Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 83 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 13 Sty 2024 16:17 
Awatar użytkownika

platynowy
Nie wiem jak na W6 ale na FR mozna. Oczywiscie musi byc papierowy aby bylo co opieczatkowywywac.
Image
 Profil Relacje PM off
wtak uważa post za pomocny.

Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍 Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍
#62 PostWysłany: 02 Mar 2024 20:45 

srebrny
Z6GD9 napisał(a):
Co do Tirany (TIA, wylot 17.09.2023) mogę potwierdzić, że w dalszym ciągu po odprawie online dostajemy info, że „To nie jest to karta pokładowa …” i trzeba się udać do stanowisk z odprawą, gdzie dostaniemy drukowany BP. Musiałem też pokazać bagaż kabinowy, który obsługa zmierzyła na oko, zważyła i nakleiła naklejkę.

Update dotyczący Tirany. Na locie W4 w zeszłym tygodniu (TIA-GOA) BP mobilny nie był dostępny, ale wygenerował się BP papierowy. Z wydrukowanym w domu BP nie trzeba było podchodzić do checkin, nikt też nigdzie nie przykładał żadnych pieczątek.
Zeus lubi ten post.

#63 PostWysłany: 27 Mar 2024 07:39 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
Drodzy widzę wiele wpisów ale część odpowiedzi jest udzielana bez wskazania do którego pytania się odnosi więc zapytam raz jeszcze.

1. Lot AUH-MCT czy potrzebuje stawić się w check in po kartę czy mogę odprawić się online i iść z nią do gate?
2. Lot MCT-AUH i dalej tego samego dnia przesiadka AUH-KUT jesli jest potrzeba drukowania czy muszę opuszczać strefę lotniskowa i czekać w check in? Czy jest jakiś transfer center lub przy gate mogę poprosić o wydrukowanie?

3 KUT-WAW rozumiem ze online w telefonie (pdf ) wystarcza.

Wszystko Wizzair
Dzięki za odpowiedź jak to jest obecnie

Ostatnio edytowany przez lendziro, 27 Mar 2024 08:49, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 27 Mar 2024 08:16 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
1. Tak - musisz odebrać papierową kartę w checkinie.
2. Nie leciałem, ale zakładam, że tak - musisz wyjść na landside i iść ponownie do checkinu.
3. Wizzair lata z KUL ? :(

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 27 Mar 2024 08:37 

niebieski
2. Wg zasady wyjście na landside i odbiór karty. Ktoś pisał, że mu wydrukowali w transfer desk, ale to chyba fuks. Mnie nie chcieli w ogóle wpuścić do airside po przylocie bez karty.
Próbuj, jak się uda to napisz.

3. Pewnie chodzi ci o KUT? Musisz pobrać pdf i na jego podstawie dostajesz papierową kartę w odprawie.
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 27 Mar 2024 08:53 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
Tak chodzi o KUT:)
Czyli rozumiem ze po przylocie do AUH marne szanse na wejście do saloniku i przeczekanie kilku godzin i dopiero później wyjście i ogarniecie BP?

Czy może jeśli po przylocie stanowiska check in wizzar będą czynne beda i nadawane bagaże na inne loty to wydrukują mi kartę nawet jak mój Lot będzie za kilka godzin?
Nie chce jechać do miasta bo będę tam w drodze do omanu

#67 PostWysłany: 27 Mar 2024 18:34 

niebieski
Próbuj, mi tam dali kartę chyba 4 godziny przed lotem.
I napisz jak poszło.
 Profil Relacje PM off
lendziro uważa post za pomocny.

#68 PostWysłany: 27 Mar 2024 20:27 

Loty: 808
Kilometry: 1 469 069
niebieski
lendziro napisał(a):
Czyli rozumiem ze po przylocie do AUH marne szanse na wejście do saloniku i przeczekanie kilku godzin i dopiero później wyjście i ogarniecie BP?

Salonik będzie prosił cię o BP na dalszy lot więc nie mając nie wpuszczą do środka.Nie wiem czy ktoś praktykował BP po odbyciu lotu.
lendziro napisał(a):
Czy może jeśli po przylocie stanowiska check in wizzar będą czynne beda i nadawane bagaże na inne loty to wydrukują mi kartę nawet jak mój Lot będzie za kilka godzin?

Tak jak kolega wyżej napisał nie będzie problemu. Stanowiska mają oznaczenia ALL WIZZ możesz bez problemu podejść nawet wcześniej niż 4h. Pamiętaj że musisz mimo wszystko ODPRAWIĆ się online wcześniej! Otrzymasz informację że to nie jest BP a tylko potwierdzenie odprawy to może być potrzebne przy chek-in nawet z telefonu ( na starym terminalu wymagali aby pokazać na tel lub pdf choć lata początkowe wymagali tylko pdf) Teraz widzą przypuszczam dobrze to w systemie i dopiero wydrukują BP. Inaczej będzie opłata za odprawę przy check in wg cennika Wizz.
lendziro uważa post za pomocny.

#69 PostWysłany: 31 Mar 2024 03:48 
Awatar użytkownika

platynowy
jaco027 napisał(a):
Nie wiem jak na W6 ale na FR mozna. Oczywiscie musi byc papierowy aby bylo co opieczatkowywywac.

w sensie: odprawia się w aplikacji tak jak wszedzie - bez drukowania - i potem wymienia na papierowy BP przy checkinie? (zeby mogli opieczatkowac ten papierowy BP)

czy opieczatkowuja ten drukowany przez nas BP? Bo wszyscy strasza, ze trzeba drukowac samemu BP w Maroku

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 31 Mar 2024 11:46 

Loty: 105
Kilometry: 231 322
W moim przypadku robiłem check in online, nic nie drukowałem, o nic nie prosili w trakcie check in na miejscu, tylko po prostu wydrukowali kartę pokładową
Chyba jeszcze dają jakas kartkę która sprawdza ktoś przed odprawą paszportowa.
 Profil Relacje PM off
Szymon2020 lubi ten post.

#71 PostWysłany: 02 Kwi 2024 10:21 

niebieski
WAW do LTN. Dzisiaj wszyscy musieli sie udac do check-in po odbior BP.

Nie wiem czy to jednorazowa akcja czy standard.
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 02 Kwi 2024 10:41 
Awatar użytkownika

srebrny
@Jac Standard na pewno nie, ale był już tutaj kiedyś opisywany analogiczny przypadek na tej trasie.

#73 PostWysłany: 02 Kwi 2024 10:47 

niebieski
Przeszukałem temat po "LTN" i "Luton" i nie widzę.
Na check-in wszyscy oczywiscie tajni/poufni i nie udzielają informacji czemu musiałem stac pół h w kolejce.
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 02 Kwi 2024 10:49 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
Ktoś, kto opisywał tą sytuację poprzednio wytłumaczył, że chodziło o kontrolę dokumentów wjazdowych - głównie o autentyczność paszportów. Pewnie trzeba się pogodzić z tym, że to będzie coraz częstsze po tym jak UK zaczęło wprowadzać ETA.
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 02 Kwi 2024 10:50 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

wizzair-zakup-biletow-odprawa,225,46492&hilit=luton?start=4300#p1671144
 Profil Relacje PM off
xyrxis lubi ten post.

#76 PostWysłany: 02 Kwi 2024 10:56 

niebieski
Autentycznosc dokumentów sprawdza straż graniczna, a ważność (data) to rzut oka przy boardingu. Naprawde nie widzę potrzeby kierowania 200 osob na check-in, chyba że wizzair ma za dużo pieniędzy.
 Profil Relacje PM off
Kacper Szymanski lubi ten post.

#77 PostWysłany: 02 Kwi 2024 10:58 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

W Anglii jest kontrola paszportowa przy wylotach z UK?
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 02 Kwi 2024 11:15 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
Nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 02 Lip 2024 19:21 
Awatar użytkownika

platynowy
OHD trzeba się odprawić w aplikacji (bez drukowania, nawet nie chcieli na telefonie potwierdzenia) i podejść do check-in. Lotnisko mikroskopijne, więc idzie szybko

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 24 Wrz 2024 12:18 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
złoty
IST ( Wizzair ) - DEB - po odprawie w aplikacji - info że trzeba podejść do okienka check-in po wydruk, tam jedno miejsce z 3 okienkami na wszystkie loty W6

Załącznik:
ist2.jpg
ist2.jpg [ 55 KiB | Obejrzany 913 razy ]

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 83 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości