Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 159 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 14 Mar 2024 14:53 

Ma ktoś może świeże informacje odnośnie kolejek do nadania bagażu i security w trakcie pierwszych porannych odlotów (6:00) w sobotę? Zastanawiam się czy pierwszy autobus z centrum o 4.30 da radę. Patrząc na ceny, które pokazuje Uber, nawet z dokupionym Fast Trackiem, opcja z autobusem wychodzi korzystniej.

Image
 Profil Relacje PM off  

Portugalski duet za 738 PLN 🇵🇹 Madera i Porto Santo w jednej podróży 🧳✈️ Portugalski duet za 738 PLN 🇵🇹 Madera i Porto Santo w jednej podróży 🧳✈️
Sztos oferta❗ Loty na Wyspy Kanaryjskie już od 269 PLN (w obie strony)😲🤯 Sztos oferta❗ Loty na Wyspy Kanaryjskie już od 269 PLN (w obie strony)😲🤯
#142 PostWysłany: 18 Mar 2024 00:16 

Sam sobie odpowiem - może ktoś skorzysta.

W sobotę od 5.45 do 7.00 odlatywało 19 samolotów FR. Podróż na lotnisko pierwszym autobusem wydawała się trochę ryzykowna (bagaż rejestrowany), ale Uber dla dwóch osób znazł się w cenie biletów na autobus + Fast Tracka kupowanego na lotnisku, więc pojechaliśmy Uberem. Na lotnisku byliśmy ok. 4.20 - ludzi dużo, ale i do nadania bagażu i do security kolejek nie było - większość stanowisk otwarta. Ciężko mi stwierdzić, czy dojeżdżając autobusem ok 4.45 zdążylibyśmy bez problemu, ale z samym bagażem podręcznym na pewno bym następnym razem spróbował.

Image
 Profil Relacje PM off
wersus79 lubi ten post.
KL_user uważa post za pomocny.

#143 PostWysłany: 26 Kwi 2024 17:04 

Ja mam jedno pytanko bo nigdzie nie mogę tego odnaleźć, albo po prostu źle czytam rozkład. Czy autobus linii 1 z lotniska do Bergamo kursuje w niedziele? Na rozkładzie widzę tylko pon-pt oraz sobotę
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 26 Kwi 2024 17:07 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Domenica e Festivi

Załączniki:
Komentarz do pliku: .
bgy.JPG
bgy.JPG [ 114.91 KiB | Obejrzany 1816 razy ]
 Profil Relacje PM off
Kacper3412 lubi ten post.
Kacper3412 uważa post za pomocny.

#145 PostWysłany: 30 Cze 2024 09:41 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Aplikacja ATB wyznaczając trasę do centrum, każe zrobić sobie kilkukilometrowy spacer z lotniska na Corso Roma.
WTF?
A duża mapa pokazuje tak.

https://maps.app.goo.gl/H8urdQZS62sUpo5Q6
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 30 Cze 2024 10:03 

platynowy
@FUX kiedyś też dreptałem z Bergamo na lotnisko i poprowadziło mnie jak na screenie. W pewnym momencie zrobiło się gorąco i musiałem biec, bo zbliżała się godzina wylotu.

Znaczenie może mieć fakt, że w nocy przejście przez Stazione nie było możliwe. Image
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 30 Cze 2024 12:41 

niebieski
Nie rozumiem. 1 odjeżdża sprzed terminala do miasta.
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 30 Cze 2024 14:15 

platynowy
Ok, ja źle zrozumiałem. Myślałem, że planujesz trasę miasto-lotnisko pieszo i mapa dorzuciła Ci zbędnych kilometrów.
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 12 Wrz 2024 05:00 

złoty
Kothson napisał(a):
Dzisiaj w nocy szedłem z Bergamo na lotnisko. Czułem się względnie bezpiecznie, jedynie w okolicy stacji kolejowej było sporo podejrzanych typów. Zalecam przy planowaniu trasy zwrócić uwagę na jeden szczegół. Google zaproponuje trasę przez stację kolejową, niestety przejście w nocy nie jest możliwe. Brama na noc jest zamykana do godz. 5:00. W moim przypadku trasa 6,7 km. zamieniła się w trasę 9 km. Poza wspomnianymi niedogodnościami udało się przejść bez niespodzianek.
Żeby nie wpakować się w zamkniętą bramę (lub inne ewentualne nieprzyjemności), wystarczy na rondzie koło Lidla nie kierować się w prawo jak pokazuje Google i potem ścieżką wzdłuż rzeczki do wspomnianej bramki, tylko kulturalnie korzystając z kładki nad ulicą iść cały czas prosto Via S. Giovanni Bosco aż do wiaduktu i potem już skręcić w prawo na stację kolejową, która nota bene jest aktualnie w przebudowie, więc mogą pojawić się inne nieprzewidziane atrakcje wybierając różnego rodzaju przejścia, ścieżki i bramki.
 Profil Relacje PM off
Aramise lubi ten post.
Aramise uważa post za pomocny.

#150 PostWysłany: 04 Lis 2024 16:28 

Kupiłem bilet na autobus TP Bergamo - Milan w dosyć atrakcyjnej cenie poprzez booking. Bilety nie mają konkretnego czasu odjazdu, jest ważny na wcześniejsze i późniejsze odjazdy tego samego dnia, w zależności od dostępności miejsc.
Na stronie przewoźnika Terravision można kupić bilet na konkretną godzinę (chociaż można spokojnie jechać innym busem np. następnym kursem).
Jak traktować "w zależności od dostępności miejsc". Jeżeli zostaną wykupione bilety na konkretna godzinę to nie mam szans na ten kurs (co byłoby logiczne) i wtedy muszę czekać na następny autobus?
Trochę mnie wątpliwości dopadły (to ta atrakcyjna cena!).
Wcześniej ktoś napisał "Ostatnio żona miała elektroniczny i całe szczęście, bo zarówno i jej bus, jak i kolejne 2 były wykupione z góry..." (rozumiem ze bilet był na konkretny przejazd).
Ktoś inny napisał "Co innego w 2. stronę. Warto przez internet zarezerwować - akurat nasza szóstka nie załapała się do żadnego z dwóch autobusów odjeżdżających z Milano Centarale, do których z marszu podeszliśmy. 3. był pusty - odjeżdżał za 15 minut."
Do Mediolanu spoko, ale powrót na lotnisko trochę będzie stresu. Zawsze mogę wykupić fast track (tym bardziej że mam 3 darmowe).
Jakie jest wasze doświadczenie jeżeli chodzi o obłożenie autobusów? Czy nie potrzebnie stresuję się?
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 10 Lis 2024 18:02 

Zrobiłem z igły widły...
W tym godzinach co ja korzystałem, nie było żadnego problemu. Bilet open TP Bergamo lotnisko - Mediolan 105 pln na trzy osoby (zakup przez booking). Opłacało się.
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 21 Gru 2024 19:31 

niebieski
Nie wiem co się stało ze stroną ATB, ale nie działa. Wiem że z lotniska do centrum Bergamo dojadę autobusem nr 1. Z którego miejsca przy lotnisku odjeżdża ta linia?
Ma ktoś jej aktualny rozkład? I tez chcę się upewnić że ona w niedziele jeździ?
 Profil Relacje PM off  

#153 PostWysłany: 21 Gru 2024 23:46 
Awatar użytkownika

Loty: 500
Kilometry: 780 802
platynowy
Jak strona nie działa to apka.
Autobus jest na wprost przylotów - wychodzisz i mas przystanek (na którym jest biletomat).
Autobus jeździ co 20-30 minut.
Przez cały tydzień.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 21 Lip 2025 11:26 

W niedziele o 6.00 mam samolot z lotniska. Autobus 1A jeszcze nie kursuje, zatem Uber, może transfer lotniskowy z miejsca zameldowania? Jakie orientacyjne koszty dla 3 osób z bagażem podręcznym z okolic dworca/porto nouvo?
 Profil Relacje PM off  

#155 PostWysłany: 21 Lip 2025 11:59 
Awatar użytkownika

Loty: 500
Kilometry: 780 802
platynowy
Zasymuluj sobie tę trasę o różnych godzinach i z grubsza będziesz znał cenę.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#156 PostWysłany: 21 Lip 2025 12:09 

niebieski
Dorzuciłbym do porównania zwykłą taksówkę. Można się czasami zdziwić.
 Profil Relacje PM off  

#157 PostWysłany: 21 Lip 2025 18:13 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Zacząłbym od braku Ubera we Włoszech.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#158 PostWysłany: 06 Sie 2025 20:09 

Z ciekawostek to ponoć na priority pass i część kart MC jest darmowy fast track. Próbowałem przejść przez bramkę kodem z aplikacji priority pass - błąd. Za to przepuściła mnie karta Curve (WE). Z łatwo dostępnych powinna działać też N26 (world).
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 06 Sie 2025 20:48 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 562
Kilometry: 858 234
Priority pass daje dostęp do fast tracka przez salonik - wejdziesz i możesz od razu kierować się do wyjścia na fast track.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 159 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość