Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Cze 2024 10:02 

Mam pytanko - jak się ma tę kartę to i tak trzeba rezerwować w danym parku wejście?
Czytam, że czasem nie rezerwujac biletu można spod bramy odejść z kwitkiem. A jak się ma tę kartę?
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#2 PostWysłany: 29 Cze 2024 10:14 

złoty
Zalezy jaki park

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 29 Cze 2024 11:18 

Kartę kupisz przy wjeździe do parku, na bramkach. Nie trzeba jej wcześniej rezerwowac. Czasem w ogóle nie jest wypisana na cenniku przy wjeździe i trzeba o nią wprost zapytać, tak jak to było w naszym przypadku. Koszt 80 USD. Zwraca się po 3 parkach.
Do niektórych musisz rezerwować wjazd, np yosemite. Trzeba sprawdzić na stronie national parks jak to wygląda w jakim okresie w każdym z parku.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Cze 2024 11:19 

złoty
Karta "America the Beautiful" (National Parks and Federal Recreational Lands Pass) jest przepustką uprawniającą do wstępu do większości parków narodowych i innych obszarów federalnych w Stanach Zjednoczonych. Jednakże posiadanie tej karty nie zwalnia automatycznie z obowiązku rezerwacji wstępu w niektórych parkach, gdzie taka rezerwacja jest wymagana.

Niektóre popularne parki narodowe, zwłaszcza w sezonie turystycznym, wprowadziły systemy rezerwacji, aby zarządzać ilością odwiedzających i chronić naturalne zasoby. Oznacza to, że nawet posiadając kartę "America the Beautiful", możesz potrzebować dodatkowej rezerwacji na konkretną datę wstępu.

Na przykład:
- **Yosemite National Park**: W sezonie letnim wymaga rezerwacji na wstęp, nawet jeśli masz kartę "America the Beautiful".
- **Rocky Mountain National Park**: Wymaga rezerwacji czasowych w niektórych częściach parku.
- **Glacier National Park**: Może wymagać rezerwacji dla wstępu na popularne trasy, takie jak Going-to-the-Sun Road.

Aby upewnić się, czy potrzebujesz rezerwacji:
1. **Sprawdź stronę internetową parku**: Każdy park narodowy ma swoją oficjalną stronę, na której znajdują się aktualne informacje na temat wymagań dotyczących wstępu i rezerwacji.
2. **Skontaktuj się z parkiem**: Jeśli masz wątpliwości, możesz zadzwonić do biura danego parku narodowego i zapytać o obowiązujące zasady.

Podsumowując, karta "America the Beautiful" pokrywa koszt wstępu, ale nie zwalnia z obowiązku dokonywania rezerwacji tam, gdzie jest to wymagane.

Profil Relacje PM off
DMW lubi ten post.
paweł p uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 29 Cze 2024 11:47 
Awatar użytkownika

HON fly4free
I cyk odpowiedź AI...
Mając takie wsparcie niedługo nikt nie będzie już wchodził na forum.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 29 Cze 2024 11:55 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Wszyscy mają wsparcie a wciąż wchodzą na forum licząc jednak na ten czynnik cudzego doświadczenia
 Profil Relacje PM off
brzemia lubi ten post.

#7 PostWysłany: 29 Cze 2024 12:00 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
Skoro to jest dostępne w AI to po co tu kopiować te informacje?

Jak mamy coś do dodania "od siebie" to post ma sens, jak to jest "kopiuj wklej" to wg mnie tylko zaśmiecanie forum.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 29 Cze 2024 12:05 

złoty
Czy coś się nie zgadza? Czy informacja wprowadzą kogos w błąd? Wyluzujcie AI już jest wokół nas. Udawanie ze jej nie ma jest błędem i to dużym. Osoba która zadała pytanie widocznie nie potrafi jeszcze z tego skorzystać. A dodatkowo przed wstawieniem tego zweryfikowałem Czy informacje są poprawne. Osobiście rezerwowałem wjazd do Yosemite więc wiem że to ok.

Mialo był moimi słowami i z literówkami ?
Ok następnym razem tak będzie.

Forum będzie istnieć i się rozwijać np w dziedzinie relacji z podróży. Ale proste pytania będą z automatu.
Ciekawe ilu z was ma papierowe mapy na wyjeździe....
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 29 Cze 2024 13:16 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Chyba ten czynnik sprawdzenia poprawności odpowiedzi albo po prostu wygenerowania odpowiedzi na podstawie faktów jest istotny.
Zadając pytanie zazwyczaj nie znamy odpowiedzi więc też nie zweryfikujemy jej poprawności. Każdy kto korzysta z AI wie, że czasami odpowiedzi kompletnie mijają się z prawdą.
Więc dostając odpowiedź wygenerowaną z AI dojrzę byłoby mieć jakieś potwierdzenie, że osoba która to wkleja zgadza się z tym co jest w niej zawarte
 Profil Relacje PM off
brzemia lubi ten post.

#10 PostWysłany: 29 Cze 2024 13:19 

złoty
Sprawdzenie odpowiedzi jest bardzo ważne. I to zrobiłem. Odpowiedzi jest prawidłowa. Napisana jest ładnie i czytelnie. Wykonałem wysiłek zapytania AI . Weryfikacji i wstawienia jako odpowiedź na forum. Wydaje mi się ze taka odpowiedź jest cenniejsza także dla innych niż coś w stylu: było. Poszukaj sobie na forum 1000stron wcześniej

Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#11 PostWysłany: 30 Cze 2024 08:10 

Dla mnie rewelacja, skoro dane i informacje są prawdziwe, to się nie przejmuj i rób tak dalej.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości