Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 13 Paź 2023 21:18 
Awatar użytkownika

złoty
1955845624 napisał(a):
Długo się zastanawiałem, ale trudno...

No i namówiłeś... Też się długo zastanawiałem i szukałem wymówek by nie, ale przekonałeś że warto dla statusu. Aczkolwiek nie OSL, nie dla nowego statusu i nie A3 :D
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Leć do Miami za jedyne 1578 PLN 🌤️⛱️ Idealnie, bo w okresie jesień-zima ✈️😎 Leć do Miami za jedyne 1578 PLN 🌤️⛱️ Idealnie, bo w okresie jesień-zima ✈️😎
Tydzień na rajskiej Dżerbie 🌴🏊‍♂️ 4* hotel z all inclusive za 1788 PLN Tydzień na rajskiej Dżerbie 🌴🏊‍♂️ 4* hotel z all inclusive za 1788 PLN
#22 PostWysłany: 13 Paź 2023 21:22 

HON fly4free
SK w tej cenie i z takim zwrotem milowym jest bardzo spoko; sam produkt jako taki nie powala jakoś szczególnie na kolana, ale jest wyraźnie lepszy choćby od LH. Jak we wrześniu wracałem z ORD to kabina Plus była akurat praktycznie pusta - LF może 20% miejsc więc było też bardzo cicho, nikt się nie kręcił, pełno miejsc do wyboru - każdy praktycznie mógł siedzieć sam itp.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#23 PostWysłany: 14 Paź 2023 09:46 
Awatar użytkownika

Loty: 444
Kilometry: 478 015
niebieski
@abelincoln stawka milowa zdecydowanie zachęca. :D

@marek2011 na ten moment (wczoraj) przy wyborze miejsc tam 11 zajętych, z powrotem trochę mniej (dokładnie nie liczyłem). Też mam nadzieję, że ci co lecą razem usiądą sobie obok, a reszta jednak wybierze świadomie tak, żeby mieć ciszę i spokój. W końcu to 12h >_<

Ja się tylko zastanawiam... jak podepnę A3 do rezerwacji, to pewnie już nici z WiFi na pokładzie a z wejściami do saloników trzeba będzie się nagimnastykować (wszędzie pokazało lounge, ale w SFO nie, więc pewnie trzeba będzie tłumaczyć przy wejściu do jakiegoś Star Alliance Gold)? Czy SK ma jakąś politykę "voucherów" co do WiFi w oparciu o ich status (ale nie dodany do rezerwacji)? Mi np. w podsumowaniu rezerwacji pokazało, że identyfikacja w security i gate na podstawie... karty EB.
 Profil Relacje PM off
abelincoln lubi ten post.

#24 PostWysłany: 14 Paź 2023 13:44 

HON fly4free
@1955845624: net na pokładzie jest na podstawie klasy (obecnie tylko C) lub statusu w EB - w obu przypadkach dostęp jest jedynie przez logowanie się danymi biletu / konta w programie - nie ma żadnych voucherów / kodów. Nie wiem jak system zareaguje, jeśli masz status w EB ale dodasz do biletu numer A3.

Co do poczekalni - SAS Plus daje wstęp do własnych SK więc tu nie ma problemu, ale chcąc wejść w SFO (do UA), czy do części Gold w SK będziesz już musiał kombinować i okazywać kartę.

Co do miejsc - najlepsze są w rzędzie 20 czyli pierwszym w SAS Plus - trochę więcej przestrzeni i nikt nie rozkłada fotela przed nosem; poza tym zero ruchu praktycznie, bo łazienki dla SAS Plus podobnie jak w LO 788 są w połowie kabiny ekonomicznej - wszyscy więc chodzą do tyłu kabiny a nie przodu.
 Profil Relacje PM off
1955845624 lubi ten post.
1955845624 uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 14 Paź 2023 19:44 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
Nie mam dużych doświadczeń z Y+. ale jest przyjemnie . WIadomo, że jedznie bez szału, ale można a to poprosić o jakieś snacki.
Czekam na jakieś kolejne destynacje ale z PL bo na początku roku byly możłiwe z gdańska loty do NYC i Chicago za okolo 3500, więc nie dość, że jest do zrobienia zazwyczaj 6 odcinków to jeszcze mi chyba wyszlo okolo 15 tys. mil.

#26 PostWysłany: 15 Paź 2023 21:05 
Awatar użytkownika

niebieski
@Robaku z GDN było za nieco ponad 3,7k PLN, ale w praktyce byłby to sektor GDN-CPH i CPH-SFO = tyle samo mil. Dlatego chcę dorobić jeszcze 4x 750 mil przy okazji dolotu.

@marek2011 dzięki. Zawsze po prostu logowałem się imieniem, nazwiskiem i numerem rezerwacji - internet był. Tyle, że tutaj właśnie będzie numer A3. A nie chcę kombinować (prosić agenta) o dodawanie do FQTS i FQTV, bo łatwo omyłkowo coś zrobić i jak mi mile wskoczą do SK, to już tego nie cofnę. Pierwszy rząd zajęty, więc domyślam się, że zablokowany ze względu na ewentualne miejsce dla niemowląt. Zobaczę przy check-in'ie, najwyżej sobie zmienię. W LO zawsze brałem ten pierwszy przy Y+. Trochę mnie przeraża tyle godzin w mimo wszystko słabo rozkładanym fotelu, ale... traktuję to jak zadanie - przetrwać i już. Najchętniej dziś lecąc, pojutrze bym wracał, ale nie spinało się z klasami rezerwacyjnymi (wskakiwały już za ponad 7k PLN). Jeżeli chodzi o SFO, to w takim razie nie będę się o nic prosił, zrobię sobie sam QR z wbitym SK*G i po prostu na podstawie tego wejdę do jakiegoś saloniku Star Alliance Gold.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 15 Paź 2023 21:54 

HON fly4free
@1955845624: też na longach latam praktycznie zawsze w C, a od wielu lat już nie leciałem w Y - i w SAS Plus jest całkiem okej; pewnie, że nie da się tego porównać z w pełni rozkładanym fotelem, ale spokojnie da się całkiem wygodnie przeżyć i pospać też. Leciałem we wrześniu w jedną stronę do SFO i zleciało to 10,5 h w miarę szybko. Po przylocie nie byłem też szczególnie zmęczony. Zawsze też możesz licytować do C przy czym minimalne stawki zależą od trasy i innych czynników: generalnie rozpiętość jest od 270-450 euro. Warto pamiętać, że nie zmienia to nic milowo; z resztą paradoksalnie za A i C w SK dostaje się tyle samo mil w A3, TK itp.
Pierwsze rzędy nie są blokowane z automatu z mojego doświadczenia - widocznie więc są już zajęte - w każdym razie kilka razy bez problemu mogłem je wybrać przy rezerwacji z paromiesięcznym wyprzedzeniem.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
1955845624 uważa post za pomocny.

#28 PostWysłany: 24 Lis 2023 13:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy ktoś z Was przerabiał zmianę portu wylotu w przypadku SK? Wyrzucili mi jeden lot (OSL-CPH) i przepisali na wcześniejszy. Zastanawiam się, czy może to być argument na przepisanie OSL na GDN (w sensie: teoretycznie chciałem tego dnia przylecieć GDN-CPH-OSL, a w przypadku zmiany tego sektora na wcześniejszy, taka kombinacja robi się trochę na styk... a wiadomo, jak to jest z opóźnieniami w SK). Dzwonić do upadłego i próbować aż znajdzie się sensowny agent, który to zrobi czy raczej nie ma najmniejszych szans?
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 18 Sty 2024 15:04 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
Ogolnie SAS od wakacji dorzuca kolejne połączenie tym razem stan Georgia i Atlanta. I oczywiscie bilety w Y+ z Wawy za niecalę 3700.

Nadal bardzo dużo terminów na
Boston, NYC, Washington, Chicago no i teraz Atlantę.
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości