Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 80 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 03 Lut 2024 18:16 

platynowy
Jak najbardziej realne. To bardzo dobrze działające lotnisko. Wchodzisz z samolotu prosto do airside. Nie ma wtórnego security ale to akurat dlatego że security jest w Singapurze przy gate.

Oczywiście jak ci się QR opóźni o ponad godzinę to już nie będzie tak wesoło.
 Profil Relacje PM off  

Dubaj tanio 😍🤗 Loty i noclegi w hotelu za 1276 PLN 👙🌤️🏖️ Dubaj tanio 😍🤗 Loty i noclegi w hotelu za 1276 PLN 👙🌤️🏖️
Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN
#62 PostWysłany: 05 Lut 2024 09:21 
Awatar użytkownika

platynowy
Nie jestem w 100% pewien. Zdaję się że tylko Singapore i Scoot mają bezwizowe przejscie od razu do gateow. Cała reszta musi przejść przez immigration (z jakimiś małymi wyjatkami). I to zajmie troche czasu. Min 20-30min. Max pewnie z godzinę lub półtora.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 05 Lut 2024 10:06 

platynowy
Nie, w SIN wszystkie linie i wszystkie terminale mają przejście na airside do gate'ów po wylądowaniu.

Jedyna różnica to że w przypadku lądowania na T4 (terminal lowcostowy + Cathay Pacific) jest kontrola boarding pass i wtórne security po przylocie.
W przypadku terminali T1-T2-T3 wychodzi się bezpośrednio do strefy airside do gate'ów, bo tam kontrola security odbywa się przy każdym gate, a nie centralnie.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 05 Lut 2024 10:48 
Awatar użytkownika

platynowy
Security tak. ALE przynajmniej niektórzy (wiekszosc?) przewoźnicy wymagają przejścia przez immigration. Nie wczytywałem sie w szczegóły ale.... mój osobisty przykry przypadek denied boarding na T1-2-3 z Malindo. Powod jakże kuriozalny: brak BP z landside...
 Profil Relacje PM off
NBE322 uważa post za pomocny.

#65 PostWysłany: 06 Lut 2024 14:03 
Awatar użytkownika

platynowy
Sorry za post pod postem, moze cossie zmienilo przez ostatnie 2 lata...
https://www.changiairport.com/en/airpor ... ardingpass

Pytanie, ktore linie lotnicze sa obslugiwane w tym "designated transfer desk", bo zapewne nie wszystkie.

Upon arriving at Changi Airport, follow the directional signs to get to the designated transfer desk area to obtain the boarding pass for your onward flight.
Follow the directional signs to get to the boarding gates.
Note that passengers are required to go through security screening before heading to the boarding gate of their onward flight.

I jeszcze taki dopisek:
ELIGIBILITY
To qualify as a Transit Passenger, traveller must:

Have both flights booked in the same booking itinerary
Have their check-in luggage tagged-through from the origin airport to their final destination
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 02 Kwi 2024 16:45 
Awatar użytkownika

Hej Grupa,

Mam lot do Hong Kong-u o 6:25 z Terminala 1 linia Scoot i chciałem zapytać o trzy sprawy:
1. O której, jest ostatni możliwy dojazd na lotnisko z centrum Singapuru komunikacją publiczną?
2. Gdzie najlepiej spać na lotnisku przed lotem by klima mnie nie zniszczyła :)
3. Na lotnisku można się wykąpać w strefach - korzystał Was ktoś z takiej opcji. Ciekawy jestem ile to kosztuje.
4. Czy w nocy można przebywać w strefie z wodospadem?

Pozdrawiam
Tomek
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 02 Kwi 2024 16:50 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

1. https://www.changiairport.com/en/airpor ... rport.html
2. singapur-spanie-na-lotnisku,1052,5840
3. https://www.changiairport.com/en/airpor ... ities.html
4. https://www.jewelchangiairport.com/en/a ... ortex.html
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#68 PostWysłany: 02 Kwi 2024 23:07 
Awatar użytkownika

@Zeus. Dzięki, profeska :)
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 26 Maj 2024 15:49 
Awatar użytkownika

złoty
Od maja 2024 odprawa paszportowa na lotnisku Changi w Singapurze odbywa się automatycznie. Podobnie jest na lądowych przejściach granicznych Woodland i Tuas.
Cały proces zajmuje przeciętnie ok 40 sekund.
Krótka instrukcja: https://www.instagram.com/reel/C7EMLZHPrvt/?igsh=aXJnbW1nNDZjMDFt
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 26 Maj 2024 17:54 

platynowy
@Yaneck trafiło to do prasy, ponieważ od maja 2024 opcja ta jest dostępna dla wszystkich paszportów świata.

Dla paszportów z Polski działa to już od kilku dobrych lat ;)
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#71 PostWysłany: 04 Lip 2024 13:49 

Witam,
Czy może mi ktoś pomóc i doradzić jak dostać się z lotniska Changi do Chinatown?
Doczytałem, że najlepiej i najtaniej metrem.
Znalazłem informację, że z lotniska Changi Airport można się wydostać metrem (Cg) 4 minuty a następnie przesiadka w Expo Tampines (Dt) i 33 minuty do Chinatown.
Gdzie znajdę stację SMRT i jak wygląda sprawa zakupu biletów tzn. czy można płacić kartą?
Czy lepiej jechać taksówką? Będzie nas 4 w tym dwójka dzieci 17 i 12 lat.

Chętnie dowiem się Waszych doświadczeniach i z góry dziękuję za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 04 Lip 2024 13:57 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Polecam: lotnisko-singapur-changi-miasto,986,127387
 Profil Relacje PM off
november2024 lubi ten post.

#73 PostWysłany: 04 Lip 2024 14:40 

srebrny
sprawdz Grab, bo przy 4 pax moze wyjsc niewiele drozej niz mrt
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 02 Maj 2025 18:30 

Loty: 10
Kilometry: 28 060
niebieski
Ląduje jutro na T1 i mam 15 stopover.
Planuje poszukać saloniku. Ten co mnie interesował bis stronę www nie mogłem zanurkowac (premium plaza czy coś).

1) brać w revolucie salonik i próbować wbijać??
2) pójść zapytać o miejsca a potem "revolutem kupić"??

3) docelowo lot mam z T1 s znalazłem salonik ma t4.moge Die tam przenieś mimo że lot mam z t1
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 02 Maj 2025 21:21 

HON fly4free
15 h??
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 02 Maj 2025 22:38 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 101 405
niebieski
@Idzik miedzy terminalami poruszasz się swobodnie albo kolejką , albo z buta ale odległości naprawdę spore.
Idzik lubi ten post.

#77 PostWysłany: 03 Maj 2025 04:06 

niebieski
marek2011 napisał(a):
15 h??

Tak. Loty po Azji i mam powrót turkishem.

Dolot scoot i rano o 10 wylot.
Pozwiedzm.singapur i chce wypocząc . Noclegu nie klepałem bo pierwotny lot był przed 8.
TK zmienił.

Dzięki
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 03 Maj 2025 12:25 
Awatar użytkownika

platynowy
@Idzik A tak troche logiczniej i po kolei, a nie jak "ściana myśli" na FB...jesli chcesz, aby komus chcialo sie przeczytac, zrozumiec i jeszcze odpowiedziec...
@Dryblas T4 np. nie jest polaczony z T123. Tylko autobus. Na airside tylko dla niektórych linii, na landside oczywiście dla wszystkich, ale wtedy nie mozna sobie dowolnie salonikowac, bo trzeba przejsc przez immigration, a naduzycie w SIN wiaze sie z problemami.
 Profil Relacje PM off
Idzik lubi ten post.
Dryblas uważa post za pomocny.

#79 PostWysłany: 03 Maj 2025 15:15 

HON fly4free
@Idzik: powiem tak, 15 h to IMHO za dużo żeby siedzieć tylko na lotnisku; jeśli masz nieograniczone wejścia do poczekalni na PP to jeszcze od biedy jesteś w stanie to ogarnąć, ale pamiętaj o kilku sprawach 1) nie wszystkie poczekalnie są czynne 24h/d; 2) do większości poczekalni nie wejdziesz dzień przed wylotem , czyli wieczorem poprzedniego dnia, skoro wylot masz o następnego dnia rano - taka jest ogólna zasada nie tylko w SIN, ale w SIN obsługa zwykle jest dość formalna jeśli chodzi o wszelkie reguły; 3) większość poczekalni na PP itp. ma limit pobytu, najczęściej 3-4h - z jego przestrzeganiem jest różnie, ale możesz się spodziewać, że z uwagi na to co napisałem w pkt 2 duża część obsługi będzie to tam respektować; 4) poczekalnie kontraktowe w SIN nie są jakieś nadmiernie wybitne ogólnie pod kątem możliwości spania - ale oferta się różni w zależności od miejsca; 5) TK może nie wypluć ci kart pokładowych przy odprawie online - rożnie to bywa - jak ich nie dostaniesz, to nie będziesz w stanie salonikować po airside. BP są sprawdzane, a wielu poczekalniach także razem z paszportem gościa; 6) skakanie między terminalami w SIN, tam gdzie trzeba przekraczać kontrolę imigracyjną (zautomatyzowaną) może okazać się problematyczne, na co zwrócił uwagę już @jaco027.
 Profil Relacje PM off
Yaneck lubi ten post.

#80 PostWysłany: 05 Maj 2025 01:46 

niebieski
Dzięki za uwagi, podpowiedzi.

Miałem dużo bagaży i kalkulacja ...lotnisko+koszt przechowalni dalo 1 rozwiązania.
Metrem do Sin i hostel.

Ps. Trochę to chaotyczne ale wynikało z chaosu na miejscu.(Też ograniczenia czasowe ).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 80 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości