Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 639 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32  Następna
Autor Wiadomość
#601 PostWysłany: 03 Lip 2023 19:39 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Kierowca autobusu zwalniał.
 Profil Relacje PM off  

Teneryfa z wyżywieniem za 1979 PLN 🌤️⛰️🏖️ Leć na zasłużony odpoczynek Teneryfa z wyżywieniem za 1979 PLN 🌤️⛰️🏖️ Leć na zasłużony odpoczynek
Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸 Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸
#602 PostWysłany: 03 Lip 2023 22:00 

niebieski
W lutym jeździłem tydzień, turystów raczej mało więc zakładam, że to lokalni zwalniali, a dzięki nim nauczyłem się i ja. Raz lub dwa komuś błysło.
 Profil Relacje PM off  

#603 PostWysłany: 04 Lip 2023 09:45 
Awatar użytkownika

niebieski
A jeszcze jedno pytanie bo w zasadzie nie do końca wiem jak interpretować przepisy. Czy w Grecji (na Krecie) mozna przewozic dziecko ponizej 10 roku na przednim siedzeniu ale na podstawce ? Czy tylko z tyłu ?
 Profil Relacje PM off  

#604 PostWysłany: 10 Lip 2023 12:23 

Czy możecie polecić wypożyczalnię motocykli / motorów na Krecie - Heraklion ?
 Profil Relacje PM off  

#605 PostWysłany: 10 Lip 2023 16:15 

srebrny
maarcin1938 napisał(a):
A jeszcze jedno pytanie bo w zasadzie nie do końca wiem jak interpretować przepisy. Czy w Grecji (na Krecie) mozna przewozic dziecko ponizej 10 roku na przednim siedzeniu ale na podstawce ? Czy tylko z tyłu ?

Można zarówno z przodu jak i z tyłu.

Eurocars polecam. Właśnie wróciłem i mogę o tej wypożyczalni pisać tylko same superlatywy. Praktycznie nowy VW Golf na 14 dni nieco ponad 400e, płatność gotówką, odbiór na miejscu bezproblemowy, paliwo tyle ile jest tyle oddajesz, oddanie auta bez nikogo - kluczyk do skrzynki na parkingu i adio. Full ubezpieczenie, bez limitu km i dwa foteliki gratis. Nic tylko polecać.
qrkowy uważa post za pomocny.

#606 PostWysłany: 10 Lip 2023 18:30 
Awatar użytkownika

Loty: 342
Kilometry: 430 363
srebrny
@frigolok
"MotorClub" w porcie. https://www.google.com/maps/place/Motor ... ?entry=ttu
Brali chyba 30 lub 35 Euro za skuter na dobę
 Profil Relacje PM off
frigolok lubi ten post.
frigolok uważa post za pomocny.

#607 PostWysłany: 29 Lip 2023 11:34 

rmk napisał(a):
Eurocars polecam.

Czy możesz potwierdzić, że chodzi o tę stronę:
https://www.eurocars-crete.com/
Pod koniec sierpnia lecimy na Kretę i mamy 5-letnie dziecko - bardzo zależy mi na tym, żeby wypożyczyć samochód z fotelikiem dziecięcym.
 Profil Relacje PM off  

#608 PostWysłany: 29 Lip 2023 21:59 

srebrny
@qrkowy Tak, to dokładnie ta strona i ta wypożyczalnia. Polecam.
qrkowy uważa post za pomocny.

#609 PostWysłany: 29 Lip 2023 23:58 

niebieski
Wiemgdziejade, pytaj.
 Profil Relacje PM off  

#610 PostWysłany: 17 Wrz 2023 10:20 

Loty: 165
Kilometry: 240 372
Może komuś się przyda na last minute rezerwacje :) inne lokalne wypożyczalnie informowały o braku samochodów do wypożyczenia.

https://www.autoplugrentals.gr/

Zarezerwowałem auto 8h przed odbiorem (rezerwacja o 16 odbiór o 24 tego samego dnia) bezpośrednio na lotnisku w Heraklionie. Oddanie w porcie w Heraklionie bez dopłaty (mają jeszcze kilka dostępnych lokalizacji do zwrotu plus ludzie w komentarzach piszą że jest możliwość odbioru z hotelu za niewielką dopłatą). Pierwsza połowa września więc w miarę jeszcze sezon.
Auto na 2 dni. Cena 68 euro + 25 euro za dojazd w godzinach po zamknięciu biura (w normalnych godzinach oczywiście brak tej dopłaty) + 15 euro za pełne ubezpieczenie i brak depozytu (dla chętnych).
Polecam, wszystko bez problemu, rezerwacja i potwierdzenie natychmiastowo na mailu (bez żadnych formularzy w celu sprawdzenia dostępności co jest dość ważne przy rezerwacji na ostatnią chwilę). Przy odbiorze Pani sprawdzała tylko stan paliwa.
Auto w dość dobrym stanie (tylko porysowany tylny zderzak). Toyota Yaris z 2015 roku ale niecałe 40k km na liczniku. Zamawiałem VW Up więc dostałem troszkę wyższa klasę w cenie.
 Profil Relacje PM off  

#611 PostWysłany: 24 Wrz 2023 22:20 

Cześć wszystkim! W październiku lecę na Kretę do Chanii i potrzebuję autka na 7 dni bez depozytu i najlepiej z full ubezpieczeniem. Wertuję Google i na razie najbardziej zainteresowały mnie wiemgdziejade i autoway jako polskojęzyczne firmy. Jak wygląda kwestia wypożyczania aut od tych firm w 2023 r.? Korzystał ktoś ? Jak wrażenia? Może są też inne ciekawe, pewne firmy z takimi warunkami wypożyczenia jak opisałem?
Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off
grabosic uważa post za pomocny.

#612 PostWysłany: 25 Wrz 2023 07:59 

niebieski
Wiemgdziejadę. Bez stresu, bez zbędnej papierologii. Auto dostarczyli do hotelu, klucze później odebrali z recepcji.
Sprawdź stan techniczny auta. Ja miałem stare Jimny i wody mu trochę zabrakło. ;)
Dolewałem u kogoś z ogródka.
Jeżeli chcesz ujeżdżać po szutrach, to oficjalnie nie wolno, ale.... 8-)
 Profil Relacje PM off  

#613 PostWysłany: 27 Wrz 2023 14:45 

Wróciłem z wakacji z Krety i wypożyczałem samochód tutaj: https://athenscars.gr/ Przedstawiciel przyjechał po nas na lotnisko, a potem pojechaliśmy pod siedzibę ich firmy i spisaliśmy protokół. Zapłaciłem gotówką dokładnie tę cenę, która była na stronie internetowej. Miałem 3/8 baku i tyle samo miałem oddać. Oddanie samochodu przebiegło błyskawicznie.

Dodam od siebie, że tankowałem na stacjach paliw BP, pracownik sam obsługiwał dystrybutor. Polecam sprawdzać opinię o stacjach paliw. Są takie, które leją paliwo premium bez pytania o preferencje kierowcy.
 Profil Relacje PM off  

#614 PostWysłany: 05 Paź 2023 17:14 

Loty: 75
Kilometry: 136 048
niebieski
Chania lotnisko, brałem we wrześniu samochód na 2 tygodnie od Green Motion. Siedzibę mają przed wjazdem na lotnisko, także spokojnie pieszo w obie strony da się radę ;)
Zamówiłem Hyundaia i30, dostałem Toyotę Corolla :)
Z samochodem nie było problemów, ze zwrotem także. Kaucja została odblokowana równe 2 tygodnie po oddaniu auta.
Czytałem mnóstwo negatywnych opinii o wypożyczalni w tej lokalizacji, ale większość pisali rozżaleni ludzie, którym nie wydano samochodu z powodu braku karty kredytowej.
Ceny benzyny były na wyspie zróżnicowane, najtaniej w Heraklionie i okolicy już od 1,96€ za litr, najdrożej widziałem 2,25€
 Profil Relacje PM off  

#615 PostWysłany: 10 Mar 2024 13:44 

niebieski
qrkowy napisał(a):
rmk napisał(a):
Eurocars polecam.

Czy możesz potwierdzić, że chodzi o tę stronę:
https://www.eurocars-crete.com/
Pod koniec sierpnia lecimy na Kretę i mamy 5-letnie dziecko - bardzo zależy mi na tym, żeby wypożyczyć samochód z fotelikiem dziecięcym.

Czy ja coś źle robię czy ta strona jest jakaś upośledzona?
Nie ma tam cen! :(
 Profil Relacje PM off  

#616 PostWysłany: 10 Mar 2024 13:54 

srebrny
"ask for quote..." Jakby co to google translate pomoże.

#617 PostWysłany: 15 Kwi 2024 12:28 

Wczesniej w temacie pojawiala sie kwestia myjni samochodowych. Widzialem kilka stanowisk na stacjach na przedmiesciach Chani.

Z drugiej strony, nie ma co szukac myjni na siłe. Po powrocie z Balos podjechalem na stacje w okolicy - wyjazd do glownej drogi i w prawo. Stacja druga z kolei chyba to byl „Cyklon” po zatankowaniu splukalem auto z weża ogrodowego na stacji.
 Profil Relacje PM off  

#618 PostWysłany: 27 Cze 2024 14:41 

Czy w mieście Lerapetra jest jakaś dobra wypożyczania samochodów ? Z pełnym ubezpieczeniem i bez wkładu własnego. Chcielibyśmy wypożyczyć auto tak na dwa dni. Ewentualnie jaką polecacie co by pod hotel mogła auto podstawić ? Jest co prawda w hotelu ale cena za dzień to od 70 eur.
 Profil Relacje PM off  

#619 PostWysłany: 27 Cze 2024 17:56 

niebieski
Sprawdź w Wiemgdziejade
 Profil Relacje PM off  

#620 PostWysłany: 27 Cze 2024 21:37 

Kilometry: 63 566
niebieski
Monza
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 639 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości