Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1518 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 76  Następna
Autor Wiadomość
#1321 PostWysłany: 27 Kwi 2024 05:44 
Awatar użytkownika

Loty: 235
Kilometry: 443 730
srebrny
To lecieliśmy tym samym lotem, ale bym w życiu jakiegoś ambasadora nie rozpoznał :)
oskiboski lubi ten post.

Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎 Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎
Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN
#1322 PostWysłany: 27 Kwi 2024 09:41 
Awatar użytkownika

Loty: 504
Kilometry: 794 574
platynowy
abelincoln napisał(a):
Garmond napisał(a):
A kolejny kręci film z tej fascynującej podróży do Danii.

Dla młodych avgeeków pewnie okazja przelecenia się ołówkiem może być fascynująca, a w locie same nudne embraery czy inne benki - może u Pani w żyłach płynie nafta? :D

Raczej keczup :D

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1323 PostWysłany: 28 Kwi 2024 21:17 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 194 250
Zbanowany
niebieski
28.04 GDN-AYT (ENT7019) Adrian Mierzejewski
 Profil Relacje PM off  

#1324 PostWysłany: 07 Maj 2024 19:41 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 620 405
niebieski
TK - IST - WAW 6.05.2024 r.
Nikola Grbić - trener reprezentacji PL w siatkę.
ECO, środkowe miejsce, aż się człowiekowi smutno robiło, bo jednak Grbić to 193 cm wzrostu,
ale cóż... taki to sprot, gdzie czołowe postacie swiatowej siatkowki latają w taki sposób..
A mniemam,że wracał z Antalyi, gdzie dzien wczesniej był finał siatkarskiej LM/

#1325 PostWysłany: 07 Maj 2024 20:21 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
Mógł wybrać sobie inne miejsce w samolocie, nie przesadzajmy...

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 07 Maj 2024 20:34, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#1326 PostWysłany: 07 Maj 2024 20:37 
Awatar użytkownika

niebieski
tzn. mógł, no to jest dodatkowy koszt.
Ale kolejny raz widze sportowców, ( wcześniej kolarze lecący na TdF czyli defacto najwiekszy wyscig kolarski) w klasie eco , w jakis dziadowskich miejscach, co wiecej dyrektor sportowy jednego z najwiekszych zespolów kolarskich lecial w ECO. także to jak dla mnie pokazuje, ze zasadniczo jest 5-7 sportów które dają taki hajs, że pewnie o to nie trzeba dbać będą jak Grbic na światowym poziomie.

#1327 PostWysłany: 07 Maj 2024 20:48 
Awatar użytkownika

srebrny
Już bez przesady. 193 cm to nie jest jakoś dużo (jeszcze mieści się w definicji zwykłego, nieponadwymiarowego człowieka, nie musi się schylać wchodząc przez drzwi i buty też sobie kupi w sklepie), a trasa IST-WAW to również żaden dramat, tym bardziej w Turkishu. Najniższe zarobki w polskiej lidze pozwalają bez problemu kupić sobie przynajmniej fotel w lepszym miejscu, ale tu pewnie kupują pracodawcy/organizacje, które się najwyraźniej szczypią z kasą. Stawiam, że prędzej przez brak wyobraźni niż z powodu biedy.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1328 PostWysłany: 07 Maj 2024 22:53 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
193cm ba nawet moje 191 to jest k. Dramat na środkowym miejscu nawet te 2:30 z ist
Robaku lubi ten post.

#1329 PostWysłany: 07 Maj 2024 23:34 
Awatar użytkownika

srebrny
@oskiboski , nie bez powodu napisałem, że ma normalny wzrost, bo sam jestem jego wzrostu i problemów z tego w życiu niewiele (za wyjątkiem długich tras). Trasę WAW-IST robiłem i dramatu nie uświadczyłem. Najwyraźniej mam nieproporcjonalnie długi tułów i nogi mi się mieszczą 8-)
 Profil Relacje PM off  

#1330 PostWysłany: 08 Maj 2024 05:39 
Awatar użytkownika

złoty
Panowie nie przesadzajcie. Mam 194cm i wytrzymałem w zeszłym roku 4h w środkowym na trasie WAW-KEF (Wizzair). Możliwe, że dlatego, że obok mnie siedziła drobna dziewczyna zwinięta w pozycję embrionalną. Przyznam, że wygodniej mi się wtedy siedziało, niż w drodze powrotenj, w rzędzie przy wyjściu i przejściu.

Aczkolwiek na długich trasach i w liniach legacy z miejscem już jestem wybredny.
radeom lubi ten post.

#1331 PostWysłany: 08 Maj 2024 09:30 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 587 022
niebieski
29.04 (więc z lekkim opóżnieniem) Michał Milowicz z partnerką lecący do Madrytu.

#1332 PostWysłany: 08 Maj 2024 12:47 

Loty: 138
Kilometry: 169 320
niebieski
Robaku napisał(a):
Ale kolejny raz widze sportowców, ( wcześniej kolarze lecący na TdF czyli defacto najwiekszy wyscig kolarski) w klasie eco , w jakis dziadowskich miejscach, co wiecej dyrektor sportowy jednego z najwiekszych zespolów kolarskich lecial w ECO. także to jak dla mnie pokazuje, ze zasadniczo jest 5-7 sportów które dają taki hajs, że pewnie o to nie trzeba dbać będą jak Grbic na światowym poziomie.

a dopuszczasz możliwość, że ludzie nie rozrzucają posiadanych pieniędzy na rzeczy zbędne i niepotrzebne "luksusy"? po co kolarze i dyrektor mieli lecieć na krótkiej europejskiej trasie w innej klasie niż ekonomiczna?
4 ludzi lubi ten post.

#1333 PostWysłany: 08 Maj 2024 14:20 
Awatar użytkownika

złoty
08.05.2024 z Taszkentu do Warszawy leciał Janusz Piechociński- polityk.
Zeus lubi ten post.

#1334 PostWysłany: 08 Maj 2024 15:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Qba85 napisał(a):
Robaku napisał(a):

a dopuszczasz możliwość, że ludzie nie rozrzucają posiadanych pieniędzy na rzeczy zbędne i niepotrzebne "luksusy"? po co kolarze i dyrektor mieli lecieć na krótkiej europejskiej trasie w innej klasie niż ekonomiczna?

Tzn. o czym mówisz? mówisz o Grbiciu czyli trenerze mistrzów Europy w siatkówke?
Czy o prefesjonalnych kolarach, którzy maja przed sobą 20 dni ścigania, i srednio 4h na rowerze,
wiec mniemam, ze ty nie dopuszczasz do siebie wiadomości jak wygląda zawodowy sprot, bo podrózując np. z byłym kolarzem - sam opowiadał, jak to m.in. kolarze żyją przez dlugimi wyścigami w trybie eco, że siadają gdzie mogą zeby tylko nie stać, i ich "zycie" ogranicza się do hotel-przejazd na start- hotel ...
I tutaj nie chodzi o to, że ktoś rozrzuca pieniadze bo zazwyczaj placi za to zwiążek/organizacja.
A mogę ci podrzucić kilka conajmniej ksiązek gdzie kolarze opisują jak wyglądają hotele przy wyscigach,
a jesli nie chcesz tracic czasu na czytanie ksiazke, to tam też mozesz wbic w google - jak to PL siatkarze narzekali, ze na PŚ do Japonii lecieli w eco.

#1335 PostWysłany: 08 Maj 2024 15:27 

złoty
Porównujesz lot do Japonii z lotem do Stambułu?

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#1336 PostWysłany: 08 Maj 2024 15:33 
Awatar użytkownika

niebieski
nie porównuje, mówie o warunkach w jakich lataja sportowcy inni niz piłkarze.
Przecież temat sportowcow się tutaj przewija, ostatnio rugbysci lecieli bodajze do Lizbony Tapem na miejscach tych mniejszych.
I wskazalem, że to nie do pomyslenia, żeby trener np. bardzo dobrej reprezentacji w pilke czy kosza, leciał w eco. I tutaj zgadzam się z przedmówca, że odpowiada za to zwiazek organizacja.
I jest uznać to za luksus okej, to idać tym tropem w sytuacji gdy sportowcy jednak pracują ciałem, wydaje się, że ten luksus jest bardziej uzasadniony wzgledem takich zawodnikwo, niz szeregowego kierownika w korpo, który leci z biznesie z Wawy do Wiednia.

#1337 PostWysłany: 08 Maj 2024 15:54 

Loty: 138
Kilometry: 169 320
niebieski
Robaku napisał(a):
Qba85 napisał(a):
Robaku napisał(a):

Tzn. o czym mówisz? mówisz o Grbiciu czyli trenerze mistrzów Europy w siatkówke?
Czy o prefesjonalnych kolarach, którzy maja przed sobą 20 dni ścigania, i srednio 4h na rowerze,
wiec mniemam, ze ty nie dopuszczasz do siebie wiadomości jak wygląda zawodowy sprot, bo podrózując np. z byłym kolarzem - sam opowiadał, jak to m.in. kolarze żyją przez dlugimi wyścigami w trybie eco, że siadają gdzie mogą zeby tylko nie stać, i ich "zycie" ogranicza się do hotel-przejazd na start- hotel ...
I tutaj nie chodzi o to, że ktoś rozrzuca pieniadze bo zazwyczaj placi za to zwiążek/organizacja.
A mogę ci podrzucić kilka conajmniej ksiązek gdzie kolarze opisują jak wyglądają hotele przy wyscigach,
a jesli nie chcesz tracic czasu na czytanie ksiazke, to tam też mozesz wbic w google - jak to PL siatkarze narzekali, ze na PŚ do Japonii lecieli w eco.
Uwierz mi, że doskonale wiem, jak wygląda sport zawodowy I jeśli uważasz, że kolarzy i ich grup nie stać na klasę biznes to się mylisz.

Zresztą nie podałeś w ogóle szczegółów tego przykładu - kto, kiedy, czym, gdzie itd.

#1338 PostWysłany: 08 Maj 2024 15:55 
Awatar użytkownika

Loty: 370
Kilometry: 645 917
HON fly4free
Robaku napisał(a):
, niz szeregowego kierownika w korpo, który leci z biznesie z Wawy do Wiednia.

Wierz mi, że szeregowi kierownicy w korpo nie latają raczej biznesem. ;) Sam mam 2m wzrostu i kilkaset lotów w klasie ekonomicznej za sobą. Wszystko da się przeżyć, nawet to, że stolik nie chce się rozłożyć do końca, bo zatrzymuje się na nogach.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1339 PostWysłany: 08 Maj 2024 16:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Ale ja nie uważam, że ich nie stać, własnie o to chodzi, że niejednokrotnie o tym się kolarze wypowiadali anonimowo albo po koncu kariery, że organizatorzy lub zespoły oszczedzają na takich rzeczach.
Sam leciałem kiedyś z Kwiatkowskim na Palmę, który leciał wraz ze swoja rodzina w biznesie, a tym samym lotem lecieli kolarze z domowego podworka i lecieli eco.
@Qba85
odnosisz to pytanie do kolarstwa
No to polowa Bory lecąca na grand depart z Frankfurtu do Bilbao włączenie z Ralphem Denkiem - wszyscy na eco.
Porozrzucani po calym samolocie.

@igore I znowu - ja nie twierdze,że się nie da. Ja tylko porownuje to do sytuacji np. w siatkowce czy kolarstwie do koszykowki czy nożnej, gdzie zapewne trenera mistrza europy i wicemistrza swiata - uznajmy np. Zidanea nie tylko nie zobaczyłbys w eco, ale i pewnie nawet nie w biznesie bo lecacego po prostu privatjetem.

@QbaqBA aa sorry :D

Ostatnio edytowany przez Robaku, 09 Maj 2024 09:30, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1340 PostWysłany: 09 Maj 2024 03:04 

niebieski
Tak tylko wtrącę, ze nie wiem skąd się wziąłem w tej dyskusji @Robaku ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1518 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 76  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości