Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

w obu linkach rozwiń "W podróży zagranicznej".
-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5653 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 283  Następna
Autor Wiadomość
#3401 PostWysłany: 02 Lut 2024 00:20 

Cześć
Pytanie - czy w przypadku VISA jeśli zrobię obrót roczny na poziomie 60 tys zł (a więc zbyt mały by obniżeniu uległa opłata roczna) bank zawsze nalicza pełną opłatę za kartę? Wg taryfy tak, ale ciekawi mnie praktyka. Są jakiekolwiek szanse na negocjacje tej opłaty?
 Profil Relacje PM off  

Zimowa ucieczka na Sycylię 🍋🌊 Palermo i jego skarby za 789 PLN Zimowa ucieczka na Sycylię 🍋🌊 Palermo i jego skarby za 789 PLN
Wycieczka do Rzymu za 749 PLN 🏛️🍕 Loty z Warszawy + hotel blisko centrum 🛵😍 Wycieczka do Rzymu za 749 PLN 🏛️🍕 Loty z Warszawy + hotel blisko centrum 🛵😍
#3402 PostWysłany: 02 Lut 2024 10:53 

Czy ktoś się orientuje, czy doładowanie Revoluta z KK MC Platinium/Visa Infiniti jest dodatkowo płatne? Zauważyłem, że w przypadku karty debetowej PKO oznacza takie transakcje jako "transfer z karty". Drugie pytanie: jeśli jest za to opłata to czy spłata tego samego dnia pozwoli tego uniknąć i taka operacja będzie się zaliczała do sumy transakcji zwalniającej z opłaty za KK. Proszę o pominięcie komentarzy, że Revolut mnie zbanuje, bo ja robię tam doładowania kartą na spłatę ich karty kredytowej, więc wszystko zgodnie z regulaminem, interesuje mnie jedynie upieprzenie dwóch pieczeni na jednym ogniu i wyrobienie dodatkowego obrotu w PKO, mogę to nawet spłacić tego samego dnia.
 Profil Relacje PM off  

#3403 PostWysłany: 02 Lut 2024 13:38 

PKO traktuje to jak transakcje kartą, jest bezpłatne.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3404 PostWysłany: 02 Lut 2024 14:10 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
przemekzn napisał(a):
Cześć
Pytanie - czy w przypadku VISA jeśli zrobię obrót roczny na poziomie 60 tys zł (a więc zbyt mały by obniżeniu uległa opłata roczna) bank zawsze nalicza pełną opłatę za kartę? Wg taryfy tak, ale ciekawi mnie praktyka. Są jakiekolwiek szanse na negocjacje tej opłaty?

Zasady masz jasno określone.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
eroberto1 uważa post za pomocny.

#3405 PostWysłany: 04 Lut 2024 17:20 
Awatar użytkownika

przemekzn napisał(a):
Cześć
Mam tę kartę od dwóch lat i jeszcze za nią nie płaciłem, a wymaganego obrotu nie zrobiłem. Dwa lata temu z nimi rozmawiałem i znieśli, a w zeszłym roku sami nie naliczyli. Nie wiem dlaczego, na wszelki wypadek nie pytałem Być może miało to związek z podwyżką, nie mam pojęcia.

Jak widać nie zawsze trzymają się stricte zapisów i warto z nimi o tym dyskutować. Wszystko, jak zawsze i wszędzie zależy od tego na kogo trafisz.
 Profil Relacje PM off  

#3406 PostWysłany: 07 Lut 2024 09:30 

niebieski
Info dla posiadaczy MC Platinum: Odbierz 4 darmowe szybkie przejścia - Airport Security Fast Track Premium - wspólna akcja z Mastercard. Airport Security Fast Track Premium to usługa dla Użytkowników Premium programu Bezcenne® Chwile dostępna w aplikacji Mastercard® Travel Experiences.
 Profil Relacje PM off
pinokio669 lubi ten post.
pinokio669 uważa post za pomocny.

#3407 PostWysłany: 07 Lut 2024 12:13 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Te 10 przejść na WAW nadal działa, czy wycofali przy okazji wprowadzenia tych 4?
 Profil Relacje PM off
pinokio669 lubi ten post.
pinokio669 uważa post za pomocny.

#3408 PostWysłany: 07 Lut 2024 12:16 

Loty: 82
Kilometry: 195 392
niebieski
rabaty-od-mastercard-program-mastercard-bezcenne-chwile,1502,97584?start=600#p1674178

tu było o tym. Działa chyba z każdą podpiętą kartą, ja mam tam mBank World i też jest.

A 10 na WAW działa cały czas.
 Profil Relacje PM off  

#3409 PostWysłany: 07 Lut 2024 19:05 

Lepiej aplikować przez IKO czy przez moją panią platynową doradcę?
Szansa na wyższy limit albo coś w ten deseń czy będę jedynie miły dla pani doradczyni i dam jej zarobić?
 Profil Relacje PM off  

#3410 PostWysłany: 07 Lut 2024 19:18 

niebieski
...przez Doradcę (jeśli kumata) ;)
Zawsze coś może pomóc, poprawić przy składaniu wniosku :mrgreen:
 Profil Relacje PM off
pizza_sand uważa post za pomocny.

#3411 PostWysłany: 07 Lut 2024 20:33 

Promocja gdyby ktoś nie miał a potrzebował można przytulić 400 zł na allegro
https://www.pkobp.pl/klient-indywidualn ... d-platinum
 Profil Relacje PM off
skrzat lubi ten post.

#3412 PostWysłany: 10 Lut 2024 12:35 

Cześć,

Nie wiem czy pytanie już padło ale szukajka nie pomogła. Czy przy ubezpieczeniu do karty Platinum warunkiem koniecznym do pozytywnego rozpatrzenia tematu rezygnacji z wyjazdu jest brak skorzystania przez ubezpieczonego?
Zapisy w OWU raczej nie pozostawiają wątpliwości, ale intryguje mi jak zabezpieczyć się w przypadku gdy bilety kupuje inna osoba, spanie inna a za auto płaci jeszcze inna.
Koszty ponoszą różne osoby to ubezpieczony w PKO jest już przegrany. Z drugiej strony jeśli sam ubezpieczony może pojechać a wysypią mu się osoby, za które płacił (nawet jeśli to żona, dzieci itp) to nic za nie odzyska.
Czyli jeśli dobrze rozumiem egoistycznie dobrze by było kupować wszystko na siebie i tylko dla tych osób, które są w grupie "podstawowej" i rezygnować z wyjazdu nawet jeśli jest możliwy dla części "ubezpieczonych". Noclegi w większych apartamentach i wypożyczanie wspólne auta na straty. Tylko jeśli pozostałe osoby musiałyby zrezygnować to też są przegrane. Dobrze to rozumiem?
Może znacie jakieś "uczciwe" ubezpieczenie, gdzie odzyskuje się takie koszty jak się poniosło (niekoniecznie z własnej karty czy konta)? Bo z PKO wychodzi tak, że lepiej nie jechać nawet jak można i się chce, bo z ubezpieczenia nici.
 Profil Relacje PM off  

#3413 PostWysłany: 10 Lut 2024 13:25 
Awatar użytkownika

platynowy
Ubezpieczenie obowiązuje na ubezpieczonego czyli na Ciebie (posiadacza karty) oraz osób dodatkowych zgodnie z OWU. To co rezerwujesz musi być na Ciebie.
 Profil Relacje PM off  

#3414 PostWysłany: 11 Lut 2024 21:54 

Pytanie
Mam MC Platinium
Chciałbym założyć kartę kredytową dodatkową dla partnerki - ale Przejrzystą KK z oferty PKO BP.Bo ja wyczytałem warunki bezpłatności trzeba spełnić oddzielnie dla kk dodatkowej.
I po 1 rozumiem że udostępniam jej część limitu
po 2 widzi ona tylko część limitu w aplikacji IKO (jest klientem), mam nadzieję że widzi bo pamiętam takie posty że był problem z widocznością kk dodatkowej w aplikacji
po 3 przy przejrzystej jest 0,13% kwoty wykorzystanej z limitu jako koszt ochrony ubezpieczeniowej - rozumiem że tylko od wykorzystanej części jej limitu i splata jej wydatków najpóźniej do dnia zamknięcia cyklu załatwia temat
po 4 jej obroty wchodzą w moje obroty do zwolnienia z opłaty
Pewne rzeczy wydają mi się oczywiste ale.. Zastanawiam się też czy nie łyknąć dla niej 400 zł za MC Platinium a potem zmienić typ karty. Ale nie wiem czy to możliwe. Typ w górę się da ale czy w dół
Niemniej jednak będę wdzięczny za rozwianie moich wątpliwości i może przedstawienie własnych doświadczeń
 Profil Relacje PM off  

#3415 PostWysłany: 11 Lut 2024 23:19 

niebieski
Może się nie znam, ale jeśli do imprezowni mają wstęp za darmo tylko faceci, to albo bierzesz ze sobą kumpla za free albo laskę, za którą trzeba zapłacić.
Ergo: Nie możesz wziąć karty dodatkowej "z innej parafii" niż ta, do której należysz - tym bardziej że to nie kumpela odpowiada za limit, tylko jego posiadacz. Bez urazy. ;)

No chyba że jednak się nie znam - i ktoś napisze, że jednak jestem w błędzie? :mrgreen:

P.S. Choć to jednak dobry pomysł! Pomyślałem, że wziąłbym najtańszą kredytówkę, a żonie jako kartę dodatkową wyrobił Visa Infinite. :shock: Jak myślicie: uda się? :mrgreen: :lol:
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#3416 PostWysłany: 11 Lut 2024 23:45 
Awatar użytkownika

sanchopan napisał(a):
Ergo: Nie możesz wziąć karty dodatkowej "z innej parafii" niż ta, do której należysz - tym bardziej że to nie kumpela odpowiada za limit, tylko jego posiadacz. Bez urazy. ;)

Co to znaczy? Do MC Platinum miałem jako dodatkową Visę Infinite. :mrgreen: Oczywiście MC musiał mieć limit przynajmniej taki, jak minimalny dla Visy.
 Profil Relacje PM off
jrusz uważa post za pomocny.

#3417 PostWysłany: 11 Lut 2024 23:48 

[quote="sanchopan"]Może się nie znam, ale jeśli do imprezowni mają wstęp za darmo tylko faceci, to albo bierzesz ze sobą kumpla za free albo laskę, za którą trzeba zapłacić.

Mogę :mrgreen:
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... blizszych/

Wybierając tę kartę możesz zdecydować się na dowolną kartę z oferty PKO Banku Polskiego - nie musisz wnioskować o kartę takiego samego typu, jak karta pierwsza. Dzięki temu możesz korzystać z pełnego wachlarza możliwości oraz dopasować kartę do indywidualnych potrzeb Twoich najbliższych.

Natomiast da się zmienić typ pewnie nic odkrywczego, ale da się przejść z MC Platinium ale na Visę Mastercarda nie da się wybrać, ale daje to pewne możliwości optymalizacji przy rzeczonej promocji o 25 zł ale jednak ;)

Najbliżsi, partnerka, kumpela jak zwał tak zwał przyjmijmy małżonka będzie to bardziej możliwe do realizacji.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.
sanchopan uważa post za pomocny.

#3418 PostWysłany: 11 Lut 2024 23:54 

niebieski
Pierwszy raz słyszę. :shock:

W związku z tym przepraszam i zwracam honor - jeśli faktycznie tak jest. :)
 Profil Relacje PM off  

#3419 PostWysłany: 11 Lut 2024 23:58 

niebieski
Jak.mialem kk przejrzysta to.musialem zapłacić za ubezpieczenie beż względu na to że spłaciłem użyty limit kredytowy. Obawiam się że nie unikniesz tych kosztów...
 Profil Relacje PM off  

#3420 PostWysłany: 13 Lut 2024 15:19 

niebieski
Czy do zdolności na kk w PKO BP biorą pod uwagę saldo rachunku z obligacjami skarbowymi?

Trwa obecnie kolejna edycja programu poleceń. Ktoś, coś na priv?
https://polecam.pkobp.pl/
https://polecam.pkobp.pl/regulamin/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5653 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 283  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości