Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 95 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Malaga - Gibraltar
#81 PostWysłany: 08 Lut 2024 11:18 

srebrny
Tak, są.
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#82 PostWysłany: 08 Lut 2024 12:34 
Awatar użytkownika

niebieski
@pyra2
Są bezpośrednie autobusy z lotniska Malaga do La Linea, ale taniej wyjdzie Ci wziąć blabla car. BlaBla z lotniska do La Linea (lub Gibraltaru) wyjdzie Ci 8-10 Eur/os. Szukaj na blablacar.es
pyra2 lubi ten post.
pyra2 uważa post za pomocny.

#83 PostWysłany: 08 Lut 2024 12:48 
Awatar użytkownika

Loty: 322
Kilometry: 721 597
niebieski
FAKT , autobusy są trochę drogie bo wychodzi 15 euro plus opłata za wystawienie biletu.

Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#84 PostWysłany: 08 Lut 2024 16:41 

pyra2 napisał(a):
Jak obecnie (w marcu) wybrać się na wycieczkę z Malagi do Gibraltaru? możecie coś polecić?
Są może autobusy, tak żeby pojechac rano, wrócić wieczorem?

https://www.avanzabus.com

Tanio nie jest. Ja z kolei wybieram sie do Gibraltaru, a potem stamtąd do Kadyksu.
 Profil Relacje PM off
pyra2 lubi ten post.

#85 PostWysłany: 08 Lut 2024 23:29 

danziger napisał(a):
@pyra2
Są bezpośrednie autobusy z lotniska Malaga do La Linea, ale taniej wyjdzie Ci wziąć blabla car. BlaBla z lotniska do La Linea (lub Gibraltaru) wyjdzie Ci 8-10 Eur/os. Szukaj na blablacar.es

będzie nas 4, więc może być cieżko z blabla
Nie wiem więc czy najtaniej nie wyjdzie kupić z getyourguide wycieczki
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 09 Lut 2024 00:59 
Awatar użytkownika

niebieski
pyra2 napisał(a):

Różnie to bywa z blabla. My w 2 osoby jechaliśmy z Algeciras na lotnisko w Maladze z jeszcze 2 dziewczynami. Tak więc 4 miejsca dostępne w blabla jak najbardziej bywają.

#87 PostWysłany: 09 Lut 2024 17:39 

pyra2 napisał(a):
danziger napisał(a):
@pyra2

No jak Was będzie 4, to może auto wypożyczyć? Wtedy koszt wynajmu, paliwa i parkingów rozkłada się korzystnie. A już nie mówię, że mozna wziąć samochód na dłużej i parę innych rzeczy zobaczyć, do których dojazd komunikacją miejską jest słaby.
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 15 Lut 2024 08:49 

niebieski
Mogę już sam odpowiedzieć na swoje pytanie (#76: Czy w Hiszpanii obowiązkowe jest posiadanie kamizelek odblaskowych w kabinie dla wszystkich podróżujących, czy tylko dla kierowcy?). Obowiązkowa jest jedna. Zalecana jest liczba kamizelek odpowiadająca liczbie podróżujących. Odpowiedzi udzielił mi pracownik malagacar.com.
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 15 Lut 2024 13:04 

srebrny
Ale za to obowiązkowe są dwa trójkąty.
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 16 Mar 2024 19:48 

mkuldane@o2.pl napisał(a):
pyra2 napisał(a):
danziger napisał(a):
@pyra2

No jak Was będzie 4, to może auto wypożyczyć? Wtedy koszt wynajmu, paliwa i parkingów rozkłada się korzystnie. A już nie mówię, że mozna wziąć samochód na dłużej i parę innych rzeczy zobaczyć, do których dojazd komunikacją miejską jest słaby.

co jeszcze zatem polecasz?
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 22 Mar 2024 15:21 

No w sumie to pół Andaluzji ;)

Ja dzięki samochodowi, poza Gibraltarem, odwiedziłem: Grenadę i Alhambrę, Caminito del Rey i Rondę i mniejsze typu Benalmadena, Marbella, Nerja.
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 06 Sie 2024 01:59 

Dzień dobry,
Niedługo pierwszy raz polecę do Hiszpanii na urlop powiązany z lekkim jeżdzeniem komunikacją publiczną po tym kraju. Zaczynam od Malagi. Stamtąd chciałbym się przemieścić do La Linea (zwiedzanie Gibraltaru), a następnie Sewilla.

Będę podróżował z podręcznym bagażem oraz walizą (duża, jak na bagaż rejestrowany ~20kg). Co polecilibyście jako środek transportu w takiej sytuacji ?
Czy do autobusów z tej stronki https://www.movelia.es/es można wejść z taką walizą ? (czy wymaga dodatkowych opłat ?, nigdzie nie zauważyyłem robiąc próby rezerwacji aby cokolwiek o tym wspominano)

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 06 Sie 2024 08:23 
Awatar użytkownika

Loty: 500
Kilometry: 780 802
platynowy
Dzien dobry nowy kolego.

Chętnie ci pomożemy, ale w zamian za jakąś donację.
W gratisie natomiast otrzymasz następującą informację:

Wykonaj wysiłek i poświęć 10 minut na przeczytanie tego wątku.
Znajdziesz tam absolutnie wszystkie potrzebne informacje jak przemieścić się z bagażem z Malagi do La Linea.
Dowiesz się także, że strona którą podajesz nie jest stroną przewoźnika tylko pośrednika w sprzedaży biletów (wszelakich).

Miłej lektury.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#94 PostWysłany: 19 Lut 2025 15:45 

A czy ktoś ma może do polecenia jakąś zorganizowaną wycieczkę z Malagi do Gibraltaru? Z tego co patrzyłem, większość operatorów działa w ten sposób, że nawet reklamując się jako jednodniowe wycieczki Malaga<->Gibraltar, po drodze zaliczamy kilkanaście przystanków na całym wybrzeżu przez co podobno przejazd potrafi trwać blisko 3h w jedną stronę (i to jeśli nie będzie kolejek na granicy). Nie ukrywam, wolałbym uniknąć 3h w autokarze bez choćby możliwości skorzystania z toalety, są w ogóle jakieś wycieczki stricte z i do Malagi, które ktoś mógłby polecić?
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 19 Lut 2025 16:52 

złoty
@PiterX Strona, którą podałeś to nie przewoźnik tylko wyszukiwarka połączeń. Bilet prawie na pewno będziesz kupował na autobus firmy "Avanza". W Hiszpanii tak jak i w Polsce na przystanku kierowca otwiera bagażnik i ludzie po prostu wkładają do niego bagaże".

@Goginho To nie jest safari w dzikiej Afryce. Na tej trasie sam bądź swoim własnym biurem podróży. Autobus liniowy z Malagi do La Línea de la Concepción jedzie około 2,5 godziny. Dalej granicę najlepiej i najszybciej jest przekroczyć pieszo i potem wałęsać się po Gibraltarze w swoim własnym tempie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 95 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości