Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 206 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 28 Mar 2023 10:34 

Zbanowany
niebieski
Kol. @rpilski
To dlaczego zlosliwie uzywasz ł przy rezerwacjach?
Nigdy nie uzywalem zadnych polskich znakow w imieniu czy nazwisku na rezerwacjach lotow, aut, hoteli i nigdzie z tym nie bylo problemu. Po co sobie czy innym komplikowac zycie?
 Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.

💥CO ZA CENA💥 Loty na Sycylię dla wszystkich od 128 PLN 😱 🌴 💥CO ZA CENA💥 Loty na Sycylię dla wszystkich od 128 PLN 😱 🌴
Wiosenny relaks na Majorce 🌴 Urlop w 4* hotelu z wyżywieniem na tydzień za 1988 PLN🇪🇸😎 Wiosenny relaks na Majorce 🌴 Urlop w 4* hotelu z wyżywieniem na tydzień za 1988 PLN🇪🇸😎
#182 PostWysłany: 09 Maj 2023 19:11 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Ktoś coś wie o wypożyczalni, która ma rozsądne ceny przy wypożyczeniu w Lizbonie, a zwrocie w Faro?
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 09 Maj 2023 23:06 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 577
Kilometry: 887 033
Europcar ma relatywnie niskie one-way fee
trocha lubi ten post.
trocha uważa post za pomocny.

#184 PostWysłany: 09 Maj 2023 23:36 

srebrny
generalnie nie wiem jakie są zazwyczaj stawki za taką przyjemność, ale wszędzie wychodzi podobnie - ok. 100 eur. myślałem, że to jednak tańsza opcja, szczególnie że jednak dosyć blisko siebie oba punkty. chyba jednak pojadę pociągiem i dopiero w Faro wypożyczę
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 12 Maj 2023 19:38 

srebrny
i ostatecznie wziąłem jednak europcar i to bezpośrednio na ich stronie. nie wiem czy to kwestia czasie czy Portugalii, ale trochę się zdziwiłem wysokością excees, na doyouspain ponad 3k euro, na economycarrental ponad 2k. zbicie tego ich ubezpieczeniem wychodziło tak samo cenowo jak obniżenie w europcar do 700, tak żeby resztę już pokryć z pko
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.

#186 PostWysłany: 12 Maj 2023 21:31 
Moderator forum
Awatar użytkownika

3k euro to IMO gruba przesada jeśli mówimy o zwykłym samochodzie osobowym :shock:

#187 PostWysłany: 12 Maj 2023 22:04 

srebrny
w miarę standardowy - Corolla automat.
i co prawda te ponad 3k to tylko na doyouspain, ale ponad 2k to był w zasadzie standard wszędzie jak szukałem
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 12 Maj 2023 22:41 
Awatar użytkownika

srebrny
trocha napisał(a):
nie wiem czy to kwestia czasie czy Portugalii, ale trochę się zdziwiłem wysokością excees, na doyouspain ponad 3k euro, na economycarrental ponad 2k

excess jest per samochód i wypożyczalnia, jeśli różni pośrednicy podawali różne wysokości na ten sam samochód / klasę samochodu w tej samej wypożyczalni to strzelam, że to był błąd pośrednika
 Profil Relacje PM off
trocha lubi ten post.

#189 PostWysłany: 29 Lis 2023 15:56 

-- 29 Lis 2023 15:54 --

Szukam wypożyczalni na lotnisku w Lizbonie na drugą połowę stycznia. Przylatuję na 7 dni po 22.00 więc dobrze gdyby była czynna dłużej, aby nie płacić dużo euro za późną godzinę wypożyczenia. Będę korzystał z ubezpieczenia wkładu własnego worldwideinsurence. Fajnie również gdyby nie było dużej blokady na karcie kredytowej, bo mam limitu jedynie 1500 zł, gdyby robiło to dużą różnicę w cenie to najwyżej podniosę. Potrzebuję auto dla 4 osób (2+2), więc jakieś fiaty 500 odpadają. Na Maderze wypożyczałem od prywatnego człowieka. Może ktoś zna podobną opcję?
Coś polecacie?
Dzięki

-- 29 Lis 2023 15:56 --

Szy Mon napisał(a):
Szukam wypożyczalni na lotnisku w Lizbonie na drugą połowę stycznia. Przylatuję na 7 dni po 22.00 więc dobrze gdyby była czynna dłużej, aby nie płacić dużo euro za późną godzinę wypożyczenia. Będę korzystał z ubezpieczenia wkładu własnego worldwideinsurence. Fajnie również gdyby nie było dużej blokady na karcie kredytowej, bo mam limitu jedynie 1500 zł, gdyby robiło to dużą różnicę w cenie to najwyżej podniosę. Potrzebuję auto dla 4 osób (2+2), więc jakieś fiaty 500 odpadają. Na Maderze wypożyczałem od prywatnego człowieka. Może ktoś zna podobną opcję?
Coś polecacie?
Dzięki

Dodatkowa informacja to taka, że chyba będę potrzebował fotelik dla dziecka 2+ (12-18kg).
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 29 Lis 2023 15:57 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
A sam co znalazłeś?
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 29 Lis 2023 16:09 

boots napisał(a):
A sam co znalazłeś?

Na kayaku jest mnóstwo ofert, np. VW Taigo, 238zł + drugie tyle fotelik z KLASS WAGEN.
Ale bardziej pytam pod kątem wyszukiwania rys na samochodach, dodatkowych dopłat i blokad na kartach. Raczej pytam o doświadczenia z danymi wypożyczalniami i ich zwyczaje, bo to bardzo różni się od kraju, nawet pomiędzy teoretycznie tożsamymi firmami.
Najchętniej skorzystałbym z prywatnego człowieka, bo fotelik będzie w cenie, przynajmniej tak zwykle miałem.
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 29 Lis 2023 18:09 

3 razy w tym roku korzystałem z RecordGo w Lizbonie. Rezerwacja zawsze bezpośrednio (przez ich stronę), zawsze z pełnym ubezpieczeniem. Obserwowałem co jakiś czas ceny i jak były obniżki to rezerwowałem na nowo i anulowałem poprzednią rezerwację (kartę mam rozliczaną w EUR więc nie było żadnych prowizji, czy strat na kursach). Maksymalna zniżki, jakie widziałem i z jakich udało mi się skorzystać to 57% od cen wyjściowych (nie specjalnie przywiązywałem uwagę do tych %, tylko do ceny na koniec). Być może większe obniżki są w weekendy wieczorem, ale moje obserwacje to zbyt mała próba aby wyciągać ogólne wnioski. Po założeniu u nich konta na stronie i zalogowaniu się ceny są zwykle nieco niższe niż przy sprawdzaniu oferty bez logowania. Za każdym razem dostawałem nowy samochód i oddawanie trwało < 5 min. Cena z ich pełnym ubezpieczeniem nie była istotnie wyższa niż wypożyczenie z zewnętrznym ubezpieczeniem excess. Ich pełne ubezpieczenie obejmuje opony i szyby, co akurat dla mnie miało też istotne znaczenie. Trzeba pilnować zwrotów na kartę, jak coś się nie zgadza to dzwonić lub pisać - przy ostatnim wypożyczeniu ktoś chyba coś pomylił i zamiast zwrotu części depozytu za koszt autostrad dostałem dodatkowe obciążenie. Napisałem e-maila i sprawa została szybko wyjaśniona a pieniądze prawidłowo rozliczone (dostałem nawet wyszczególnienie opłat za autostrady jakie zostały naliczone, o które poprosiłem). Zdecydowałem się na pełne ubezpieczenie w wypożyczalni bo opinie jakie mają wszystkie wypożyczalnie (również RecordGo) na lotnisku w Lizbonie odnośnie naciągania na rysy są tragiczne, a dodatkowo fotografowanie przez 30 min rys w ciemnym garażu po przylocie wieczorem nie uśmiechało mi się. Każdy ma inne preferencje i doświadczenia, więc moje podejście nie koniecznie dla innych jest optymalne.
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 29 Lis 2023 19:34 

niebieski
Całkiem polecam Berent (dawne Benerent) - dobre stawki, super auta i miła atmosfera.
Minus tylko jeden - są dość daleko od lotniska. Więc proces odbioru i tak samo zwrotu to 20-30 minut.
Nie polecam AVIS/Budget. Wypożyczałem auto ze 100x na całym świecie i pierwszy raz mi się zdarzyło, że otrzymałem wezwanie do zapłaty za drobną ryskę, która podobno powstała jak miałem auto, a w kontrakcie jak byk jest oznaczone, że cały bok jest przejechany. Sprawa w trakcie wyjaśniania, zobaczymy co się wydarzy.
Co do excess to faktycznie widać tam inflację. Małe auta po 1500-2000, większe auta ponad 3000 euro!
Widać, że zabrali się za dosprzedaż ubezpieczeń na poważnie, bo nie są w stanie przecież zarabiać na wypożyczeniach po 5-10 euro dziennie.
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 21 Gru 2023 14:30 
Awatar użytkownika

Skorzystałem z polecenia na tym forum i wynająłem samochód w tej wypożyczalni: https://www.recordrentacar.com
Jako jedyna z kilku, które przeglądałem oferowała proste zasady, tzn:
-płacę jakąś kwotę za wynajęcia samochód i w tej kwocie jest pełne ubezpieczenie bez żadnych dziwnych "ale"
-pobierali dodatkowo depozyt 100 euro, poza opłatą za najem, na poczet paliwa gdybym oddał niepełny bak (zwrócili dwa dni po zakończeniu najmu)
-pobierali dodatkowo 100 euro na poczet rozliczenia opłat za autostrady (w każdym samochodzie jest urządzenia do automatycznego płacenia na bramkach na autostradach). około 10 dni po zakończeniu najmu kwota ta została rozliczona i otrzymałem zwrot ~70 euro

Także jestem zadowolony i polecam. Samochód brałem z pełnym ubezpieczeniem przy jego odbiorze powiedzieli mi, że nie ma sensu go oglądać i spisywać obtarć bo przecież mam pełne ubezpieczenie, a przy odbiorze rzeczywiście tylko sprawdzono stan paliwa i nikt nie oglądał auta.
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 28 Gru 2023 19:01 

A powiedz jak to jest z oddaniem auta w record go o godzinie 4 rano. Czy mają jakąś skrzynkę? Bardzo mi zależy właśnie na nich. Gdziekolwiek nie latam korzystam z ich usług.
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 02 Sty 2024 17:07 

-- 02 Sty 2024 17:04 --

A kojarzy ktoś wypożyczalnię co nie dolicza dodatkowej opłaty za pobranie samochodu o 23.00? Lizbona lotnisko. Planowo przylot 22.15, a ostatni odbiór o 22.30 więc szansa że zdążę jest raczej mała. Ewentualnie ile może kosztować taksówka/uber z lotniska do centrum, około 8km. Wtedy mogę wrócić po samochód rano.

-- 02 Sty 2024 17:05 --

A kojarzy ktoś wypożyczalnię co nie dolicza dodatkowej opłaty za pobranie samochodu o 23.00? Lizbona lotnisko. Planowo przylot 22.15, a ostatni odbiór o 22.30 więc szansa że zdążę jest raczej mała. Ewentualnie ile może kosztować taksówka/uber z lotniska do centrum, około 8km. Wtedy mogę wrócić po samochód rano.

Sprawdzałem akurat wypożyczalnie RentalGO, ale kilka innych ze skyscannera również dolicza opłatę około 200 zł za późny odbiór.

-- 02 Sty 2024 17:07 --

Nie RentalGO tylko Recordrentacar.
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 31 Sty 2024 12:39 

Ostatecznie wypożyczyłem w RecordGo i jestem w sumie zadowolony. Rezerwowałem Citroena C5 i taki samochód otrzymałem, 50k przebiegu, wszystko w porządku. Wypożyczałem z ich pełnym ubezpieczeniem ze względu na dużą blokadę na karcie kredytowej w przypadku własnego ubezpieczenia. Na karcie z ich ubezpieczeniem zablokowali mi 100 euro na poczet braku paliwa i 100 euro na rozliczenie opłat drogowych. Ostatecznie zapłaciłem 138 euro za 7 dni. Przylatywałem na lotnisko planowo o 22.15, ze względu na opóźnienie była to 23.45 więc samochód musiałem odebrać dnia kolejnego. Na szczęście w Lizbonie obowiązuje promocja na Bolta 80% zniżki na pierwszy przejazd więc boltem dojechałem na nocleg i następnego dnia po samochód za kilka euro w sumie. Jeśli jesteśmy na granicy zamknięcia wypożyczalni i wpiszemy nr rejsu to będą na nas czekać do 23.40 maksymalnie i będzie kosztować to 40 euro. Ja nie skorzystałem.
Odebranie samochodu szybkie i bezproblemowe, pewnie ze względu na wykupione ubezpieczenie.
 Profil Relacje PM off
Aramise lubi ten post.

#198 PostWysłany: 12 Cze 2024 21:03 

złoty
Znajomym, w Klass Wagen odmówili wydania auta bez dopłaty do ich ubezpieczenia (270EUR) za... uwaga, brak drugiego imienia na karcie kredytowej!!!
Dyskusja na temat maksymalnej ilości znaków na KK w niczym nie pomogła. Pojechali do innej wypożyczalni i bez problemu wzięli auto.
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.
Kashpir uważa post za pomocny.

#199 PostWysłany: 25 Cze 2024 16:28 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Widzę, że Klass Wagen ostro gra cenami i pewnie z tego powodu szczególnie próbuje golić klientów na wszelkich dodatkowych opłatach. Bez tego cena jak na poniższym screenie nijak nie może być opłacalna dla wypożyczalni ;)

Załączniki:
Klasswagen_LIS.JPG
Klasswagen_LIS.JPG [ 148.89 KiB | Obejrzany 835 razy ]

#200 PostWysłany: 25 Cze 2024 16:58 
Awatar użytkownika

platynowy
@Kashpir KW jak zaczynalo kilka lat temu w LIS mialo niesamowicie dobry serwis, ale to byl start operacji.
A co do cen... czesto jest tanio, lub bardzo tanio, zerknij sobie na AGP, LPA itp... tez daje sie wyszukac SUV za 1-2EUR/dzien :-)
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 206 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości