Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 189 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 11 Lip 2024 20:28 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
-- 11 Lip 2024 19:28 --

to ja jednak dużo bardziej wierzyłem ze amerykanie wiedzą wszystko iż, że pobyt w Iranie to automat do osobistej przy wjeździe do USA ( nawet jeśli to kolejna wizyta).

-- 11 Lip 2024 19:28 --

to ja jednak dużo bardziej wierzyłem ze amerykanie wiedzą wszystko iż, że pobyt w Iranie to automat do osobistej przy wjeździe do USA ( nawet jeśli to kolejna wizyta).

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#182 PostWysłany: 12 Lip 2024 11:31 

niebieski
Nope. Osobistą miałem tylko raz po pobycie w Iranie (ale faktycznie był to pierwszy wyjazd do USA po tym).
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 13 Lip 2024 03:44 

HON fly4free
@Robaku: po pierwsze to nie żadna osobista, tylko tzw. seconadry, to jednak nie to samo; a po drugie nie ma żadnego mitycznego automatyzmu w tym: reguła jest taka, że jak ktoś bardzo często do US podróżuje to wcześniej czy później będzie miał secondary i nie trzeba bywać w tym celu w żadnych Teheranach, Hawanach ani innych Jemenach.

Jak już słusznie wspomniał @Zeus takie secondary w przypadku paxa który nie ma nic na sumieniu to czysta formalność i trwa zwykle dosłownie kilka chwil - parę dodatkowych pytań czy raczej - jak np. w moich przypadku - sympatyczna rozmowa + standardowe sprawdzenie bagażu z jakim możemy się spotkać w wielu krajach / na wielu lotniskach bez żadnych secondary. Oczywiście jak ktoś coś przechlapał albo ma takie zamiary w US to inne sprawa - wtedy może to być dużo dłuższa zabawa i różnie się skończyć.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#184 PostWysłany: 13 Lip 2024 05:29 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
Robaku napisał(a):
Ktoś da jakis update? Z ostatnich tygodni, bo chyba się troche uspokaja po wyborach i coraz mniej slychac.
Albo ktoś planuje w najbliższych miesiącach odwiedzić Iran?

4 dni temu do naszego ośrodka do prezesa na herbate wpadli policjanci, Staff w tym czasie mial myjką umyć auto. Jak skończyli to wlazlem na pakę Hiluxa i se pozuje. Oczywiście w najlepsze się prężę a ci wyszli z biura. No to mówię że my hiluxowcy musimy się trzymać razem. Łooo masz hiluxa. No nie do końca. Rav 4.. pośmialiśmy się i pojechali.

5 dni temu jak wymienialiśmy walutę na aulicy to cinkciarzowi brakowało gotówki to poszliśmy do banku, a że kwadrans wczesniej kupiliśmy butle 1kg propan-butanu to butla z nami, nikt slowa nie powiedział

Na budynkach są czarne flagi, ale to żałoba po kimś tam jest non stop od kiedy pamietam wszystki moje wizyty tu

Na Khao San wczoraj laski szmat na głowie albo nie miały albo tak ten nawet nie udawały że nic nie zasłaniają
2 ludzi lubi ten post.

#185 PostWysłany: 13 Lip 2024 09:00 
Awatar użytkownika

Loty: 968
Kilometry: 2 123 334
HON fly4free
Jest takie secondary, gdzie masz dodatkową kontrolę bagażu i kilka pytań, ale jest też takie, gdzie idziesz do pokoju i czekasz na konkretne trzepanko. Ja to drugie miałem w Houston 2 lata temu i spędziłem ponad 5h. Pisałem już kiedyś, że przejrzeli mi dokładnie telefon i wypytywali o moje rozmowy z whatsappa i messengera.

#186 PostWysłany: 13 Lip 2024 22:39 

HON fly4free
@cart: widocznie wpisałeś się w jakieś algorytmy, albo czymś dla nich niepokojącym zwróciłeś uwagę więc dostałeś wersję rozszerzoną. Ja miałem taką przyjemność w Kanadzie, wprawdzie bez żadnych osobistych rewizji (poza bagażem), ale z długim i męczącym wypytywaniem na okrągło o to samo. Dlaczego? Bo przyleciałem do Toronto indyjskimi liniami w biznesie, planowałem pobyt 2 dni, a następnie na 1 dzień do NYC i stamtąd do Wietnamu przez Korę i Chiny, a na pytanie co planuję robić w YYZ powiedziałem nieroztropnie, aczkolwiek zgodnie z prawdą, że szwendać się po mieście i nie zamierzam zwiedzać żadnych muzeów itp (o to dopytywali). Więc się zaczęło : kto zapłacił za bilet w C, ile zarabiam, co robię, dlaczego taka trasa, dlaczego tylko dwa dni w Kanadzie, dlaczego nie mam żadnego planu zwiedzania itp itd. Że lubię latać ich nie przekonywało na początku, dopiero jak zobaczyli moje recenzje linii lotniczych, poczekalni itp. publikowane w necie uspokoili się i skumali że jestem rzeczywiście może dla nich świrniętym, ale jednak avgeekiem ;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#187 PostWysłany: 18 Lut 2025 16:24 

złoty
Kolejni zachodni turyści aresztowani w Iranie pod pretekstem "szpiegostwa", w rzeczywistości jako zakładnicy.
https://www.bbc.com/news/articles/c743jle3vkno

Tym razem to już taki przypadek, który mógłby trafić każdego. Żaden zawód wysokiego ryzyka, żaden podwójny paszport itp. Para w podróży motocyklowej lądem przez Azję, zamierzali spędzić w Iranie 5 dni.
 Profil Relacje PM off
Architekt2001 lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#188 PostWysłany: 13 Cze 2025 04:52 
Awatar użytkownika

srebrny
Izrael zaatakował Iran. https://x.com/IsraeliPM/status/1933329728246534596

#189 PostWysłany: 13 Cze 2025 07:02 
Awatar użytkownika

platynowy
Rakiety lataja... loty w kilku FIRach udupione...
https://edition.cnn.com/world/live-news ... 5-hnk-intl

Image
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 189 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości