Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 760 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38  Następna
Autor Wiadomość
#681 PostWysłany: 11 Lip 2024 12:27 
Awatar użytkownika

Loty: 272
Kilometry: 583 513
niebieski
U mnie to wyglądało tak:
- anulowane loty miałem pod koniec sierpnia
- dwa dni temu przyjaciel zadzwonił w moim imieniu do Saudi: kazali wysłać e-mail z lotami na które chcę zmienić;
- wysłałem e-mail na: ammancu@saudia.com - po około 30 minutach telefon od konsultanta z Jeddah (+966 12 686 8899), który potwierdził i zmienił loty na Koreana;
- nowe loty (VIE-ICN-VIE) praktycznie od razu widoczne zarówno na stronie Saudi jak i Koreana - bilet na e-mailu;
pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez kojot_lubin, 11 Lip 2024 13:34, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹 Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹
Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎 Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎
#682 PostWysłany: 11 Lip 2024 12:51 

HON fly4free
Czy użyty mail to ten sam, na który pisze się o zwrot?
Edit: napisałem mail, jednak bez skutku. Podziękowali i odesłali do... call center. Loty we wrześniu. Nie chce mi się dzwonić i znów słyszeć, że tylko refund. Totalnie niestabilni są...
 Profil Relacje PM off
dialam uważa post za pomocny.

#683 PostWysłany: 15 Lip 2024 11:21 
Awatar użytkownika

Loty: 43
Kilometry: 185 024
kojot_lubin napisał(a):
U mnie to wyglądało tak:
- anulowane loty miałem pod koniec sierpnia
- dwa dni temu przyjaciel zadzwonił w moim imieniu do Saudi: kazali wysłać e-mail z lotami na które chcę zmienić;
- wysłałem e-mail na: ammancu@saudia.com - po około 30 minutach telefon od konsultanta z Jeddah (+966 12 686 8899), który potwierdził i zmienił loty na Koreana;
- nowe loty (VIE-ICN-VIE) praktycznie od razu widoczne zarówno na stronie Saudi jak i Koreana - bilet na e-mailu;
pozdrawiam

Ja mam anulowane na 20.08 i jak poprosiłam o zmianę to oczywiście zmienią ale za fee ;) jak znam moje szczęście to do mnie nie zadzwonią... :(
 Profil Relacje PM off  

#684 PostWysłany: 15 Lip 2024 12:21 

Loty: 12
Kilometry: 12 344
niebieski
Ja mam anulowane na 19/08.
@kojot_lubin zmieniałeś daty podróży?
 Profil Relacje PM off  

#685 PostWysłany: 15 Lip 2024 12:34 
Awatar użytkownika

Loty: 272
Kilometry: 583 513
niebieski
Tak - zmieniałem daty wylotu i powrotu - drobna korekta - tak o 2-3 dni
pozdrawiam

#686 PostWysłany: 17 Lip 2024 16:18 
Awatar użytkownika

Loty: 46
Kilometry: 71 891
srebrny
Informacyjnie, dostałem informację że zmieniają +-7 dni od naszych lotów i maksymalnie rok od zakupu biletu.
 Profil Relacje PM off

#687 PostWysłany: 17 Lip 2024 18:42 

HON fly4free
Ciąg dalszy u mnie... (pierwotne loty 10-18.09, 5 pax). Po "prowokacyjnym" mailu, że "miałem przecież napisać" i proponuję (tu podałem konkrety) LO, LX lub TK... dziś zadzwoniłem do Saudia UK. Nie było oporów typu, że się nie da. Pani powiedziała, żebym zignorował to, że mam do nich dzwonić... że oni sami zadzwonią. No i faktycznie 1-2 h później zadzwonili. Konsultant długo w ciszy kombinował, aż w końcu powiedział, że zadzwoni później. Nie zadzwonił, ale dostałem kolejny mail, że moje propozycje nie wchodzą. I proponują KE, EY lub EK. Przygotowuję więc kolejną serię propozycji, którą wyślę im mailem... i zobaczymy.
Edit: wysłałem mailem moje propozycje, pierwsza na KE (Korean), druga na EK (Emirates), a trzecia... wymyśliłem sobie jakiś miks OS+(OZ, TG) pewnie nie przejdzie. Dodaję w celach edukacyjnych, że konsultant dzwonił do mnie z numeru +36 209395468. Dam znać co z tego wyjdzie.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#688 PostWysłany: 18 Lip 2024 08:16 

niebieski
@man4business pewnie, dawaj znać zawsze świeże info się przyda. Też napisałam maila, ale odesłali mnie na infolinię.
 Profil Relacje PM off  

#689 PostWysłany: 19 Lip 2024 08:58 
Awatar użytkownika

dialam napisał(a):
@man4business pewnie, dawaj znać zawsze świeże info się przyda. Też napisałam maila, ale odesłali mnie na infolinię.

To jest właśnie najlepsze. Mnie też odesłali na info, Pani w infolinii starą mantrę mi sprzedała. Frustrująca się robi ta zabawa. Jeszcze tydzień temu czułam emocje zadzwonią czy nie, teraz to już mam trochę nerwa, że w tym losowaniu trzeba mieć szczęście...
U mnie jak się kobieta dowiedziała ile osób leci (4) to straciła zapał.
 Profil Relacje PM off  

#690 PostWysłany: 19 Lip 2024 10:47 

HON fly4free
Kolejna porcja newsów. Po moim mailu dostałem godzinę później odpowiedź (godzina 0:36 w Polsce), że moje propozycje zostały przekazane do stosownego działu. Oczekiwałem, że w końcu będzie jakieś rozwiązanie, dziś kolejny telefon (z numeru +15817010563). Rozmowa brzmiała tak, jakbyśmy zaczynali od zera... pani poinformowała mnie, że "moje loty zostały skasowane" (co za news :lol: ) i przysługuje mi full refund albo free change. Ufff.... przynajmniej mamy opcję, o którą nam chodzi. No cóż... ograniczyłem się do podania dwóch propozycji. Jeszcze raz LOT, a jak nie, to Korean. Moje prośby zostaną przekazane do stosownego działu - i zadzwonią. Jest to męczące i widać, że w ogóle nie koordynują swoich działań... ale teraz wierzę, że skończy się pozytywnie (tzn. wybraniem alternatywnego lotu). Będę raportował dalej. Ci, którym napisali, żeby dzwonić - proponuję po prostu zadzwonić (rozmowa jest męcząca bo połączenia są zawsze fatalnej jakości).
 Profil Relacje PM off
mayli lubi ten post.

#691 PostWysłany: 19 Lip 2024 10:51 
Awatar użytkownika

srebrny
@man4business , ta najrozsądniejsza opcja, czyli darmowy skype do USA faktycznie dramat, po 3 próbie literowania maila, dałem sobie spokój. Ale ich telefon z Arabii już był okej.
 Profil Relacje PM off  

#692 PostWysłany: 19 Lip 2024 11:29 

HON fly4free
Ja dzwonię przez VoidDiscount (płatny, ale groszowe sprawy). Akurat mój komentarz na temat złej jakości dotyczył ich telefonów do mnie - cały czas jakiś pogłos, podejrzewam, że mają bezmyślnie głośniki zamiast słuchawek i wszystko co mówię, sprzęga się im na potęgę... no ale nic, mówię głośno, powoli i wyraźnie... 8-)
 Profil Relacje PM off  

#693 PostWysłany: 19 Lip 2024 21:45 

HON fly4free
Update: dostałem mailem propozycję na Korean. Zapytałem, czy można lekko (o 2 dni) zmienić datę - odpisali, że bez problemu. Potwierdziłem ostateczny wybór. I teraz (jeszcze mi nie napisali) widzę już, zarówno na stronie Saudia jak i Korean, że jest! Konkluzja - ci, którzy wytrzymali, polecą. Spokojnie można dzwonić, pisać... po kilku iteracjach bilety do ogarnięcia.
Co do klas rezerwacyjnych w KE: w jedną stronę M, w drugą H.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#694 PostWysłany: 20 Lip 2024 11:50 

srebrny
A to nie Ty pisałeś wcześniej, że powiedzą "nie mamy Pana płaszcza i co mi Pan zrobisz?!"?
 Profil Relacje PM off  

#695 PostWysłany: 20 Lip 2024 12:21 

HON fly4free
Musisz mi przypomnieć gdzie, bo nie pamiętam. Natomiast co do zasady, w sytuacji, w której linia się zaprze, że nie będzie skasowanego (dużo wcześniej) lotu zamieniać na coś innego (nie ze swojej siatki połączeń), nic nie jesteś w stanie zrobić. I doświadczyłem tego, nie tylko ja, wielokrotnie. W tym sensie to, że teraz Saudia zdecydowała się jednak zmienić zdanie, to jest ich dobra wola. Nie musieli tego robić.
BTW, na stronie Koreana przy mojej rezerwacji widnieje:
Cytuj:
Ticket Purchase by (Based on Vienna(VIE) time) : Mon, Jul 22, 2024, 16:00
czyli domyślam się, że Saudia rezerwację założyła, ale kasjer jeszcze nie klepnął... i na razie nic nie mogę dłubać przy tym (np. wybierać siedzeń)...
 Profil Relacje PM off  

#696 PostWysłany: 22 Lip 2024 08:42 
Awatar użytkownika

U mnie też się ruszyło....napisali, że ze wskazanych przeze mnie biletów mogę wybierać z Koreana, wybrałam daty, potwierdzili, kolejnego dnia zapytali czy potwierdzam :lol: potwierdziłam i cisza :lol: :lol: :lol: dziś zapytałam mailowo uprzejmie czy coś wiadomo, bo wylot mam za 3 tygodnie w razie czego więc mało czasu się robi....dawno nie czułam takich emocji przed podróżą ;)
 Profil Relacje PM off  

#697 PostWysłany: 22 Lip 2024 09:53 

U mnie sprawa została rozwiązana błyskawicznie.

Najpierw napisałem maila na ammancu@saudia.com z prośbą o zmianę lotu w związku z anulowaniem połączenia Saudią (wskazałem dokładnie jakie loty mnie interesują). Zaproponowałem połączenie do Seulu Koreanem, a z powrotem Emirates. Dokładnie po 15 min dostałem odpowiedź, że moja prośba została skierowana do back office. Po następnych 30-40 min zadzwonił konsultant, który zapytał czy na pewno chcę wracać Emirates, bo jest też bezpośredni Korean. Zaraz po rozmowie bilety wystawione na mailu.

W moim przypadku obsługa klienta zdecydowanie na plus. Warto było czekać 8-)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#698 PostWysłany: 25 Lip 2024 15:09 
Awatar użytkownika

mayli napisał(a):
U mnie też się ruszyło....napisali, że ze wskazanych przeze mnie biletów mogę wybierać z Koreana, wybrałam daty, potwierdzili, kolejnego dnia zapytali czy potwierdzam :lol: potwierdziłam i cisza :lol: :lol: :lol: dziś zapytałam mailowo uprzejmie czy coś wiadomo, bo wylot mam za 3 tygodnie w razie czego więc mało czasu się robi....dawno nie czułam takich emocji przed podróżą ;)

U mnie bilety nareszcie załatwione. Niecałe 3 tygodnie przed wylotem ale się udało. W moi przypadku jedynie Korean wchodził w grę - co dziwne, bo inne opcje proponowałam dużo, dużo tańsze no ale cóż, ich wybór mój zysk w tym przypadku :D Jeśli ktoś jeszcze walczy to nie ma co się zrażać.
 Profil Relacje PM off  

#699 PostWysłany: 25 Lip 2024 16:04 

niebieski
A ja dostałam informację, że możliwy jest tylko refund 😉 a nastawiłam się, że jednak polecę jak tylu osobom się udało 🤪
 Profil Relacje PM off  

#700 PostWysłany: 26 Lip 2024 08:52 
Awatar użytkownika

dialam napisał(a):
A ja dostałam informację, że możliwy jest tylko refund 😉 a nastawiłam się, że jednak polecę jak tylu osobom się udało 🤪

Warto pisać i dzwonić. Jeden konsultant mówi, że tylko refund a potem nagle inny mówi, że przekaże do właściwego działu. Ja w końcu napisałam jak ktoś wyżej radził na cwaniaka w klimacie: w nawiązaniu do rozmowy przesyłam propozycje zmiany terminów i w końcu łyknęli, tyle tylko, że już bardzo blisko wylotu. Powodzenia!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 760 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: janusz, Proximic [Bot] oraz 6 gości