Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

w obu linkach rozwiń "W podróży zagranicznej".
-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5639 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171 ... 282  Następna
Autor Wiadomość
#3341 PostWysłany: 14 Gru 2023 14:08 

niebieski
piotrkr napisał(a):
@sanchopan i co później, ten kwitek z powrotem do bankomatu?

Ten drugi przypadek był przy płatności w sklepie - papierek zostaje u sprzedawcy.
Co ciekawe transakcja normalnie od razu widoczna w blokadach.
 Profil Relacje PM off  

Zimowy weekend w Wenecji 🇮🇹🌉 Przedświąteczny city break za 629 PLN 😍 Zimowy weekend w Wenecji 🇮🇹🌉 Przedświąteczny city break za 629 PLN 😍
Piękna Apulia w pięknej cenie 🇮🇹 Loty do Bari od 152 PLN 😍✨ Piękna Apulia w pięknej cenie 🇮🇹 Loty do Bari od 152 PLN 😍✨
#3342 PostWysłany: 14 Gru 2023 20:47 

bartek96 napisał(a):
Cześć.
Na nowej wersji kk Platinum nie ma miejsca na podpis karty. W warunkach ubezpieczalni, która wypożycza auta jest zaznaczone, że karta musi być podpisana. Czy istnieje jakiś dokument (formalny lub nie), który mógłbym przedstawić w wypożyczalni w celu zniesienia obowiązku przedstawienia podpisanej kk?
Pewnie nie nadąża regulamin za zmianami w kartach. Platinium jest np płaska i nie ma miejsca na podpis, a czasem w regulaminach jest jeszcze wzmianka o tym, że karta ma być wypukła.
 Profil Relacje PM off  

#3343 PostWysłany: 14 Gru 2023 21:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Podpisy znikają od paru lat, ale wypożyczalnia nadal może wymagać podpisu zgodnie ze swoim regulaminem.
 Profil Relacje PM off  

#3344 PostWysłany: 16 Gru 2023 01:55 

niebieski
Wymagają żeby było imię i nazwisko wydrukowane.
Podpis...? Na pewno?
 Profil Relacje PM off  

#3345 PostWysłany: 17 Gru 2023 15:06 
Awatar użytkownika

Loty: 175
Kilometry: 562 413
niebieski
marcinsss napisał(a):
Jest spora szansa, że jutro wreszcie będę mógł zmienić Platinium na Infinity. I tak mnie naszła refleksja...
Mam wykupiony wyjazd (bilety, hotele), który może nie dojść do skutku z powodów pozwalających na ubieganie się o zwrot z ubezpieczenia Platynki. Co w sytuacji, gdy wymienię Platynkę na Infinity? Czy ubezpieczenie przechodzi bezprzerwowo na nową kartę, czy też tracę ubezpieczenie z Platyny i dostaję nowe z Infinity, które nie będzie obejmowało tego wyjazdu, ponieważ był zakupiony sporo przed rozpoczęciem okresu ubezpieczeniowego.

Ktoś drążył temat?

dg72 napisał(a):
Tu ten warunek nie występuje czyli np w przypadku zachorowania przedstawiasz zaświadczenie od lekarza i rachunek za bilety itp na posiadacza KK.
Korzystasz z ubezpieczenia KK, która wtedy będzie aktywna

Czy ktoś może potwierdzić, że ubezpieczenie działa nawet jak bilety kupiono przed rozpoczęciem okresu ubezpieczenia?

Bilety kupiliśmy jak miałam jeszcze Platinum i chyba płaciliśmy Revolutem męża. Teraz mam Infinity a mąż ma dodatkową.

#3346 PostWysłany: 17 Gru 2023 16:40 

złoty
@Olencjaaa Tak, pisaliśmy o tym wiele razy. Ubezpieczenie działa gdy masz kartę w momencie "wystąpienia zdarzenia objętego ubezpieczeniem" więc spokojnie.
 Profil Relacje PM off
Olencjaaa uważa post za pomocny.

#3347 PostWysłany: 17 Gru 2023 16:53 

złoty
I przedstawisz fakturę itp, że posiadacz Infinite opłacił loty, hotel itp

Reszta dokumentacji według wytycznych po kontakcie z ubezpieczycielem.
 Profil Relacje PM off
Olencjaaa uważa post za pomocny.

#3348 PostWysłany: 18 Gru 2023 13:44 

Jakie są najlepsze sposoby maksymalizacji szans na dostanie Visa Infinite?

Mam konto w PKO od marca, najpierw było to Aurum jako wspólne z małżonką, teraz od grudnia mamy wspólne Konto za Zero i ja osobiste Aurum BOS
Pracuje w zagranicznym banku na umowie stałej, z tytulu wynagrodzenia co miesiac 7 tys bedzie wpadac na konto.

Czytajac ten wątek natknąłem się na kilka metod i zastanawiam się która jest najsktueczniejsza
-Otwarcie lokaty i przelanie na nią jakiś konkretnych pieniędzy
-Generowanie sztucznego ruchu na koncie robiąc sobie przelewy między kontami
-Wpłata gotówki w placówce i terroryzownie kasjera żeby wpisał "wpłata systematyczna" w tytule depozytu - tutaj research w internecie sugeruje że PKO uznaje tylko następujące za wpływ systematyczny:
Cytuj:
* Systematyczne wpływy – wpływy na rachunek oszczędnościowo-rozliczeniowy co najmniej raz na 3 miesiące, np. z tytułu wynagrodzenia, stypendium, emerytury, renty, alimentów

Czy jakaś kombinacja tych wszystkich bedzie pomocna? Założywszy że wpłace kilkadzisiąt tysięcy na lokate albo oszczędnościowe i bede oprócz tego generował przelewami/wpłatami ruch na następne kilkadziesiąt tysięcy
 Profil Relacje PM off  

#3349 PostWysłany: 18 Gru 2023 13:46 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 620 405
niebieski
ogolnie z wpływem systematycznym to bywa problem czasem mowia, że kodu takiego juz nie ma.
Ze nie mogą.
Ja uważam, ze głównie posiadanie tam srodkow + uzywanie karty. Przynajmniej u mnie taka byla droga, ale fakt, ze trwala pewnie z 2-3 lata. Choć nie cisnąłem tego mocno. Dopiero gdzieś tak od roku zalezalo mi na tym mocniej, że "powiększałem te zdolnoc" - zwiękzając limit systematycznie o kilka tysięcy.

#3350 PostWysłany: 18 Gru 2023 21:08 

Loty: 14
Kilometry: 90 771
niebieski
Próbował ktoś może negocjować wysokość opłaty rocznej? Nie osiągnę progu zwalniającego.
 Profil Relacje PM off  

#3351 PostWysłany: 19 Gru 2023 12:53 

Cześć,

mam pytanie czy znacie jakiegoś bardziej "ogarniętego" w sprawie karty Infinite pracownika PKO w Warszawie.
Mój "doradca" rozkłada ręce. Twierdzi, że przy działalności (sp zoo sp K) trudno dostać taką kartę. Mój dochód to wypłacana dywidenda - comiesięczny przelew w kwocie ok 10/15k euro.

Proszę o wiadomości priv, aby dane nie krążyły w sieci.
Miłego dnia!
 Profil Relacje PM off  

#3352 PostWysłany: 19 Gru 2023 13:10 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Skoro masz swojego opiekuna w Warszawie, to raczej trudno będzie polecić kogoś ogarniętego poza.
 Profil Relacje PM off  

#3353 PostWysłany: 19 Gru 2023 13:30 

@FUX nikt nie prosił o polecenie kogoś poza Warszawą, przeczytaj ze zrozumieniem.
 PM off  

#3354 PostWysłany: 19 Gru 2023 13:56 

Loty: 61
Kilometry: 104 650
Mam pytanko do osób, które już w sposób praktyczny przetestowały kwestię opłaty rocznej: czy ten warunek jest "sztywnie" obowiązujący?:

Gdy średniomiesięczna wartość transakcji jest mniejsza niż 8 200 zł
1 000 zł
Gdy średniomiesięczna wartość transakcji to min. 8 200 zł
500 zł
Gdy średniomiesięczna wartość transakcji to min. 11 000 zł
0 zł

Zastanwiam się jaką obrać taktykę przy posiadaniu karty głównej i dodatkowej...Nie damy rady na pewno zrobić obu obrotów, natomiast raczej damy radę zrobić jeden. Czy jest to liczone tak jak powyżej, czy może jakoś proporcjonalnie, że powiedzmy przy obrocie mniejszym niż 8200 zostanie obliczona jakaś opłata częściowa?

Pewnie to naiwne pytanie, ale ten bank z logiką ma niewiele wspólnego :)
 Profil Relacje PM off  

#3355 PostWysłany: 19 Gru 2023 13:59 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
to sredniomiesięczna kwota czyli mnozymy razy 12 i tyle w ciągu 12 miesięcy musimy wyrobić.
A tutaj masz przedziały ile zaplacisz za kartę jeżeli wyrobisz tyle i tyle.

Każda karta niestety ma swój osobny limit do wyrobienia
 Profil Relacje PM off  

#3356 PostWysłany: 19 Gru 2023 14:06 

Loty: 271
Kilometry: 572 655
złoty
@Rafał Marschall: PKO BP liczy to w skali roku, widać z zarządzaniu kartą ile jest aktualnie.

U mnie wyglada to tak:

Załącznik:
tempsnip.png
tempsnip.png [ 6.27 KiB | Obejrzany 1746 razy ]

Jako że kwota obrotu jest powyżej kwoty zwalniającej to oplata pokazuje się jako 0.

Ostatnio edytowany przez seal, 19 Gru 2023 14:46, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#3357 PostWysłany: 19 Gru 2023 14:33 

Loty: 61
Kilometry: 104 650
OK, rozumiem. W sumie tam wszystko jest dość jasno przedstawione. Wolałem jednak dopytać, bo nigdy nic nie wiadomo. Dzięki panowie! Pozdrawiam :)
 Profil Relacje PM off
suszek lubi ten post.

#3358 PostWysłany: 19 Gru 2023 18:15 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Anonymous napisał(a):
@FUX nikt nie prosił o polecenie kogoś poza Warszawą, przeczytaj ze zrozumieniem.

Nic nie stoi na przeszkodzie załatwiać sprawy bankowe w Białymstoku, mieszkając w Zgorzelcu. Pytanie, czy danemu delikwentowi to będzie odpowiadać, skoro upiera się na Warszawę.
:roll:
 Profil Relacje PM off  

#3359 PostWysłany: 27 Gru 2023 15:56 

Jak coś Mastercard Platinum z Polski nie uprawnia do wejścia do saloniku w Pradze, ale uprawnia do zniżki na parking przy lotnisku

https://www.mujmastercard.cz/en/busines ... unges.html
 Profil Relacje PM off  

#3360 PostWysłany: 28 Gru 2023 08:32 

niebieski
Żadna karta z Polski nie uprawnia:
"Discounted entry to the lounge is only available to Mastercard premium cards holders issued in the Czech and Slovak Republics."
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5639 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171 ... 282  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości