Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Kraj: Maroko

Bezprowizyjne:

AL BARID BANK - 0 Prowizji (Bankomaty banku pocztowego, znajdziemy przy pocztach) UWAGA! Karta Revoluta była ciągle wypluwana, mBank Visa Świat/Zen normalnie działała
Są (3 ATM) na placu Jemaa el-Fnaa ale często puste niestety - trzeba próbować.

Z prowizją:

Attijariwafa bank - 35 MAD Prowizji (jest na lotnisku RAK po przylocie w pobliżu punktów GSM i na mieście)
BANK OF AFRICA BMCE GROUPE - 35 MAD Prowizji
BANQUE POPULAIRE - 33 MAD Prowizji (logo konia)
BMCI GROUPE BNP PARIBAS - 35 MAD Prowizji
CREDIT DU MAROC - 22 MAD Prowizji
SOCIETE GENERALE - NIE PRÓBOWAĆ! Wciągnął kartę, zawiesił się na dobre 5min i nie chciał wypluć. Finalnie wypluł kartę i się wyłączył. Bank na Jemaa el-Fnaa

Płatności kartą:

Mała akceptowalność, mi się udało zapłacić tylko w hotelu sieciowym, Carrefour, w 2 kawiarniach "lepszych" i w jednej restauracji na Jemaa el-Fnaa (Taj'in Darna - polecam zjeść Tajin, świetny widok na plac/tutaj też można kartą od 100 MAD. Jeżeli jest mnie niż 100 MAD to dobijają sobie :twisted: ).
Strasznie przycinają, przed złożeniem zamówienia zawsze pytam wszędzie czy można kartą zapłacić? Pada odpowiedź "of course". Tylko zapominają nadmienić, że od 100 MAD w górę...nawet w sieciówce Costa Coffee w Menara Mall...dobrze, że miałem trochę gotówki :|

wikipost stworzony przez: Martinuss

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 62 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 20 Paź 2023 22:21 

czy jest ten bankomat na lotnisku w Agadirze?
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#42 PostWysłany: 12 Lis 2023 14:05 

Potwierdzam Al Barid nie pobiera prowizji, a kartą Revolut można płacić w naprawdę wielu miejscach.

Bankomat Al Barid znalazłem nawet w As-Suwajra (może ktoś będzie zainteresowany), w tym miejscu:
https://www.google.com/maps/place/Barid ... ?entry=ttu
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 29 Lis 2023 13:40 

Korzystalem z Revoluta w Listopadzie 2023 i ten bankomat jest darmowy , fotke umieszczam , sprawdzone , w innych pobiera prowizje od 20-35 Dirhamow

Załączniki:
IMG_9117.jpeg
IMG_9117.jpeg [ 40.66 KiB | Obejrzany 1275 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 23 Gru 2023 01:30 
Awatar użytkownika

Loty: 340
Kilometry: 429 519
srebrny
Kraj: Maroko

Bezprowizyjne:

AL BARID BANK - 0 Prowizji (Bankomaty banku pocztowego, znajdziemy przy pocztach) UWAGA! Karta Revoluta była ciągle wypluwana, mBank Visa Świat/Zen normalnie działała
Są (3 ATM) na placu Jemaa el-Fnaa ale często puste niestety - trzeba próbować.

Z prowizją:

Attijariwafa bank - 35 MAD Prowizji (jest na lotnisku RAK po przylocie w pobliżu punktów GSM i na mieście)
BANK OF AFRICA BMCE GROUPE - 35 MAD Prowizji
BANQUE POPULAIRE - 33 MAD Prowizji (logo konia)
BMCI GROUPE BNP PARIBAS - 35 MAD Prowizji
CREDIT DU MAROC - 22 MAD Prowizji
SOCIETE GENERALE - NIE PRÓBOWAĆ! Wciągnął kartę, zawiesił się na dobre 5min i nie chciał wypluć. Finalnie wypluł kartę i się wyłączył. Bank na Jemaa el-Fnaa

Płatności kartą:

Mała akceptowalność, mi się udało zapłacić tylko w hotelu sieciowym, Carrefour, w 2 kawiarniach "lepszych" i w jednej restauracji na Jemaa el-Fnaa (Taj'in Darna - polecam zjeść Tajin, świetny widok na plac/tutaj też można kartą od 100 MAD. Jeżeli jest mnie niż 100 MAD to dobijają sobie :twisted: ).
Strasznie przycinają, przed złożeniem zamówienia zawsze pytam wszędzie czy można kartą zapłacić? Pada odpowiedź "of course". Tylko zapominają nadmienić, że od 100 MAD w górę...nawet w sieciówce Costa Coffee w Menara Mall...dobrze, że miałem trochę gotówki :|
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
michzak uważa post za pomocny.

#45 PostWysłany: 04 Sty 2024 21:35 

Loty: 277
Kilometry: 348 934
srebrny
04.01.24 Al Barid dalej bez prowizji natomiast sporo ich bankomatów nie działało. W żadnym z nich nie udało się wypłacić nic metalowym revolutem, musiałem wypłacać tradycyjną kartą.
Uwaga na bankomat na prawo od bankomatu Al Barid na lotnisku w Marakeszu. Wciągnął mi kartę metalową. Na szczęście Pan z okienka obok otworzył bankomat i wyciągnął moją kartę. Leżało tam kilka kart i większość to revoluty, metalowe i zwykłe.
Bajus lubi ten post.

#46 PostWysłany: 23 Sty 2024 19:28 

srebrny
Lotniskowy (RAK) Al-Barid nie chciał mojego MC od Revoluta, natomiast baba ma Visę też Revoluta i ją już zaakceptował i dał piniądz.

Jakby ktoś jechał na wschód to zajechaliśmy do Ajt-Warir i są tam dwa Al-Baridy obok siebie i ten po prawej przyjął mojego MasterCarda (lewego nie sprawdzałem).
 Profil Relacje PM off
Bajus lubi ten post.

#47 PostWysłany: 04 Lut 2024 14:35 

Loty: 75
Kilometry: 136 048
niebieski
Bankomat Al Barid okazał się nadal bezprowizyjny dla Revoluta. Na 5 naszych kart Revolut jedna była Master Card i z nią były problemy, tylko w jednym bankomacie w Fezie udało się pieniądze wybrać, a Visa była używana w innych miejscowościach i nigdzie nie było problemu.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 06 Lut 2024 02:18 
Awatar użytkownika

srebrny
@Mobilek @bepa22
Przecież napisałem w poście nad Waszymi, że są problemy z kartą od Revoluta w tych bankomatach AL BARID...po co powielać? :?
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 06 Lut 2024 08:11 

srebrny
Martinuss - owszem napisałeś, ale chyba tez nie doczytałeś mojego posta.
Pisałeś ogólnie o Revolucie a ja jednak dopisałem ze MC nie działał a VISA jak najbardziej.
Wiec chyba całkiem istotna informacja a poza tym ten w Al-Warir przyjął również MC.

Więc po mojemu to trochę są to inne informację niż twoje i mogą być dla kogoś istotne.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 06 Lut 2024 08:38 
Awatar użytkownika

srebrny
@bepa22

Niestety mi Vise nie przyjął bankomat AL BARID.
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 06 Lut 2024 08:53 

srebrny
Ale piszesz o visie od Revoluta czy innej visie?

Jesli o Revolucie to ogólnie by wynikało, że jest loteria z tymi kartami Revoluta - i chyba nie ma znaczenia konkretny bankomat i konkretna karta (pod warunkiem, że próbowałeś tego lotniskowego, bo ja akurat tych w centrum Marakeszu nie próbowałem).
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 06 Lut 2024 08:56 
Awatar użytkownika

srebrny
Oczywiście, że Visa z Revoluta^^

Przetestowałem trzy różne lokalizacje AL BARID z VISA Revoluta (nie-metal) i zawsze wypluwało. Dlatego nie polegam na tej karcie za granicą a bardziej w formie dodatku. Lepiej wypada Visa Świat z mBank wszędzie z niej korzystam i 0 problemów.
 Profil Relacje PM off
bepa22 lubi ten post.
bepa22 uważa post za pomocny.

#53 PostWysłany: 06 Lut 2024 18:26 
Awatar użytkownika

srebrny
Dzisiaj w bankomacie Al Barid w Agadirze bez problemu przeszła mi zarówno visa by Revolut, jak i MC by Zen.

Na lotnisku w Agadirze nie ma bankomatów Al Barid. Trzeba wypłacić z prowizją z bankomatu lub skorzystać z kantoru. Omijamy dwa kantory w zamkniętej części hali przylotów. Normalny/iejszy kurs jest już po po przejsciu do ogólnodostępnej części. Jest kilka kantorów.

Ostatnio edytowany przez arturro, 06 Lut 2024 18:28, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 06 Lut 2024 20:28 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
srebrny
Używałem Vise z Revoluta w Marakeszu, zarówno w bankomacie Al Barid na lotnisku jak i na placu Jemaa El Fna. Na lotnisku za pierwszym razem błąd i nie wypłacił gotówki, za drugą próba poszło. Na placu działało ok, jeśli była gotówka w bankomacie.

Raz, gdy zabrakło mi gotówki, to dogadałem się z jednym z handlarzy w souku, by do kupowanego przedmiotu, za ktory placilem karta, dorzucił mi 100 dirhamow i wypłacił. Nie był super chętny, ale na koniec się zgodził.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 03 Maj 2024 14:24 

Początek kwietnia. Agadir. Bankomat AL Barid wypłaca pieniądze z revoluta bez prowizji, ale tylko karta visa. Przy karcie mastercard jest odmowa realizacji.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 06 Lis 2024 19:52 

srebrny
Października 2024 Al Barid Bank - karty Visa dalej bez prowizji (PKO BP, Revolut).
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 15 Lis 2024 08:43 

-- 15 Lis 2024 08:43 --

Dzień dobry, to mój pierwszy post na forum.
Przepraszam za prawdopodobnie głupie pytanie ale... w celu wypłaty z bankomatu w lokalnej walucie, na koncie Revolut powinienem posiadać konto i środki w Dirham czy Euro?
Dziękuję za pomoc.

-- 15 Lis 2024 08:43 --

Dzień dobry, to mój pierwszy post na forum.
Przepraszam za prawdopodobnie głupie pytanie ale... w celu wypłaty z bankomatu w lokalnej walucie, na koncie Revolut powinienem posiadać konto i środki w Dirham czy Euro?
Dziękuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 15 Lis 2024 08:56 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Możesz w PLN.
Revolut przeliczy Ci po swoim kursie.
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 15 Lis 2024 10:45 
Awatar użytkownika

złoty
@Twonk Zakładam, że masz kartę Revolut/Visa to wystarczą złotówki na koncie. Transakcje (płatności czy wypłaty) będą realizowane po kursie Visy. Visa przelicza bezpośrednio z PLN na walutę transakcji. Jeśli będziesz miał na przykład tylko eur to wypłacając kasę z bankomatu euro zostaną przeliczone na złotówki, a potem złotówki na dihramy.

#60 PostWysłany: 17 Lis 2024 00:23 
Awatar użytkownika

złoty
Na lotnisku w Casablance (CMN) po wyjściu z hali odbioru bagażu są trzy bankomaty. Wszystkie są w okolicy zejścia do stacji kolejowej. Wypłacałem z tego żółtego Al Barid Bank kartą MasterCard Alior Banku - oczywiście bez prowizji. Pozostałych nie sprawdzałem.

Załącznik:
a1.jpg
a1.jpg [ 303.17 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
a2.jpg
a2.jpg [ 441.86 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
a3.jpg
a3.jpg [ 427.59 KiB | Obejrzany 494 razy ]
Darek M. lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 62 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości