Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Rafting na Zambezi
#1 PostWysłany: 22 Maj 2024 11:53 
Awatar użytkownika

Loty: 238
Kilometry: 642 982
niebieski
Będziemy w przyszłym tygodniu i czy ktoś korzystał? Może polecić organizatora? Lepiej po stronie Zimbabwe czy Zambii?
Przejrzałem relacje i komentarze z niedawnych wypadów do VFA i nie znalazłem aby ktoś cokolwiek wspominał o raftingu.
Wszelkie wrażenia i informacje będą pomocne.
Dzięki!

Magiczny Paryż tuż przed świętami 🎄❄️ City break w stolicy Francji za 869 PLN ✨😍 Magiczny Paryż tuż przed świętami 🎄❄️ City break w stolicy Francji za 869 PLN ✨😍
Zimowy relaks na Dżerbie🌴☀️ 4* hotel z all inclusive za 1665 PLN 🍹🍴 Zimowy relaks na Dżerbie🌴☀️ 4* hotel z all inclusive za 1665 PLN 🍹🍴
 Temat postu: Re: Rafting na Zambezi
#2 PostWysłany: 22 Maj 2024 12:14 

Loty: 380
Kilometry: 827 873
Korzystaliśmy z firmy w Zambii. Sam spływ trwał ponad 2h start od 10 katarakty koniec na 25 katarakcie. Cena 140$ plus opłata za wstęp do parku w gratisie dostaliśmy film z raftingu i wieczorny rejs po Zambezi . Tutaj nr na whatsapp +260 97 5477540.
 Profil Relacje PM off
kefirm uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 27 Maj 2024 15:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Robiłem dwa dni temu w Zimbabwe. Polecali dwie firmy Wild Horizons i Shearwater (z tych skorzystałem).
Płaciłem 120$ + 10$ park fee.
Podobno da się znegocjować do 110$ plus park fee ale mi się nie udało (moglem tylko tego jednego dnia).
Sam rafting super ale odradzałbym komuś kto nie umie pływać albo obawia się wody. W trakcie spływu wywróciliśmy się i jako jedyny znalazłem się pod pontonem i w tej rwącej wodzie miałem problem aby się wydostać na powierzchnię. Trochę spanikowałem przez to i było już mało ciekawie ale ostatecznie udało mi się wydostać.
Sam spływ obydwie firmy odbywają razem. Myślę, że to ze względów bezpieczeństwa bo jest wtedy więcej osób asekurujących pływających w kajakach.
Wild horizons miało po 6 osób plus instruktor na pontonie (łącznie 3 pontony) a Shearwater 10 osób plus instruktor na jednym.
Spływ jest również poprzedzony instrukcją bezpieczeństwa i różnymi scenariuszami.

Pro
 Profil Relacje PM off
kefirm uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 31 Gru 2024 03:05 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 5 374
niebieski
My robiliśmy od strony Zambii, nazwy firmy nie pamiętam, ale dogadywaliśmy wszystko przez Felixa (https://www.fly4free.pl/forum/livingstone-sprawdzony-kontakt-na-miejscu,600,179992#p1744942).
Sam rafting mega polecam, chyba wszyscy, którzy brali udział uznali, że rafting to była najlepiej wydana kasa, biorąc pod uwagę wszystkie okoliczne atrakcje (helikopter, safari, rafting).
Robiliśmy wersję tzw. półdniową - start ok. godz. 12-13 (więc wcześniej zdążyliśmy jeszcze zwiedzić rano wodospady po stronie Zimbabwe, przejść przez granicę i zalogować się w hotelu w Livingstone).
Najpierw w cenie jest kąpiel pod końcowymi wodospadami VF od strony Zambii a potem przepłynięcie rapidów od 1 do 14 z czego 4-5 były stopnia WW5 (w sezonie mokrym zaczyna się dalej).
Cena 125$ za osobę (możliwe, że da się jeszcze coś znegocjować) plus dodatkowo za filmowanie.

Załączniki:
rafting.jpg
rafting.jpg [ 347.01 KiB | Obejrzany 299 razy ]

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość