Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Kwi 2023 10:33 

złoty
Tajwan zapowiedział incentive dla turystów od 1 maja 2023.

Turyści przyjeżdżający do Tajwanu na co najmniej 2 noce będą mogli dostać 5000 TWD do wydania podczas swojego pobytu w Tajwanie w postaci salda na karcie EasyCard lub w postaci 5 voucherów po 1000 TWD do wykorzystania na noclegi.

Szczegółowych warunków jak dokładnie będzie działać ten "lukcy draw" oraz gdzie dokładnie można wykorzystać środki chyba jeszcze nie opublikowali. Ale niby w 2023 ma być 150.000 dostępnych nagród po 5000 TWD, więc nie znając szczegółów obstawiałbym że są dość wysokie szanse żeby się na to załapać.

https://www.taiwannews.com.tw/en/news/4866445
https://www.taiwannews.com.tw/en/news/4870363
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute
Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌 Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌
#2 PostWysłany: 28 Kwi 2023 07:34 

złoty
Stronka gdzie można się zarejestrować już aktywna: https://5000.taiwan.net.tw/qa_en.html

Jak na "loterie" przystało, podają wszystkie możliwe szczegóły jak uczestniczyć w loterii, gdzie/jak skorzystać jak tylko wygramy.
Nie podają natomiast jak będzie działało "losowanie" lub jakie są szanse aby w niej wygrać :)

Proces jest prosty - rejestrujemy się na stronce, dostajemy kod QR, po przylocie na lotnisku skanujemy kod QR w maszynie która "losuje" i od razu nas informuje czy wygraliśmy. Jeśli wygraliśmy to wybieramy czy chcemy saldo na EasyCard/i-Pard czy vouchery na noclegi.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 24 Wrz 2023 18:04 

Loty: 312
Kilometry: 479 773
niebieski
Miejsce skanowania kodów jest dobrze widoczne zaraz po wyjściu z hali bagażowej. Kody skanuje się na iPadach. Co so szans to na dwa kody jeden okazał się zwycięski.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 29 Maj 2024 13:04 
Awatar użytkownika

Loty: 217
Kilometry: 532 759
niebieski
Szanse w tym roku są mniejsze (mniejsza pula nagród) - na 4 osoby, 2, które wybrały Easycard nic nie wygrały, 2 które wybrały bony na noclegi dostały vouchery.
Niestety w przypadku bookowania noclegów wcześniej przez portale rezerwacyjne, bonów nie da się wykorzystać - rezerwacja musi być bezpośrednio na stronie hotelu + w programie biorą udział tylko wybrane hotele.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 29 Maj 2024 19:17 

Loty: 135
Kilometry: 336 792
My w maju, wybraliśmy 3 razy easy card. Niestety 0 wygranej.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 04 Cze 2024 14:51 

My 1 wygrana na 3 osoby. Spora kolejeczka po odbiór nagrody była, więc warto próbowac.

#7 PostWysłany: 04 Cze 2024 16:14 
Awatar użytkownika

Loty: 113
Kilometry: 364 113
Jedni piszą o wygranych innym się nie poszczęściło a ja miałem jeszcze inną sytuację (w grudniu). Dokumenty na loterię wypełnione, wcześniej obczaiłem jak mniej więcej wygląda wizualnie stanowisko aby go nie przeoczyć i... choć wyjątkowo szedłem powoli rozglądając się / zaglądając nie znalazłem. Ktoś zdaje się (tu?) pisał że punkt był (koło?) odbioru bagaży - jako że zawsze mam tylko podręczny stwierdziłem że musiałem wcześniej przeoczyć więc odpuściłem (tą halę) kierując się na Express Train.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 04 Cze 2024 16:21 
Awatar użytkownika

Loty: 217
Kilometry: 532 759
niebieski
To dla kolejnych zagubionych (też latam tylko z podręcznym) - po wyjściu z hali bagażowej na ogólnodostępną halę przylotów, zaraz po prawej stronie, przy ścianie łączącej obie te hale jest dość spore stanowisko Lucky Land. Odbiór nagród na stanowisku po środku hali, kłębi się tam kolejka, więc łatwo zauważyć :)
 Profil Relacje PM off
benedetti uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 05 Mar 2025 05:24 

niebieski
Tydzień temu byłem zarówno na terminalu 1 jak i 2. Nie da się tego przeoczyć.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 27 Mar 2025 08:48 

platynowy
Uzupełnię/zaktualizuję kilka informacji dotyczących loterii Lucky Draw. Przed przylotem należy się zarejestrować, 1-7 dni do przylotu. Uzupełniamy swoje dane i określamy czy w przypadku wygranej otrzymamy środki na hotele czy tzw. portfel, który działa identycznie jak easy card. Żeby wziąć udział w loterii należy zatrzymać się na Tajwanie na minimum 3 dni - przy odbiorze nagrody weryfikowany jest paszport oraz bilet/rezerwacja na powrót (wystarczy pokazać rezerwację biletu powrotnego na swoim telefonie). W naszym przypadku powiodło się jednej z dwóch osób. Automat znajduje się w hali lotniska, po przejściu kontroli granicznej oraz po odbierze bagażu. Bez obaw, nie można go niechcący przeoczyć. Losowanie krótka piłka, skanuje się kod QR i wyskoczy smutny albo szczęśliwy misiek. W celu odbioru nagrody wystarczy się odwrócić i kilka metrów dalej znajdują się stanowiska obsługi. Kartą udało mi się skutecznie płacić w 7 Elevenach i Family Martach, chociaż w jednym Family Mart w Tajpej nie było takiej możliwości. Można płacić w MRT oraz HSR oraz w wielu innych punktach. Można też płacić w autobusach, chociaż nie wszystkich. Jadąc z Tajpej do Yangmingshan również nie było takiej możliwości, warto mieć ze sobą odliczoną gotówkę. Stan karty widoczny jest przy każdej płatności kartą (MRT/7 Eleven), na termimalu pojawia się pozostała do wydania kwota. Na moment pisania tego posta 5000 TWD to ok. 580 zł. Dla porównania, obiad w 7 Eleven kosztuje zazwyczaj ok. 100 TWD, Onigiri lub Kimbap 60-80 TWD, więc zwycięska karta pokrywa znaczną część wydatków.

Karty nie da się ponownie doładować tak jak w przypadku easy card. Karta jest ważna 90 dni. Na marginesie, mam jedną kartę easy do oddania, doładowana jest kwotą 80 TWD, a koszt samej karty to 100 TWD. Jeśli ktoś potrzebuję, mogę wrzucić w kopertę i wysłać. ImageImageImageImageImageImage

Easy card wysyłam @goldziak. - wyślij adres przez PM.
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#11 PostWysłany: 10 Lis 2025 11:36 

złoty
:idea: Kolejna promka: 600 TWD shopping voucher na lotnisku TPE + darmowe bilety na metro lotniskowe

Promocja obowiązuje od 1 listopada 2025 do 31 października 2026

https://eng.taiwan.net.tw/m1.aspx?sNo=0044208
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
M_Karol uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości