Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Cze 2024 11:55 

Loty: 91
Kilometry: 191 514
Cześć,
pozwoliłem sobie założyć temat dot. zakupów w supermarketach w USA. I od razu pierwsze pytanie:
Czy orientujecie się czy w sieci Target zwroty towarów odbywają się tak samo bezproblemowo jak w Wallmarcie tj. pokazuję paragon, zwracam towar i obsługi poza pobieżnym oglądnięciem jego nic więcej nie interesuje?

Ostatnio edytowany przez Michal Grabowski 1, 21 Cze 2024 09:28, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Tygodniowa Gran Canaria z wyżywieniem 🌤️⛱️⛰️ Wypoczynek za 2200 PLN ☕🥐 Tygodniowa Gran Canaria z wyżywieniem 🌤️⛱️⛰️ Wypoczynek za 2200 PLN ☕🥐
Tydzień na Maderze za 1807 PLN 😎⛰️ Loty z dużym bagażem i noclegi blisko wybrzeża ✈️🧳 Tydzień na Maderze za 1807 PLN 😎⛰️ Loty z dużym bagażem i noclegi blisko wybrzeża ✈️🧳
#2 PostWysłany: 20 Cze 2024 14:10 
Awatar użytkownika

HON fly4free
No dobra, powiedz lepiej co kupiłeś i jak zepsułeś?
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 20 Cze 2024 15:07 

niebieski
Było to już co prawda kilka lat temu, ale jak zwracałem w Target to było dokładnie tak jak opisałeś, czyli szybko, prosto i bezproblemowo.
67/193 krajów ONZ
 Profil Relacje PM off
Michal Grabowski 1 uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 20 Cze 2024 20:58 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Akurat Costco to raczej nie dla turystów..
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 20 Cze 2024 20:59 

Garmond napisał(a):
No dobra, powiedz lepiej co kupiłeś i jak zepsułeś?

Jeszcze nic nie kupiłem, ale planuję booster seat dla dziecka. Wolę kupić nowy niż wypożyczać razem z autem, a na wylocie z USA po "januszowemu" zwrócić w stanie nienagannym. W styczniu na Florydzie tak zadziałało w Wallmarcie. :idea:
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 20 Cze 2024 21:05 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Śmiało można nadać

Image
 Profil Relacje PM off
18 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 20 Cze 2024 21:13 

Nie bardzo rozumiem @Zeus sens Twojego postu. Wypożyczałeś może foteliki dla dziecka razem z autami? Nie wiesz ile już lat mają (każdy fotelik ma swoją datę użyteczności), w jakim są stanie, ile razy zostały już zarzygane przez inne dzieci.
Wolę jednak kupić nowy. Co Twoim zdaniem powinienem zrobić z kupionym fotelikiem przy wylocie z USA? Oddać bezdomnym, zabrać ze sobą do Polski czy może wyrzucić po 10 dniach użytkowania na śmietnik?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 20 Cze 2024 21:17 

srebrny
Cokolwiek, ale nie oddawać udając, że nie spełnia twoich oczekiwań.
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 20 Cze 2024 21:21 

złoty
Booster seat można w większości linii lotniczych zabrać ze sobą za darmo na pokład samolotu...
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 20 Cze 2024 21:23 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Michal Grabowski 1 napisał(a):
Wolę jednak kupić nowy. Co Twoim zdaniem powinienem zrobić z kupionym fotelikiem przy wylocie z USA? Oddać bezdomnym, zabrać ze sobą do Polski czy może wyrzucić po 10 dniach użytkowania na śmietnik?

No nie wiem. Napisać na forum, ze fotelik do oddania komuś innemu jak będzie w regionie? Na grupach fejsbuka, bo może ktoś także leci?

Oddawanie po 2 tygodniach użytkowania żeby mieć darmowego fotelika, to cebula i Januszewo.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#11 PostWysłany: 20 Cze 2024 21:28 

Ależ oczywiście, że ostatnim razem tak próbowałem ogłaszać, niestety odzewu od innych zainteresowanych nie było żadnego...
Myślę, że nie ma sensu dalej drążyć, za bardzo odbiegamy od tematu...
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 20 Cze 2024 22:22 

Loty: 199
Kilometry: 442 858
Zeus napisał(a):
Śmiało można nadać

Image
Wiem, że to nie to samo co zarzygany booster seat (choć tubylcy bez krępacji oddają dziwniejsze rzeczy i często w agonalnym stanie) czy np. noclegi jednoterminowe za kilka złotych/euro z noclegi-jednoterminowe-watek-zbiorczy,81,43049&start=560 (swoją drogą dziwne, że za takie "Januszostwo" czy podobnie bezsensowne kreski dla garści mil jakoś nie przyznają medali), ale czy jak w Walmacie "zwróciłem" kiedyś nadmiarową puszkę chili con carne o wartości ok. 1,20$ (zaraz po tym jak przyjęli połamany namiot i dwa niezaszczane śpiwory) to mam szansę chociaż na cebularza V klasy? Niestety - przyznaję - było to zgodne z przepisami zaś konserwa nie była otwierana, ale kilka tysięcy mil turlała się w bagażniku i wielokrotnie dzielnie służyła jako podstawka pod menażkę, a nawet raz jako blokada drzwi do WC. Ponadto ja już to zrobiłem, a Michał dopiero ma zamiar. A jak wiadomo: cogitationis poenam nemo patitur.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 21 Cze 2024 07:50 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Po prostu nie przyszło mi do głowy, zeby iść do Walmartu i zwrócić puszkę za 1.2 USD. Albo bym zostawił w kuchni dla kogoś innego lub bezdomnemu,

Ale widać Kuzniar vibe dobrze się trzyma.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#14 PostWysłany: 21 Cze 2024 08:58 
Awatar użytkownika

Loty: 192
Kilometry: 367 645
srebrny
Ja to tu tylko tak zostawię:

Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#15 PostWysłany: 21 Cze 2024 09:10 
Awatar użytkownika

Loty: 561
Kilometry: 1 077 142
srebrny
Michal Grabowski 1 napisał(a):
planuję booster seat dla dziecka. Wolę kupić nowy niż wypożyczać razem z autem, a na wylocie z USA po "januszowemu" zwrócić w stanie nienagannym. W styczniu na Florydzie tak zadziałało w Wallmarcie.

Teraz już nie zadziała, bo przyznałeś się publicznie na tym forum i wielcy czarownicy rzucili na ciebie urok. Twoje dziecko poddupnik zarzyga, obesra, a jeśli nawet nie, to i tak ci go bezdomni ukradną. Może nawet z autem;-)
jimi lubi ten post.

#16 PostWysłany: 21 Cze 2024 10:30 

Loty: 106
Kilometry: 218 640
srebrny
Jeździmy w różne miejsca z córką od 7 lat i jeszcze nie wpadłem na tak cebulasty pomysł.
Korzystaliśmy z różnych opcji:
Woziliśmy fotelik ze sobą, grzecznie płaciliśmy w wypożyczalni, a ostatnio jak już jesteśmy na etapie boostera to mamy w bagażu nadmuchiwany+ ściągacz do pasa.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#17 PostWysłany: 21 Cze 2024 10:52 
Awatar użytkownika

złoty
Ciekawe czy byś chciał żeby Tobie się trafiały rzeczy po takich cwaniakowych zwrotach.
No sorry, ja rozumiem, że wszyscy tutaj starają się jak najbardziej 4free, ale skoro stać Cię na podróż do naprawdę drogich dzisiaj Stanów, to nie dziaduj kilkudziesięciu dolarów. Jeżeli największym problemem jest co z nim zrobić, to odstaw go do wypożyczalni, na pewno nie pogardzą.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#18 PostWysłany: 21 Cze 2024 11:19 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Można też zabrać ze sobą i następnym razem mieć już gotowy, bez myślenia jak to ogarnąć i tracenia cennego wakacyjnego czasu na zakupy i ewentualne zwroty
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#19 PostWysłany: 21 Cze 2024 11:26 
Awatar użytkownika

Loty: 192
Kilometry: 367 645
srebrny
A ja pod prąd, ale nie dla setki lajków, tylko żeby podzielić się swoimi niepopularnymi przemyśleniami.

Mamy tu cały wysyp wujków dobra rada, którzy słowo cebula odmieniają przez wszystkie przypadki i narzucają swoje widzimisię innym.
Nie wiem z czego to wynika, z troski o dobre imię Polski za granicami, czy raczej z kompleksu niższości względem Wielkich Stanów?
A może z woli rządzenia się cudzymi pieniędzmi?

Niestety prawda jest bolesna: nie tylko Polacy jeżdżą do Stanów i zwracają zakupy. Znakomitą większość zwrotów w Walmarcie wykonują mieszkańcy USA.
I nie przejmują się tym, czy ktoś to po nich będzie używał.

Jeśli:
1. Ktoś chce oddać sprzęt z różnych powodów (nie przydał się, nie spełnił oczekiwań, nie podoba się, nie będzie już potrzebny) oraz
2. Polityka zwrotów danego sklepu uwzględnia możliwość zwrotu towaru
To ja nie widzę żadnych rozsądnych powodów, żeby z tego nie skorzystać.

Rodzina Walton jakoś z powodu stosowania tej polityki jeszcze nie zbiedniała.
A ja wielokrotnie kupowałem w Walmarcie i nigdy nie trafiłem na sprzęt z widocznymi śladami użytkowania.

Ok, możecie już po mnie jeździć.
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#20 PostWysłany: 21 Cze 2024 11:41 

Loty: 106
Kilometry: 218 640
srebrny
Cytuj:
1. Ktoś chce oddać sprzęt z różnych powodów (nie przydał się, nie spełnił oczekiwań, nie podoba się, nie będzie już potrzebny)

powyższy przypadek nie podpada pod tą kategorię.

Cytuj:
2. Polityka zwrotów danego sklepu uwzględnia możliwość zwrotu towaru

ciekawe czy to później nie ląduje na palecie która jest wysłana do Polski i sprzedawane na naszym Allegro jako powystawowy.

Cytuj:
Znakomitą większość zwrotów w Walmarcie wykonują mieszkańcy USA.

Czy jeśli za znakomitą większość strzelanin na ulicach USA odpowiadają mieszkańcy USA, to ja też mogę sobie postrzelać?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości