Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145 ... 147  Następna
Autor Wiadomość
#2821 PostWysłany: 08 Gru 2023 01:53 

Cześć, odprawiłem się i nie zauważyłem, że z błędem. Lot jutro, ryanairem, a błąd w imieniu - powinno być KACPER P…….. (nazwisko jest poprawnie), a jest KAC P……… Co radzicie? Zgłaszać, czy to będzie koszt tych 115 euro za zmianę po odprawie, czy iść na żywioł i takie coś przejdzie? Z góry dzięki!
 Profil Relacje PM off  

😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏 😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏
Tajlandia od 1609 PLN❗😲 Bilety z Krakowa i Warszawy na Phuket i do Bangkoku oraz Krabi ✈️🧳 Tajlandia od 1609 PLN❗😲 Bilety z Krakowa i Warszawy na Phuket i do Bangkoku oraz Krabi ✈️🧳
#2822 PostWysłany: 08 Gru 2023 02:11 

HON fly4free
Zaraz zaraz... co ma tu odprawa do rzeczy? Przecież imię wpisujesz podczas zakupu biletu. Czyli źle wpisałeś imię (Kac zamiast Kacper)? Chyba jest to jednak trochę za duża różnica, ale cóż... kto nie ryzykuje ten...
 Profil Relacje PM off  

#2823 PostWysłany: 08 Gru 2023 09:08 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Poprawa/dodanie 3 znaków jest za darmo. Wejdź z zmianę danych w zarządzaniu rezerwacją i zmień
 Profil Relacje PM off  

#2824 PostWysłany: 08 Gru 2023 09:13 
Awatar użytkownika

srebrny
@skrzat Chyba za późno na to

Do trzech znaków na nazwisko można zmienić raz bezpłatnie do 48 godzin przed planowanym odlotem.
https://help.ryanair.com/hc/pl/categories/12488669481233-Zmiany-rezerwacji

#2825 PostWysłany: 08 Gru 2023 11:19 

-- 08 Gru 2023 10:39 --

No właśnie o to chodzi, że jest za późno na zmianę.

-- 08 Gru 2023 11:19 --

Zadzwoniłem i zmienili za darmo :) polecam
 Profil Relacje PM off  

#2826 PostWysłany: 17 Gru 2023 14:33 

Cześć i czołem,

problem jak jeden z wielu ale chciałbym zasięgnąć opinii bazujących na Waszych doświadczeniach.
Kupiłem przez tickets.pl z bilety WRO-KUL (operowany przez Lufthansa, Qatar, LOT, Malaysia Airlines). Wczoraj żona zauważyła literówkę w swoich nazwisku. Ma dwuczłonowe nazwisko, jest ***aJn-s******** powinno być ***Jan-s******** . W skrócie litera zgodna ale nie w tym miejscu, wszystko inne ok.
Zgłaszam na Tickets.pl prośbę w systemie o zmianę - dostaję odpowiedzieć, że za mało czasu i polecają kontakt z liniami.
Dzwonię do LOT - mówią, że właścicielem jest QATAR
Dzwonię do QATAR mówią, że ich regulamin uniemożliwia dokonanie zmiany w przypadku lotów operowanych wspólnie z innymi liniami (code sharing). Polecają kontakt z TICKETS.PL
Dzwonię znowu do Tickets.pl , robią double check i potwierdzają mi właśnie, że nie ma technicznej możliwości jednak. Jedyne co mogą zrobić to dodać komentarz w systemie do biletów, ze podjąłem próbę ale się nie udało (żeby uwiarygodnić cały proces).

Przejdzie na lotnisku? Co wy na to?

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#2827 PostWysłany: 17 Gru 2023 18:27 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
Cześć,
Fajnie, że przed zadaniem pytania na forum sprawdziłeś sam wszystkie dostępne opcje! Prawdopodobnie takiej literówki nikt nie zauważy i na Twoim miejscu bym po prostu poleciał z taką rezerwacją jak jest. Nic więcej raczej nie osiągniesz.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#2828 PostWysłany: 17 Gru 2023 21:42 

Niestety ale nie mam innej możliwości jak tylko jechać na lotnisko. Cały dzień dzwonienia i mailowania z różnymi instytucjami - bez efektów.
Każda ze stron tej sytuacji uważa, że to poza ich odpowiedzialnością.
Faktycznie przeczytałem regulamin Qatar Airways i jest punkt mówiący o braku możliwości zmian w przypadku dzielenia połączeń z innymi liniami.
Agent (tickets.pl) finalnie zamieścił ponoć w bilecie komentarz, że próbowano zmienić nazwisko ale nie ma takich technicznych możliwości związanych z warunkami taryfy. Przy czym nie ma to żadnej mocy sprawczej.
Z ciekawostek to dzwoniłem na lotnisko we Wrocławiu zapytać ich o praktyczną stronę i co robią w takich sytuacjach gdy przychodzą ludzie z błędami w danych. Sympatyczny gość oznajmił, że w przypadku lotów po Europie to do 3 znaków nie żadnego problemu. Niestety powiedział również, że co do innych, dalszych lotnisk to nie ma pojęcia jak się zachowają.

Nigdy bym nie podejrzewał, że tego typu niuans może być nierozwiązywalnym problemem (oczywiście mogę kupić sobie nowy bilet... )
 Profil Relacje PM off  

#2829 PostWysłany: 17 Gru 2023 21:59 

złoty
@KaziuWichura Miałem niemalże identyczną sytuację, też lot kupiony przed OTA, ale do USA. Dziesiątki telefonów, maili itp. zupełnie nic nie dały. Co chwilę słyszałem tylko tekst, że ostateczną decyzję podejmie agent na lotnisku. Na pierwszym locie nikt nic nie zauważył, na drugim już mój paszport nie chciał przejść przez ten ichniejszy skaner, ja waliłem głupa, że nie wiem o co może chodzić. Agent skumał i okazało się, że ma możliwość dokonania korekty (zrobił to nie mówiąc mi nawet, że mam błąd w imieniu). Poprawił, wydrukował nowe boarding passy i życzył miłego lotu ;)

Na powrocie już powiedziałem, że mam literówkę i również agent poprawił bez żadnego problemu

Z tych ciekawszych zaliczone: Mikronezja, Syria, Liban, Izrael, Kosowo, Laponia, Hawaje, Kazachstan, Guam, Wietnam, Filipiny
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2830 PostWysłany: 17 Gru 2023 22:13 

Pocieszające i oby tak było również u mnie. Trochę mnie nerw trzyma.
 Profil Relacje PM off  

#2831 PostWysłany: 18 Gru 2023 00:57 

złoty
Ja leciałem jak kłębek nerwów. Wakacje mogły się zepsuć przez decyzję losowego typa, ale mimo wszystko udało się. Życzę ci szczęścia, bo tu akurat bardzo się przyda :D

Z tych ciekawszych zaliczone: Mikronezja, Syria, Liban, Izrael, Kosowo, Laponia, Hawaje, Kazachstan, Guam, Wietnam, Filipiny
 Profil Relacje PM off  

#2832 PostWysłany: 12 Sty 2024 05:09 

Witam, sytuacja dotyczy numeru paszportu który wpisałem zły przy zakupie lotu z Wietnamu do Singapuru - czy można go zmienić, zgłosić że się dostało nowy np?
Bo wszędzie tematy dotyczące zmiany danych mówią o imieniu nazwisku, 3 literach itp a tutaj chodzi o nowy numer paszportu. Zamawiany na stronie AirAsia a linia lotnisza To VietJet.
Bardzo proszę o pomoc
 Profil Relacje PM off  

#2833 PostWysłany: 24 Lut 2024 19:23 

system89 napisał(a):
Witam, sytuacja dotyczy numeru paszportu który wpisałem zły przy zakupie lotu z Wietnamu do Singapuru - czy można go zmienić, zgłosić że się dostało nowy np?
Bo wszędzie tematy dotyczące zmiany danych mówią o imieniu nazwisku, 3 literach itp a tutaj chodzi o nowy numer paszportu. Zamawiany na stronie AirAsia a linia lotnisza To VietJet.
Bardzo proszę o pomoc

Może komuś się przyda - dostałem informacje na maila z lini lotniczych, że posiadanie nowego numeru paszportu nie spowoduje żadnych problemów przy odprawie
 Profil Relacje PM off  

#2834 PostWysłany: 25 Lut 2024 22:02 

Cześć
Kupiłem bilet w liniach wizzair ok. miesiąc temu i teraz dopiero po sprawdzeniu rezerwacji zauważyłem, że imię mam wpisane w polu imienia oraz nazwiska. Chcąc zmienić nazwisko życzą sobie na stronie 270 zł. W czasie rezerwacji na pewno wpisywałem nazwisko, ale pewnie mi zmieniło dane jak akceptowałem zakup, nie zauważyłem błędu i poszło tak. Czy jest sens dzwonić do nich na infolinie, która też jest dużo płatna i załatwią to jakoś za darmo czy lepiej kupić nowy bilet ?
 Profil Relacje PM off  

#2835 PostWysłany: 25 Lut 2024 22:18 

złoty
Może być nawet bezpłatna pod nr
221284905
Dzwoń i popraw, osobiście nie wiem jak mogło zaakceptować rezerwację z pustym polem nazwisko
 Profil Relacje PM off
lomoxion lubi ten post.

#2836 PostWysłany: 25 Lut 2024 22:31 

srebrny
To pole nie było puste.
 Profil Relacje PM off  

#2837 PostWysłany: 25 Lut 2024 22:37 

złoty
Ok
Ale rezerwując w Wizzair trzeba być zalogowanym i tylko autor wie czy na myWizz np na Adam Adam, czy też on czy Wizz namieszał

Ale też nic nie traci próbując poprawić.
 Profil Relacje PM off  

#2838 PostWysłany: 26 Lut 2024 15:53 

dg72 napisał(a):
221284905
Dzwoń i popraw, osobiście nie wiem jak mogło zaakceptować rezerwację z pustym polem nazwisko

Dzwoniłem na ten numer i pani niestety mnie odesłał pod ten płatny 703703803 i nie była mi w stanie z tym pomóc.
Teraz nasuwa się pytanie czy marnować pieniądze na to połączenie i liczyć, że zmienią Daniel Daniel na Daniel P....... za darmo lub bardzo małą kwotę.
Czy lepiej kupić nowy bilet póki jest dużo tańszy niż zmiana nazwiska ?
 Profil Relacje PM off  

#2839 PostWysłany: 26 Lut 2024 16:01 

HON fly4free
kup nowy bilet - szkoda kasy, czasu i nerwów
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#2840 PostWysłany: 26 Lut 2024 16:08 

złoty
lomoxion napisał(a):
dg72 napisał(a):
221284905

Dzwoniłem na ten numer i pani niestety mnie odesłał pod ten płatny 703703803 i nie była mi w stanie z tym pomóc.
Teraz nasuwa się pytanie czy marnować pieniądze na to połączenie i liczyć, że zmienią Daniel Daniel na Daniel P....... za darmo lub bardzo małą kwotę.
Czy lepiej kupić nowy bilet póki jest dużo tańszy niż zmiana nazwiska ?

Post z dzisiaj
pytania-odpowiedzi-informacje-itp-itd,226,20384&start=5040

Próbuj jeszcze z 1-2 razy koniecznie rozmowa z facetem.
Jak się nie uda rezerwuj nowy bilet
Ważne :!:
Przed nową rezerwacją w profilu zmień nazwisko na prawidłowe, bo znowu zarezerwujesz Daniel Daniel
Jak konto myWizz jest w wdc to o zmianę nazwiska trzeba pisać przez ich formularz lub kupić bez zniżki wdc
 Profil Relacje PM off
lomoxion lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145 ... 147  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości