Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 199 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 08 Gru 2022 14:37 
Awatar użytkownika

Loty: 505
Kilometry: 971 885
złoty
Czyli potraktowali to jako przesiadkę z zamiarem opuszczenia lotniska, a nie tranzyt? Nie posiadał HAYYA Card, więc odmówili wejścia na pokład?

Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍 Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍
Odpocznij blisko Malagi od piątku do wtorku za 799 PLN 🌤️🌊👣 Loty z Warszawy i dobry hotel Odpocznij blisko Malagi od piątku do wtorku za 799 PLN 🌤️🌊👣 Loty z Warszawy i dobry hotel
#162 PostWysłany: 08 Gru 2022 14:41 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
@elwirka Na to wygląda, co nie zmienia faktu, że na miejscu @Marcin pol i tak bym reklamację pisał, bo tu sam QR trochę namieszał (choć uznanie takiej reklamacji będzie zależało zapewne tylko od dobrej woli przewoźnika).
elwirka lubi ten post.

#163 PostWysłany: 08 Gru 2022 15:01 

HON fly4free
Są dwie proste zasady, których przestrzeganie leży po stronie zapobiegliwego pasażera:
1) Masz zmianę rozkładu -> sprawdź, czy to nie zmienia zasad wjazdu / tranzytu / pobytu w danym kraju
2) Jeśli zmienia lub z innych względów modyfikacja rozkładu nie pasuje - skontaktuj się z przewoźnikiem możliwie szybko, a nie czekaj do odlotu; wtedy jest szansa za wczasu wyjaśnić sprawę, zmienić bilet, uniknąć komplikacji i dodatkowych kosztów.

Reklamację można pisać, ale QR nie słynie niestety ze szczególnie dobrego CCare w razie problemów / nieregularności, a dodatkowo w tym wypadku wina w zasadzie leży po stronie pasażera, bo to zawsze pasażera obciąża obowiązek spełnienia warunków wjazdu/tranzytu.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#164 PostWysłany: 08 Gru 2022 15:16 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
@marek2011 Trudno nie zgodzić się z jakimkolwiek słowem ale brakuje mi jednego w tej układance. Porządna linia (a z taką QR chyba chce się uważać) nie wychodzi z założenia, że jest to w gestii pasażera i ma to w czterech literach, tylko do każdej rezerwacji w tych terminach wysyła maila pisząc dużą pogrubioną czcionką:
„Dear customer,
sprawdź dokładnie zasady wjazdu i tranzytu bo na czas mistrzostw w piłce kopanej się mocno pozmieniało.”

Może tak było, tylko kolega @Marcin pol nie doczytał. (?)

#165 PostWysłany: 08 Gru 2022 16:01 

Reklamację napiszę bo owszem może i mogłem sprawdzic ale qatar słynie z dobrej obsługi klienta, skoro zmienili godziny i nie dali mi znać że coś jest nie tak to uznałem że wszystko jest ok.Gdyby to była inna linia lotnicza prawdopodobnie bardziej bym się tym zainteresował... Prawdę mówiąc nawet nie sprawdzałem ile dokładnie będę czekał bo 20 minut w tą czy w tamtą nie robiło mi żadnej różnicy....
Jeszcze jedno pytanie, bo do lotu z doha do warszawy nadal mam 10h czy powinienem anulować ten lot i liczyć że przynajmniej jakiś zwrot dostanę czy lepiej nie ruszać tego i tylko napisać reklamację jak będę już w polsce?
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 10 Mar 2023 12:59 

niebieski
Witam wszystkich i proszę o doradzanie . Mam wykupiony lot w TAP multicity z LIS do CUN oraz z CUN do WAW z przesiadką w LIS. W momencie zakupu wszystko było Ok z godzinami lotów . Teraz zmienili mi ostatni odcinek . Wylot z LiS do WAW jest godzinę wcześniej niż przylot z CUN do LIS. Mam dylemat: czy nic nie robić i lecieć oraz udać głupa w Lizbonie przed ostatnim odcinkiem i żądać od TAP-a hotelu i przebukowania biletu na następny dzień a następnie dochodzić odszkodowania? Żadnego meila o zmianie od nich nie dostałem i napewno nie dostanę bo oni po prostu nie informują o zmianach . Co byście w takiej sytuacji zrobili . Gra warta świeczki bo oni przyznają za opóźnienia z ich winy vouchery na 900€ . A tu byłyby dwa po 900€.
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 10 Mar 2023 13:20 

Loty: 105
Kilometry: 304 706
Myślę że w tej linii wszystko jest możliwe ;) Miałem tą samą sytuacje z WAW, nie chciałem utkwić w CUN przy ewentualnym problemie przy odprawie, zmieniłem na powrót przez PRG gdzie jest czas na przesiadkę 1,05h... ;)
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 28 Kwi 2023 10:11 

Loty: 90
Kilometry: 139 498
Hej,

W maju mamy odbyć LOT na tracie DBV-WAW-KTW. Zakupione na jednym bilecie w LOT. Właśnie się dowiedzieliśmy, że nasz lot WAW-KTW w tym dniu został odwołanyi zaproponowano lot w dniu następnym. Informację o odwołaniu i propozycję nowego biletu przekazali na 2 tygodnie pzed wylotem. Odszkodowanie się nie należy, ale czy w takim przypadku należy nam się nocleg i posiłki?
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 28 Kwi 2023 10:12 

platynowy
Mniej czy więcej niż 14 dni przed lotem, kluczowe pytanie.
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 28 Kwi 2023 10:15 

srebrny
Nocleg i posiłki tak.
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 20 Lis 2023 17:44 

zmiana-czasu-przesiadki-proHELP!

drodzy forumowicze, pomozcie prosze , moj lot jest za 2 dni i nie wiem co mam robic
po raz 1 sie stykam z taka sytuacja i brak pomocy ze strony gotogate wprawia mnie w szal

Kupilem lot do Wietnamu przez Gotogate, lot jest oferowany przez ITA Airways.
Madryt- Rzym
Rzym - Paryz
Paryz - Ho Chi Minh. Wszystko na jednym bilecie
Pare dni temu, od G2gate dostalem informacje ze ITA zmienilo czas polaczen i z tego powodu w Paryzu mam jedyne 20 minut by sie przesiasc.
Pomimo tego ze od tygodnia rozmawiam z biurem go2gate telefonicznie, notorycznie wysylaja mnie na drzewo. okazuje sie ze nawet nie wyslali prosby do ITA by zmienic lot na inna opcje ktora zaoferowali
ITA z drugiej strony mowi mi ze ta inicjatywa musi wyjsc ze strony gotogate..oni nie sa w stanie zrobic zadnej zmiany

no i mam nadal ten oryginalny lot ktory ma to MISMATCHED CONNECTION i nie byl w zaden sposob zmieniony, PYTANIE. czy jak sie na niego wybiore tak jak obecnie figuruje, i sie nie wyrobie z przesiadka to linia ma obowiazek przekierowania mnie na nastepny dostepny lot? Nie byloby to dla mnie duzym problemem gdyz moja podroz trwa miesiac takze stracic 1lub 2 dni jest ok... ale nie chce po prostu skonczyc w Paryzu bez zadnych lotow i z palcem w du%ie. ITA airways powieedzieli mi za nie wyrobienie sie na lot moze on zostac oznaczony jako NO SHOW i wtedy nic mi nie zostanie zaoferowane

wybaczcie jesli nie do konca jasno to opisuje ale to 1 raz gdy sie stykam z taka sytuacja i mam wiecej watpliwosci niz czegokolwiek innego.sba-o-rade,1498,130710&p=1612022#p1612022
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 20 Lis 2023 17:54 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

I nie zmienią. Kolega z forum miał podobnie z ITA, z przesiadką w CDG w 20 minut. Dzwoniłem do greckiego biura ITA oraz to Portugalskiego i jedynie co oferowali to zwrot hajsu lub nocka w FCO za własny koszt (greckie biuro chciał jeszcze dopłatę za to).

Co ciekawe, nić nie zrobiliśmy, odprawa przeszła na przesiakdę 20 minut w CDG i zdąrzyli na przesiadkę w CDG w 20 minut (lot z wczoraj)
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 20 Lis 2023 17:57 

uff.. dobrze wiedziec.. a jesli sie nie wyrobie na przesiadke na cdg to co mi przysluguje..?
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 20 Lis 2023 18:03 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Technicnie 600 EUR i kolejny lot do Wietnamu, jak się dostało boarding passy na całą podróż, z 20 min. przesiadki w CDG
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 02 Kwi 2024 10:48 

Witam Was mam pytanie a nie mogę doszukać podobnego tematu. Lecę na wczasy Katowice Antalya. Organizator zmienil nam godzinę wylotu i trasę na Katowice Warszawa i dalej Warszawa Antalya. Zmięklem bo pierwszy raz w życiu mam taki numer podróż oczywiście zamiast 2.55 trwa 5 godzin.
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 02 Kwi 2024 11:05 
Awatar użytkownika

srebrny
@tacim A te pytanie to ?
3 ludzi lubi ten post.

#177 PostWysłany: 02 Kwi 2024 11:19 

Moga sobie zmienić lot Katowice Antalya na Katowice Warszawa Antalya?
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 02 Kwi 2024 11:23 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tak mogą.
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 02 Kwi 2024 11:28 

Najśmieszniejsze że na wakacje pl stoi wylot 11.45 ładowanie 12.40 tur. Zamiast Warszawa i nawet nie zwróciłem na to uwagi dopiero dzisiaj
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 02 Kwi 2024 12:47 
Awatar użytkownika

srebrny
Zapewne te loty są Corendon'em, więc na międzylądowaniu nie wysiądziesz nawet z samolotu.
Jeśli ta zmiana była do 14 dni przed wylotem i złapiecie lekkie opóźnienie to i wycieczka się może zwrócić.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 199 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości