Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 429 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22  Następna
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 21 Lis 2023 12:27 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Generalnie wypowiadają się w większości osoby które mają "problem", tacy którzy zamknęli już dawno temat i o nim zapomnieli nie mają za bardzo o czym mówić.
 Profil Relacje PM off  

Słoneczny Cypr zimą za 1069 PLN 🌴☀️ Loty + 5 nocy w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Słoneczny Cypr zimą za 1069 PLN 🌴☀️ Loty + 5 nocy w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
Loty na Maltę taniej, niż wizyta na jarmarku świątecznym 🎄😲 Podróże na słoneczną wyspę od 135 PLN 🔥😍 Loty na Maltę taniej, niż wizyta na jarmarku świątecznym 🎄😲 Podróże na słoneczną wyspę od 135 PLN 🔥😍
#402 PostWysłany: 29 Lis 2023 23:24 
Awatar użytkownika

złoty
Ponieważ już odbyłem loty, co prawda nie z waw tylko innego miasta w europie to napiszę jak to wyglądało. Mimo, że bilety wystawione przez SN to odprawę robimy w lini którą lecimy, pierwszy odcinek united na 24h przed lotem i system pokazuje środkowy rząd bez dopłaty, lata B767 więc układ siedzeń 2-3-2, miejsca przy oknie mają więcej przestrzeni na nogi, ale te w środku też dostatecznie dużo. Serwis lepszy niż myślałem, kilkukrotnie załoga chodziła z wodą do posiłków dostępne wino i piwo 4 rodzaje, można znaleźć w magazynie pokładowym. Przylot do EWR w południe i na imigration nie ma kolejki, po pytaniu dokąd lecimy wychodzimy na zewnątrz i czekamy na busa B25. Na Penn station nadjeżdża pociąg więc nie ma czasu na kupno biletów w automcie przydaje się metrocard i jedziemy pod WTC. Pod wieczór metrem z Manhattanu do stacji New Lots na Brooklyn, płatne kartą 2,9$ i dalej busem B15, też się przykłada kartę ale już nie pobiera opłaty, do air trian green (bezpłatny). Na aviancę odprawa też 24h przed lotem, można wykupić miejsca premium z blokadą środkowego fotela, lub plus z większą przestrzenią na nogi, regulowanymi zagłówkami i odchylanymi siedzeniami, bez dopłaty siedzenia jak w FR, przesiadka w Bogocie bezproblemowa. Na powrocie z Limy odprawa też 24h przed lotem, w Bogocie w strefie airside food courty z normalnymi cenami, przy bordingu już w rękawie kontrola bagażu i zabierane napoje, jednak na wejściu do samolotu buteleczka wody gratis, cały catering płatny. Przylot na JFK wieczorem, przejście imigration szybkie bez kolejki, jedo pytanie o hotel i do air trainu green na stację leffers, tam po wyjściu bus B15, płatny kartą debetową 2,9$, dojazd do metra New Lots i dalej w stronę Manhatanu. Powrót na EWR jak na przylocie tylko w odwrotną stronę, czyli dojazd do stacji WTC i dalej Pathem za ok. 4$ i dalej z Penn St. busem B25 na lotnisko. Platne 1,6$, tylko gotówka. Lot powrotny podobnie jak pierwszy United, żona zajmuje przydzielone miejsca w Srodkowym Rzędzie, ja wchodzę pod koniec i zajmuję inny wolny środkowy rząd, mamy więc do dyspozycji po 3 siedzenia i po kolacji możemy się wygodnie przespać, załoga w United pomocna, nie ucieka w pośpiechu z wózkiem po wydaniu kolacji, Pani widząc że wypiłem już jedno piwo pyta czy mam ochotę na następne, wypieram IPa. Wszystkie loty o czasie i odprawy w telefonie, o estę zapytali się dopiero w Bogocie na powrocie, ale nie miałem przy sobie, więc gość sprawdził coś w komputerze i wszedłem do samolotu. Jakby miał ktoś jeszcze pytania , czy coś pominąłem to chętnie odpowiem.
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#403 PostWysłany: 30 Lis 2023 01:50 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
srebrny
To ja jako ciekawostkę powiem, że na odcinku atlantyckim w obie strony wybrałem sobie miejsca Economy Plus beż żadnej dopłaty. Przez kilka dni apka United pozwalała mi je booknac bez dopłat. Co ciekawe dzisiaj zmiana miejsca na inne economy plus powoduje dość słona dopłatę, ale miejsca już zarezerwowane się trzymają. Mam nadzieję, że na checkinie mi w kosmos nie wylecą.

Image

A co do zmian, to nie wszyscy mieli na tyle znaczace, by dalo się coś z rezerwacja zrobić. Ja miałem po kilka minut na odcinkach avianci i nic nie wywalczylem zarówno z OTA jak i bezpośrednio.
 Profil Relacje PM off  

#404 PostWysłany: 03 Gru 2023 14:43 

Loty: 115
Kilometry: 138 119
niebieski
Ja np. chce zmienic loty a ciagle odbijam sie od kolejnego konsultanta i nic z tym zrobic nie moge :)
 Profil Relacje PM off  

#405 PostWysłany: 03 Gru 2023 15:38 
Awatar użytkownika

niebieski
@spejson911 jeśli masz odcinek np. z AV, LA lub AA to obecnie w 99% przypadków będziesz się odbijał. Wrzucili do systemu najwyższe klasy rezerwacyjne w taryfie ekon. I jeśli masz K lub inną niską to praktycznie nic teraz nie ugrasz. Możliwe, że trzeba czekać i np. za miesiąc nie będzie już problemu. Ewentualnie jeśli są do wyboru opcje zmian w app +3/-3dni i coś nam pasuje to pomimo pojawiającego się błędu można "wymusić" zmianę. Sam w ten sposób mam B zamiast T.

#406 PostWysłany: 03 Gru 2023 15:51 

niebieski
kupowalem na expedii. W apce nie moge zrobic zadnej zmiany, a jeden z lotow mam odwolany. Dostepnosc lotow widza, ale mimo odwolania chca kase.
 Profil Relacje PM off  

#407 PostWysłany: 03 Gru 2023 16:17 

srebrny
Ale masz odwołany beż propozycji innego? Ja miałem takie zmiany, że były loty odwołane ale zamiast nich dali inne o podobnych godzinach i nie godzą się na żadne zmiany. Walka z expedia, avianca i brussels. Nikt nie zmiękł.
 Profil Relacje PM off  

#408 PostWysłany: 03 Gru 2023 17:44 

niebieski
Miałem wylot o 18 lot odwołali i dali lot o 11 więc 7 godzin szybciej.
Nie zgodziłem się na tą zmianę i się z nimi kontaktowałem. Wiem, że paru osobom się zgodzi na tych samych zmianach. A u mnie odbijam się od kolejnych.
 Profil Relacje PM off  

#409 PostWysłany: 13 Gru 2023 07:21 

srebrny
Czy ktoś już to leciał? Chodzi mi o lot UA przez USA do Limy, czy da się zrobić odprawę online?
Zastanawiam się na dolotem, jednak wyłącznie przy odprawie online, rozważam 1,5h na transfer.
 Profil Relacje PM off  

#410 PostWysłany: 13 Gru 2023 10:49 
Awatar użytkownika

złoty
Moją trasę opisałem na górze strony, na United odprawiłem się on-line na lot do ny, dalej avianca też on-line, powrót tak samo, odprawę trzeba robić w linii którą się leci, w sn nie było możliwości
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
jacek96 uważa post za pomocny.

#411 PostWysłany: 13 Gru 2023 11:59 

Loty: 273
Kilometry: 575 557
złoty
@jacek96: moja siostra też obleciała i tez mogła online z tego deala - uwaga - ja kiedyś leciałem UA do Stanów (chyba na bilecie LH) i na jednym bilecie były dwie osoby ja mogłem odprawić się i dostałem kartę pokładową a mojej partnerce napisało że zapraszają do okienka po odbiór karty - okazało się że wylosowało ją do SSS i dlatego trzeba było się fatygować do odprawy. Tak że to trochę totolotek, czas 1,5h mocno ambitny!
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#412 PostWysłany: 13 Gru 2023 13:27 

srebrny
No wiem, że ambitny i ryzykowny. Jednak hotele w Genève do tanich nie należą, doloty dzień wcześniej też sporo droższe. Koczowanie na lotnisku wykluczam, bo lotnisko słabe do tego celu, saloniki zamknięte, a czekająca podróż z całym dniem na nogach w NY i jeszcze następnymi, dwoma lotami do Limy, to będzie wystarczający hardcore.
Kupię licząc, że jednak da się NY zmienić, na coś innego, np. do BOG.
 Profil Relacje PM off  

#413 PostWysłany: 13 Gru 2023 13:31 

Loty: 273
Kilometry: 575 557
złoty
@jacek96: schodzę na offtop ale rozważ nocleg po stronie francuskiej - sporo taniej a autobusem spokojnie dojedziesz z/na lotnisko. Robiłem tak dwa razy już.
 Profil Relacje PM off

#414 PostWysłany: 13 Gru 2023 19:40 

srebrny
@jacek96 a skąd masz dolot i za ile? Ja w swoim terminie nie znalazłem nic sensownego z Warszawy/Polski do Genewy wiec lecę do Bazylei Wizzem a stąd pociag do Genewy. Pociag możesz niedrogo ogarnąć przez stronę niemieckich kolei kupując bilet z Freiburga zamiast z Bazylei.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#415 PostWysłany: 13 Gru 2023 19:52 
Awatar użytkownika

złoty
Myślę, że z dolotem z Niemiec nie będzie problemu, sam najpierw zarezerwowałem hotel po stronie francuskiej, jednak po przemyśleniu ile czasu stracę rano na dojazd zmieniłem rezerwację na ibisa przy samym lotnisku, busik gratis nas przywiózł i odwiózł cena hotelu nie była taka straszna, a porządnie się wyspałem,
W Genewie podstawiają samolot gdzie biznes i pe to ponad połowa samolotu, w eko jest tylko 99 miejsc i zarówno w jedną jak i drugą stronę można było się rozłożyć na środkowej trójce, więc chodzenie po ny nie było problemem, potem kolacja w saloniku na JFK i w aviance trochę pospalem, tak że następnego dnia z Limy poleciałem do Iquitos i dałem radę załatwić 2 dniowego tripa w dżunglę nad ukajali i pójść jeszcze na kolację, a młody już nie jestem
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#416 PostWysłany: 14 Gru 2023 05:46 

srebrny
Z Berlina jest U2, prawie idealnie skomunikowane, pod warunkiem braku opóźnienia.
To dobrze, że UA ma małe obłożenie. Po przylocie, też planuje Iquitos, ale po 2 dniowym pobycie w Limie.
Po francuskiej stronie,faktycznie jest tania formuła 1 za 45euro.
Ibis, jak się trafi, to będzie idealnie.
 Profil Relacje PM off
MTalma lubi ten post.

#417 PostWysłany: 14 Gru 2023 09:39 

Loty: 104
Kilometry: 216 006
niebieski
Ja liczę jeszcze na jakieś zmiany, nie wszystko udało mi się zmienić :lol:
 Profil Relacje PM off  

#418 PostWysłany: 14 Gru 2023 13:14 

srebrny
Powodzenia. Ja już nadzieję straciłem i za miesiac lece :). Moje loty - zmiany kosmetyczne o kilka minut dla których nie dało się nic wywalczyć. Plus ta Genewa (bo stąd mam start) mnie zmęczyła (poranny wylot z Genewy z zadnym sensownie cenowo dolotem nie chciał się zlozyc). Cenowo zabiła deal. Cóż, będę pamietam by uważać na wyloty z GVA ;). Dojazd w obie strony do GVA z 1 noclegiem dla rodziny 2+2 wyjdzie mnie prawie tyle samo, co dalszy lot do Ekwadoru :).
 Profil Relacje PM off  

#419 PostWysłany: 14 Gru 2023 13:19 
Awatar użytkownika

złoty
@KKL, bez przesady, lot miał promo na loty do Genewy kilka miesięcy temu i kupiłam z regionu z przesiadką w Warszawie za czterysta kilkadziesiąt zł, nocleg z transportem z i na lotnisko w pobliskim ibisie ze zniżką też trzysta kilkadziesiąt, a wieczorne zwiedzanie Genewy bezcenne
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

#420 PostWysłany: 14 Gru 2023 13:25 

srebrny
Tak, wiem że miał. Na moje terminy nic nie wchodziło w normalnej cenie (ta w promo to bylo okolice 500zl). Mazowieckie ferie. Wiem bo monitorowałem te trasę codziennie :). Może miałem pecha z terminem.. patrzyłem też na loty z Gdańska, Wrocławia, Krakowa, Katowic, Poznania, Berlina i Pragi i wylot 14 stycznia z GVA wybitnie nie pasuje z dolotem. I paradoksalnie, najlepiej wyszedł wizzair do Bazylei i pociag kupowany przed niemieckie koleje (bo szwajcarskie 2x drozsze).. to chyba Ci powinno dać do myślenia, że sprawdziłem praktycznie wszystkie opcje.

Przy okazji się może zapytam, jak lotnisko GVA? Wszystko szybko i sprawnie? Czy 1h45m przed wylotem na lotnisku będzie ok, by się wyrobić z bagażem i security czy za mało? Chcemy jak najdłużej pospać, bo potem czeka nas bardzo długa doba..
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 429 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości