Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 86 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 20 Lut 2024 16:49 
Awatar użytkownika

złoty
Jaki jest powód dla którego stadko czterech samolotów w barwach Oman Air zrobiło sobie zlot w Katowicach? Serwis?Image
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️ Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️
Zimowy relaks na Cyprze 🌞🏝️ 4* hotel w Pafos z wyżywieniem za 1719 PLN Zimowy relaks na Cyprze 🌞🏝️ 4* hotel w Pafos z wyżywieniem za 1719 PLN
#62 PostWysłany: 20 Lut 2024 17:13 

platynowy
Nie wiem jaki jest tego powód, ale były już u nas kilka razy.
 Profil Relacje PM off
abelincoln lubi ten post.

#63 PostWysłany: 30 Mar 2024 16:41 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Oman Air: najnowszy newsy

• Wszystkie A330 opuszczają flotę

• Sieć tras zostały skasowane jak Kolombo i Islamabad

• Dziesiątki członków załogi poinformowano, że zostaną zwolnieni

• Częstotliwość lotów na istniejących trasach ulegnie zmniejszeniu

• Umowa z Chelsea rozwiązana

https://twitter.com/AlexInAir/status/17 ... HYk3A&s=19
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 30 Mar 2024 16:57 
Awatar użytkownika

srebrny
@Zeus no to grubo, są w aż tak złej sytuacji finansowej? Mam do nich sentyment, bo wracałem nimi w stronę Polski po kilkumiesięcznej podróży po Azj w 2018.

@abelincoln kiedyś to chyba sprawdzałem- jeżeli mnie pamięć nie myli to wtedy nie należały już do Oman Air i chyba dłuższy czas nie latały. Nie wiem czy one na stałe nie stoją w Kato.
2 ludzi lubi ten post.

#65 PostWysłany: 30 Mar 2024 20:04 

HON fly4free
Sułtan stracił ochotę do utrzymywania WY. A ich pozycja rynkowa zawsze była trudna, bo otoczeni są potężną konkurencją w postaci EK, QR i SV plus panoszące się po regionie coraz bardziej LCC + jednak niszowość Omanu + niespecjalnie wydolna siatka połączeń / fatalna struktura kosztów itp. Szkoda że to się dzieje w sumie w przeddzień planowanego (jeszcze?) wejścia WY do OW.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
kubus95 uważa post za pomocny.

#66 PostWysłany: 30 Mar 2024 21:48 

Loty: 105
Kilometry: 231 322
Szkoda, jakies 6 lat temu z nimi miałem pierwszy i jedyny właściwie trip do azji, wiec tez trochę sentymentalnie, plus calkiem dobrze wspominam.

Fajnie jakby ogarneli jakos i dolaczyli też do OW.
 Profil Relacje PM off
kubus95 lubi ten post.

#67 PostWysłany: 19 Sie 2024 12:25 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Oman Air zwiększa liczbę połączeń do Salalah w okresie Khareef, zapewniając maksymalną częstotliwość i stałe ceny krajowe oferując do 11 lotów dziennie z Maskatu do Salalah. Linia lotnicza będzie oferować stałe ceny i zwiększoną przepustowość, latając do miasta samolotami szerokokadłubowymi.

Cena biletu rt w sezonie khareef wynosi 54 OMR, a przez resztę roku 64 OMR. Stała taryfa krajowa jest oferowana wyłącznie za pośrednictwem strony internetowej i aplikacji mobilnej linii lotniczych.

https://timesofoman.com/article/148896- ... onal-fares

Khareef -> przywitanie jesieni: https://www.beautifulsalalah.com/kharee ... alah-oman/
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 01 Wrz 2024 11:41 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Do 30 listopada linie lotnicze będą oferować program stopover, który obejmuje bezpłatny nocleg w hotelu dla pasażerów klasy premium i 50% zniżki na dwie noce dla pasażerów klasy ekonomicznej.

https://x.com/simone_chellini/status/18 ... 8604169364

https://www.airwaysmag.com/new-post/oma ... er-program
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#69 PostWysłany: 03 Wrz 2024 20:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Przypomniał mi se hotel na lotnisku w Maskacie.

Przez 30 minut szukałem kontaktu, by naładować telefon. I w końcu ładowałem w łazience, kontakt obok zlewu, a telefon w zlewie :D
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 26 Paź 2024 12:34 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 191 696
niebieski
Bilet mult-city trasa: WAW - FRA - MCT (przesiadka w FRA 4h) nastepnie MCT - BKK

LH skasowala polaczenie do FRA sugerujac zmiane na poranny lot z przesiadka FRA 11h.

Wczoraj wieczorem kontakt z infolinia w UK, dzisiaj popoludniu juz zmiana na WAW - MXP - MCT z przesiadka w MXP 2:20h oczywiscie odcinek wykonuje LO.

Kontakt sprawny i przyjemny. Zostawiam na przyszlosc, gdyby ktos sie zastanawial co jesli sa jakies roszady w biletach i jak do tego podchodza.
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#71 PostWysłany: 07 Gru 2024 21:22 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 191 696
niebieski
Zmiany w WY.

Najtańsza taryfa nie ma rejestrowanego, następna kolejna tylko 20kg, 30kg pojawia się przy Flex. Zniknęły z systemu opcje kupna lotow z codeshare w tym oczywiście z regionów PL (oficjalna strona WY).
travellista uważa post za pomocny.

#72 PostWysłany: 07 Sty 2025 21:29 

srebrny
Ktoś wie do czego to sensownie kredytować?

Lecę WAW-CDG(LO)-MCT-BKK-MCT-ZRH-WAW(LO).

WAW-CDG / ZRH - WAW kredytować do M&M a resztę do Flying Blue?
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 03 Maj 2025 08:00 

Hej. Kupiłem dwa tygodnie temu loty w Oman Air w relacji Poznań - Frankfurt (loty Lufthansa) - Muscat - Bangkok, teraz znajomy zdecydował się do mnie dołączyć i chciałem dokupić mu loty, lecz w wyszukiwarce na ich stronie nie ma już takiego połączenia na moją datę, ani żadną inną. Pomyślałem więc, że może anulowali ofertę, ale nie dostałem żadnej informacji od nich. Po wpisaniu kodu rezerwacji na stronie mam do niej dostęp. Macie może pomysł o co może chodzić? Czy planują zawiesić to połączenie, lub jak mogę spróbować dokupić lot znajomemu?
Widzę, że odcinek Frankfurt - Bangkok jest dostępny normalnie, ale brakuje połączenia z Polską
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 03 Maj 2025 08:07 

srebrny
Ich strona plata takie figle, że czasem wyświetla połączenia, a czasem nie.
Rozbij np. na multicity, czyli POZ - Muscat / Muscat - BKK i zobacz co Ci wyświetli.
Jak nie to poszukaj o pośredników albo przekierowanie z google flights.
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 09 Maj 2025 21:36 

Nie udało mi się znaleźć opcji mojego połączenia przez żadnego z pośredników, nadal też nie ma opcji bezpośrednio przez ich stronę. Próbowałem się z nimi kontaktować mailowo i przez media społecznościowe, ale zero odzewu. No nic, skoro nie mam wciąż informacji o odwołaniu mojego lotu to chyba mogę spać spokojnie, a znajomy będzie musiał poszukać innego połączenia i spotkamy się na miejscu.
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 06 Cze 2025 14:41 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
A może ktoś wyjasnic jak to jest z Omanem Airniby podczas rezerwacji można bylo wpisac tylko FT ze SkyTeam,
ale czytam tez przeskoczyli do oneworlda, ale to info z google.
czy oni honoruja jakies przywileje z konkretnego sojuszu.
Skyteam mi odpisal, ze OmanAir nie jest w Skyteam i nie powinni honorwac zadnego statusu z tego sojuszu.

#77 PostWysłany: 06 Cze 2025 15:38 

złoty
WY jest w okresie przejściowym (ST -> OW). Zdaje się, że od lipca będzie opcja kredytowania do aviosów i uznawanie statusów OW.
 Profil Relacje PM off
Robaku lubi ten post.

#78 PostWysłany: 06 Cze 2025 15:45 

Loty: 105
Kilometry: 231 322
Tak jak wyzej, od 30 czerwca wchodza do OW. Wiec od wtedy powinny statusy byc akceptowane.

Do sky team nie nalezeli.
 Profil Relacje PM off
Robaku lubi ten post.

#79 PostWysłany: 06 Cze 2025 17:17 

srebrny
Natomiast można było mile kredytować nawet do Miles and More, także ta linia to bajaderka wśród sojuszy.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

Temat postu: MXP - BKK w C WY
#80 PostWysłany: 22 Cze 2025 11:56 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 72 437
srebrny
Wracam do Oman Aira, tym razem na tapet biorę klasę C :)

Pasażerowie premium wysyłani są do Sala Montale, który opisał już @Kashpir : opisz-swoj-pobyt-w-saloniku,15,117643&start=280#p1545285
Salon spory, można zjeść, wypić, usiąść i popracować.

Co do lotów: specjalnie wybrane loty 787, Apex Suites, każde miejsce z dostępem do przejścia.
Załącznik:
seat1.jpg
seat1.jpg [ 147.92 KiB | Obejrzany 523 razy ]

Załącznik:
seat2.jpg
seat2.jpg [ 184.74 KiB | Obejrzany 523 razy ]

Załącznik:
seat3.jpg
seat3.jpg [ 145.89 KiB | Obejrzany 523 razy ]

Sporo miejsca na rzeczy, idzie podładować telefon, powerbank i komputer jeśli ktoś potrzebuje.
Nie dostałem piżamy, użyłem własnej. Aczkolwiek ktoś z tyłu piżamę mógł wypożyczyć - obstawiam jakiegoś gościa Elite programu. Pani stewardessa trzy razy powtarzała, że piżama do zwrotu :P
No nic, początkowy serwis napojów na płycie MXP to sok ananasowy lub pomarańczowy. Linia nie jest dry, ale proaktywnie szampana nie oferują.

Standardowy bliskowschodni zestaw czyli kawa z daktylem wjeżdżają od razu:
Załącznik:
date1.jpg
date1.jpg [ 115.47 KiB | Obejrzany 523 razy ]

Na dwóch w sumie lotach zjadam raz danie europejskie, raz wschodnie, smacznie i sporo:
Załącznik:
food1.jpg
food1.jpg [ 150.54 KiB | Obejrzany 523 razy ]

Załącznik:
food2.jpg
food2.jpg [ 163.84 KiB | Obejrzany 523 razy ]

Załącznik:
food3.jpg
food3.jpg [ 133.63 KiB | Obejrzany 523 razy ]

Załącznik:
food4.jpg
food4.jpg [ 157.01 KiB | Obejrzany 523 razy ]

Załącznik:
food5.jpg
food5.jpg [ 170.07 KiB | Obejrzany 523 razy ]

Załącznik:
food6.jpg
food6.jpg [ 128.84 KiB | Obejrzany 523 razy ]

Raz biorę też drina i podany bez dyskusji ;)
Załącznik:
drink1.jpg
drink1.jpg [ 114.31 KiB | Obejrzany 523 razy ]

Jeszcze dump karty:
Załącznik:
carte1.jpg
carte1.jpg [ 126.93 KiB | Obejrzany 523 razy ]

Załącznik:
carte2.jpg
carte2.jpg [ 95.74 KiB | Obejrzany 523 razy ]

Podsumowując - dobre godziny - można lecieć po pracy, wyspać się, zjeść i obejrzeć film. Drugi odcinek najlepiej przespać z dining on demand przed lądowaniem. Ja sobie bardzo chwalę, serwis jest ponoć mixed bag, ale mi się trafił porządny :)
Do rozważenia w obliczu dołączenia do OW, tylko przy dealach superpromo mocno trzeba cisnąć ich na chacie :)
7 ludzi lubi ten post.
kacper451 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 86 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości