Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Sie 2024 21:23 

Cześć,lecę we wrześniu liniami AirArabia z BKK do Krakowa z przesiadką w Sharjah gdzie layover trwa ponad 17 godzin. Myślałem o tym aby wyjść sobie na miasto,przejechać się do Dubaju,przespać się i rano pojechać na lotnisko skąd mam lot do Krakowa. Ze strony lini lotniczych dostałem informację że będzie mi potrzebna wiza którą ogarniają oni za jakieś 150 AED od osoby. Czy ktoś może potwierdzić czy faktycznie tak jest? Może był ktoś w podobnej sytuacji. Z tego co wiem to Polacy nie potrzebują wizy do ZEA więc jestem w konsternacji. Z góry dziękuję :)
 Profil Relacje PM off  

OdLOTowe ceny w PLL LOT 🚀 Loty po Europie od 449 PLN, Uzbekistan od 1799 PLN, USA od 1999 PLN ✈️ OdLOTowe ceny w PLL LOT 🚀 Loty po Europie od 449 PLN, Uzbekistan od 1799 PLN, USA od 1999 PLN ✈️
Sztos❗🔥 Wakacyjne loty do Mediolanu (główne lotnisko Malpensa) ✈ od 126 PLN 💚🤍♥️ Sztos❗🔥 Wakacyjne loty do Mediolanu (główne lotnisko Malpensa) ✈ od 126 PLN 💚🤍♥️
#2 PostWysłany: 05 Sie 2024 21:26 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Polacy nie potrzebują wizy do ZEA
 Profil Relacje PM off
Kacper Szymanski lubi ten post.

#3 PostWysłany: 05 Sie 2024 21:39 

-- 05 Sie 2024 21:35 --

Z tego co znalazłem na stronie visitdubai zrozumiałem coś innego,ktoś może wie jak to jest dokładnie? Nie chciałbym koczować przez blisko 20h na lotnisku w razie czego. Załączam treść: Transit visas are available for all passport holders, from 48 to 96 hours.

Visas are valid for entry to the UAE up to 30 days from the date of issue.

Passengers must have a valid onward flight booking outside of the UAE and a valid hotel booking for the duration of the stay in the country. You will need to show copies of these bookings.

It's advisable to plan ahead and apply for visas in advance of booking your stopover and transit through Dubai.

This type of visa can only be provided by airlines.

Visa services offered by Emirates Airline
Visa services of flydubai
Visa services of Etihad Airways
Visa services of Air Arabia

-- 05 Sie 2024 21:39 --

Z tego co znalazłem na stronie visitdubai zrozumiałem coś innego,ktoś może wie jak to jest dokładnie? Nie chciałbym koczować przez blisko 20h na lotnisku w razie czego. Załączam treść: Transit visas are available for all passport holders, from 48 to 96 hours.

Visas are valid for entry to the UAE up to 30 days from the date of issue.

Passengers must have a valid onward flight booking outside of the UAE and a valid hotel booking for the duration of the stay in the country. You will need to show copies of these bookings.

It's advisable to plan ahead and apply for visas in advance of booking your stopover and transit through Dubai.

This type of visa can only be provided by airlines.

Visa services offered by Emirates Airline
Visa services of flydubai
Visa services of Etihad Airways
Visa services of Air Arabia
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Sie 2024 21:40 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Tak jak też powiedział ci kolega @Zeus do ZEA nie potrzebujesz w ogóle wizy, nie ważne czy jesteś tu tranzytem czy przylatujesz na wakacje. Mieszkam tutaj od jakiegoś czasu więc raczej zawsze jestem na czasie z info. A temat jest nieaktualny od kilku lat i do usunięcia.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#5 PostWysłany: 05 Sie 2024 21:43 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jak wiesz, to po co pytanie.

Według timatic

United Arab Emirates - Destination Visa

Visa required.

Visa Exemptions
Nationals of Poland for a maximum stay of 90 days.

The maximum stay is granted within 180 days.

Warning
Visitors not holding return/onward tickets could be refused entry.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 05 Sie 2024 21:43 

Rozumiem,dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 01 Wrz 2024 21:47 

niebieski
Nikt nigdy w ZEA nie pytał mnie o bilety powrotne ani w ogóle o nic, a jestem tam kilka razy w roku. Ja przejdziesz pierwszy raz tam immigration, to możesz iśc do bramek automatycznych, a tam się tylko skanuje paszport. To obostrzenia nie dotyczą Polaków. Weź wypożycz sobie auto za parę złotych, prześpij się w hotelu w Dubaju, który również nie będzie dużo kosztował i pozwiedzaj co się da.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości