Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 378 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 25 Lip 2023 20:55 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
W Finnair na Embraerach jest to samo.

🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙 🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙
OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩 OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩
#282 PostWysłany: 25 Lip 2023 21:24 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 620 405
niebieski
czyli rozumiem ze Biznes w Finnair w embrionie to kwestia tylko posiłku tak?

#283 PostWysłany: 25 Lip 2023 21:26 

niebieski
To kwestia szampana w szklankach od Ittala ;).
 Profil Relacje PM off  

#284 PostWysłany: 25 Lip 2023 22:25 

No i salonik, ale mizerny
Nie czytałem warunków, zazwyczaj latam Lufthansa i tam jest wolne
Dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 26 Lip 2023 01:53 

HON fly4free
@Bodi: w grupie LH docelowo już też nie będzie pełnej gwarancji wolnego miejsca; będzie ona "w miarę możliwości", choć trzeba oddać sprawiedliwość LH, że póki co ładnie blokuje miejsca także dla *G (nie tylko SEN) w Y jeśli oczywiście lot nie jest full.

W KL w embr nie ma od dawna blokady w C , podobnie z resztą jak w AF

@Robaku: teoretycznie nie tylko, bo jeszcze jest (większy) bagaż, priorytety, poczekalnia (tam gdzie AY daje wstęp) itp. ale jak ktoś ma OW S/E to i tak tak to dostaje, więc wtedy rzeczywiście różnica sprowadza się do jedzenia. Pomijam tu oczywiście kwestię mil / punktów statusowych.

---

IMO C "europejski" ma dziś jakikolwiek sens w trzech zasadniczych przypadkach: 1) dla osób, które nie mają statusu w danej linii czy sojuszu , 2) jeśli ma to uzasadnienie milowo-statusowe (zdobycie / odnowienie) 3) na dłuższych lotach typu np. jakaś WAW-MAD/LIS jeśli leci jakiś wypchany po dach 737 czy inny A321 - wtedy można jednak docenić trochę spokoju z przodu + gwarantowany ten fotel wolny obok.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#286 PostWysłany: 26 Lip 2023 11:31 

Mam jeszcze jedno pyt. ws. mojej anulacji i rebookingu: opcji Y+ jest dosyc niewiele (po max 28 miejsc na 2/3 samoloty dziennie - tak wynika z systemu rezerwacyjnego). Dostalem wczoraj inf. od konsultantki, ze na dzien, ktory mnie interesuje jest jeszcze
7 miejsc.

Lot mam za 2 tyg. - czy oplaca sie czekac (mam mozliwosc wyboru dnia +-30dni od pierwotnej daty wylotu, wybrac moge do daty pierwotnego wylotu, takze mam te 2 tyg.) i jesli nie bedzie miejsca w Y+ to moge oczekiwac od nich upgrade do C, albo ew. Y i jakiejs rekompensaty? (oba scenariusze bym preferował) - bo na razie wyglada to tak, ze proponowali tez Y jakby to byla rowna opcja. Wiem, ze probowac zawsze mozna ale pytam aby sie dowiedziec czy Waszym zdaniem jest spora szansa czy nie :D
 Profil Relacje PM off  

#287 PostWysłany: 28 Sie 2023 21:58 

niebieski
Znajoma kupiła bilet KLM Light bez bagażu i pyta, jeśli zrobi online upgrade do biznes, czy wtedy przysługuje free bagaż rejestrowany ?

Powiedziałam jej, że nie, ale dla pewności zapytam.

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
 Profil Relacje PM off  

#288 PostWysłany: 28 Sie 2023 22:43 

niebieski
Po przejrzeniu różnych dostępnych zasad na stronie KLM nie widzę, aby była jakakolwiek wzmianka o tym - należy dzwonić. Strona AF też na oko milczy.
 Profil Relacje PM off  

#289 PostWysłany: 28 Wrz 2023 09:14 

Hej, będę leciał w przyszłym roku KRK-AMS-FAO. Odcinek Kraków - Amsterdam obsługiwany przez KLM, a reszta przez Transavia.Mam kilka pyta:

1. Czy będę mógł wybrać miejsca przed odprawą online za darmo? Podróżujemy 2+1, z 5 letnim dzieckiem.
2. Czy ktoś wie jak z wyborem miejsc w Transavii?
3. W KLM przysługuje mi "Przekąska" - ktoś wie jaki to rodzaj przekąski? ( A po cebulowemu - co jest za darmo :)? )
4. Czy wifi jest w każdym samolocie obsługiwanym przez KLM?

Z góry dziękuje za odpowiedzi :)
 Profil Relacje PM off  

#290 PostWysłany: 28 Wrz 2023 09:17 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

1. Raczej tak, ale i tak nie ma się przejmować bo na 99% bedziecie siedziec razem
2.
3. https://www.klm.de/en/information/trave ... lass-meals
4. https://www.klm.pl/information/travel-c ... light-wifi
 Profil Relacje PM off
puniek8 uważa post za pomocny.

#291 PostWysłany: 28 Wrz 2023 09:24 

Dzięki!
Widziałęm info na stronie odnośnie jedzenia:
Cytuj:
Even on the shortest flights, we serve a snack and drink. On longer flights within Europe, you’ll also be offered a fresh sandwich.

Zakładam, że lot 2 godiznny do Amsterdamu to jeden z tych" Shortest flights". WIęc zastanawiam się czy będzie jakaś kanapka ("snack", czy bardziej orzeszki ;D

Jeśli chodzi o Wifi - czy można kupić pakiet Wifi i potem udostępniać go routerem wifi swojej rodzinie?
 Profil Relacje PM off  

#292 PostWysłany: 28 Wrz 2023 09:30 

niebieski
Na lotach do Amsterdamu z Polski (podejrzewam, że tak samo będzie na odcinku do Faro), KLM oferuje kanapkę (dwie kromki chleba z serkiem śmietankowym i żółtym serem w środku) oraz napoje do wyboru: woda / kawa / herbata / sok jabłkowy, pomarańczowy, pomidorowy / coca-cola / piwo / wino białe lub czerwone.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#293 PostWysłany: 28 Wrz 2023 09:41 

Właśnie informację o przekąskach na bilecie mam tylko dla połączenia operowanego przez KLM, wiec w tej transavii mozliwe, ze za darmo bedzie tylko "Dzień dobry" :D
 Profil Relacje PM off  

#294 PostWysłany: 10 Gru 2023 12:25 
Awatar użytkownika

Odwołano mi lot oryginalnie zaplanowany na 14.12.2023 CPT-AMS-WAW "due to operational constraints" i przełożyli na identyczne godziny ale 48h później. Średnio mi to pasuje, używając opcji MY TRIP w ich systemie nie mogę wybrać żadnego lotu na 15.12, a ta data by mi pasowała. Czy po kontakcie z ich infolinią jest szansa na zmianę na 15.12 na inne linie lotnicze? Lot rezerwowany bezpośrednio na ich polskiej stronie. Jeśli ktoś z doświadczenia wie że da się coś takiego ugrać to prosiłbym o pomoc z którą infolinią się najlepiej kontaktować :) Nie mam żadnych statusów.

#295 PostWysłany: 10 Gru 2023 12:26 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

A jest opcja na air France? Napisz im na chat WhatsApp/Twittera i oni pomogą
 Profil Relacje PM off
herki99 lubi ten post.
herki99 uważa post za pomocny.

#296 PostWysłany: 10 Gru 2023 12:31 
Awatar użytkownika

Nie ma, na 15.12 widzę tylko loty linii Star Alliance (ale nie przez My Trip tylko jak wyszukuję sobie np na Skyscanner). Dzięki spróbuję na WhatsAppie

#297 PostWysłany: 23 Gru 2023 23:58 

platynowy
Jakie macie doświadczenia ze zmianami rozkładowymi w KLM? Lot 2odcinkowy, 2 odcinek przesunięty o godzinę później, przez co przylot również o godzinę później.
Online żadnych opcji nie proponują, jakakolwiek zmiana za opłatą. Z Waszego doświadczenia jak podchodzą do tego konsultanci? Będą skłonni do rozmów, czy za mała zmiana?
 Profil Relacje PM off  

#298 PostWysłany: 24 Gru 2023 10:33 

Loty: 105
Kilometry: 304 706
Miałem w ostatnim czasie (listopad) loty także przesunięte o godzinę, infolinia informowała że zgodnie z regulaminem zmiany od 5 godzin wzwyż lub anulowanie odcinka. Odpuściłem temat po któreś rozmowie.
 Profil Relacje PM off
karpik lubi ten post.
karpik uważa post za pomocny.

#299 PostWysłany: 17 Lut 2024 20:48 

Cześć,
jesteśmy aktualnie całą rodziną (2+3, z czego jedno dziecko 7 letnie) w USA. W stronę do, lot odwolany i przełożyli nam na kolejny dzień. W drugą stronę, odwołali nam lot AMS-KRK, i wydłużyli czekanie w AMS do 7h. Jest jakaś szansa cisnąć ich o wyższą klasę podróży, czy lepiej odpuścić i starać się o odszkodowanie ue?
 Profil Relacje PM off  

#300 PostWysłany: 17 Lut 2024 20:57 

srebrny
Na wyższą klasę podróży nie ma szans, ale mają obowiązek zapewnić wyżywienie i noclegi adekwatne do czasu oczekiwania.
Zeus lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 378 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości