Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 80 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 08 Wrz 2022 19:09 

platynowy
A co na to T&C wspomnianych firm?
 Profil Relacje PM off  

Gorące all inclusive na Riwierze Tureckiej🏝️🍹 Tydzień w 5* hotelu przy plaży za 2679 PLN 😎 Gorące all inclusive na Riwierze Tureckiej🏝️🍹 Tydzień w 5* hotelu przy plaży za 2679 PLN 😎
🔥SUPERCENA🔥 Loty na przedłużony weekend do Włoch od 184 PLN 😱🇮🇹 🔥SUPERCENA🔥 Loty na przedłużony weekend do Włoch od 184 PLN 😱🇮🇹
#42 PostWysłany: 18 Maj 2023 15:52 

Mała przestroga. Przy płatności online za hotel nie ma możliwości wystawienia faktury przez hotel. Papier wystawia tylko trip.com. Papier, bo fakturą tego nie można nazwać. Jest to "e-rachunek za rezerwację" z pieczątką z Singapuru :roll: Można co najwyżej wpisać dane firmy, ale nadal nie jest to zwykła faktura.

Dlatego najlepiej wybierać płatność na miejscu. Z żadnym innym OTA nie miałem takiej sytuacji.

#43 PostWysłany: 12 Cze 2023 15:28 

niebieski
Trip.com dość szybko poradził sobie ze zwrotem kasy za zakupiony bilet i anulowany przez linie lotniczą ( Eazyjet). 8 czerwca informacja o anulowaniu lotu od Trip.com. 10 czerwca poprzez ich aplikację i zakładki wniosek o zwrot za zakupiony bilet . 12 czerwca cała należność wróciła na kartę którą płaciłem. Także z tej strony nie spodziewałem się aż tak szybkiego załatwienia ( w aplikacji pokazywało że zwrot nastąpi do 4 lipca).

#44 PostWysłany: 13 Cze 2023 20:25 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
U mnie tez wzorowo wręcz udało się ze zwrotem za lot Wizzairem, który został przesunięty o 2h. Najpierw na darmowej infolinii go anulowałem i dobrze, bo konsultant trip.com na początku twierdził, ze zwrot nie przysługuje przy takiej zmianie.
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 14 Sty 2024 15:45 

Loty: 199
Kilometry: 289 509
niebieski
Witam,
mam dwa loty do 2 różnych destynacji. To akurat jest najmniejszy problem gdyż zawsze mogę się dostać do celu autobusem, pociągiem, lotem wewnątrz kraju.
Pierwszy lot jest do kupienia na stronie trip.com/ctrip.com.
Drugi lot jest do kupienia bezpośrednio na stronie linii lotniczej.
I teraz problemy. Mam złe doświadczenia z OTA. W sumie bardzo złe doświadczenia. Juz rozmawiałem z konsultantem na stronie trip.com i poinformowano mnie, że po zakupie biletu dostanę Booking Reference. Ale muszę dodatkowo zapłacić za zmianę i odowłanie lotu.No i jeszcze jest problem ze strony linii lotniczej, czy nie odwoła lotu. Jest nią Etihad.
W drugim przypadku jest to zakup na stronie linii lotniczej. Lot do innego kraju. Praktycznie po sąsiedzku. Bilet mam od razu na mailu. Lot raczej się odbedzie. Linia ma bardzo dobre opinie. Problemem jest to, że jak tam dolecę, to chetnie bym coś pozwiedzał. A hotele/hostele drogie jak pies :) Bo to raj podatkowy. Europa tańsza :)
Czy warto kupic bilety na trip/ctrip? Muszę leciec i miec pewność, że lot się odbędzie. Lecę na slub znajomych a OTA ma najlepszą cenę.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 14 Sty 2024 16:28 
Awatar użytkownika

złoty
Trochę się trudno czyta ten Twój strumień świadomości, ale z tego co zrozumiałem, to
- trip nie jest firmą krzakiem i prześle Ci kod rezerwacji (będzie dostępny po kilku minutach po zamówieniu)
- tak, zmiany w rezerwacji są droższe i przeważnie niezbyt łatwe przez trip
- im krócej między zakupem a lotem, tym miejsze prawdopobieństwo zmian.

Czy warto kupić? Jeden forumowicz powie tak, inny siak.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#47 PostWysłany: 15 Sty 2024 16:56 

niebieski
Rozumiesz idealnie. Madry jestes. Bez podtekstów.
Cena się póki co na lot nie zmienia. Do lotu jest dużo czasu.
Problem jest taki, że na stronie Etihad bilet kosztuje 650€.
Na stronie trip.com jest w 50% wartości. Ja wiem, że Etihad to nie FR czy W6.
Za bilet płacę więc około 300€. Nie ma dodatkowych kosztów.
Są tylko dwie opłaty. Wtedy cena jednego biletu jest droższa od drugiego o 20€. lub 30€
Cena biletu zależy od dwóch kosztów
Change Fee: Nie zamierzam z tego korzystać.
Cancellation fee. Tez nie chcę z tej opcji korzystać.
Na ślubie chcemy być Więc anulowac lotu nie chcę. Ani daty lotu zmieniać.
No i kolejne pytanie. Czy linia Etihad moze zmienic datę lotu lub anulować lot? I Trip mi go anuluje? Bede czekał na kasę jakiś czas? A ja muszę być na określony czas w określonym miejscu.
Lot mam z przesiadką 1hr - wyrobi się Etihad?
Druga opcja:
Drugi lot - kupno poprzez stronę linii lotniczej - jest tanszy. Ale wiąże się z nocowaniem w innej miejscowości, innym kraju. OK. 300km dalej.
A hotele są drogie :)
No i kobieta chce pozwiedzać. Więc 2 dni jak nic trzeba sobie załatwić. A można zawsze po ślubie znajomego wpaść na zwiedzanie.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 15 Sty 2024 17:51 
Awatar użytkownika

złoty
mathew77 napisał(a):
Czy linia Etihad moze zmienic datę lotu lub anulować lot?
Tak
mathew77 napisał(a):
I Trip mi go anuluje?
Sam z siebie - nie. Ale po zmianach dokonanych przez linię lotniczą - możliwe.
mathew77 napisał(a):
Bede czekał na kasę jakiś czas?
Najprawdopodobniej. Ja miałem dwa razy sytuację z trip.com (albo mytrip.com, nie pamiętam) i zmianą - raz trwało to długo i dostałem to co chciałem, drugi raz skończyło się chargebackiem. Nadal zdarza mi się u nich kupować - ale tylko Lot :)
mathew77 napisał(a):
A ja muszę być na określony czas w określonym miejscu.
Skoro musisz - to zapłać więcej, by mieć prawie pewność że tam trafisz.
mathew77 napisał(a):
Lot mam z przesiadką 1hr - wyrobi się Etihad?
Jeśli to połączenie jest również dostępne na stronie linii - to się wyrobi. Ale opóźnienia chodzą po lotniskach.
mathew77 napisał(a):
A hotele są drogie :)
No i kobieta chce pozwiedzać. Więc 2 dni jak nic trzeba sobie załatwić. A można zawsze po ślubie znajomego wpaść na zwiedzanie.
Zmień kobietę na taką, która zafunduje wam hotele :lol:
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#49 PostWysłany: 15 Sty 2024 22:12 

niebieski
Odpowiedziałes na moje pytania poza jednym.
Hmm, kupno droższego biletu nie gwarantuje mi, e tam dotrę na 100%.
Mowa o kupnie biletu na stronie Etihad :) Jak zmieni lub odwoła lot to i tak nie dotrę.
Lot drugą linią jest tanszy.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 16 Sty 2024 00:07 
Awatar użytkownika

srebrny
@mathew77 , jeśli różnica polega tylko na tym, że kupujesz bilet taniej u pośrednika, ale na ten sam lot, to szanse, że polecisz się w zasadzie nie różnią. Trip.com sprzedaje ten sam bilet. Jednak kupując u pośrednika szanse są o tyle niższe, że jak coś się pokomplikuje to łatwiej byłoby to wyjaśnić bezpośrednio u przewoźnika a nie pośrednika. Choć trip.com to dość dobry pośrednik, łatwo się z nimi kontaktować. Tylko że to są różnice mało istotne, jakieś promile ryzyka. Jeśli u pośrednika jest o połowę taniej i nie jest to wiele miesięcy wprzód to raczej warto brać taniej.
 Profil Relacje PM off
apadlo lubi ten post.

#51 PostWysłany: 08 Lut 2024 13:55 

niebieski
@ghostwriter]
Bilet kupiłem na stronie linii lotniczej. Pośredników nie lubię.

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 17 Lut 2024 17:00, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 15 Mar 2024 16:17 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Przewoźnik (Nile Air) zmienił mi lot na trasie ASW-CAI o jeden dzień później. Skasowałem rezerwację 14 marca około godz. 8 rano, pieniądze na koncie już 15 marca o 1 w nocy (cała kwota).
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off
opo lubi ten post.

#53 PostWysłany: 20 Maj 2024 20:28 

To jest scam, a nie serwis.
Szukają ludzi poprzez telegram do wystawiania fejkowych opinii więc zapewne te tutaj też są kupione.
Nie polecam!
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 20 Maj 2024 21:01 

HON fly4free
A coś więcej i konkretniej ?
Czy też może opłaciła cię konkurencja żeby się zarejestrować i ogólnikować?
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#55 PostWysłany: 20 Maj 2024 21:11 

niebieski
Radek Grabarczyk napisał(a):
To jest scam, a nie serwis.
Szukają ludzi poprzez telegram do wystawiania fejkowych opinii więc zapewne te tutaj też są kupione.
Nie polecam!

Wiesz tak patrzę w historię moją w aplikacji Trip.com i wiesz co ....mam przez nich kupionych 41 rezerwacji/biletów lotniczych które odbyłem (dwie skasowane i zwroty odzyskane).Do tego 4 rezerwacje hoteli (jedna pomimo że płatna bezzwrotnie w HK o dziwo kasując ją wieczorem w dniu w którym miałem nocleg otrzymałem zwrot kasy).
elwirka lubi ten post.

#56 PostWysłany: 24 Paź 2024 21:49 

Loty: 39
Kilometry: 70 170
W jakiej walucie zostanie obciążona karta ? Lot AirAsia po Azji. Ceny przy płatności mam w złotówkach. Nigdzie nie pisze (np. tak jak na bookingu czasem) że obciążą w innej walucie. A przy wpisaniu polskiej karty wyświetla się, że bank może obciążyć za przewalutowanie.

#57 PostWysłany: 24 Paź 2024 21:55 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Cytuj:
Ceny przy płatności mam w złotówkach

I tyle zapłacisz w złotówkach.
 Profil Relacje PM off
prezes uważa post za pomocny.

#58 PostWysłany: 08 Gru 2024 02:15 

chcę zarezerwować hotel w Pekinie na trip.com dla 5 osób. Dwa pokoje. Niestety, ani na stronie, ani przez aplikację nie ma możliwości zarezerwowania dwóch różnych kategorii pokoi np double i triple. Zawsze pokazuje 3x double, lub 2x triple. Czy istnieje w ogóle taka możliwość? czy ja czegoś nie widzę?

#59 PostWysłany: 08 Gru 2024 02:21 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
A dwie rezerwacje?
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 09 Gru 2024 00:11 

myślałam o tym, ale mam kupon rabatowy i chciałabym wykorzystać na wszystko

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 80 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości