Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302 ... 313  Następna
Autor Wiadomość
#5961 PostWysłany: 27 Cze 2024 22:05 

niebieski
Jeżeli chodzi o kody 10% zwrotu na portfel booking to jest liczone od wartości rezerwacji. Czytaj zarezerwujesz na 1 noc, przedłużysz na 4 to jak zrealizujesz rezerwację to masz 10% od 4 nocy bo taką rezerwację zrealizowałeś
 Profil Relacje PM off  

🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙 🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙
OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩 OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩
#5962 PostWysłany: 27 Cze 2024 22:31 

HON fly4free
a to chyba nie tak działa - robisz rezerwację na 1 noc i w potwierdzeniu masz info o zwrocie

pytanie zresztą - co to znaczy "przedłużasz sobie pobyt"?
jeśli robisz to poza bookingiem - to w ogóle nie ma co gadać
a jeśli przez booking - to niby wg jakiej procedury "przedłużasz pobyt" w istniejącej rezerwacji? co najwyżej możesz zrobić nową rezerwację na kolejne noce

@Patrykar - wg mnie, nic w ten sposób nie wykombinujesz a jednak wykombinujesz ;)

Ostatnio edytowany przez pemat, 27 Cze 2024 22:46, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#5963 PostWysłany: 27 Cze 2024 22:38 
Awatar użytkownika

Loty: 545
Kilometry: 946 504
złoty
serio? Zmiana dat w zarządzaniu rezerwacją.
pemat napisał(a):
a jeśli przez booking - to niby wg jakiej procedury "przedłużasz pobyt" w istniejącej rezerwacji? co najwyżej możesz zrobić nową rezerwację na kolejne noce

Trzebaby poświęcić 1 kod i zobaczyć czy kwota się zmieni w oczekujących

Załączniki:
book.jpg
book.jpg [ 24.75 KiB | Obejrzany 2233 razy ]

Ostatnio edytowany przez marcin.krakow, 27 Cze 2024 22:41, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#5964 PostWysłany: 27 Cze 2024 22:41 

niebieski
Ja zmieniałem daty, długość pobytu itd i zawsze miałem zwrot 10%
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#5965 PostWysłany: 27 Cze 2024 22:43 

Loty: 150
Kilometry: 276 297
złoty
Parokrotnie zmieniałem liczbę dni w rezerwacji, cashback, mile, czy inne punkty przeliczały się zgodnie z nową wartością rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#5966 PostWysłany: 27 Cze 2024 22:43 

HON fly4free
rzeczywiście - sprawdziłem na swojej rezerwacji i tak to działa

człowiek cały czas się uczy ;)
 Profil Relacje PM off  

#5967 PostWysłany: 28 Cze 2024 06:59 
Awatar użytkownika

srebrny
Było to już tutaj poruszane, po zmianie rezerwacji zmienia się również wartość zwrotu.
Nadal jest uwzględniana MWZ, jeśli kwota nowej rezerwacji jest poniżej to zwrot znika.

#5968 PostWysłany: 03 Lip 2024 14:51 

Loty: 40
Kilometry: 33 710
niebieski
Cześć mam pytanie do Was drodzy przyjaciele ,czy możliwe że obiekt znajdujący się na bookingu może obniżyć cenę noclegu ?? Mam upatrzony obiekt ale jest drogi planujemy pobyt od 24-29 sierpnia w Ustce ,czy booking ma tak jak linie lotnicze dynamiczny system cen ? Czy raczej ceny nie spadną dziękuję za odpowiedzi
 Profil Relacje PM off  

#5969 PostWysłany: 03 Lip 2024 15:11 

srebrny
Ceny są dynamiczne o ile tak zdecyduje właściciel.Często cena jest obniżana jeśli nie ma zainteresowania a pozostaje sporo wolnych miejsc jednak nigdy nie masz pewności,że miejsca zostanią wyprzedane po obecnej cenie nim ty się zdecydujesz.Jeśli to oferta bez przedpłaty z opcją darmowej rezygnacji to warto już pomyśleć . :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5970 PostWysłany: 03 Lip 2024 15:51 
Awatar użytkownika

Loty: 258
Kilometry: 487 529
srebrny
mezo23 napisał(a):
Cześć mam pytanie do Was drodzy przyjaciele ,czy możliwe że obiekt znajdujący się na bookingu może obniżyć cenę noclegu ?? Mam upatrzony obiekt ale jest drogi planujemy pobyt od 24-29 sierpnia w Ustce ,czy booking ma tak jak linie lotnicze dynamiczny system cen ? Czy raczej ceny nie spadną dziękuję za odpowiedzi

Zadzwoń i zapytaj czy jak zarezerwujesz bezpośrednio czy nie zrobi Ci zniżki, najczesciej własciciele schodzą z ceny bo dla nich to win to win, nie placa prowizji bookingowi.
mezo23 lubi ten post.

#5971 PostWysłany: 03 Lip 2024 16:04 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 568
Kilometry: 861 604
@mezo23 dla wielu to oczywista oczywistość, ale na wszelki wypadek dodam, że w aplikacji często ceny są niższe niż na klasycznej www odpalanej z komputera.
A jeśli jest darmowe anulowanie i dostępna większa liczba pokoi, to wtedy rezerwuj i czekaj czy ceny nie spadną. Jak spadną, to zrób nową i skasuj starą rezerwację.
mezo23 lubi ten post.
mezo23 uważa post za pomocny.

#5972 PostWysłany: 08 Lip 2024 16:07 
Awatar użytkownika

platynowy
Od wielu lat wykonuję rezerwacje przez booking. Kryterium wyboru dla mnie to opinie gości, lokalizacja i cena. Przyjąłem zasadę, że jeśli obiekt spełni moje wymagania to wystawiam pozytywną opinię, jeśli nie, to nie wystawiam wcale. Po raz pierwszy zasadę zmieniłem, bo byłem bardzo niezadowolony. Napisałem opinię negatywną i szerzej ją uzasadniłem. Mniej więcej w tym samym czasie pojawiło się kilka kolejnych opinii negatywnych podobnych do mojej (w tym od kilku rodaków). Całkowita ocena obiektu raptownie spadła. Po paru dniach zajrzałem jeszcze raz na portal booking i znalazłem dla tego obiektu kilka nowych ocen superpozytywnych (10), jawnie zaprzeczających w opisie tym negatywnym. Te opinie napisali goście z różnych krajów. Ocena obiektu oczywiście wzrosła.
Nie mam zamiaru robić z tego awantury – nie podam tu kraju ani nazwy.
Czy ktoś potrafi mi wyjaśnić skąd biorą się fałszywie pozytywne opinie dla obiektów na bookingu? Czy też się z tym spotkaliście :?:
 Profil Relacje PM off  

#5973 PostWysłany: 08 Lip 2024 16:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Chociażby na świeżo stąd:
viewtopic.php?t=177477

Wysłane z taptaka
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#5974 PostWysłany: 08 Lip 2024 16:16 
Awatar użytkownika

platynowy
@tycik
tylko, żeby wystawić opinię należy najpierw zanocować w takim obiekcie i zapłacić.
 Profil Relacje PM off  

#5975 PostWysłany: 08 Lip 2024 16:18 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Zawsze możne własciciel lokum zrobić 5-6 noclegów za 1 pln, znajomi kupią, nie skasuje, napiszą jaki był super nocleg i tak będzie na plusie wtedy
 Profil Relacje PM off  

#5976 PostWysłany: 08 Lip 2024 16:21 

niebieski
@Yaneck
Nie, żeby wystawić ocenę wystarczy zrobić rezerwację przez system i nie odwołać jej.
Co do reszty wystarczy się umówić na odpowiednie rozliczenie.

I może napisz co to za obiekt. Chcesz żeby koleżanki i koledzy z też się tak przejechali jak ty?
 Profil Relacje PM off  

#5977 PostWysłany: 08 Lip 2024 16:25 
Awatar użytkownika

platynowy
@Zeus
dobre wyjaśnienie :!: Tylko że w opisywanym przypadku ci znajomi byli z różnych niekiedy dość egzotycznych krajów
Jeśli obiekt ma naprzemiennie dużo skrajnych ocen to można spodziewać się że są tam wałki
 Profil Relacje PM off  

#5978 PostWysłany: 08 Lip 2024 16:28 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Dla chcącego nić trudnego. Pracuję dla branży motoryzacyjnej, i wszyscy myślą ze już nie można "zmieniać" licznik a dalej się da.
Nie zdziwiłbym się, jakby własciciel noclegu jest na jakiejś grupie: Najgorsze chlewy "nazwa_kraju" gdzie wymieniają się patentami
 Profil Relacje PM off  

#5979 PostWysłany: 08 Lip 2024 17:19 

niebieski
W przypadku licznika samochodu pewnym zabezpieczeniem są dane w CEPiK.

Natomiast usuwanie ocen to jest biznes.

Takie oto oferty przychodzą mi na maila:
Masz problem z nieprawdziwymi negatywnymi treściami z Internetu? Szkalujące opinie dostępne z poziomu wyników wyszukiwania zagrażają wizerunkowi Twojej firmy? Pomawiające recenzje opublikowane na firmowej Wizytówce Google, Facebook FanPage lub inne portale zniechęcają Twoich potencjalnych klientów, odstraszają kontrahentów? A może hejterskie wpisy z portali opiniotwórczych dla pracowników (GoWork i inne) utrudniają skuteczną rekrutację?

Szukasz skutecznych rozwiązań, aby pozbyć się złych opinii Google czy też innych portali ?
Jesteśmy ekspertami w dziedzinie zarządzania reputacją online i oferujemy profesjonalne usługi usuwania negatywnych opinii z wszelakich portali internetowych.

Nie trać czasu na zastanawianie się, jak poradzić sobie z negatywnymi opiniami.
Wybierz naszą ofertę i ciesz się profesjonalną obsługą oraz pewnością, że Twój problem zostanie szybko i skutecznie rozwiązany. Skontaktuj się z nami już dziś, aby uzyskać więcej informacji lub zamów interesującą usługę.
 Profil Relacje PM off
Yaneck uważa post za pomocny.

#5980 PostWysłany: 08 Lip 2024 17:59 

niebieski
Yaneck napisał(a):
Od wielu lat wykonuję rezerwacje przez booking. Kryterium wyboru dla mnie to opinie gości, lokalizacja i cena. Przyjąłem zasadę, że jeśli obiekt spełni moje wymagania to wystawiam pozytywną opinię, jeśli nie, to nie wystawiam wcale. Po raz pierwszy zasadę zmieniłem, bo byłem bardzo niezadowolony. Napisałem opinię negatywną i szerzej ją uzasadniłem. Mniej więcej w tym samym czasie pojawiło się kilka kolejnych opinii negatywnych podobnych do mojej (w tym od kilku rodaków). Całkowita ocena obiektu raptownie spadła. Po paru dniach zajrzałem jeszcze raz na portal booking i znalazłem dla tego obiektu kilka nowych ocen superpozytywnych (10), jawnie zaprzeczających w opisie tym negatywnym. Te opinie napisali goście z różnych krajów. Ocena obiektu oczywiście wzrosła.
Nie mam zamiaru robić z tego awantury – nie podam tu kraju ani nazwy.
Czy ktoś potrafi mi wyjaśnić skąd biorą się fałszywie pozytywne opinie dla obiektów na bookingu? Czy też się z tym spotkaliście :?:

"Uwielbiam" takie opinie i wpisy. :oops: :twisted:
Tak w skrócie:
Naciąłem się, ale nie powiem u kogo, kiedy i jaka lokalizacja, bo "nie będę pisał" - niech się natną inni. :twisted: :roll: :shock: :?

Chwalić trzeba jawnie.
Ganić trzeba jawnie.

Pisać prawdę otwarcie. Ale dla niektórych to zbyt dużo - i bronią(!) tych złych. Niech inni też się natną. :(
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302 ... 313  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość