Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147  Następna
Autor Wiadomość
#2841 PostWysłany: 02 Mar 2024 12:34 

Przed chwilą odprawiłam się na lot Ryanairem w niedzielę. Przy odprawie nie było informacji o tym, że bagaż był już wykupiony, więc wykupiłam go przez pomyłkę jeszcze raz. Dopiero po opłaceniu na karcie pokładowej widać, że właśnie sobie zdublowałam bagaż. Na infolinii mówią, że nie można tego cofnąć, bank nie chce jeszcze przeprowadzić transakcji, bo ta jest w zablokowanych i czeka na dzień roboczy. Czy da się to jeszcze odkręcić? Czy można pisać jakąś skargę/reklamację? To jest ponad sześć stów w błoto.
 Profil Relacje PM off  

🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN 🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN
Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN
#2842 PostWysłany: 03 Mar 2024 00:15 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ale poco do banku pisałeś?
 Profil Relacje PM off
szpaczny lubi ten post.

#2843 PostWysłany: 03 Mar 2024 00:53 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
Czemu forum jeszcze nie zainstalowało bota CHAT GPT ?
NA takie pytania, jak powyżej mogłby sam chat odpowiadac- czy sprawdziles forumt oto to i to , czy sprawdziles google wyszukujac frazę 'dałem pupy z bagażem'

Swiat sie rozwija,, lotnictwo też, myślę że czas na forum - by lekko pozbyć się '1dno dniowej rejestracji patologi'
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#2844 PostWysłany: 04 Mar 2024 23:04 

Mam pytanie, na podroz do :ondynu wizzair WDC zarezerowowałem bilety dla rodziny 5 osób, tylko żona ma dwuczłonowe nazwisko w dokumentach, na rezerwacji jest 5 osób o tym samym nazwisku NAZWISKO2. Ale dla żony powinno być NAZWISKO1-NAZWISKO2. Czy takie cos przejdzie. Czy wymaga zmian w rezerwacji?
 Profil Relacje PM off  

#2845 PostWysłany: 04 Mar 2024 23:13 

srebrny
Aby się nie stresować to warto to poprawić. Może nie przejść tak jak jest.
 Profil Relacje PM off  

#2846 PostWysłany: 04 Mar 2024 23:34 

A ile taka zmiana może kosztować? bo szukam i rozbieżność jest duża: od 0 do 277 za lot za osobę. I ciekawe czy jak zmieniam jednej osobie na rezerwacji to muszę zapłacić za pięc osób. Czyli min 0 , max 2770. I czy jak rezerwacja jest na żonę i kupiłbym na nią osobny bilet, to czy bilety pozostałych osób sa ważne?
 Profil Relacje PM off  

#2847 PostWysłany: 05 Mar 2024 00:33 

srebrny
Jeśli żona jest właścicielką założonego konta i na nią jest WDC to niestety zmiana w nazwisku nie jest możliwa. Kupując jej nowy bilet musielibyście skorzystać z nowego konta bo na starym powieli błąd. Pozostałe osoby mogą wykorzystać swoje bilety w cenie z WDC jeśli żona pozostanie na tej pierwszej rezerwacji mimo zakupu nowego biletu. Warto zadzwonić i przedstawić problem bo może wykażą się zrozumieniem i pomogą .Bez zmiany nazwiska na poprawne, za każdym następnym razem kupowania biletów z WDC z jej konta , błąd będzie się powtarzał.
 Profil Relacje PM off  

#2848 PostWysłany: 05 Mar 2024 10:58 

Update:. Zadzwoniłem, poprosili o scan dokumentu, i ponowny telefon, po kolejnym telefonie poprosili o scan aktu małżeństwa i ponowny telefon. Po ponownym telefonie powiedzieli że zmieną.
Obawiałem się że akt ślubu musi byc w miarę nowy, ale przyjeli dokument z 2003. Sprawa załatwiona bezpłatnie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2849 PostWysłany: 28 Mar 2024 16:13 

Cześć,
Kupiłem bilety w SAS na przelot łączony Warszawa - Oslo - Nowy Jork. Niestety zrobiłem babola w imieniu dziecka znajomych, zamiast Jakub w pisałem Kuba.
Czy jest jakaś szansa na zmianę tych danych bez anulowania biletu i zmiany imienia? W SAS na infolinii powiedzieli, że jak jest bilet łączony to nie można zmieniać danych.
W LOT (obsługuje WAW-OSLO) napisali, że właścicielem biletów jest SAS i to oni muszą zmienić. Mam dwie różne odpowiedzi. Do SAS nigdzie nie mogę odszukać adresu email do kontaktu, jest tylko infolinia. Spotkał się może ktoś z takim problemem lub jest w stanie mi pomóc? Dziękuję ogromnie!
Marcin
 Profil Relacje PM off  

#2850 PostWysłany: 28 Mar 2024 16:18 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Napisz i poczekaj

https://www.flysas.com/us-en/customer-service/contact/
 Profil Relacje PM off  

#2851 PostWysłany: 28 Mar 2024 16:37 

Zeus napisał(a):

Thank you, in this case, when there is multiple airlines in the booking, we can not make a name change from here unfortunately. We can only make name changes when there is only SAS flights in the booking - odpowiedź linii :(
 Profil Relacje PM off  

#2852 PostWysłany: 16 Kwi 2024 13:59 

sztuko napisał(a):
sranda napisał(a):
sztuko napisał(a):
Jedynie imię nazwisko, adres, telefon i e-mail.

Jedynie... Faktycznie prawie nic o Tobie nie wiedzą. ;)

Ale takie dane może podać pierwsza lepszą osoba która mnie zna i się za mnie podać. A podając już dane z dowodu czy tam paszportu to już jest inna kwestia. Drugie pytanie w jaki sposób by mieli ściągnąć ode mnie te pieniądze?

Czy wiadomo jak skończyła się ta sprawa?
 Profil Relacje PM off  

#2853 PostWysłany: 20 Kwi 2024 19:57 

Chciałam zapytać jak wygląda lot 15latki Raynair? Zależy nam, by wróciła do domu sama, do Hiszpanii poleciała Wizzair i tak też mogłaby wrócić, jednak jako, że bliżej nam na lotnisko odbioru w Poznaniu, gdzie przylatuje Raynair kusi, by kupić bilet jak dla dorosłej, zrobić odprawę online i liczyć na to, że się uda - jednak chciałam Was zapytać, czy ktoś miał taki przypadek i próbował ryzyka? Czy w Hiszpanii będą sprawdzać jej datę urodzenia jak już będzie odprawiona online?
Będę wdzięczna za jakieś rady/sugestie albo "wybicie: pomysłu z głowy :)
 Profil Relacje PM off  

#2854 PostWysłany: 20 Kwi 2024 20:01 

srebrny
Nie może samodzielnie lecieć.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#2855 PostWysłany: 20 Kwi 2024 20:02 

złoty
Ryanair – dziecko do 16. roku życia nie może lecieć samo. Usługa asysty nie jest oferowana. Dziecko musi być pod opieką osoby dorosłej.

System odprawy bez kłamstwa co do daty urodzenia nie pozwoli na lot.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2856 PostWysłany: 20 Kwi 2024 20:21 

-- 20 Kwi 2024 20:06 --

dg72 napisał(a):
Ryanair – dziecko do 16. roku życia nie może lecieć samo. Usługa asysty nie jest oferowana. Dziecko musi być pod opieką osoby dorosłej.

No właśnie chciałam zakłamać. Zamiast rok 2009 wpisać 2008 (tak omyłkowo), ale zastanawiam się czy ktoś jej na miejscu nie zatrzyma :(

-- 20 Kwi 2024 20:21 --

Kami1 napisał(a):
dg72 napisał(a):

No właśnie chciałam zakłamać. Zamiast rok 2009 wpisać 2008 (tak omyłkowo), ale zastanawiam się czy ktoś jej na miejscu nie zatrzyma :(

Jestem zielona w podróżach lotniczych :( Nie wiem czy w Hiszpanii ktoś wogóle sprawdza paszport/dowód osobisty jak odprawia się on-line? Czy będą jej zaglądać w dokument tożsamości?
 Profil Relacje PM off  

#2857 PostWysłany: 20 Kwi 2024 20:23 

złoty
Bardzo duże prawdopodobieństwo, że nielat nie zostanie wpuszczony ma pokład samolotu Ryanair.
Jeśli już to jeśli lot Wizzair jest po tym locie Ryanair to kupić bilet na ten drugi lot najlepiej z flexem. Będzie go można w razie czego potem zmienić i kiedyś tam wykorzystać.
 Profil Relacje PM off  

#2858 PostWysłany: 20 Kwi 2024 20:24 

Loty: 1080
Kilometry: 1 068 671
platynowy
W Hiszpanii sprawdzają dokumenty wszystkich osób wchodzących do samolotu, nawet na lotach krajowych.
Zeus lubi ten post.

#2859 PostWysłany: 20 Kwi 2024 20:43 

niebieski
Kami1 napisał(a):

Śmiało rezerwuj, najwyżej zostanie sama w Hiszpanii. Proponuję także zablokować jej kartę płatniczą. Niech się uczy samodzielności, od wczesnych lat.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#2860 PostWysłany: 20 Kwi 2024 21:13 

-- 20 Kwi 2024 21:10 --

Sudoku napisał(a):
W Hiszpanii sprawdzają dokumenty wszystkich osób wchodzących do samolotu, nawet na lotach krajowych.

To cenna info. Wielkie dzięki.

-- 20 Kwi 2024 21:13 --

kumkwat_kwiat napisał(a):
Kami1 napisał(a):

Śmiało rezerwuj, najwyżej zostanie sama w Hiszpanii. Proponuję także zablokować jej kartę płatniczą. Niech się uczy samodzielności, od wczesnych lat.

No właśnie już od tygodnia uczy się samodzielności, a przy okazji języka. Wolałabym, aby po zakończeniu kursu wróciła do domu :) Strasznie tęsknię :(
A co do blokady karty płatniczej - obawiam się, że jak minie jej kolejny tydzień w Hiszpanii to blokada będzie zbędna :)
 Profil Relacje PM off
kumkwat_kwiat lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości