Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Duże włoskie wyspy mają swoje oddzielne tematy związane z wynajmem samochodów:
- Sycylia: Włochy/Sycylia Wynajem auta wynajem-auta,1407,1341
- Sardynia: Sardynia - wypożyczalnia samochodów sardynia-wypozyczalnia-samochodow,1407,13570

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 18 Sie 2023 09:49 

złoty
Autoone/Surprice, którego używałem wcześniej kilka razy we Włoszech bez problemu a tu w lipcu dwa wynajmy (CIA oraz BLQ) i w obu przypadkach doliczone 22,24EUR. Po telefonicznym kontakcie z firmą, informacja, że to opłata za mycie auta, której nigdzie nie ma w umowie a auta oddane w zasadzie w takim samym stanie jak przy odbiorze. Twierdzili, że zwrotu nie mogą przeprocesować. Poszedł dwa razy chargeback.
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.
Kashpir uważa post za pomocny.

Jarmark świąteczny w stolicy Chorwacji za 673 PLN 🎄🇭🇷 Bezpośrednio PLL LOT i noclegi w Zagrzebiu 🎅 Jarmark świąteczny w stolicy Chorwacji za 673 PLN 🎄🇭🇷 Bezpośrednio PLL LOT i noclegi w Zagrzebiu 🎅
Tydzień na Riwierze Tureckiej 🌴 All inclusive w 4* hotelu przy plaży Kleopatry za 2618 PLN Tydzień na Riwierze Tureckiej 🌴 All inclusive w 4* hotelu przy plaży Kleopatry za 2618 PLN
#42 PostWysłany: 18 Sie 2023 11:21 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 562
Kilometry: 858 234
Kilka słów o niedawnym wynajmie samochodu na lotnisku Bari BRI.

Pośrednik: doyouspain

Wypożyczalnia: Drivalia

Samochód: mieliśmy rezerwację na Lancia Ypsilon lub podobny. Dostaliśmy Opla Corsę w dieslu. Opcja full-full, bez limitu km, podstawowe ubezpieczenie.

Cena: 83,16 euro za 3 dni w lipcu; 8,91 EUR zapłacone z góry przy rezerwacji, reszta w biurze.

Odbiór samochodu: biuro w terminalu, kolejka do okienka, kilka osób przed nami, obsługiwał jeden pracownik (po kilkunastu minutach pojawił się drugi - kolejka w międzyczasie się wydłużyła). Formalności poszły bardzo szybko, swojego ubezpieczenia nawet nie proponowali - chyba chcieli szybko załatwić klientelę, bo godziny wieczorne. Depozyt na karcie w warunkach 600 EUR, w rzeczywistości brali 400 EUR. Niestety nie ma możliwości by różnymi kartami załatwić depozyt i dopłatę do wynajmu - jak tłumaczą, po zwrocie samochodu dopłata będzie potrącona z depozytu. Osobiście nie lubię takich warunków. Wysyłają nas z kluczykiem na parking, tam niby jest ich budka, ale po 21 zamknięta. Samochód oglądamy więc sami i porównujemy z listą uszkodzeń na protokole - jedno spore otarcie w ogóle nie jest zaznaczone, więc muszę wrócić do terminala, wcisnąć się między ludzi w kolejce i pokazując zdjęcia proszę o uzupełnienie protokołu. Facet ręcznie dopisuje, wracam i możemy w końcu jechać. Corsa całkiem nowa, bo przebieg nieco ponad 4600 km. Zatankowany do pełna. Przejechaliśmy 360 km. Uwag do samego samochodu nie mam, spisywał się poprawnie.

Zwrot samochodu: oddajemy na parkingu ok. 19:00, tym razem jest obsługa w budce - facet przygląda się chwilę dopisanemu ręcznie uszkodzeniu, potem pozostałe na szybko, sprawdza stan paliwa, mówi, że OK, podpisuję protokół. Blokada z karty ma zejść automatycznie - schodzi po 11 dniach. Natomiast potrącenie płatności za wynajem pojawiło się dużo wcześniej, czyli trochę inaczej niż twierdzili w okienku w momencie odbierania samochodu.

Podsumowanie: minus za brak umieszczenia sporego uszkodzenia w protokole, minus za brak możliwości zapłaty inną kartą niż do depozytu (choć ten mocno subiektywny - jeśli ma się kartę z dobrymi kursami to oczywiście nie jest problem), poza tym OK.
Martinuss lubi ten post.

#43 PostWysłany: 19 Paź 2023 17:23 
Awatar użytkownika

Loty: 245
Kilometry: 518 982
platynowy
Nazwa wypożyczalni: Centauro
Miejsce wypożyczenia: BGY
Klasa samochodu zarezerwowana: Ford Puma
Otrzymane auto: Skoda Kamiq
Jakie ubezpieczenie wkładu własnego miałem (wypożyczalni/zewnętrzne/żadne): z wypożyczalni, wersja SMART, excess 0
Cena: 283 EUR (7 dni).
Kwota depozytu zablokowana na karcie debetowej: 58 EUR na paliwo.
Uwagi o wynajmie:
Po wyjsciu z lotniska zauwazylem odjezdzajacy chwile wczesniej żółty VAN Centauro. Na kolejny czekalismy ok 10 minut. Na miejscu zaoferowano mi zamiast Fiata 500X zamiast Forda Pumy. Na uwagę, że srednio mi sie taka zamiana podoba zaproponowano tez Skode Kamiq i na tę opcję sie zgodziłem. Samochod czysty i lsniacy, na przebiegu mniej niz 20k kilometrów. Przy zwrocie pytanie czy wszystko OK i w ciagu kilku minut odwieziono nas na lotnisko. Depozyt za paliwo zwrocony nastepnego dnia - kiedyś był od razu przy zwrocie. Ogolnie wszystko OK, ale ze ubezpieczenie było z wypożyczalni to jazda bez najmniejszego stresu.

Nazwa wypożyczalni: Stallone Rent
Miejsce wypożyczenia: BRI
Klasa samochodu zarezerwowana: Fiat Panda
Otrzymane auto: Fiat Panda
Jakie ubezpieczenie wkładu własnego miałem (wypożyczalni/zewnętrzne/żadne): z wypozyczalni, excess 250 EUR
Cena: 180 EUR (4 dni).
Kwota depozytu zablokowana na karcie debetowej: 250 EUR, blokady na paliwo brak
Uwagi o wynajmie: Zalezalo mi na jak najmniejszym aucie i takie dostałem. Rowniez nowka, hybryda, z przebiegiem <20k km. Poczatkowo chcialem wynajac na 3 dni za 150 EUR, ale na miejscu zaoferowano mi przedluzenie o 1 dzien za 30 EUR lub 2 dni za 50 EUR i skorzystalem z tej pierwszej opcji. Panowie mowia dobrze po angielsku i chyba lubią Polaków ;) depozyt zwrocony nastepnego dnia. Przy okazji, tuż za rogiem tania kawiarnia/deli z dobrymi i niedrogimi kanapkami i kawą - polecam.

Druga
Nazwa wypożyczalni: Noleggiare :!: :!: :!:
Klasa samochodu zarezerwowana: nie wiem
Otrzymane auto: Mercedes B-klasa
Jakie ubezpieczenie wkładu własnego miałem (wypożyczalni/zewnętrzne/żadne): 3rd party
Cena: nie wiem
Kwota depozytu zablokowana na karcie kredytowej: 1200 eur
Uwagi o wynajmie: Druga grupa, raczej mocnych zielonych podróżników zarezerwowała przez renatlcars w wypozyczalni lotniskowej w swoim wlasnym zakresie. Byl pozny wieczor. Auto miało być w automacie i chyba o wyższej klasie, dali Mercedesa B. Obsługa na lotnisku nieuprzejma. Parking zlokalizowany kilkaset metrów dalej. Kazali zrobic zdjecia samochodu oraz wideo bo poznym wieczorem nie było tam nikogo z obsługi i tak też grupa zrobiła. Przy zwrocie scam na 350 euro. Twierdzili, ze w bagazniku brakuje jakiegos elementu wyposazenia, torby na bagaże/przekładki dzielącej czy czegoś takiego. Oczywiscie nic nie zginęło, a auto zwroone w stanie lepszym niz odebrane. Była jakas krótka awantura i zagrozili wezwaniem policji ale lot był blisko i musieli zrezygnować w tym momencie z bojów. Ku przestrodze - unikać.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi uważa post za pomocny.

#44 PostWysłany: 02 Lut 2024 13:07 

Korzystał ktoś z wypożyczalni aut OPTIMO RENT W BARI. Jakieś doświadczenia. Siedzibę mają na lotnisku ?
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 20 Mar 2024 14:09 

złoty
Nazwa wypożyczalni: Autovia
Miejsce wypożyczenia: CTA
Klasa samochodu zarezerwowana: VW Polo lub podobny
Otrzymane auto: VW Polo
Jakie ubezpieczenie wkładu własnego miałem (wypożyczalni/zewnętrzne/żadne): żadne
Cena: 22 EUR (3 dni).
Kwota depozytu zablokowana na karcie kredytowej: 500 EUR, brak depozytu za paliwo.
Uwagi o wynajmie: Auto ok, ale obsługa tragedia. Pani nie umiała zablokować depozytu i zaproponowała wykupienie ich ubezpieczenia za 99 euro przy czym i tak nic by to nie dało bo do tego chciała depozyt 99 EUR, ale jak skoro według niej karta nie działała. Po 1,5h walki, udowadniania poprzez mLinię, że Pani nawet nie próbuje rozpocząć transakcji, kartę wziął kolega obok i w sekundę poprawnie założył blokadę na depozyt :shock:
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 19 Cze 2024 23:33 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Kilka słów o niedawnym wynajmie samochodu na lotnisku Rzym Fiumicino FCO.

Pośrednik: tym razem brak

Wypożyczalnia: OK Mobility

Samochód: mieliśmy rezerwację na Peugeot 208 lub podobny. Dostaliśmy MG ZS. Opcja full-full, bez limitu km, podstawowe ubezpieczenie.

Cena: 22 euro za 4 dni na przełomie maja i czerwca; całość zapłacona z góry na stronie wypożyczalni (z kodem zniżkowym - wychodzi taniej niż u pośredników).

Odbiór samochodu: z FCO jesteśmy już obeznani i wiemy, że kawałek do wypożyczalni trzeba przejść - OK Mobility ma stanowisko w części Torre Epua 2, piętro 2 - taka przestrzeń, w której są biura kilku wypożyczalni. Prawie bez czekania (a np. do Sicilybycar kolejka na klikanaście osób), gość się ucieszył jak mu powiedziałem, że mam zewnętrzne ubezpieczenie i wiem co i jak w przypadku szkody, bo nie musi tracić czasu na opowiadanie 8-) Formalności szybko, depozyt na karcie 1200 EUR. Potem zostaliśmy wysłani na parking na parterze – MG miało niecałe 19 tys. km przebiegu, zatankowane na full. Kilka uszkodzeń spisaliśmy z gościem do protokołu - jednej większej (tak na moje oko) rysy stwierdził, że nie musimy, ale że mogę zrobić zdjęcie na wszelki wypadek, co oczywiście zrobiłem.
Przejechaliśmy kolejne 600 km. Samochód bez zarzutów, jedynie czasem gubi łączność po kablu ze smartfonem, którego używaliśmy do nawigacji (nawiasem mówiąc to samo było w MG, który wypożyczyliśmy na Majorce).

Zwrot samochodu: oddanie na tym samym parkingu na parterze, więc dość prosto. Przy sprawdzaniu koleś znalazł jakąś nową rysę - na tyle dużą, że zaczęło się: nie ma na protokole i będzie szkoda. Na szczęście przy dyskusji znalazłem w telefonie zdjęcie z tą rysą, która ostatecznie nie została wpisana do protokołu, pokazałem w którym to miejscu i mówię, że kolega przy wydaniu samochodu tej nie wpisywał, a nowa na pewno nie jest większa. Końcem końców koleś zrezygnował i potwierdził mi, że w takim razie wszystko OK. Blokada z karty ostatecznie zeszła po niecałych 2 tygodniach, więc trochę długo.

Podsumowanie: dobra cena, odbiór na lotnisku, porządny samochód, obsługa w okienku bez zarzutów, z obsługą na parkingu szło się dogadać. Jedyny minus to ten długi czas zwolnienia depozytu. Generalnie jestem zadowolony i mam już następną rezerwację z OK Mobility na Madryt.
flus lubi ten post.

#47 PostWysłany: 20 Cze 2024 08:41 
Awatar użytkownika

srebrny
Zawsze najtańszy model i brak ubezpieczenia (obecnie mam całoroczne, a wcześniej - od pośrednika), ostatnie dwa lata..

Filorent - Bari (BRI) - DiscoverCars, dobry transfer z lotniskiem, szybka obsługa, depozyt zwolniony po paru dniach, zero prób wałków.
Ecovia - Bolonia (BLQ) - DiscoverCars, na lotnisku, szybka obsługa, depozyt zwolniony po paru dniach, zero prób wałków.
Ecovia - Turyn (TRN) - DiscoverCars, na lotnisku, szybka obsługa, depozyt zwolniony po paru dniach, zero prób wałków.
Maggiore - Alghero (AHO) - EconomyCarRentals, na lotnisku, tragiczna obsługa, problemy przy przebitej oponie, problem z autem zastępczym (ale ostatecznie bardzo dobre), jakieś próby kombinacji na depozycie, ale ostatecznie ok.
Kashpir lubi ten post.

#48 PostWysłany: 20 Cze 2024 11:18 

Nazwa wypożyczalni: Centauro
Miejsce wypożyczenia: Rzym Fiumicino
Klasa samochodu zarezerwowana: Ford Puma
Otrzymane auto: Renault Captur
Jakie ubezpieczenie wkładu własnego miałem (wypożyczalni/zewnętrzne/żadne): wypożyczalni
Kwota depozytu zablokowana na karcie kredytowej: 85,5EUR na paliwo

Rezerwowałem bezpośrednio na stronie korzystając z kodu zniżkowego znalezionego gdzieś w sieci. Wersja "smart" czyli z ich ubezpieczeniem i dodatkowym kierowcą w tej cenie. Za 4 dni zapłaciłem z góry 108EUR za wynajem samochodu. Płatność zrobiłem wcześniej jeszcze z domu z karty Revolut. Przesłałem też wcześniej dane prawo jazdy jednej i drugiej osoby. Dostałem na maila instrukcje gdzie się pojawić na lotnisku itd. Wypożyczalnia poza lotniskiem gdzie podwozi busik i już przy wsiadaniu skanuje rezerwacje i dostaję sie nr do kolejki w okienku chodź wspomina, że raczej wołają po nazwisku. Na miejscu czynne 2 okienka i nie ma kolejki więc od razu jestem obsłużony. Pobrali sobie kwotę z karty na paliwo i również użyłem Revolut. Mam zamówione dwa foteliki dla dzieci 9-18kg (dodatkowe 90EUR) więc zabierają mnie na zaplecze gdzie mogłem sobie wybrać foteliki. Mieli brand'owane jakieś skorupy Centauro na Isofix to wziąłem, inne bardziej solidne skorupy to co było nie miało Isofix. Auto czyste z przebiegiem 3200km, bak paliwa zatankowane 75%. Brak wycieraczek pod nogi, nie wiem z czego to wynika. Auto oddałem bez problemu, od razu na mail przyszedł protokół w jakim stanie oddałem samochód itd. Pieniądze za paliwo wróciły po 12h.
Polecam Centauro wszystko poszło gładko i bez zarzutu.
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.

#49 PostWysłany: 20 Cze 2024 13:01 

Zbanowany
niebieski
kameander napisał(a):
Zawsze najtańszy model i brak ubezpieczenia (obecnie mam całoroczne, a wcześniej - od pośrednika), ostatnie dwa lata..

Filorent - Bari (BRI) - DiscoverCars, dobry transfer z lotniskiem, szybka obsługa, depozyt zwolniony po paru dniach, zero prób wałków.
Ecovia - Bolonia (BLQ) - DiscoverCars, na lotnisku, szybka obsługa, depozyt zwolniony po paru dniach, zero prób wałków.
Ecovia - Turyn (TRN) - DiscoverCars, na lotnisku, szybka obsługa, depozyt zwolniony po paru dniach, zero prób wałków.
Maggiore - Alghero (AHO) - EconomyCarRentals, na lotnisku, tragiczna obsługa, problemy przy przebitej oponie, problem z autem zastępczym (ale ostatecznie bardzo dobre), jakieś próby kombinacji na depozycie, ale ostatecznie ok.

Kol. @kameander
DiscoverCars oraz EconomyCarRentals to tylko posrednicy, musiales miec jakies konkretne wypozyczalnie na tych lotniskach.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 20 Cze 2024 15:49 
Moderator forum
Awatar użytkownika

@flus nazwy wypożyczalni są przed nazwą lotniska :)
2 ludzi lubi ten post.
flus uważa post za pomocny.

#51 PostWysłany: 23 Cze 2024 19:15 
Awatar użytkownika

srebrny
RentSmart24 - Bergamo (BGY) - DiscoverCars, fiat panda, bez ubezpieczenia, dobry transfer z lotniskiem, szybka obsługa, depozyt zwolniony po 24h, zero prób wałków.

#52 PostWysłany: 16 Lip 2024 13:07 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Bergamo lotnisko. Budget, *****/*****. Naprawdę kulturka.
Wynajęcie za pośrednictwem Booking. Mailowo dopisanie brakujących danych.
Szybko, sprawnie, bez wydziwiania. Auto zamiast yarisa jakiś seat z automatem. Dało się jeździć.
Zdanie również bez uwag i problemów. Papierologia od razu na @.
Blokada zdjęta po 15 min. od zostawienia na parkingu.
Autobus wahadłowy czytelnie oznakowany na P3 z 8 peronu, wyjście nr 1 z terminala.
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 27 Sie 2024 14:40 

Przestrzegam przed wynajmem samochodu OK Mobility na lotnisku w Bergamo

Nazwa wypożyczalni: OK Mobility
Miejsce wypożyczenia: Lotnisko Mediolan Bergamo [BGY]
Klasa samochodu zarezerwowana: Standard - VW Polo
Otrzymane auto: ---
Jakie ubezpieczenie wkładu własnego miałem (wypożyczalni/zewnętrzne/żadne): zewnętrzne wwi
Kwota depozytu zablokowana na karcie kredytowej: ---
Uwagi o wynajmie (np. stan/przebieg/czystość samochodu, szybkość obsługi, długość kolejki, skrupulatność w wyszukiwaniu uszkodzeń, inne istotne): Przestrzegam przed wynajęciem samochodu w tej wypożyczalni. Rezerwacja zrobiona przy pomocy pośrednika HolidayAutos. Odbiór samochodu w biurze na lotnisku. Pan z firmy po wypełnieniu wszystkich papierów, zeskanowaniu dokumentów informuję, że w systemie widnieje Imię Nazwisko eg. Jan Kowalski, a na ID jest Jan Marek Kowalski i mówi, że w takim przypadku nie może wynająć samochodu a rezerwacji również nie może zmienić... Na nic tłumaczenia, że w rezerwacji jest miejsce tylko na pierwsze imię, że na karcie kredytowej też jest tylko pierwsze imię i to co on mówi to po prostu kretynizm... Co więcej, wypożyczałem niejednokrotnie czy przez pośredników czy bezpośrednio w biurach i nigdy nie miałem problemu podając tylko pierwsze imię, zarówno w Europie jak i na innych kontynentach. Po przekazaniu informacji, że nie wynajmą samochodu już zero zainteresowania, obsługa innych klientów, najchętniej by wyrzucili za biuro. Finalnie musiałem rezerwować w innej wypożyczalni, strata pieniędzy czasu i nerwów. Jawna próba (udana) kradzieży, opinie na GoogleMaps są podobne - co ciekawsze i tak jedne z lepszych dla wypożyczalni na tamtym lotnisku. NIE POLECAM!!
 Profil Relacje PM off
3 ludzi uważa post za pomocny.

#54 PostWysłany: 27 Sie 2024 15:01 

Loty: 116
Kilometry: 215 235
niebieski
A wystarczyło zrobić 5 min rozeznanie przed kliknięciem wynajmu w tej firmie w BGY żeby zobaczyć, że wszyscy piszą o tym "tricku" w OK Mobility...
 Profil Relacje PM off
FUX lubi ten post.
FUX uważa post za pomocny.

#55 PostWysłany: 27 Sie 2024 17:18 

niebieski
Chciałem drugie imię usunąć. W zasadzie bez szans. Od jakiś dwóch lat wpisuję wszędzie oba.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 31 Sie 2024 06:14 

niebieski
Janek napisał(a):
A wystarczyło zrobić 5 min rozeznanie przed kliknięciem wynajmu w tej firmie w BGY żeby zobaczyć, że wszyscy piszą o tym "tricku" w OK Mobility...
Masz na myśli to, że ta firma tak robi nie tylko w Bergamo, ale także gdzie indziej? Nawet w innych krajach?
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 31 Sie 2024 09:18 

Loty: 116
Kilometry: 215 235
niebieski
Pisałem to jedynie w kontekście wynajmu w Bergamo, bo sam szukalem jakiegoś autka na weekend a mam w zwyczaju poczytać opinie o danej firmie w danej lokalizacji i akurat w BGY jeśli chodzi o ok mobility to mnostwo osób pisało o tym tricku na nieuczciwy zarobek że nieby rezerwacja jest nieważna bo nie ma drugiego imienia (i że proponują zrobic nowa już dobrą czytaj kilka razy droższą z dwoma imionami :) ).
 Profil Relacje PM off
piwili uważa post za pomocny.

#58 PostWysłany: 31 Sie 2024 09:21 

niebieski
Podobne ryzyko istniało w Trogirze, gdy był ból z autoryzacją. Wypożyczalnia Keddy (Europcar).
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 06 Wrz 2024 13:21 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
niebieski
Kilka słów o niedawnym wynajmie samochodu na lotnisku Cagliari CAG

Pośrednik: Cartrawler via TAP

Wypożyczalnia: Autovia/Ecovia

Samochód: mieliśmy rezerwację na Kia Rio lub podobny. Dostaliśmy Kia Stonic. (4,5k km) Opcja full-full, bez limitu km, podstawowe ubezpieczenie.

Cena: 291 euro za 7 dni na początku sierpnia; całość zapłacona z góry.

Odbiór samochodu: Na lotnisku w CAG wychodzimy z terminala i kierujemy się na drugą stronę ulicy, gdzie w baraku obok dużego parkingu mieści się biuro wypożyczalni. Formalności szybko, depozyt na karcie 500 EUR. Nie próbowali wcisnąć swojego ubezpieczenia. Kilka uszkodzeń które były już zaznaczone na protokole. Odbiór fizyczny na tym dużym parkingu, obok biur wypożyczalni
Przejechaliśmy ok 500 km. Samochód bez zarzutów.

Zwrot samochodu: oddanie na tym samym parkingu, poza godzinami pracy wypożyczalni, więc kluczyk wrzucony do skrzynki. Po dwóch godzinach protokół na mejlu z potwierdzeniem że wszystko ok. Blokada z karty zeszła po ok 3 dniach.

Generalnie jestem zadowolony.
Kashpir lubi ten post.

#60 PostWysłany: 06 Wrz 2024 13:57 

HON fly4free
Nazwa wypożyczalni: Filorent przez ECR
Klasa samochodu zarezerwowana: Car Group: B - Mini, Renault Twingo or similar (5 Doors, Air Condition, 4 Seats, 2 Small suitcase/s)
Otrzymane auto: Panda - ostatnie 3 wypożyczenia i 3 x Panda :lol:
Jakie ubezpieczenie wkładu własnego miałem (wypożyczalni/zewnętrzne/żadne): zewnętrzne
Kwota depozytu zablokowana na karcie kredytowej: 500 €
Uwagi o wynajmie (np. stan/przebieg/czystość samochodu, szybkość obsługi, długość kolejki, skrupulatność w wyszukiwaniu uszkodzeń, inne istotne):
auto w miarę nowe, z wierzchu wypucowane, środek noszący ślady użytkowania (dywaniki zakurzone a na tapicerce zacieki od soli - najpewniej jeżdżone było w mokrych strojach)
transfer szybki, nie trzeba też daleko go szukać - po wyjściu z terminala parę kroków w prawo
w biurze sprawne ogarnięcie formalności (nie wciskali ubezpieczenia), ale ponieważ dzieje się to na podziemnym parkingu, to warto po wyjeździe jeszcze raz obejrzeć auto, czy wszystkie uszkodzenia są zaznaczone na protokole. ja wróciłem i zgłosiłem parę rysek na karoserii, ale pewnie nie byłoby z tym problemu przy oddaniu auta, też było oglądane (i raczej nie bardzo skrupulatnie) w piwnicy. jedyne w zasadzie, co sprawdzili, to stan paliwa
transfer na lotnisko po paru minutach - jest to na tyle blisko, że w kilka minut da się zrobić kółko na lotnisko i z powrotem

ps. tu przynajmniej Panda się sprawdziła, w przeciwieństwie do różnych wysp wulkanicznych ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości