Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
z dniem 1 kwietnia 2024 Scoot zmienił zdanie na ten temat, i teraz opuszczenie jednego odcinka powoduje anulacje kolejnych

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 433 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
#321 PostWysłany: 10 Sty 2024 11:24 

złoty
Leciał ktoś na bejzikowej taryfie ostatnio i może powiedzieć jak jest ze sprawdzaniem bagażu? Tam jest 10kg, ale na 2 sztuki, ważą to razem?
 Profil Relacje PM off  

HIT🔥 Loty (z bagażem) do Tokio od 1396 PLN 😲😲 Wylot z Mediolanu HIT🔥 Loty (z bagażem) do Tokio od 1396 PLN 😲😲 Wylot z Mediolanu
Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
#322 PostWysłany: 10 Sty 2024 11:25 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

BKK-SIN-KUL nikt nie sprawdzał/ważył

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 10 Sty 2024 11:30, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Pecel87 uważa post za pomocny.

#323 PostWysłany: 11 Sty 2024 05:24 

Jak ma się zmiana terminu lotu w Scoot do gwarancji miejsc w samolocie. W Wizzair czekają na akceptację nowego terminu praktycznie do 3 godzin przed lotem trzymając proponowanie miejsce dla pasażera. W LH czy innych liniach w przypadku zmiany lotu chcą kontaktu a potem bilet jest anulowany i ponowny wybór lotu zależy od dostępności miejsc w systemie.
Czy ktoś ma wiedzę jak to wygląda w Scoot. Przychodzą maila z prośbą o zaakcentowanie zmian, ale wolałbym jeszcze trochę nie akceptować gdyby jednak wypadły jakieś losowe okoliczności nie pozwalające lecieć. Czy jednak taka taktyka grozi, że miejsca sie sprzedadzą i potem nie będzie można zaakceptować proponowanych zmian wobec braku miejsc? Miesiąc do wylotu.
 PM off  

#324 PostWysłany: 17 Sty 2024 22:20 

Pytanie dla znawców scoota albo kogoś kto leciał ostatnio

Lecę BER -> ATH. Odprawiłem sie, ale dostałem informacje ze dla przynajmniej jednego z pasażerów dane nie mogły byc zweryfikowane (podałem dane dowodu os.) i zapraszaja mnie na lotnisku to check in. Rownoczesnie dostalem info ze nie moge miec karty pokłądowej w aplikacji (pewnie z tego powodu co powyzej).
Czy ktoś miał podobną sytuację ? Czy wiąże się to z dodatkowymi kosztami ?
Pierwszy raz lecę tą linią, ich support delikatnie mówiąc oszczędnie podchodzi do mojego zgłoszenia (nie odpisują itp).
 Profil Relacje PM off  

#325 PostWysłany: 17 Sty 2024 22:21 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tak miałem
Nie wiąże się to z dodatkowymi kosztami
Idziesz do stanowiska check in, pokazujesz DO i dostajesz bilet
 Profil Relacje PM off
Busol lubi ten post.
Busol uważa post za pomocny.

#326 PostWysłany: 01 Mar 2024 23:11 

Generalnie po opiniach Scoota na forum i w Internecie spodziewałem się dużego badziewia. Okazało sie jednak, że w rzeczywistości nie było źle. Jedyna różnica względem tradycyjnych linii to brak posiłków oraz monitorów z filmami. Jeżeli cena lotów jest jednak atrakcyjna to bym się nawet nie zastanawiał. Po pierwsze ten sam posiłek możesz kupić za 9 dolarów singapurskich, po drugie możesz zabrać ze sobą do jedzenia i picia co chcesz i obsługa zupełnie sie tego nie czepia. Bierzesz zatem jedzenie, netflixa ofline i wady linii są skorygowane. Dla mnie bardzo istotne było że zupełnie nie czepiają się bagażu. Nikt nie waży nie mierzy. Obsługa wszędzie jest miła i pomocna. Moim zdaniem to czego nie opisywano na forum, to fakt że nie warto jednak odprawiać się on line, czy w aplikacji bo system jednak rozrzuca po samolocie, tak jakby chcieli by pasażerowie odpłatnie dobrali miejsce. Istotne jest jednak, że przy odprawie na lotnisku przydzielają miejsca obok siebie. Jeżeli nawet odprawiłeś się on line to można to zmienić na lotnisku. Co istotniejsze jednak na lotnisku obsługa zaproponowała (lot z przesiadką ) od razu nadanie bagażu podręcznego do lotniska docelowego, wiec przy przesiadce w Singapurze zaoszczędzimy sporo na przechowalni bagażu. Ciekawostką jest to że po przylocie z Berlina wszyscy pasażerowie są proszeni o opuszczenie samolotu wiec można zrobić dodatkowe zakupy na lotnisku w Atenach albo napełnić butelki wodą w poidełkach a potem ponowienie odbywa bordering. Na powrocie identyczna sytuacja.
 PM off
8 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#327 PostWysłany: 02 Mar 2024 00:10 

złoty
Warto dodać, że w kiosku na Changi też przydzielało miejsca obok siebie.
 Profil Relacje PM off  

#328 PostWysłany: 02 Mar 2024 00:18 

platynowy
Anonymous napisał(a):
możesz zabrać ze sobą do jedzenia i picia co chcesz
Tylko przypomnę że Scoot lata z T1 w Singapurze, gdzie nie ma centralnego security. Więc na kontroli security przy samym gate trzeba będzie wyrzucić wszystkie płyny powyżej 100ml. Po security nic nie można już kupić do picia, ale są poidełka.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#329 PostWysłany: 02 Mar 2024 00:40 

Z tymi poidełkami to może być problem. Generalnie właśnie z uwagi na security przy gate odprawa zaczyna sie na około godzinę przed odlotem, gdzie mamy specjalną strefę dla osób które odprawiły się na rejs. O dziwo czy lot 180 pasażerów czy 300-400 stanowiska są te same i potem okazuje się, że oni samolotu Scoota do Aten nie są w stanie nawet w półtorej godziny zrobić. Jak nastawiacie się na napełnianie butelek na tym locie to warto wcześniej się ustawić do gata, bo potem była absurdalna sytuacja że wpuszczali już na pokład samolotu (ten był już opóźniony 15 min) dalej część ludzi nie przeszła security i odprawy a w kolejce do poidełek stała kolejka ok. 30-40 osób. Ostatecznie butelka wody kosztuje na pokładzie 9 złotych więc tragedii nie ma.
 PM off
Zeus lubi ten post.

#330 PostWysłany: 03 Mar 2024 00:26 

[quote="Anonymous"] Co istotniejsze jednak na lotnisku obsługa zaproponowała (lot z przesiadką ) od razu nadanie bagażu podręcznego do lotniska docelowego.

Czy to nie pomyłka z tym bagażem podręcznym ?
 Profil Relacje PM off  

#331 PostWysłany: 03 Mar 2024 00:32 

Nie to nie jest pomyłka. Wszystkie bagaże podręcznie nadane na lotnisku w Phuket do Aten. Obsługa sama zaproponowała przy check in. Latają na pełnych obłożeniach samolotu, wiec pewnie z tego wynika konieczności przesuwania bagażu podręcznego z kabiny do luku bagażowego. De facto Lufthansa robi to samo, przesyłając maile o możliwości nadania podręcznego przy check in za darmo po Europie.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.
ajast uważa post za pomocny.

#332 PostWysłany: 03 Mar 2024 16:44 

Rozumiem, że możliwym jest też nadanie bagażu do Wientian, gdy lecę z Berlina i odwrotnie przy powrocie z BKK, o ile przy odprawie będą to proponować.
Mam też pytanie czy w samolocie klimatyzacja odkręcona jest na full, co lubią azjaci i tym samym trzeba mieć coś ciepłego do ubrania.
 Profil Relacje PM off  

#333 PostWysłany: 03 Mar 2024 18:27 

Jak bym odprawiając się przy check in sam zagadał, czy jest taka możliwość. Ja zakładałem z góry że z podręcznym to nie przejdzie. Czasem zagajenie że na poprzednim locie była taka możliwość pomaga. Co do klimatyzacji to nie była lodowato. Była bardzo dobrze ustawiona generalnie na bluzę i długie spodnie jest idealnie.
 PM off  

#334 PostWysłany: 03 Mar 2024 23:21 

platynowy
ajast napisał(a):
Mam też pytanie czy w samolocie klimatyzacja odkręcona jest na full, co lubią azjaci i tym samym trzeba mieć coś ciepłego do ubrania.

Weź coś ciepłego do ubrania.
Z mojego doświadczenia - nie ma zasady. Raz zrobią lodowato, raz nie. Podróż do Azji Południowo-Wschodniej bez czegoś cieplejszego do ubrania to kiepski pomysł. Prawdopodobnie natrafisz na co najmniej jedno klimatyzowane miejsce gdzie będzie Ci za zimno.
 Profil Relacje PM off  

#335 PostWysłany: 04 Mar 2024 09:40 

Też mama takie doświadczenia, jesienią leciałem jak w lodówce z KUL do Sandakan.
 Profil Relacje PM off  

#336 PostWysłany: 04 Mar 2024 10:32 

@ajast To Scoot lata na tej trasie? ;)
 PM off  

#337 PostWysłany: 04 Mar 2024 23:31 

-- 04 Mar 2024 22:30 --

nie to Air Asia

-- 04 Mar 2024 22:31 --

nie to Air Asia
 Profil Relacje PM off  

#338 PostWysłany: 19 Mar 2024 01:28 

Już za 9 godzin rusza wyprzedaż w Scoot. Dla wszystkich szukających tanich lotów warto zajrzeć. Rok temu dało się kupić Tajlandię (wyspy) za 1300 zł RT z Aten.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#339 PostWysłany: 19 Mar 2024 13:55 
Awatar użytkownika

Loty: 134
Kilometry: 309 510
niebieski
Dołożyć dolot do Aten to nic takiego ciekawego nie znalazłem :/

#340 PostWysłany: 19 Mar 2024 14:08 

Niestety wygląda, że lipa z Europy, choć niektóre terminy mają dopisek sale, to cena ta sama co wcześniej. :roll:
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 433 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Icek2024, marek2011, raffonzo, sko1czek oraz 6 gości