Z tymi shuttle bus poza tym do Puli pętli autobusowej, to jest losowo. O ile udało mi się dojechać bez problemu z lotniska do Verudela z firmą Fils, to z powrotem mam problem. Kierowca mówił, żeby kupić bilety online, ale żadna ze stron nie pozwala mi na to i wygląda jakby te busy nie jeździły w mój dzień powrotu. Przez to pewnie będę musiała jechać na pętlę i stamtąd shuttle busem oficjalnym.

#12 PostWysłany: 20 Paź 2021 13:45 

Po powrocie 18.10:
- z lotniska shuttle bus za 30 kun- rozkład dostosowany do przylotów i odlotów, codziennie się zmienia i można go znaleźć na stronie lotniska( płatność karta lub gotówką)
-z miasta do lotniska można skorzystać z autobusu podmiejskiego z dworca autobusowego - cena 15 kun ( płatność u kierowcy tylko gotówką , chyba że ma się kartę komunikacji miejskiej- wtedy tez taniej) - autobus nr 23a- rozkład http://185.203.18.201:15101/VozniRedLin ... 38&smjer=A , przystanek ZRAČNA LUKA, jechaliśmy autobusem o 12;30 na samolot do Poznania, z przystanku ok.300 m do przejścia trawiastym poboczem,
- próbowaliśmy zamówić ubera i bolta ale nawet z miasta była bardzo mała dostępność a cena wahała się od 44 do 50 kun za 3 pasażerów.

#13 PostWysłany: 05 Lip 2023 10:28 
Awatar użytkownika

Loty: 296
Kilometry: 374 663
niebieski
najwygodniej, "najtaniej" i najszybciej wychodzi Uber
w czerwcu zapłaciliśmy 14euro za 4 osoby
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 18 Sie 2023 20:31 
Awatar użytkownika

Loty: 93
Kilometry: 146 842
niebieski
Trzy kursy w ciągu dnia z centrum na lotnisko (lub odwrotnie) autobusem miejskim to jakiś mało śmieszny żart.
Ogólnie komunikacja miejska w Puli jest OK. Są rozkłady, autobusy z klimą, ale z tym nieźle dowalili.

Shuttle bus kosztuje 6E osoba - nie widziałem, żeby był na nie jakiś mega popyt.
Tak jak pisał kolega powyżej my również wybraliśmy Ubera.
Jeśli podróżujemy w kilka osób to wychodzi najtaniej.
Nasz kurs miasto - lotnisko kosztował 18E.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#15 PostWysłany: 15 Maj 2024 14:39 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Można kupić bilet na autobus miejski na stronie WWW przewoźnika, a generalnie kara za przejazd bez biletu jest śmiesznie niska (6,60 EUR)
Uffff lubi ten post.

#16 PostWysłany: 23 Maj 2024 00:31 
Awatar użytkownika

platynowy
Uber lotnisko - centrum Puli (w 4 osoby): wyszło 12 EUR. Chyba faktycznie najlepsza opcja, jak się jedzie większą ekipą

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off
Szeryfito lubi ten post.
Szeryfito uważa post za pomocny.

#17 PostWysłany: 23 Maj 2024 07:00 

Loty: 51
Kilometry: 80 754
W ostatni weekend bylismy w Puli
Shuttle bus - 6E rozkład mozna znaleźć na stronie lotniska.
My też wybralismy Uber, u Nas wyszło 13 E do portu w Puli.
Jak wiecej niz jedna osoba to oszczędność znikoma jeśli chodzi o autobus.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 17 Cze 2024 11:17 

Hej, jest jakas sensowna opcja dojechac z lotniska w Puli do Rijeka po 17 ? Z tego co ja patrze to wszystko odjezdza wczesniej
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 22 Sie 2024 11:46 

Ja szukam z Lotniska Pula do Rovnij.
Z samej Puli, jest ta sama sytuacja. Ostatni autobus odjeżdża późnym popołudniem. Z lotniska Get by bus i buscroatia pokazują jakieś połaczenie o 18.00. Ale tak, jak na połeczenia z Puli można kupić bilet online tu nie, a do tego nie jest wskazany przewoźnik, arriva nie widzi tego połączenia...
Zastanawiam się, czy to realne połaczenie czy jakiś autobus widmo. Na ile tym wyszukiwarkom można ufać
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 29 Wrz 2024 10:09 

To dodaję informacje po podróży.

Z lotniska Pula jeżdzą jestnie lotniskowe shuttle busy. Tu uwaga bo wyszukiwarki połączeń, jak pisałam powyżej, Get by bus i buscroatia pokazują nieistniejące połączenia! W informacji na lotnisku dowiedziałam się, że połaczenia nie istnieją od 2 lay (również w sezonie ich nie ma).
Bardzo kiepska sprawa. Na lotnisku jest bardzo dużo taksówkarzy. Niestety trzeba się z nimi targować, bardzo nie lubię takich sytuacji, ale ostateczna cena okazuje się o 50% niższa.

Co do połączenie Pula - lotnisko Pula rzeczywiście przy 2 osobach już stuttle bus wychodzi kiepsko cenowo.

Samo lotnisko malutkie, 2 gate poza UE (głównie Anglia), 2 do UE. Totalny choas przy wpuszczaniu do gate i na pokład. Warto czekać na oststnie wezwanie, co robili brytyjscy turyści, którzy po 2 wezwaniu ruszyli do mikro pomieszczenia. Polacy stali w kolejce do pomieszczenia oznaczolego loty UE godzinę przed odlotem (lot był spóźniony o prawie 2h). Numer gate podany był na ostatnią chwilę, jak już podleciał spóźniony samolot. Prioryty nie obowiązuje.

@pawel0520 połaczenia musisz sprawdzać na konkterny dzień. Powinna być możliwość zakupy biletu online. Przyznam, że kiepska siatka połaczeń mnie bardzo zdziwiła
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości