Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Rafting na Zambezi
#1 PostWysłany: 22 Maj 2024 11:53 
Awatar użytkownika

Loty: 238
Kilometry: 642 982
niebieski
Będziemy w przyszłym tygodniu i czy ktoś korzystał? Może polecić organizatora? Lepiej po stronie Zimbabwe czy Zambii?
Przejrzałem relacje i komentarze z niedawnych wypadów do VFA i nie znalazłem aby ktoś cokolwiek wspominał o raftingu.
Wszelkie wrażenia i informacje będą pomocne.
Dzięki!

Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
 Temat postu: Re: Rafting na Zambezi
#2 PostWysłany: 22 Maj 2024 12:14 

Loty: 380
Kilometry: 827 873
Korzystaliśmy z firmy w Zambii. Sam spływ trwał ponad 2h start od 10 katarakty koniec na 25 katarakcie. Cena 140$ plus opłata za wstęp do parku w gratisie dostaliśmy film z raftingu i wieczorny rejs po Zambezi . Tutaj nr na whatsapp +260 97 5477540.
 Profil Relacje PM off
kefirm uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 27 Maj 2024 15:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Robiłem dwa dni temu w Zimbabwe. Polecali dwie firmy Wild Horizons i Shearwater (z tych skorzystałem).
Płaciłem 120$ + 10$ park fee.
Podobno da się znegocjować do 110$ plus park fee ale mi się nie udało (moglem tylko tego jednego dnia).
Sam rafting super ale odradzałbym komuś kto nie umie pływać albo obawia się wody. W trakcie spływu wywróciliśmy się i jako jedyny znalazłem się pod pontonem i w tej rwącej wodzie miałem problem aby się wydostać na powierzchnię. Trochę spanikowałem przez to i było już mało ciekawie ale ostatecznie udało mi się wydostać.
Sam spływ obydwie firmy odbywają razem. Myślę, że to ze względów bezpieczeństwa bo jest wtedy więcej osób asekurujących pływających w kajakach.
Wild horizons miało po 6 osób plus instruktor na pontonie (łącznie 3 pontony) a Shearwater 10 osób plus instruktor na jednym.
Spływ jest również poprzedzony instrukcją bezpieczeństwa i różnymi scenariuszami.

Pro
 Profil Relacje PM off
kefirm uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 31 Gru 2024 03:05 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 5 374
niebieski
My robiliśmy od strony Zambii, nazwy firmy nie pamiętam, ale dogadywaliśmy wszystko przez Felixa (https://www.fly4free.pl/forum/livingstone-sprawdzony-kontakt-na-miejscu,600,179992#p1744942).
Sam rafting mega polecam, chyba wszyscy, którzy brali udział uznali, że rafting to była najlepiej wydana kasa, biorąc pod uwagę wszystkie okoliczne atrakcje (helikopter, safari, rafting).
Robiliśmy wersję tzw. półdniową - start ok. godz. 12-13 (więc wcześniej zdążyliśmy jeszcze zwiedzić rano wodospady po stronie Zimbabwe, przejść przez granicę i zalogować się w hotelu w Livingstone).
Najpierw w cenie jest kąpiel pod końcowymi wodospadami VF od strony Zambii a potem przepłynięcie rapidów od 1 do 14 z czego 4-5 były stopnia WW5 (w sezonie mokrym zaczyna się dalej).
Cena 125$ za osobę (możliwe, że da się jeszcze coś znegocjować) plus dodatkowo za filmowanie.

Załączniki:
rafting.jpg
rafting.jpg [ 347.01 KiB | Obejrzany 304 razy ]

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości