Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Post #2340 - ile kosztuje zdarzenie medyczne - poradnik

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2824 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 142  Następna
Autor Wiadomość
#2541 PostWysłany: 28 Lut 2024 10:40 
Awatar użytkownika

złoty
Jeśli chodzi o UNIQA, to u mnie mają plus za wypłacenie odszkodowania za opóźniony powyżej 5h lot bez wykręcania się. Natomiast warto zwrócić uwagę, że OWU wymaga oświadczenia od przewoźnika, że lot był opóźniony/anulowany i kiedy dotarliśmy faktycznie do miejsca docelowego. Linia którą leciałem wystawiła mi to bez problemu, ale nie wiem czy w każdej taki dokument można uzyskać.
 Profil Relacje PM off
Miza42 lubi ten post.
Miza42 uważa post za pomocny.

City break w Portugalii 🌅🏖️ Relaks w Algarve (z weekendem) za 809 PLN 😍 City break w Portugalii 🌅🏖️ Relaks w Algarve (z weekendem) za 809 PLN 😍
Słoneczny Egipt na wypasie 🏝️🌞 All inclusive w 5* hotelu w Szarm el-Szejk za 2163 PLN Słoneczny Egipt na wypasie 🏝️🌞 All inclusive w 5* hotelu w Szarm el-Szejk za 2163 PLN
#2542 PostWysłany: 28 Lut 2024 12:12 

Witam
Czytając temat nie znalazłem odpowiedzi. Czy ktoś miał sytuację, że musiał skorzystać z ubezpieczenia od rezygnacji podróży i faktycznie wypłacili odszkodowanie.
Moja sytuacja jest następująca:
rodzina 2+2

I teraz pytanie bo na forach czytałem, że jednak ubezpieczyciel odda albo za dziecko które sie rozchoruja, albo max dziecko + 1 rodzic. Czy polecacie jakieś ubezpieczalnie, które oddadza pieniadze za wszystkich ?
Głownie chodzi mi o apartament bo juz został zapłacony, a jest najdroższy z tego wszystkiego.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#2543 PostWysłany: 29 Lut 2024 15:11 

Korzystałem, wypłacili za bilety lotnicze. Czerwiec ubiegłego roku - Generali.
Zachorowało dziecko, pobrane zaświadczenie od lekarza. Zwrócono za wszystkich wymienionych w tej samej rezerwacji. Konieczne było tylko potwierdzenie od linii lotniczej, że z taryfy nie przysługuje zwrot. Za noclegi nie wiem - raczej staram się nie płacić za nie z góry.
 Profil Relacje PM off
kbk uważa post za pomocny.

#2544 PostWysłany: 29 Lut 2024 23:09 

ncn napisał(a):
Jeśli chodzi o UNIQA, to u mnie mają plus za wypłacenie odszkodowania za opóźniony powyżej 5h lot bez wykręcania się. Natomiast warto zwrócić uwagę, że OWU wymaga oświadczenia od przewoźnika, że lot był opóźniony/anulowany i kiedy dotarliśmy faktycznie do miejsca docelowego. Linia którą leciałem wystawiła mi to bez problemu, ale nie wiem czy w każdej taki dokument można uzyskać.

Możesz rozwinać jakie odszkodowanie dostałeś? Zwrócili pieniądze za lot czy jakieś rachunki za jedzenie/nocleg? I jaki kraj? dzięki z góry
 Profil Relacje PM off  

#2545 PostWysłany: 29 Lut 2024 23:17 
Awatar użytkownika

złoty
W OWU masz wskazane wysokości odszkodowania zależnie od wybranego wariantu. Nie zwrot poniesionych kosztów, pełna kwota zgodna z OWU.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#2546 PostWysłany: 01 Mar 2024 19:35 

Loty: 68
Kilometry: 187 030
Czy jakaś ubezpieczalnia ma opcje zadzwonienia do nich przez Whatsapp badz inny komunikator? Spotkał sie ktos z czyms takim. Sporo jezdze do krajow gdzie poza UE polaczenia sa astronomiczne i jak nieraz czytam ze ktos czekal 20min na lini to samo polaczenie moze byc drozsze niz wizyta u lekarza.

Z gory dziekuje za odpowiedz
 Profil Relacje PM off  

#2547 PostWysłany: 01 Mar 2024 19:39 

złoty
Wifi-calling

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#2548 PostWysłany: 01 Mar 2024 19:59 

srebrny
Skype.
 Profil Relacje PM off  

#2549 PostWysłany: 01 Mar 2024 20:04 

Loty: 68
Kilometry: 187 030
brzemia napisał(a):
Wifi-calling

Wyslane z telefonu przez Tapatalka

Dziekuje
 Profil Relacje PM off  

#2550 PostWysłany: 02 Mar 2024 08:54 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
Chciałem napisać, że na Skype nie da się oddzwonić - że nie da się kupić polskiego numeru. Ale wygląda na to, że już się da - rozszerzyli listę numerów i dodali między innymi Polskę? Jestem prawie pewny, że miesiąc temu jak sprawdzałem to polskiego numeru nie było....

https://secure.skype.com/en/skype-number

Polecam wykupić. Miałem taką sytuację, że ubezpieczyciel organizował teleporadę i lekarz miał oddzwonić.

Co do Wi-Fi Calling to też warto mieć, ale z kolei to wymaga Wi-Fi, nie zawsze jest dostępne lub nie zawsze jest w wystarczająco dobrej jakości.

Zresztą jest cały wątek o tanim dzwonieniu z zagranicy: tanie-dzwonienie-miedzynarodowe-z-zagranicy,20,174259
 Profil Relacje PM off  

#2551 PostWysłany: 02 Mar 2024 10:47 

niebieski
U mnie w Hestii i Warcie zawsze są linki do połączenia przez przeglądarkę internetową (sprawdzone, działa - odbiera to samo centrum alarmowe co po zwykłym numerze.)
 Profil Relacje PM off  

#2552 PostWysłany: 02 Mar 2024 16:37 

-- 02 Mar 2024 16:24 --

Ja będąc w Iranie dzwoniłem do znajomego na messenger żeby przedzwonił i zgłosił za mnie

-- 02 Mar 2024 16:37 --

ncn napisał(a):
W OWU masz wskazane wysokości odszkodowania zależnie od wybranego wariantu. Nie zwrot poniesionych kosztów, pełna kwota zgodna z OWU.

W OWU o opóźnieniu lotu to co znalazłem to :

Ubezpieczenie opóźnienia lotu
wariant Basic
wariant Premium
wariant Maximum
wszędzie 200zł

Nie znalazłem też ubezpieczyciela zwracającego pieniądze za opóźnienie/ odwołanie lotu, tylko zakres za wydatki poniesione w trakcie tego opóźnienia - jedzenie i nocleg, transportu już nie obejmują. Z tego co piszesz w Uniqa dają tak po prostu 200zł za to jak samolot się opóźni i wystarczy potwierdzenie przesuniętego lotu - tylko pisemne. Nie znalazłem informacji ile musi trwać opóźnienie, minimum 5h?
 Profil Relacje PM off  

#2553 PostWysłany: 03 Mar 2024 15:00 

niebieski
Screen z uniqaImageImage
 Profil Relacje PM off
system89 lubi ten post.

#2554 PostWysłany: 27 Mar 2024 12:01 
Awatar użytkownika

niebieski
PKO BP VISA INFINITE: Pytanie o ubezpieczenie podrozne idace wraz z kartą.
Jak wiadomo do kazdej karty przysluguje wlascicielowi i jego rodiznie/lub partnerce ubezpieczenie podrózne. Taką osobę można podac z imienia i nazwiska bezposrednio do ubezpieczyciela chociaz nie jest to warunek konieczny.
Wpadlem na pomysł ze skoro jedziemy na wakacje do USA w 2 pary a i ja i moja partnerka bedize miala karte VISA Infinite (dla wlasciciela i uzytkownika), to do kazdej z nich moge dopisac drugą osobe z drugiej pary. Dzieki czemu 4 osoby bedą wysoko ubezpieczone i nie bedzie to ze sobą niosło dodatkowych kosztów ~(500zl za osobe)

Przerabiał ktos taki manewr?

#2555 PostWysłany: 27 Mar 2024 13:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Albo wyrobic karte np na kolege i wtedy kazdy podaje w ubezpieczeniu swojego partnera.

#2556 PostWysłany: 27 Mar 2024 14:25 

złoty
tommmik napisał(a):
PKO BP VISA INFINITE: Pytanie o ubezpieczenie podrozne idace wraz z kartą.
Jak wiadomo do kazdej karty przysluguje wlascicielowi i jego rodiznie/lub partnerce ubezpieczenie podrózne. Taką osobę można podac z imienia i nazwiska bezposrednio do ubezpieczyciela chociaz nie jest to warunek konieczny.
Wpadlem na pomysł ze skoro jedziemy na wakacje do USA w 2 pary a i ja i moja partnerka bedize miala karte VISA Infinite (dla wlasciciela i uzytkownika), to do kazdej z nich moge dopisac drugą osobe z drugiej pary. Dzieki czemu 4 osoby bedą wysoko ubezpieczone i nie bedzie to ze sobą niosło dodatkowych kosztów ~(500zl za osobe)

Przerabiał ktos taki manewr?

Rodzina wspólnie zamieszkała, do tego dzieci do pewnego wieku.
Musisz poczytać czy twoje wyobrażenie słowo partnerka jest tożsame z tym co na ten temat zawierają warunki ubezpieczenia KK :)
 Profil Relacje PM off  

#2557 PostWysłany: 28 Mar 2024 09:24 

Loty: 352
Kilometry: 854 931
niebieski
Hey, przez esky już nie ma możliwości wykupienia samego ubezpieczenia turystycznego. Czy ktoś zna jakąś podobną alternatywę? Tamto ubezpieczenie mi bardzo odpowiadało. Zresztą chyba sporo osób na forum z niego korzystało.
 Profil Relacje PM off
Aramise lubi ten post.

#2558 PostWysłany: 28 Mar 2024 09:47 

W esky jest axa, więc bezpośrednio ze strony axa będzie najbardziej podobne.
 Profil Relacje PM off
lukasz666 lubi ten post.

#2559 PostWysłany: 28 Mar 2024 09:53 

niebieski
AXA przez link reklamy na Google jest z 30% rabatem.

Polisa dodana później do WALLET (iPhone) wyskakuje z powiadomieniem 35% rabatu na kolejny wyjazd.
 Profil Relacje PM off
lukasz666 lubi ten post.

#2560 PostWysłany: 28 Mar 2024 10:50 
Awatar użytkownika

niebieski
wyjdae mi sie ze axa ma bardzo dobre warunki-na ich stronie. Kod rabatory "lato30" obniza o 30%
lukasz666 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2824 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 142  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości