Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 29 Mar 2024 13:53 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
W Kenii nikt niczego nie chciał. Na Seszelach też.
 Profil Relacje PM off  

Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
#22 PostWysłany: 29 Mar 2024 14:35 

niebieski
Bardzo dziękuję, aż jestem w szoku.

W Kenii i obok już byliśmy na zwierzakach, ale chętnie powtórzymy, po prostu Żona nie chce szczepić malca, bo za mały i często chorowity, a nie chcielibyśmy też rezygnować z wakacji zupełnie, szczególnie, że doloty już kupione;).
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 29 Mar 2024 14:49 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
srebrny
FUX napisał(a):
W Kenii nikt niczego nie chciał. Na Seszelach też.

A czy w aplikacji SEB wpisywaliście tranzyt dłuższy niż 8h w Nairobi? Bo zdaje sie wtedy wymagane jest szczepienie?
Zeus lubi ten post.

#24 PostWysłany: 20 Paź 2024 19:02 

W kontekście wizy tranzytowej widzę sprzeczne informacje online, w tym na oficjalnych kenijskich stronach rządowych. Na jednych piszą, że koszt wizy tranzytowej to 21$, gdzie indziej 30$. Czasem, że trzeba wyrobić ją online, a gdzieniegdzie że można wyrobić ją również na miejscu. Potwierdzicie te informacje, proszę? Jeśli byłaby możliwość aplikacji „on arrival”, wolałbym wybrać tę opcję na wypadek znacznego opóźnienia samolotu z AMS. Dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 20 Paź 2024 21:53 

HON fly4free
Do Kenii potrzebujesz eTA i jest ona sprawdzana przy odprawie / boardingu przy wylocie do NBO - miałem kartę pokładową, ale zaświeciła się na czerwono i agentka przy boardingu wymagała okazania potwierdzenia eTA + weryfikowała to dokładnie z paszportem. Teoretycznie można ją zrobić też na lotnisku, ale ryzykujesz problemy z wejściem na pokład, więc lepiej jednak zrobić to online. Kosztuje jeśli pamiętam 30$ + jakaś opłata transakcyjna.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 20 Paź 2024 22:59 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
ETA z opłatą transakcyjną 34 USD, wniosek opłacony w niedzielę wieczorem, we wtorek zaakceptowany. Teoretycznie do trzech dni roboczych.
 Profil Relacje PM off
jaco027 lubi ten post.

#27 PostWysłany: 23 Lis 2024 08:00 

Loty: 80
Kilometry: 184 017
niebieski
DD7 napisał(a):
W kontekście wizy tranzytowej widzę sprzeczne informacje online, w tym na oficjalnych kenijskich stronach rządowych. Na jednych piszą, że koszt wizy tranzytowej to 21$, gdzie indziej 30$. Czasem, że trzeba wyrobić ją online, a gdzieniegdzie że można wyrobić ją również na miejscu. Potwierdzicie te informacje, proszę? Jeśli byłaby możliwość aplikacji „on arrival”, wolałbym wybrać tę opcję na wypadek znacznego opóźnienia samolotu z AMS. Dzięki!

Wydaje mi się, że z Europy po prostu barsziej sprawdzają eTA, ewentualnie jak ktoś ma transfer to powinni puścić bez. Ja zostawałem 2 dni, więc wyrobiłem online. Ale na powrocie z Mauritiusa o nic nie pytali, miałem 16h przesiadkę w Nairobi i tak nie chciałem wychodzić, ale gość z naszego samolotu mówił że chce na miasto to skierowali go do wyrobienia eTA więc na miejscu można, tylko po co czas tracić.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości