Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 421 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 10 Maj 2024 20:35 

niebieski
W pełni popieram…
Beznadzieja i badziewie……
 Profil Relacje PM off  

Grecki urlop na Kefalinii za 2297 PLN 🏖️ 4* hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍽️🌞 Grecki urlop na Kefalinii za 2297 PLN 🏖️ 4* hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍽️🌞
Ponad 6 zł za każdą dobę z psem. Włochy chcą wprowadzić psi podatek turystyczny Ponad 6 zł za każdą dobę z psem. Włochy chcą wprowadzić psi podatek turystyczny
#342 PostWysłany: 11 Maj 2024 05:14 
Awatar użytkownika

Loty: 717
Kilometry: 989 932
platynowy
Po locie mogę powiedzieć, że prywatność zapewnić ma podnoszona przegródka z plexi, bez niej ma się na przeciwko osobę na wyciągnięcie ręki. Miejsce środkowe do tyłu to pod tym względem zupełny dramat, bo ma się dwie takie osoby.

Ja nie miałem problemu bo miejsce obok mnie i nawet kolejne były wolne. Samo łóżko całkiem spoko, a latanie do tyłu nie robi różnicy.

Image

Okazało się, że moje ostatnie miejsce miało pewną zaletę. Ostatnie w tej konfiguracji jest OK, bo środkowe są koło kibli.

Zabrakło sałatki z łososiem i owocami morza, w związku z tym steward przyniósł mi homara z pierwszej klasy.

Image

Ja się jakoś szczególnie nie znam na lotach w C, ale moim zdaniem serwis był bardzo w porządku, normalne jedzenie z C wyglądało odrobinę mniej efektownie, ale było dobre i ładnie podane
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
apadlo uważa post za pomocny.

#343 PostWysłany: 11 Maj 2024 20:24 

HON fly4free
Wyjątkowo dostałeś danie z menu i na zastawie z F ale katering w C w BA generalnie się też poprawił odkąd zakontraktowali DO&CO; wcześniej był zazwyczaj dramat.
Twoje miejsce, z tego co widzę, miało przede wszystkim tę zaletę, że chcąc wyjść z fotela nie musiałeś skakać nikomu nad nogami - większość miejsc w tej konfiguracji przy oknach wymaga przechodzenia nad (ewentualnie) leżącym pasażerem od przejścia.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#344 PostWysłany: 21 Maj 2024 12:49 

Aga_podrozniczka napisał(a):
Kiedyś można było wybrać miejsce za darmo przy online checkin, niezależnie od taryfy, oprócz tych przy wyjściu awaryjnym, ktore byly platne. Jak leciałam w lutym, to przypisalo mi miejsce i nie można było zmienić za darmo. A jak w marcu leciałam za avios i wtedy można zmienić miejsce za darmo, to nie było żadnego wolnego miejsca do wyboru.

Dla mnie ostatnią zaletą lotów z BA jest Heathrow i loty za avios, bo tak to wszystko inne ucięte albo uciążliwe. Niby ciagle sensowny podręczny, ale polowanie na walizki na kółkach przed odlotem.
Przez „polowanie na walizki na kolkach” rozumiesz to, że każą je nadać, czy też mierzą? Bo jeśli chodzi o wagę, to pozwalają na 23 kg zarówno dla dużego i malego podręcznego więc zdziwiłbym się, jeśli chciałoby im się ważyć przy gate

https://www.britishairways.com/en-gb/in ... essentials
 Profil Relacje PM off  

#345 PostWysłany: 03 Cze 2024 16:01 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
Poluja na walizki, w tym sensie, zeby je nadac na bagaz za darmo, bo niby nie ma miejsca w kabinie. Na Heathrow T5 wydaja sie polowac na wszystkie na kolkach przy wejsciu do bramek security. Jak pisalam juz chyba wczesniej, ja powiedzialam, ze zabieram walizke ze soba do bramki, mimo ze straszyli mnie, ze tam mi zabiora i nadadza na bagaz. Ale lot byl pusty i nikogo nic nie obchodzilo.
british-airways-opinie-recenzje-uwagi,226,120580?start=300#p1676057

Niezaleznie od tego, polowanie na walizki przy bramkach, zeby nadac je na bagaz. W Warszawie sporo ochotnikow zglosilo sie i nie zabierali na sile.

Wagi czy rozmiaru nie sprawdzaja.
mikapi22 lubi ten post.
bim-bam uważa post za pomocny.

#346 PostWysłany: 22 Cze 2024 20:48 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
Mam pytanie odnośnie lotu BA z SYD do LHR. Mam do wyboru lot BA0016 który ma "przystanek" 1,5h w Singapurze, a później leci dalej jako ten sam lot oraz standardowa przesiadka w SIN. Gdzie z SYD przylecimy tym samym lotem BA0012, a później przesiadka na BA0016, który odlatuje mniej więcej o tej samej godzinie. Jak to wygląda w praktyce? Bardziej bezpieczny jest lot z przystankiem i powrót na ten sam lot? Rozumiem, że wychodzimy normalnie do terminalu i tam mamy 1,5h wolnego czasu?
 Profil Relacje PM off  

#347 PostWysłany: 22 Cze 2024 21:46 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 72 437
srebrny
Ma się 1.5h czasu na terminalu, widziałem jak raz ekipa BA wpadła do saloniku Qantas First właśnie w SIN i w ten czas nie dość że prysznic wzięli, szampana popili to im jeszcze kulturalny trzydaniowy obiad podali. Widać - jest to tam często grane :)
travellista lubi ten post.

#348 PostWysłany: 29 Cze 2024 09:31 

SPLDER napisał(a):
Dawniej tak było, teraz w taryfach basic coraz więcej linii wymaga dopłaty za wybór miejsca. BA i tak jest lepsze niż LH bo tam nawet pasażerowie posiadający status muszą dopłacać.

A jak jest w przypadku dwóch pasażerów na jednej rezerwacji? System przydziela miejsca obok?
 Profil Relacje PM off  

#349 PostWysłany: 29 Cze 2024 12:25 

niebieski
BA zazwyczaj nie rozdziela pasazerow jezeli sa dwa miejsca obok siebie.

Co do polowania na walizki to na 226 lotow BA nigdy jeszcze mi jej nie upolowano ;).
 Profil Relacje PM off  

#350 PostWysłany: 30 Cze 2024 00:20 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Jeżeli są - mi na dwa loty, dwa razy nie pozwolili odprawić się online (bo do/z USA) i 2x rozsadziło, choć do sąsiednich rzędów. Panie w checkinie zmieniać nie chciały (bo basic economy), przy gejcie już były chętne, ale miejsc obok siebie brakło.
 Profil Relacje PM off  

#351 PostWysłany: 30 Cze 2024 14:49 

A dlaczego do/z USA nie można odprawić się online?
 Profil Relacje PM off  

#352 PostWysłany: 30 Cze 2024 18:40 
Awatar użytkownika

Loty: 175
Kilometry: 562 413
niebieski
@wojtekrubin01 bo sprawdzają wizę/ESTE
odprawiło online tylko na lot do LHR
a kolejki takie, że prawie nie zdążyliśmy na samolot

#353 PostWysłany: 01 Lip 2024 12:23 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
lataczuk napisał(a):

Co do polowania na walizki to na 226 lotow BA nigdy jeszcze mi jej nie upolowano ;).

Mi tez nigdy nie zabrali walizki, ale ostatnio przy tym masowym polowaniu przy wejsciu do security na LHR T5 przekonywali mnie, zeby nadac, ale odmowilam. Jak ktos ma Fast Track, to tam nie poluja.
SPLDER lubi ten post.

#354 PostWysłany: 07 Lip 2024 15:19 

Dzień dobry,

Czy ktoś praktykował takie połączenie BA, że przylatywał na LHR i wylatywał z LGW. BA podaje, że minimalny czas na przesiadkę to 3h. Zgodnie z lotami które mnie interesują było by to 3:10h. To jest wgl. wystawiane na jednym bilecie (w przypadku opóźnienia linia ponosi odpowiedzialność?).

Załączniki:
Screenshot 2024-07-07 at 15.17.49.png
Screenshot 2024-07-07 at 15.17.49.png [ 39.92 KiB | Obejrzany 1041 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#355 PostWysłany: 07 Lip 2024 16:05 

niebieski
W mojej opinii to 3:10 jest bardzo ryzykowne. Wyjscie z lotniska zajmie Ci pewnie z 30 min. Jesli masz bagaz nadawany to pewnie z godzine. Autobus na Gatwick to kolejna godzina. W tej chwili na M25 sa roboty drogowe wiec praktycznie zawsze jest troche korka. No ale jak ktos lubi takie ekstremalne sporty…
 Profil Relacje PM off  

#356 PostWysłany: 07 Lip 2024 17:45 

niebieski
Aga_podrozniczka napisał(a):
lataczuk napisał(a):

Mi tez nigdy nie zabrali walizki, ale ostatnio przy tym masowym polowaniu przy wejsciu do security na LHR T5 przekonywali mnie, zeby nadac, ale odmowilam. Jak ktos ma Fast Track, to tam nie poluja.
W zeszły wtorek wracałem z San Francisco z przesiadką na Heathrow i przed lotem do BER było polowanie na walizki - kilkanaście sztuk przymusowo poszło do luku, mi odpuścili ze wzgłedu na to że miałem plecak.
 Profil Relacje PM off  

#357 PostWysłany: 01 Paź 2024 23:47 

lataczuk napisał(a):

W ubiegłym tygodniu loty z Berlina do Nowego Jorku przez Heathrow i z powrotem. Czyli razem 4 loty z BA. Taryfa Economy Basic, 6 osób na jednej rezerwacji. Bez wykupionych miejsc (bo trochę drogo dla wszystkich). Dostaliśmy na wszystkich lotach miejsca w jednym rzędzie dla wszystkich. Czyli rzeczywiście nie rozdzielają.
 Profil Relacje PM off  

#358 PostWysłany: 09 Paź 2024 17:02 

Loty: 96
Kilometry: 238 052
No to jeszcze ja pomęczę o bagaż podręczny w BA.
Mam loty WAW-LHR-SIN i KUL-LHR-WAW, w ramach biletu tylko bagaż podręczny 56 cm × 45 cm × 25, mam walizkę na kółkach 65 cm × 45 cm × 24, czyli "trochę" wyższą. Waga nie jest problemem, będzie sporo poniżej 23kg.
I tu pytania:
- jak sądzicie czy takie przejdą ? Jakieś doświadczenia z tak dużym podręcznym ?
- a jak przejdą czy gdzieś będą chcieli zabrać do luku ? na którymś z lotnisk ?
- jak zabiorą do luku to trzeba odebrać na LHR, czy też od razu dadzą do miejsca docelowego ?

Jakieś inne uwagi :) ?

Gdzie najlepiej siedzieć w economy A380 BA. W konfiguracji 2 dorosłych +1 dziecko 11 lat. Bo zastanawiam się czy nie kupić miejsc.
 Profil Relacje PM off  

#359 PostWysłany: 09 Paź 2024 17:08 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

1- na 99% przejdzie
2- Mogą chcieli zabrać do luku. To może być w WAW, LHR lub w KUL
3- miejsce docelowe

Zawsze można kupić podręczny który wspełniac warunki
https://www.seatguru.com/airlines/Briti ... 80_new.php
 Profil Relacje PM off  

#360 PostWysłany: 09 Paź 2024 17:23 
Awatar użytkownika

Loty: 970
Kilometry: 2 125 130
HON fly4free
Na 99% przejdzie? Ja nie byłbym taki pewien. Grubsze przechodzą, ale wyższe od razu rzucają się w oczy.
No i 23kg to dotyczy nadawanego, a nie podręcznego

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 421 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości