Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Gorąca prośba, aby dokładniejsze opisy saloników lotniskowych - w szczególności takie ze zdjęciami - zamieszczać w dedykowanym do tego wątku tzn. Opisz swój pobyt w saloniku:
opisz-swoj-pobyt-w-saloniku,15,117643

Pytania/ informacje związane z kartą Priority Pass prosimy umieszczać tutaj: priority-pass-pytania-informacje,15,41799
Pytania/ informacje związane z kartą Dragonpass: dragonpass-pytania-informacje,15,102463
Pytania/ informacje związane z ofertą wstępu do saloników w usłudze Vacaydelay: vacaydelay-saloniki-lotniskowe-za-29-rok,15,172986

Rezerwacja kolejki w Plaza Premium w Londynie Heathrow T2:
https://web.dojo.app/join_queue/FhjdREz ... restaurant

Wczoraj czekałem ok.15 minut.

Plaza Premium w LHR T5:
https://app.walkup.tech/join_queue/pxVt ... restaurant

No1 Lounge, Gatwick North
https://app.walkup.tech/join_queue/Zp-g ... restaurant

Tylko pamiętajcie, że macie 10 minut na wejście do saloniku od momentu otrzymania powiadomienia o przyznaniu slotu :)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214 ... 252  Następna
Autor Wiadomość
#4201 PostWysłany: 20 Lut 2024 02:31 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
Salonik w JAX: JAX Club - czynny 8-19. Obsługa to tragedia. Byliśmy o 18 i pani już przewracała oczami. Najpierw wyglądało ok, ale tak długo przeciągała rejestrację że utworzyła się kolejka i okazało się że jest lista oczekujących. Podejrzewam że w kolejce za nami był ktoś z listy bo nagle zaczęły się schody: we are sorry, to jest bardzo mały i bardzo pełny salonik. Jak chcecie to wpiszę was na listę. Wpisaliśmy się ale ustaliliśmy z żoną że jak nie dostaniemy się do 18.15 to nie ma sensu iść. Mięli nas powiadomić jeśli nadejdzie nasza kolej. Oczywiście żadnego powiadomienia nie dostaliśmy ale poszedłem się dopytać i rzekomo byliśmy następni na liście i pozwolili wejść. Podajemy z żoną karty na recepcji ale pani chciała być sprytna i się nie narobić więc zarejestrowała żoną i córkę jako moich gości. PP jest od Visa infinite więc nie wiem co by mi naliczyli jakby takie coś poszło. Poprosiłem o przerejestrowanie tak jak ma być i przyznam że takiego przewracania oczami jeszcze nie widziałem
Żeby było śmieszniej wypełnienie w saloniku to było może 20%

Co do jedzenia to załapaliśmy się na kurczaka gumbo z ryżem, sajgonki i żona zdążyła zupę pomidorową zanim ją sprzątnęli. Już od 18.30 było intensywne sprzątanie, dlatego udało nam się wszystko co jeszcze było przemycić do stolika.

Napoje procentowe zamawia się skanując kod QR i przynosi kelner. ImageImageImage
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#4202 PostWysłany: 20 Lut 2024 17:21 
Awatar użytkownika

złoty
abelincoln napisał(a):
Chyba jeszcze nikt nie napisał, że Kraken zaczął tańczyć Poloneza.
Niestety, ale nie ma żadnego menu drinków

Nowego menu nie ma, wróciło za to irlandzkie plus dwa "niezależne" drinki - Polonez i coś jeszcze. Na rozpisce barmańskiej mają jedną propozycje z Krakenem, ale to tylko rum plus śmietanka irlandzka. Nuda.
Image

Ps. Pojawił się też Krupnik smakowy - różany. Przyznam się, że nie miałem odwagi spróbować...

Ps2. Za to w Preludium, zamiast Zwierzyńca pojawiło się Zwierciadło 😁
 Profil Relacje PM off  

#4203 PostWysłany: 22 Lut 2024 06:33 

Upadku Preludium cd. 22 lutego a dzienniki z 13 i 16. Ilosc bemarow podzielona przez 2, tj. podla jajecznica i parowki. Z napojow w lodowce tylko cola. Soki i piwo (poki co) jest. A jeszcze na poczatku stycznia myslalem ze sie jakos podniosa. Bieda a tak lubilem ten salonik

Edit:
Jednak z soków tylko pomarańcza, jabłko i pomidor. Także tu też coraz biedniej.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#4204 PostWysłany: 22 Lut 2024 09:34 

srebrny
Czyli chyba jakas nowa firma przejeła obsluge, bo tak jak wczesniej pisałem, to samo w Etiudzie
 Profil Relacje PM off
flus lubi ten post.

#4205 PostWysłany: 22 Lut 2024 09:52 

Zbanowany
niebieski
A w Fantazji jak to wyglada teraz...? Tak samo slabo jak w Preludium?
 Profil Relacje PM off  

#4206 PostWysłany: 22 Lut 2024 11:48 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 564
Kilometry: 859 408
Ja ostatnio w Preludium byłem w porze obiadowej - bemary też tylko dwa, co mnie zdziwiło, ale tutaj akurat na plus była jakość: bardzo dobre kofty drobiowe i grillowane warzywa (papryka, bakłażan, cebula). Zupa też była. Butelkowana woda tylko gazowana... Batoniki chyba zniknęły na stałe, capnąć można było jedynie krówki.

#4207 PostWysłany: 22 Lut 2024 13:53 

Nie tylko batoniki wyparowały. Paczkowanych orzeszków już z pół roku nie ma. Jedynie z pojemnika do salaterki można sobie nałożyć. Ciasta brak. Nawet majonezu się pozbyli. Bieda. W tym tempie zmian to za kilka miesięcy będzie szkoda nawet nielimitowanego PP na ten przybytek.
 Profil Relacje PM off  

#4208 PostWysłany: 22 Lut 2024 21:33 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Mombasa, wczoraj, ok. 16-17, salonik krajowy, na piętrze, trzeba kierować się w prawo wzdłuż galerii. Nie wchodzić na halę za bramkami strażników.

Z napojów ciepła cola, fanta, sprite, woda z baniaka.
Saszetki z herbata się skończyły, trzeba było prosić o podanie.
Woda 60 st.

Ryż, smaczny, letni, pałki z kurczaka w jakimś hinduskim wydaniu. Zjadliwe, nawet ciepłe. Kilka kanapek we folii niezjadliwych.

I to by było na tyle.

Ogólne dno.

Aaaa. Sorry, siedzenie blisko klimatyzatora powodowało powstawanie szronu na szyi.

2/10
1 za kurczaka, drugie jeden za chłód i wygodne fotele.
 Profil Relacje PM off  

#4209 PostWysłany: 26 Lut 2024 14:54 

srebrny
LHR - Plaza Premium Lounge (Terminal 5)
Przed wejściem stoi bramkarz, który odbija wszystkich do reklamy stojącej obok i trzeba zeskanować kod QR który zapisuje w kolejkę. Aplikacja która tym "zarządza" ma niewiadomą zasadę działania. Byliśmy 4h przed lotem i liczyć kolejkę zaczęło nam dopiero jak zeszło do 3 (co było opisane). Po czym stanęło i dalej nie chciało wpuścić. Pan bramkarz tłumaczył, że starają się to równo rozdzielić, że zależy od wielkości grupy, że w kolejce przede mną ma jeszcze sporo osób, które mają odlot wcześniej (oczywisty bullshit, bo jak już wszedłem to sprawdzałem, że ci co weszli na długo przed nami jakoś siedzieli nadal nawet jak my się już zbieraliśmy). Nie wiem czy bieganie do obsługi coś dało czy po prostu algorytm ruszył, ale jak zmienił się bramkarz na bramkarkę i wytłumaczyłem jej że mam odlot o 15:55 ale gate mi otwierają o 15:15 a jak on będzie jeszcze gdzieś na drugim końcu terminalu to nawet nie zdążę nałożyć jedzenia na talerz. Mam przedziwne wrażenie, że osoby które płaciły za wejście miały pierwszeństwo. Ogólnie w środku była jakaś wydzielona strefa zarezerwowana ale nie wiem dla kogo.

Co do samego saloniku to wystrój w środku wygląda na mocno zużyty i wysłużony. Kanapy i fotele wytarte, stoliki poobijane. Toalety w gorszym stanie niż ogólnodostępne na lotnisku. Jedzenie za to dość smaczne i w dużej ilości. Było warzywne curry, ryż, kurczak po północnoafrykańsku, zupa w stylu minestrone i mac&chees. Ze słodkości ciasto królowej Viktorii (nawet smaczne). Alkohol wydawany w barze w marnym wyborze. Do tego była lista napojów premium za dodatkową opłatą.
 Profil Relacje PM off  

#4210 PostWysłany: 26 Lut 2024 15:01 
Awatar użytkownika

złoty
@bruce09lili ...nie zrobiłeś przypadkiem zdjęcia tego kodu by móc się "zapisać" do kolejki jeszcze przez kontrolą bezpieczeństwa" ;)
 Profil Relacje PM off  

#4211 PostWysłany: 26 Lut 2024 15:05 

srebrny
Zdjęcia nie mam ale może link z mojej historii pójdzie :)

https://app.walkup.tech/join_queue/pxVtoDKJ7hE_VrP4jl74ZS1ieLK2fIiANpHlP2hYqCE_restaurant
 Profil Relacje PM off
abelincoln uważa post za pomocny.

#4212 PostWysłany: 26 Lut 2024 15:54 

Loty: 105
Kilometry: 231 322
Nie będę mieć zbyt dużo czasu na lotnisku w Hong Kongu, który salonik byście najbardziej polecili - będę jakoś między 7 a 9 rano, the wing, pier czy deck?
 Profil Relacje PM off  

#4213 PostWysłany: 26 Lut 2024 16:27 

srebrny
Jak mało czasu to zazwyczaj wybieram ten bliżej Gate/ten z mniejszą koleją. Chyba że któryś znacząco odstaje to wtedy warto pobiegać po terminalu.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#4214 PostWysłany: 26 Lut 2024 17:21 

srebrny
Ja byłem w lutym w Plaza Premium Lounge i polecam. Możliwość zamówienia po kodzie QR do stolika jedzenia z karty. Byłem gdzieś o 11 i nie było ludzi wcale.
 Profil Relacje PM off  

#4215 PostWysłany: 28 Lut 2024 09:43 

niebieski
Wracając do tematu jakości saloniku Preludium w WAW... z ciekawości skorzystałem kilka dni temu... tam coś jest nie tak, miernota jeśli chodzi o jakość i różnorodność produktów, zarówno jeśli chodzi o jedzenie jak i alko. W południe pojawiła się buteleczka whisky, wcześniej wino, campari i piwo. Parówki prawie niezjadliwe. Przy wejściu ktoś przewrócił donicę z kulą mchu i to tak przez pół godz. leżało przy drzwiach bo nikt z obsługi "nie zauważył" tego. Nie działała połowa ekranów wyświetlających informacje o lotach.

Panie sprzątające bardzo miłe i uśmiechnięte. Obsługa przy recepcji sprawiała, jakby cały czas rozwiązywała ze sobą jakieś konflikty organizacyjno-"osobowościowe..."

W mojej opinii brakuje tam po prostu dobrego i mądrego gospodarza.

Ostatnio edytowany przez moss_LOT, 28 Lut 2024 10:03, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#4216 PostWysłany: 28 Lut 2024 09:53 
Awatar użytkownika

złoty
moss_LOT napisał(a):
Nie działała połowa ekranów wyświetlających informacje o lotach.

Akurat to od ładnych kilku lat tak wygląda. O ile dobrze pamiętam, to podczas igrzysk w Tokio na tych obecnie wyłączonych leciała transmisja.
 Profil Relacje PM off  

#4217 PostWysłany: 28 Lut 2024 12:31 

moss_LOT napisał(a):
Wracając do tematu jakości saloniku Preludium w WAW... z ciekawości skorzystałem kilka dni temu... tam coś jest nie tak, miernota jeśli chodzi o jakość i różnorodność produktów, zarówno jeśli chodzi o jedzenie jak i alko. W południe pojawiła się buteleczka whisky, wcześniej wino, campari i piwo. Parówki prawie niezjadliwe. Przy wejściu ktoś przewrócił donicę z kulą mchu i to tak przez pół godz. leżało przy drzwiach bo nikt z obsługi "nie zauważył" tego. Nie działała połowa ekranów wyświetlających informacje o lotach.

Panie sprzątające bardzo miłe i uśmiechnięte. Obsługa przy recepcji sprawiała, jakby cały czas rozwiązywała ze sobą jakieś konflikty organizacyjno-"osobowościowe..."

W mojej opinii brakuje tam po prostu dobrego i mądrego gospodarza.

To co się tam dzieje to dramat. Zniknęła już nawet mieszanka wedlowska i prince polo, zostały krówki. Jedzenia mało, wybór wina też dużo mniejszy niz kiedyś.
 Profil Relacje PM off  

#4218 PostWysłany: 28 Lut 2024 12:42 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
Wysaje mi sie,ze ro kwestia zmiany dostawcy. Etiuda i Fantazja zmienili catering po remontach więc może to samo wydarzy się i tutaj tylko pewnie bez remontu

#4219 PostWysłany: 28 Lut 2024 14:24 

Czy ktoś korzystał ostatnio z saloników w AMS na PP? Dokładnie chodzi o zamknięcie Aspire Lounge nr. 41. W aplikacji PP pisze, że zastępczo można korzystać z 2 kafejek - Frames lub Flor. Mi by to nawet pasowało, bo mam krótki transfer i potrzebuję szybko się posilić. Ale na stronie lotniska AMS zaznaczone, że Café Frames jest nieczynne. Café Flor prawdopodobnie jest za kontrolą paszportową, a ja lecę w Schengen.
 Profil Relacje PM off  

#4220 PostWysłany: 28 Lut 2024 14:35 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
Ja w zeszłym tygodniu byłem w Aspire 25 czy 27.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214 ... 252  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości