Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu:[b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym:[b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:[b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:[b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):[b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):[b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:[b].......[/b]

Inne uwagi:[b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 583 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30  Następna
Autor Wiadomość
#541 PostWysłany: 14 Lis 2023 14:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Nazwa hotelu: Staybridge Suites Dubai Financial Centre

Twój status w programie lojalnościowym: pobyt robiłem na koncie Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Studio typu Suite, czyli standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: wcześniejsze zameldowanie, późniejsze wymeldowanie

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): nie ma

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Tak, to całkiem przyjemny hotel. Pokoje chyba były niedawno odświeżane (Chelsea Tower w którym mieści się hotel wybudowano w 2005 roku, windy i korytarze mogą pamiętać ten czas, ale pokoje są zdecydowanie nowsze), bo wszystko wygląda na nowe, design współczesny, choć niemal doskonale nijaki. W pokoju był balkon, pralko-szuszarka i jakieś podstawowe wyposażenie kuchni. Budynek jest bardzo wysoki, są więc niezłe widoki, niektóre pokoje mają świetny widok na Burj Khalifa. Śniadanie okej, ale też nie ma tam niczego wyjątkowego. To co mi się najbardziej podobało to część wypoczynkowa - na jednym z pięter jest łącznik prowadzący na basen i siłownię. Przed łącznikiem są pomieszczenia z fotelami, bilardem i książkami (bardzo różnymi, mi przypadła do gustu jakaś z prefabrykowanymi materiałami w architekturze :) ) , jest też punkt konsultacji wycieczek. Sam basen bardzo fajny, dużo miejsca, duża niecka, jest też whirlpool, a do tego widok na wieżowce z Sheikh Zaid Highway

Inne uwagi: Duży atut to stacja metra bezpośrednio przy hotelu, obok też kilka restauracyjek i tani sklep a'la większa żabka. Niedaleko uwielbiany na forum Four Points i jego skybar :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥 Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥
Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
#542 PostWysłany: 16 Lis 2023 19:42 

Loty: 741
Kilometry: 1 291 590
srebrny
Nazwa hotelu: Holiday Inn Express &Suites Singapore Novena

Twój status w programie lojalnościowym: silver

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Queen Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: wcześniejsze zameldowanie.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty (17k)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak

Lokalizacja 10min od stacji metra, po drodze mijamy sporo knajp, więc jest okazja coś zjeść.
W zasadzie niczym niewyróżniający się HIX, ale pokoje nowe, czysto, miła obsługa i oczywiście darmowe śniadanie, gdzie zaskoczony zostałem normalną jajecznicą a nie z proszku. Są nawet lokalne rzeczy do spróbowania, głodnym nie wyjdziemy.

Uważam,że przy ogólnych cenach w SIN, cena 17k pkt to jak za darmo biorąc tez pod uwagę,że średnia cena w tym hotelu to 700-800PLN. ImageImageImageImageImageImageImage
5 ludzi lubi ten post.
ghostwriter uważa post za pomocny.

#543 PostWysłany: 24 Lis 2023 20:12 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
-- 21 Lis 2023 18:19 --

Moje podsumowanie wizyty w Kaliforni. Ogólnie jak chodzi o rozpoznanie Diamonda i benefity z tym związane to jest bardzo słabo. Szczegóły poniżej

Nazwa hotelu:Holiday Inn San Francisco-Golden Gateway

Twój status w programie lojalnościowym:Diamond Elite

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Rozpoznanie statusu - słabe - dali w recepcji torebeczkę słodyczy. Brak upgradu. Chociaż może fakt, że dostałem pokój na 24 piętrze był upgradem? Jeśli tak, to nikt mnie o tym nie poinformował. O darmowe śniadania musiałem się upomnieć bo sami z siebie zapomnieli.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Brak saloniku

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Wrażenia bardzo dobre. Hotel może i nie najnowszy ale wszystko działa tak jak powinno. BARDZO wygodne łóżka, duża i przemyślana łazienka, całkiem spory pokój. No i z dwudziestego czwartego piętra był świetny widok na miasto - w tym nawet na kawałek mostu Golden Gate. Śniadania bardzo dobre i bogate ale normalnie kosztują 30USD od osoby :!:

Inne uwagi:Hotel standardowo jest dosyć drogi ale dzięki połączeniu promocji na zakup punktów + 100% oraz promocji obniżającej stawki punktowe na hotele o 15% wyszedł bardzo korzystnie.
Hotel w SF:
Image
To jest dosłownie widok z łóżka:
Image
Łazienka:
Image
Pokój:
Image
Tam gdzieś w tle widać most Golden Gate:
Image

Nazwa hotelu:Holiday Inn Express & Suites Dinuba West

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Przywitali mnie bardzo serdecznie "ojej! witamy pana Dajmonda!" i dali należne 500 punktów powitalnych ale nic poza tym, żadnego apgrejdu.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Brak saloniku

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Ponownie wrażenia bardzo dobre. Duży, wygodny pokój, wygodne łóżka, spora łazienka. Śniadania raczej biedne, jak to przeważnie w HIXach bywa, ale dosyć smaczne. Czy bym polecił? Myślę że tak. Oprócz wygodnych pokoi hotel może pochwalić się dobrą lokalizacją - śmiało można go potraktować jako punkt startowy do Sequoia National Park i Yosemite. Na dodatek bardzo blisko jest Wallmart i sporo różnych knajp.

Inne uwagi:Podobnie jak w San Francisco - pozwoliłem sobie na ten hotel tylko dlatego że udało się połączyć dwie różne promocje punktowe.
Hotel w Dinubie:
Image
Pokój:
Image

Image

Widok z pokoju o wschodzie słońca:
Image

Nazwa hotelu:Modesto Hotel

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Przywileje? Żałosne... Są dwa miejsca parkingowe tuż przy wejściu z tabliczką że tylko dla Diamond Elite i to w zasadzie tyle. Chciałem early checkin, który mi się należy i w odpowiedzi dostałem informację, że mogę dostać gratis checkin o 13:00 (zamiast o standardowej 15:00) ale jeśli chcę pokój o 12:15 to muszę dopłacić - i to mimo, że pokój był już gotowy i posprzątany. Taka polityka hotelu. Poza tym bardzo dużo zachodu mnie kosztowało, żeby dostać 500 punktów powitalnych, bo kobita która nas meldowała nie wiedziała jak to się robi i musiałem trafić na moment kiedy w końcu będzie manager w recepcji.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna ale przez Booking

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:No tu wrażenia już trochę słabsze. Pokój nadal duży i dosyć wygodny ale okna mocno nieszczelne a wyposażenie zarówno pokoju jak i łazienki raczej takie rozklekotane i przechodzone. W obiekcie trwa właśnie remont i prawdopodobnie za jakiś czas dostanie oficjalną nazwę typu "Holiday Inn Express Modesto" i będzie trzymał wtedy lepszy standard ale obecnie to jest tak na 6/10. A no i miał jeszcze darmowe śniadania ale powiedzmy, że to już raczej taka pasza, żeby sobie czymś zołądek zapchać z rana i wytrzymać do postoju gdzieś na CPNie.

Inne uwagi:Jak patrzyłem na bookingu i na google maps to mimo wszystko nadal jest to jeden z hoteli trzymających lepszy standard jak za swoją cenę

Pokój w Modesto:
Image
coś jakby aneks kuchenny:
Image

-- 24 Lis 2023 19:12 --

Już nie mogę edytować poprzedniego posta a przypomniał mi się jeden szczegół, który może być bardzo istotny dla niektórych.
ŻADEN z powyższych trzech hoteli nie zwolnił w deklarowanym terminie blokady na karcie założonej przy check-inie na kwoty od 100$ do 200$ jako zabezpieczenie. Blokady same znikały gdy się przeterminowały po czternastu dniach.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#544 PostWysłany: 26 Lis 2023 22:11 
Awatar użytkownika

srebrny
Nazwa hotelu: Crowne Plaza Copenhagen Towers

Twój status w programie lojalnościowym: Diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standard Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: śniadanie, 600 punktów, upgrade do King Premium High Floor Lounge Access

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Salonik dostępny całodobowo i w tym czasie dostępne są słone przekąski oraz napoje - kawa, gazowane słodkie, woda, piwo - dwa rodzaje (pewnie nikogo nie zdziwi, że Tuborg i Carlsberg). O 15-17 podawane jest ciasto (jeden rodzaj). Od 18 do 21 podawane jest wino oraz inne przekąski - ser, wędliny, suszone mini kiełbaski, pesto, oliwki, paluszki i słone wafle. Funkcji kolacji i pełnoprawnego posiłku to niestety nie spełnia. Według rozpiski na wejściu podawane jest tam też śniadanie, ale rano nie uświadczyłem. W saloniku nie ma żadnej obsługi, drzwiczki otwiera się kartą albo klamką do góry 8-)

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:

Tak, to był bardzo udany pobyt. Hotel choć znajduje się daleko od centrum miasta to można powiedzieć, że ma bardzo dobrą lokalizację. Łatwo dotrzeć do niego z lotniska - bezpośredni pociąg jedzie ok. 6 minut, a od przystanku jest chwila spacerem (200 metrów). Tyle samo jest do przystanku metra i największej w Danii galerii handlowej. Jeszcze bliżej hotelu znajduje się hala widowiskowa. Z hotelu można bardzo szybko dotrzeć na lotnisko oraz trochę wolniej do centrum miasta.

Sam hotel ma już swoje lata, choć z zewnątrz prezentuje się bardzo nowocześnie oraz hall robi spektakularne wrażenie, bo to bardziej ogród/palmiarnia. Windy są rozklekotane i głośne, a korytarze stare, zużyte i skrzypi podłoga. Lepiej jest z pokojami, bo te musiały być jakiś czas temu odświeżone. Prosty, skandynawski styl, ale pokój był przestronny, a w dużej łazience była nawet podgrzewana podłoga. Z pokoju miałem widok na most nad Sundem, pobliskie biurowce/wieżowce oraz galerię handlową.

Śniadanie było bardzo okej, ale też nie było w nim nic wyjątkowego. Z lokalnych akcentów dwa rodzaje przekąski ze śledzia w różnych sosach oraz więcej łososia niż zwykle. Na ciepło typowy english breakfast, a wybór warzyw niestety dość skromny. Do tego jeszcze naleśniki ze sporym wyborem dodatków (m.in. rzadziej spotykane w hotelach masło orzechowe i syrop z agawy) i owoców.

Personel bardzo rzeczowy ale i miły, szybki check-in i jeszcze szybszy check-out.

Inne uwagi: Wydaje mi się, że to bardzo dobra opcja na odwiedzenie Kopenhagi. Mój termin pobytu był niestety dość oblegany przez imprezę na hali widowiskowej, ale jak widzę w aplikacji to nie jest problemem znaleźć daty ze stawką 25k. W Kopenhadze to bardzo dobra cena jak za dobry hotel
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
kacper451 uważa post za pomocny.

#545 PostWysłany: 03 Gru 2023 16:21 
Awatar użytkownika

złoty
Nazwa hotelu: Holiday Inn Lisbon (ten na Av. de António José de Almeida 28 A)

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Najańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do king suite, wstawka powitalna - dwie czekoladki i butelka wody, darmowe śniadania

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Jest OK. Upgrade do apartamentu wcale nie oznaczał więcej luksusu tylko trochę więcej przestrzeni. Hotel ma już swoje lata i gdy był budowany nikt nie potrzebował chyba ładować telefonu, w związku z tym podstawowym problemem pokoju był brak gniazdek lub ich umieszczenie w kompletnie bezsensownych miejscach. Poza tym było naprawdę nieźle. Zadziwiająco wygodna kanapa i fotele, bardzo wygodne łóżko, dobrze działająca cicha klima (i nie dmuchająca bezpośrednio na łóżko). Śniadania bardzo przyzwoite i do tego lekko zmienne na przestrzeni dni. Jednego dnia nawet było panierowane mięso z kraba z wystającymi szczypcami. Genialny świeżowyciskany sok z pomarańczy praktycznie na wyłączność bo chyba nikomu innemu nie pasowała jego kwaśność. Do tego jeszcze portugalskie sery i, oczywiście, pastel de nata.

Inne uwagi: Hotel zaliczył wielki minus. Jak wybierałem nocleg to spośród dostępnych IHG wziąłem akurat ten HI ponieważ chwalił się basenem i barem na dachu. Spodziewałem się, że basen będzie zamknięty po sezonie ale liczyłem chociaż na możliwośc podziwiania widoku z dachu, ewentualnie wypicia drinka. Okazało się, że dostęp do dachu był całkowicie zamknięty.

Załączniki:
Lizbona.jpg
Lizbona.jpg [ 72.27 KiB | Obejrzany 1961 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#546 PostWysłany: 03 Gru 2023 21:29 

niebieski
Nazwa hotelu:InterContinental San Francisco.

Twój status w programie lojalnościowym:Diamond, Ambasador.

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:.Pokój standardowy..

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade do pokoju na 33 piętrze (ostatnim) z dostępem do loungu, pkt. powtalne oraz śniadanie

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Wybór jedzenie różny w zależności od pory dnia, to samo tyczy się alkoholi (do wyboru wino, piwo, koniak, whisky), świetna obsługa, która co chwile podchodzi i coś proponuje do zjedzenia, wypicia

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel w dobrej lokalizacji, obsługa pomocna

Inne uwagi:Początkowo dostałem up do dużego pokoju narożnego, gdy dotarłem do niego okazało się ,że toaleta nie jest posprzątana, zgłosiłem do recepcji i zaproponowano mi pokój standardowy z dostępem do lounge - dla mnie zdecydowanie lepsza opcja ;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#547 PostWysłany: 03 Gru 2023 23:50 
Awatar użytkownika

srebrny
Nazwa hotelu: Crowne Plaza Warsaw - The HUB

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: śniadanie, wstawka, późne wymeldowanie, mały upgrade do pokoju z widokiem na miasto - wszystko proaktywnie, personel sam informował i dopytywał

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): nie otrzymałem

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Tak, to bardzo dobry hotel. W pokoju zastałem wiaderko z lodem i winem musującym oraz kraftową czekoladę. I jeśli to był gratis od hotelu, to standardowe "wyposażenie" też jest całkiem fajne - oprócz standardowych saszetek z kawą i herbatą była też tabliczka lepszej czekolady oraz dwie duże saszetki z warszawskiej palarni kawy oraz zestaw do jej parzenia z papierowymi filtrami i specjalnym dzbankiem. Fajne urozmaicenie. Pokój, mimo że dość podstawowy, to jednak całkiem przestronny i zupełnie wystarczający. Widok z okna nie jest jakoś porywający, w tle wieżowce, bliżej rozkopane działki. W łazience było dość chłodno, ale jest tam elektryczny grzejnik, który można sobie podkręcić. Słabe telewizory, ich system muli i zacina, obejrzeć sobie coś na YT było nierealne. Skromna siłownia i malutka sauna, ale dobrze nagrzana. Śniadanie bardzo dobre, jedyne o co bym się przyczepił, to to, że przy bufecie było ciasno. Ale dzięki temu napchali tam nader dużo produktów. To co rzadziej spotykane to naleśniki z twarogiem i jajka po benedyktyńsku w bemarze (niestety kosztem ich jakości). Jest też live cooking, ale jakoś dziwnie zorganizowany, bo pani kucharki więcej nie było niż była. Dobry wybór serów i wędlinek. W skrócie - świetny bufet, coraz rzadziej się takie spotyka

Inne uwagi: brak
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
marek2011 uważa post za pomocny.

#548 PostWysłany: 04 Gru 2023 00:03 

HON fly4free
@ghostwriter : nie ma już menu śniadaniowego na zamówienie czy nie korzystałeś?
 Profil Relacje PM off  

#549 PostWysłany: 04 Gru 2023 00:51 
Awatar użytkownika

srebrny
@marek2011 , nie korzystałem, bo nie zauważyłem żeby było. Ale chyba nie ma, skoro pracownik odprowadzał mnie do stolika i nic nie wspomniał o tym.
 Profil Relacje PM off  

#550 PostWysłany: 22 Gru 2023 13:56 

-- 07 Gru 2023 12:27 --

Na stoliku w Crowne Plaza Warsaw jest menu Śniadaniowe które można zamówić u obsługi. Polecam sałatkę z komosą ryżową.
Btw ten hotel ma jedne z lepszych śniadań jakie można dostać w tej sieci.

Nazwa hotelu:Crowne Plaza Verona - Fiera

Twój status w programie lojalnościowym:DIamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:2 single standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:bezpłatne śniadanie dla 2, teoretycznie upgrade do pokoju premium ale nie zauważyłem różnicy

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak saloniku

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Raczej już więcej tam się nie pojawię jak nie będę musiał. Śniadanie to dramat nawet jak na Włochy

Inne uwagi:Basen i siłownia w hotelu. Darmowy parking. Ale ogólnie hotel do zapomnienia

Nazwa hotelu:Voco Venice Mestre - the Quid

Twój status w programie lojalnościowym:DIamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:2 single standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:bezpłatne śniadanie dla 2, teoretycznie upgrade do pokoju premium ale nie zauważyłem różnicy, ciasteczka w pokoju

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak saloniku

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:dobry hotel w przemysłowej dzielnicy. Dobre śniadania. Łatwy dojazd do dworca kolejowego autobusem

Inne uwagi:Darmowy parking

-- 22 Gru 2023 12:56 --

Jeszcze jeden hotel

Nazwa hotelu:Hotel Indigo Dresden - Wettiner Platz

Twój status w programie lojalnościowym:Diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:upgrade do Suite z widokiem na plac, słodkości, jakiś lokalny sok, darmowe śniadanie

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:fajny hotel, spacerkiem do centrum, parking pod hotelem za 15e, siłownia. Bardzo dobre śniadanie ale bez fajerwerków. W łazience była lokalna (chyba) sól do kąpieli w wannie - bardzo fajny dodatek

Inne uwagi:brak uwag
3 ludzi lubi ten post.

#551 PostWysłany: 06 Sty 2024 16:36 

platynowy
Nazwa hotelu: Holiday Inn Vienna South Wiedeń

Twój status w programie lojalnościowym: Club

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standardowy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Checkout do 14:00

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): nd.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel zlokalizowany w wieżowcu. Kilka minut jazdy autobusem (który jeździ co kilka-kilkanaście minut w zależności od pory) znajduje się stacja metra i kolejowa Meidling. Wyposażenie pokoju bez zarzutu. Czysto, nowocześnie. Duża, wygodna kabina prysznicowa. Na minus temperatura pokoju na wejściu 26°C, a przy wyłączonej klimie ok. 24°C. Plus za late checkout dla osoby z najniższym statusem.

Załączniki:
IMG_7711.jpg
IMG_7711.jpg [ 326.62 KiB | Obejrzany 1735 razy ]
IMG_7709.jpg
IMG_7709.jpg [ 424.97 KiB | Obejrzany 1735 razy ]
IMG_7708.jpg
IMG_7708.jpg [ 279.48 KiB | Obejrzany 1735 razy ]
IMG_7706.jpg
IMG_7706.jpg [ 218.89 KiB | Obejrzany 1735 razy ]
 Profil Relacje PM off
danziger lubi ten post.

#552 PostWysłany: 16 Sty 2024 12:50 

platynowy
Nazwa hotelu: InterContinental Malta

Twój status w programie lojalnościowym: Platinum Ambassador + Annual Lounge Membership

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: CLASSIC ROOM

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: punkty 600, voucher na Welcome drinka jeden na papierze a drugi w saloniku na podwieczorku, dwie dodatkowe wody, które zostały doniesione do pokoju wraz z cała wstawką, dostęp do saloniku, kredyt na 15 EUR, up do CLASSIC ROOM z widokiem na ogród

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty, najpierw 21k, potem 20k a z w końcu 17k jak wpadła promocja -15%

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Salonik na 15 piętrze, z małym w oddali widokiem na morze. Duzy obszerny na zewnątrz taras na obrysie całej długości i szerokości salonu, najjaśniejszy punkt tego hotelu. Konkretny podwieczorek i konkretna kolacja. Właściwe podwieczorek już starczył można było kolacje pominąć. Dobre te przekąski, kanapeczki oraz desery i mocno urozmaicone. Jestem pozytywnie zaskoczony. Kątem ok widzę że niektórzy z gości już piją wina/szampana. Co jest:) nie ta godzina przecież:), to i ja poproszę, ale Panie to płatne od 17:30 będzie free. Niemniej jednak poproszę. Kelnerka przynosi kieliszek białego wina i 4,5 EUR opłaty. Ok proszę na pokój (mam tam w sumie 15 EUR kredyt i 2x20 USD z Milestone. Podpisuje kwit i raczę się dalej podwieczorkiem. Po 5 minutach wraca kelnerka i mówi a Pan dopiero przyjechał to damy panu Welcome drinka za free. Super nie chciałem jej mówić proszę pani prawdziwego welcome drinka to ja mam papierowego w kieszeni, którego po tym pysznym podwieczorku, mam zamiar zrealizować w barze na parterze. Kolacja na dzień dobry szampan, 3 dnia na ciepło + masę dodatków, dobra strefa alko, koktajle już przysądzał Barman, na zmianę z kelnerką. Jeść to już mi się aż tak bardzo nie chciało, ale drinki popróbowałem. No i to był ten most o który poszedłem za daleko, to się okazało dopiero później, jak siadłem w barku do autorskich ginów i degustacji, olaboga jak rano bolało:)

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?. Pokój dostałem na 11 piętrze upgarde do pokoju z widokiem na ogród, standardowy, niczego nie urwał ani rozmiarem ani widokiem, mały balkon, łazienka wanna + prysznic, brak minibarku, brak zestawu do kawy i herbaty w 5* hotelu to jakiś dobry żart. Na recepcji prośba o up do czegoś lepszego niż widok na ogród. Ta i owszem ze względu na pana status "special price" 100 EUR do JS :), to ja dziekuje zostanę jednak przy obecnym:) Obłożnie nikłe niski sezon, a hotel dość ogromny, spokojnie można było mnie upgraedowac nieco wyżej. Rozumem recepcjonistka sztywno trzymała się reguł programy, no to teraz dostaną claima:) Obsługa na wysokim poziomie. Dobra wstawka, dwa miejscowe likiery i praliny. W hotelu chyba łącznie jest 9 restauracji/barów część oczywiście zamknięta w zimową porą.

Inne uwagi: Kilka dni zabrakło, jeszcze w zeszłym tygodnia byłem Diamentem, i pełne śniadanie przysługiwało w restauracji, ale koło środy już spadek na Platynę (szybko się z tym w tym roku uwinęli). Kredyt początkowo miał iść na śniadanie, które kosztuje 24 EUR osoba, ale po podwieczorku/kolacji, stwierdziłem że śniadanie nie może być w saloniku gorsze i było wystarczające, dania na zamówienie jajka po benedyktyńsku na raz, jajka royal na łososiu na dwa, lampka szampana a jak:), co ciekawe była otwarta lodówka z piwami. Kredyt został spożytkowany na drinki na barku ze wspomnianymi ginami. Salonik i zawartość wzorowa, obsługa wzorowa, barki wzorowe. Pokój raczej nie wzorowy po IC należałoby się spodziewać czegoś lepszego dla statusowych członków, niż pseudo up o 1 kategorie do i tak słabego pokoju z jego mankamentami.

Załącznik:
01ICM.jpg
01ICM.jpg [ 195.84 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
02ICM.jpg
02ICM.jpg [ 217.02 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
03ICM.jpg
03ICM.jpg [ 181.97 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
04ICM.jpg
04ICM.jpg [ 340.18 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
05ICM.jpg
05ICM.jpg [ 420.4 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
06ICM.jpg
06ICM.jpg [ 132.56 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
07ICM.jpg
07ICM.jpg [ 183.59 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
08ICM.jpg
08ICM.jpg [ 173.56 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

SALONIK i podwieczorek
Załącznik:
09ICM.jpg
09ICM.jpg [ 147.97 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
10ICM.jpg
10ICM.jpg [ 304.72 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
11ICM.jpg
11ICM.jpg [ 284.15 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
12ICM.jpg
12ICM.jpg [ 268.76 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
13ICM.jpg
13ICM.jpg [ 226.96 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
14ICM.jpg
14ICM.jpg [ 273.15 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
15ICM.jpg
15ICM.jpg [ 259.83 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
16ICM.jpg
16ICM.jpg [ 246.82 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
17ICM.jpg
17ICM.jpg [ 234.62 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
18ICM.jpg
18ICM.jpg [ 202.65 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
19ICM.jpg
19ICM.jpg [ 171.57 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
20ICM.jpg
20ICM.jpg [ 336.25 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
21ICM.jpg
21ICM.jpg [ 392.29 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
22ICM.jpg
22ICM.jpg [ 303.93 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

WATERBISCUIT Welcome drink
Załącznik:
23ICM.jpg
23ICM.jpg [ 115.51 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

SALONIK kolacja
Załącznik:
24ICM.jpg
24ICM.jpg [ 313.78 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
25ICM.jpg
25ICM.jpg [ 229.81 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
26ICM.jpg
26ICM.jpg [ 185.25 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
27ICM.jpg
27ICM.jpg [ 244.47 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
28ICM.jpg
28ICM.jpg [ 177.05 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
29ICM.jpg
29ICM.jpg [ 159.63 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
30ICM.jpg
30ICM.jpg [ 243.93 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
31ICM.jpg
31ICM.jpg [ 266.41 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
32ICM.jpg
32ICM.jpg [ 264.23 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
33ICM.jpg
33ICM.jpg [ 241.19 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
34ICM.jpg
34ICM.jpg [ 239.06 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

THE BRASS BAR i autorski giny:)
Załącznik:
35ICM.jpg
35ICM.jpg [ 389.41 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
36ICM.jpg
36ICM.jpg [ 325.38 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
37ICM.jpg
37ICM.jpg [ 232.72 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
38ICM.jpg
38ICM.jpg [ 343.6 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
39ICM.jpg
39ICM.jpg [ 235.62 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

SALONIK śniadanie
Załącznik:
40ICM.jpg
40ICM.jpg [ 313.16 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
41ICM.jpg
41ICM.jpg [ 262.63 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
42ICM.jpg
42ICM.jpg [ 249.16 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
43ICM.jpg
43ICM.jpg [ 366.54 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
44ICM.jpg
44ICM.jpg [ 290.44 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
45ICM.jpg
45ICM.jpg [ 342.59 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
46ICM.jpg
46ICM.jpg [ 220.06 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
47ICM.jpg
47ICM.jpg [ 209.19 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
48ICM.jpg
48ICM.jpg [ 209.45 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
49ICM.jpg
49ICM.jpg [ 215.13 KiB | Obejrzany 1668 razy ]

Załącznik:
50ICM.jpg
50ICM.jpg [ 219.95 KiB | Obejrzany 1668 razy ]
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.
Gadekk uważa post za pomocny.

#553 PostWysłany: 16 Sty 2024 14:21 

Zbanowany
niebieski
kacper451 napisał(a):
Rozumem recepcjonistka sztywno trzymała się reguł programy, no to teraz dostaną claima:)

Kol. @kacper451
Claima za trzymanie sie regul programu?
To co bys wyslal, jakby w ogole nie bylo upgrade, bo np. hotel w pelni oblozony...?
 Profil Relacje PM off  

#554 PostWysłany: 16 Sty 2024 14:30 

platynowy
Akurat claim nie za up:) tylko za pusty minibarek i brak zestawu do kawy i herbaty.
 Profil Relacje PM off
jaco027 lubi ten post.

#555 PostWysłany: 16 Sty 2024 16:09 

Warto dodać że Intercontinental Malta ma fantastyczną siłownię ( wygląda, że sprzedają karnety dla osób spoza hotelu ) i śnierdniawy basen kryty z saunami, co w zimie może być jednak atutem. Dostęp możemy mieć do nich również rezerwując położony przez ścianę Holiday Inn Express, który ma niższe stawki pkt. i podstawowe śniadanie w cenie, ale również jak na HIX prezentuje bardzo wysoki poziom i ma ładne pokoje.
 PM off
kacper451 lubi ten post.

#556 PostWysłany: 25 Sty 2024 13:15 

Nazwa hotelu:CROWNE PLAZA DUSSELDORF - NEUSS

Twój status w programie lojalnościowym:DIAMOND

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:2 SINGLE BEDS STANDARD

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:ŚNIADANIE+600 PUNKTÓW WELCOME

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):PEŁNA

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):BRAK SALONIKU

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:hotel ma już swoje lata, co widać. W pokoju raczej zimno i sterowanie temperaturą nie pomaga. Basen, siłownia i sauny mają najlepsze czasy za sobą - w basenie zimna woda a basen raczej do relaksu niż do pływania. ZAdnego upgradu pokoju, żadnej wstawki. Troszkę dziwne ale może dla przybyszów ze wschodu taki mają standard :)

Inne uwagi:restauracja bardzo średnia- obsługi tyle co klientów a biegali w amoku jakby obsługiwali tysiące osób
2 ludzi lubi ten post.

#557 PostWysłany: 12 Lut 2024 16:01 
Awatar użytkownika

złoty
Nazwa hotelu: Intercontinental Warszawa

Twój status w programie lojalnościowym: Platinum

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Classic room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Najpierw zamówiłem upgrade do Junior Suite w ramach nagrody mileston reward, a potem hotel jeszcze mnie zupgradował do narożnego apartamentu 1 bedroom suite. Poza tym 600 punktów powitalnych i dosyć bogata wstawka w pokoju (z pełnowymiarową butelką wina). Dodatkowo z okazji terminu okołowalentynkowego zaproszenie na wino i ostrygi w hotelowym barze (cennikowo taki zestaw warty jest 139zł)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Punkty - 22,1k

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): No niestety nie dali saloniku

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Rozpoznanie statusu bardzo dobre. Narożny apartament był bardzo przyjemny. Miał wszystko, co trzeba i przede wszystkim robił wrażenie oknami z widokiem na różne strony. Największy bajer hotelu - basen na 43 piętrze - okazał się być rozczarowujący. Jest bardzo mały i nie ma wydzielonych torów do pływania. Był pełny ludzi niezależnie od pory dnia. Jednak najgorsze co nas spotkało w tym hotelu to śniadanie. O tyle to smutne, że czytałem bardzo dobre (wręcz entuzjastyczne) opinie i miał to być jeden z przyjemniejszych punktów wizyty w stolycy. Główna sala śniadaniowa była pełna i zostaliśmy poproszeni o udanie się do sali restauracji Platter. Było w niej strasznie ciasno, trzeba było stać w kolejkach i przeciskać się między ludźmi. Na dodatek jedzenie było "takie se" a parę potraw było ewidentnie schrzanionych (np. wysuszony boczek, bezsmakowe i wyschnięte dim sumy). Oczywiście znalazło się parę dobrych rzeczy ale daleko było temu czemuś do pięciogwiazdkowego standardu. Lepsze śniadania jadałem w niektórych Holiday Innach i Crowne Plazach. Na domiar złego po degradacji z Diamonda za śniadanie zapłaciłem z własnej kieszeni. Ogólnie hotel jak najbardziej polecam. Robi wrażenie i w wielu aspektach trzyma pięciogwiazdkowy standard. Wpadka ze śniadaniem może się nie trafić w jakiś dzień powszedni przy mniejszym obłożeniu.
Załącznik:
Komentarz do pliku: Salon
salon.jpg
salon.jpg [ 149.23 KiB | Obejrzany 1303 razy ]

Załącznik:
Komentarz do pliku: Sypialnia
sypialnia.jpg
sypialnia.jpg [ 119.56 KiB | Obejrzany 1303 razy ]

Załącznik:
Komentarz do pliku: Oba pokoje na raz
pokoje.jpg
pokoje.jpg [ 91.7 KiB | Obejrzany 1303 razy ]

Załącznik:
Komentarz do pliku: Wstawka w pokoju
gift.jpg
gift.jpg [ 209.67 KiB | Obejrzany 1303 razy ]

Załącznik:
Komentarz do pliku: Łazienka
lazienka1.jpg
lazienka1.jpg [ 107.61 KiB | Obejrzany 1303 razy ]

Załącznik:
Komentarz do pliku: Łazienka
lazienka2.jpg
lazienka2.jpg [ 83.36 KiB | Obejrzany 1303 razy ]

Załącznik:
Komentarz do pliku: Widok z pokoju
widok_dzien.jpg
widok_dzien.jpg [ 118.94 KiB | Obejrzany 1303 razy ]

Załącznik:
Komentarz do pliku: Nocny widok z pokoju
widok_noc.jpg
widok_noc.jpg [ 165.43 KiB | Obejrzany 1303 razy ]

Załącznik:
Komentarz do pliku: Widok z basenu
widok_basen1.jpg
widok_basen1.jpg [ 132.69 KiB | Obejrzany 1303 razy ]

Załącznik:
Komentarz do pliku: Widok z basenu
widok_basen2.jpg
widok_basen2.jpg [ 169.69 KiB | Obejrzany 1303 razy ]

Załącznik:
Komentarz do pliku: Poczęstunek walentynkowy
ostrygi.jpg
ostrygi.jpg [ 257.01 KiB | Obejrzany 1303 razy ]

Załącznik:
Komentarz do pliku: Menu baru hotelowego
menu_bar.jpg
menu_bar.jpg [ 150.41 KiB | Obejrzany 1303 razy ]
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#558 PostWysłany: 23 Lut 2024 12:25 

Cóż opinia o tym samym hotelu post po poście ale totalnie różna od poprzednika:)

Nazwa hotelu:Intercontinental Warszawa

Twój status w programie lojalnościowym:Diamond Ambasador

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Śniadanie w restauracji (dramat), voucher na 20USD ( dramat), dostęp do CL wynikający z aplikacji, upgrade do Standard z widokiem

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna na 2 noce

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):bardzo fajne miejsce, ale poza tym, że są mocniejsze alkohole niż CP Warsaw to CP bije ten salonik o głowę

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Totalnie rozczarowujący pobyt. Już od wejścia zainteresowanie klientem - zero. Pomoc z bagażami - a po co? Kolejka do recepcji - "no więcej nas nie ma". W obsłudze większość ze wschodnim akcentem, rozumiem, że to nie ich wad ale znajomość polskiego czy angielskiego powinna być standardem ( chyba, że się mylę).
Pierwszą noc poszliśmy na śniadanie do restauracji ( Pani w recepcji mówiła, że jest niesamowite). Pani Harfistki nie zastaliśmy a były to walentynki, a restauracja taka cudowna, że czułem się jak na stołówce. Drugą noc zjedliśmy już w saloniku i zadowoleni byliśmy już na maxa.

Wykorzystanie 20 USD z tytułu Ambasadora - zgodnie z informacją na TV, możliwość do wykorzystania w restauracji Downtown, barze i chyba w lobby. Poszliśmy na lunch do Downtown - usiedliśmy i czekamy... 5 min kręci się obsługa i sprząta, jakby nas nie było. Przychodzi następna para i też czekają... Po kilku minutach idę do obsługi czy mogę prosić kartę. "Ni panimaju". Przychodzi ktoś inny z obsługi i mówi, że restauracja będzie czynna od 18. Ale możemy iść do "Okrasy" - żeby tam zjeść lunch.
Jak się okazało, Pani w recepcji przy rozliczeniu pobytu - btw nawet nie spytała jak się nam podobało - zobaczyła na rachunek z Okrasy i oburzona, że ona nie rozliczy Vouchera. No to grzecznie mówię, że Downtown był nieczynny. Pani stwierdziła, że była "wczoraj" w pracy i był czynny i sobie wymyślam. Poprosiłem, by zadzwoniła do restauracji by to sprawdzić. Po chwili zrobiła się czerwona i przy mnie zaczęła OPR osobę z restauracji, dlaczego od pół roku restauracja nie jest otwarta w czasie lunchu itd. Fajnie, że sobie tak rozmawiają ale czemu ja muszę tego słuchać? Koniec końców stwierdziła, że rozliczy mi Voucher ale przepraszam czy coś to za trudne słowo.

Basen na 43 piętrze - tego się spodziewałem, że raczej miejsce do robienia zdjęć a nie pływania ale ogólnie spoko. Poza tym, że na TV inf że czynny do 23 a zamykany o 22.

Trochę podróżuje po hotelach, i ten pobyt nie był dramatyczny. Był po prostu rozczarowujący jak na 5* hotel, teoretycznie najlepszy hotel sieci w PL. Nauczyłem się, że obsługa hotelu robi różnice przy pobytach. tutaj wyraźnie brakuje mi szkolenia i utrzymania jakości.

Inne uwagi:.......
5 ludzi lubi ten post.
marek2011 uważa post za pomocny.

#559 PostWysłany: 27 Lut 2024 17:33 
Awatar użytkownika

srebrny
-- 23 Lut 2024 13:30 --

No nie takie różne te Wasze opinie, bo potwierdzają obniżenie poziomu IC :) Rok temu nie zauważyłem obecności osób niepolskojęzycznych na recepcji. Przy jednym pobycie check-in był doskonale nijaki (na minus to, że pominięto zupełnie kwestię kredytu i warunków jego wykorzystania), ale przy drugim był bardzo miły i sympatyczny. Kredyt w tym IC miał natomiast szersze zastosowanie niż w regulaminie, bo obejmował m.in. minibar. Wstawki okej, upgrade okej, basen jest ofiarą swojej popularności, ale nie zawsze jest tak oblegany. Sam w sobie jest niezły - są dwie dobre sauny, jest jacuzzi, jest czysto, no i spektakularny widok. Nie jest duży, ale na tle wielu innych basenów hotelowych jest okej. Jego wielkość jest problematyczna ze względu na częste duże obłożenie. Śniadanie... Platter i Downtown to nie są najładniejsze restauracje, bardzo często jest też tłum ludzi, więc kwestie estetyczne może nie są najlepsze. Zawsze zwracałem natomiast uwagę na bardzo bogaty wybór i trudno wskazać równorzędnego konkurenta w "okolicy". Downtown jako restauracja poza śniadaniem jest po prostu przeciętna, nie mam za co pochwalić, nie mam się o co przyczepić, chyba tylko o niewykorzystany potencjał.

Nazwa hotelu: Indigo Kuala Lumpur

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: King Standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: bardzo wczesny check-in, jakieś czekoladki jako wstawka, drink powitalny

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak saloniku w hotelu

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Zdecydowanie tak. To był najlepszy hotel w jakim byłem pod względem desingu i dbałości o szczegóły, z mnóstwem nawiązań do lokalnej kultury. Nawet jest stolik dostosowany do gry w cognak (są też kulki do gry). Przestrzenie wspólne równie ładne, w kilku miejscach świetny widok na nowy, drugi najwyższy budynek świata (Merdeka 118) i wieżę telewizyjną, natomiast Petronas Twin Towers jest w zasadzie niewidoczny. Na najwyższym piętrze ładny, przestronny basen, z dużą ilością zieleni. Śniadanie było dość tanie (47 złotych na osobę) i bardzo oryginalne, z bardzo dużą ilością akcentów lokalnych czy regionalnych, ale w nowoczesnym wydaniu, z niewielką ilością akcentów europejskich. To co zasługuje na największą uwagę to stacja live cooking, gdzie możemy zamówić zupę podawaną w kociołku, wybierając jeden z kilku zestawów makaronu z dodatkami oraz różnych wielkości krewetki (można też zamówić jajka, ale to mniej istotne). Kucharz gotuje to na naszych oczach we wrzątku (dość szybko), odcedza i zalewa bulionem (są różne do wyboru, ostre i nieostre) i wbija jajko. Poza tym w restauracji składniki do przygotowania Nasi Lamak oraz różne produkty z matcha (desery, pieczywo). Ogólnie liczba nowości przekroczyła moje zdolności poznawcze i żołądkowe, więc dużej części nie zapamiętałem i nie spróbowałem. Drink powitalny bez żadnego vouchera, a na pokój, do wyboru wino, piwo, mocktail - i ten ostatni bardzo nijaki. Sam bar ładny z niezłym widokiem. Jak na Indigo zaskakująco duży pokój

Inne uwagi: brak

-- 27 Lut 2024 16:33 --

Nazwa hotelu: Sindhorn Midtown Hotel Bangkok, Vignette Collection

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standard z dwoma łóżkami Twin

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: up do analogicznego pokoju premium, który różni się tylko tym, że jest na wyższym piętrze, jakieś tradycyjny deser jako wstawka, późny check-out, voucher na 300 THB, dla trzeciej osoby dostawka bezpłatna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak w hotelu

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Bardzo fajny hotel, którego jedną z najlepszych stron jest bardzo uprzejma i miła obsługa. Ale i pod innymi względami hotel się świetnie broni, a w zasadzie nie ma mu czego zarzucić, bo wygląda na nowy. Pokój był nowy, ładny, w zasadzie dość skromny, z przestronną łazienką. Hotel dba o nawodnienie gości, rzadko widywałem żeby zostawiano w pokoju tyle wody. Świetny basen z ładnym widokiem na wieżowce miasta, świetna siłownia, z nowoczesnym sprzętem i podobnym widokiem jak basen. Bardzo komfortowe, czyste i przestronne przebieralnie na poziomie basenu (siłownia poziom wyżej). Na samej górze koreańska restauracja z bardzo dobrym widokiem, choć oczywiście nie jest to najlepszy rooftop bar w Bangkoku, ale ma bardzo dobre ceny (jako miejsce do którego można wejść ot tak i niewiele kosztuje to świetny substytut skybaru). Jedyny problem, że większość potraw jest raczej ostra, co okazało się być pewnym problemem dla moich towarzyszek. Śniadanie bardzo bogate i smaczne, na wyróżnienie zasługuje stanowisko live cooking z ramenem czy też ogólnie azjatyckimi zupkami. Egzotycznych produktów całe mnóstwo. Nietypowe rozwiązania na tle innych hoteli to popołudniowy drink dla wszystkich gości (Lao Khao) oraz Emergency Popsicle Line dla dzieci, które mogą sobie zamówić w lody.

Długo się zastanawiałem jako hotel w Bangkoku wybrać - wisiały mi rezerwacje w Indigo i IC, ostatecznie wybrałem ten, trochę w ramach eksperymentu i testu marki, no i nie żałuję

Inne uwagi: pod samym hotelem duży 7/11
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
TMB uważa post za pomocny.

#560 PostWysłany: 01 Mar 2024 17:15 

Nazwa hotelu:Holiday Inn Bukareszt

Twój status w programie lojalnościowym:Diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Standard Double

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:upgrade do Premium ale 2 Single beds, wcześniej w aplikacji widzialem, że będę miał upgrade do Suite, ale dzień przed wyjazdem spadło do Premium, Sniadanie jako ammenity

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Spoko hotel , ani brak zachwytów ani jakiś specjalnych uwag. Po prostu trzyma poziom HI

Inne uwagi:brak.
bergamoot lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 583 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości