Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 760 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 38  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 30 Lis 2023 23:55 

niebieski
Kański napisał(a):
Ktoś widział jakieś loty na b747 lub a380? Szukałem i nic.

Po weekendzie zadzwonię dopytać o opcję lotu China Airlines przez Tajpej - przesiadka 9h lub przez Szanghaj z Asianą + Austrianem (przesiadka 17h, ale nocna więc niewielkie szanse).

Jaki najdłuższy stopover uzyskaliście lub najciekawszą przesiadkę?

Z tego co widziałem to A380 Emirates i Asiana, natomiast B747 wydaje mi się, że w jakiejś rotacji Lufa
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#302 PostWysłany: 01 Gru 2023 00:09 

złoty
Tak mnie jeszcze naszło - osoby z terminem wrześniowym, przy zmianie dat mogą wziąć pod uwagę, że w 2024 roku w dniach 16-18.09 wypada Chuseok. Po pierwsze są to dni wolne, po drugie cały kraj wtedy jest w rozjazdach i mogą być jakieś trudności z przemieszczaniem się. Z drugiej strony w tym roku sporo miejsc miało darmowy wstęp w tych dniach, ale też pewnie trzeba było liczyć się z tłumami. Warto wiedzieć, podejmując decyzję co do terminu, skoro można go zmienić.
 Profil Relacje PM off
9 ludzi uważa post za pomocny.

#303 PostWysłany: 01 Gru 2023 00:41 

niebieski
borcak napisał(a):
Kański napisał(a):

Z tego co widziałem to A380 Emirates i Asiana, natomiast B747 wydaje mi się, że w jakiejś rotacji Lufa

Ja zmieniłem na LH, to MUC->ICN mam A350-900, a ICN-FRA B747-8.
 Profil Relacje PM off
Kański lubi ten post.

#304 PostWysłany: 01 Gru 2023 09:35 

Jaki najdłuższy stopover uzyskaliście lub najciekawszą przesiadkę?[/quote]

Gdzieś można sobie sprawdzić jakie są możliwości przesiadek, czy stopovera przed rozmową z nimi o ustaleniu nowego połączenia VIE-ICN?
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 01 Gru 2023 10:15 

Loty: 105
Kilometry: 304 706
pabien napisał(a):
@janusz tak, można w internecie, użyj wyszukiwarki

Wyszukiwanie na stronach innych linii nic nie dawało, uparcie twierdzili że nie widzą tego u siebie, strona Saudii też nic nie widziała na moje daty, sam też na przyszłość chciałbym wiedzieć w czym oni szukają że widzieli wybiórczo loty.
 Profil Relacje PM off  

#306 PostWysłany: 01 Gru 2023 10:57 

HON fly4free
Zapewne szukają w swoim własnym systemie, zgodnie z jakimiś wzajemnymi umowami z innymi liniami lotniczymi. Wtedy podaż miejsc może być bardzo różna, włączając w to fakt, że nie widzą w ogóle miejsc i nic się z tym nie zrobi. Trzeba sobie przygotować kilka wariantów i po prostu pytać, czy taki a taki wchodzi, czy nie...
 Profil Relacje PM off  

#307 PostWysłany: 01 Gru 2023 12:10 

Czy komuś z was udało się rozdzielić bilet?
Lecimy w czwórkę ze znajomymi, dwie osoby ze względu na zmiany planów chcą zrobić anulację, natomiast ja z dziewczyną chciałbym poleciec.
 Profil Relacje PM off  

#308 PostWysłany: 01 Gru 2023 12:11 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Zadzwoń i się dowiesz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#309 PostWysłany: 01 Gru 2023 12:31 

Zadzwoniłem i rozmawiałem z dwoma różnymi osobami z Saudia i twierdzą, że się nie da.
Pytam czy komuś się udało, bo nie wiem czy dzwonić dalej u innych konsultantów czy sobie odpuscic.
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 01 Gru 2023 22:01 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 199 226
niebieski
dzikiczak napisał(a):
Lecimy w czwórkę ze znajomymi, dwie osoby ze względu na zmiany planów chcą zrobić anulację, natomiast ja z dziewczyną chciałbym poleciec.

Jeśli to jest na jednej rezerwacji pod jednym PNR to ja nie widzę nawet minimalnej szansy na takie rozwiązanie.
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 01 Gru 2023 22:24 

HON fly4free
Niezależnie od możliwości to nie rozumiem na jakiej podstawie twierdzi się o niemożliwości rozdzielenia rezerwacji na jednym PNR. W innych liniach robiłem to i "dawało się"...
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#312 PostWysłany: 01 Gru 2023 22:43 

platynowy
Też się dziwię, w bardzo wielu liniach to robiłem i rozdzielenie rezerwacji (a w zasadzie przeniesienie części osób do nowego PNR) to jest dosłownie jeden klik agenta na telefonie. Przerabiałem w AF, LH, LO, W6 i kilku innych liniach. Także ja bym próbował dzwonić do skutku aż trafi się na kumatego agenta.

#313 PostWysłany: 02 Gru 2023 05:46 

srebrny
Na jakiej podstawie, tak twierdzisz, poza swoimi wyobrażeniami?
Bo odnoszę wrażenie, że totalne bzdury piszesz, które wprowadzają w błąd pytajacego.

Adrian.jg napisał(a):
dzikiczak napisał(a):

Jeśli to jest na jednej rezerwacji pod jednym PNR to ja nie widzę nawet minimalnej szansy na takie rozwiązanie.
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 02 Gru 2023 11:34 

złoty
Też się chętnie dowiem dlaczego kolega @Adrian.jg tak sądzi, choć jego stwierdzenia nie uznawał bym za niemożliwe.
W Saudii jest troche na odwrót niż w innych liniach. Z jednej strony odwołany bilet za 1100 PLN przebukują na prawie dowolny routing jaki się poda, z EK i QR włącznie. Z drugiej przy zmianie rozkładowej nie chcą zrobić pełnego refundu (a przynajmniej takie info było w tym wątku). To może coś tak oczywistego jak rozdzielenie rezerwacji, co w wielu liniach można zrobić nawet bez zmiany rozkładowej, w SV nie jest możliwe.
Rockriderr lubi ten post.

#315 PostWysłany: 02 Gru 2023 13:02 

niebieski
Ja nie jestem przekonany co do tego że nie ma pełnego zwrotu

Po rozmowie prosili mnie o maila, wysłali taką formatkę do zwrotu

Image

To co mi trochę nie pasuje to załączenie paszportu, formalistycznie dość podchodzą
 Profil Relacje PM off  

#316 PostWysłany: 02 Gru 2023 22:24 
Awatar użytkownika

srebrny
Próbowałem zmienić VIE na WAW ale bezskutecznie. Nie mogłem się zdecydować jaką linia sobie polecieć, ale wybór padł na Qatar Airways w 1 stronę i powrót Emirates. Kusiło Korean Air, ale nimi do Tokio sobie skocze z Seulu najwyżej.

Generalnie ze zmianami nie chciałem czekac, bo balem się, że polityka zmiany na dowolna linie może ulec zmianie.

Wystawili nowy bilet połączony że starym biletem - tak, że data wystawienia jest z dzisiaj a nie sprzed 3 miesięcy, przez co udało się zmienić na ponad rok od oryginalnej daty wystawienia biletu.
5 ludzi lubi ten post.

#317 PostWysłany: 02 Gru 2023 23:43 

złoty
tasma napisał(a):
Z drugiej przy zmianie rozkładowej nie chcą zrobić pełnego refundu (a przynajmniej takie info było w tym wątku).

Tego wątku już chyba nie ma co ciągnąć, bo kilka osób później pisało, że mieli proponowany full refund. U mnie też od razu dostałem dwie opcje - full refund lub przebukowanie na inną linię.
 Profil Relacje PM off  

#318 PostWysłany: 03 Gru 2023 13:44 

niebieski
Pytanie pewnie trywialne ale rozumiem że nie ma co tu się zastanawiać nad opcją lotu przez Dubaj z opcja Dubai Connect ?

Patrzyłem na warunki i są loty które długością się kwalifikują ale są też loty z krótszą przesiadką więc jak rozumiem to już pierwsze kryterium które skreśla ta opcję

A dochodzi jeszcze koszt biletów, czy będą patrzeć po jakiej cenie kupiliśmy bilety przez Saudia czy nominalne ceny ich biletów ?
 Profil Relacje PM off  

#319 PostWysłany: 03 Gru 2023 14:25 

srebrny
Wydaje mi się, że nic nie dostaniesz, bo bilet SV I niewazne, że lecisz na codeshare EK
 Profil Relacje PM off
Zjadacz lubi ten post.

#320 PostWysłany: 03 Gru 2023 20:13 
Awatar użytkownika

srebrny
Piatek napisał(a):
Wystawili nowy bilet połączony że starym biletem - tak, że data wystawienia jest z dzisiaj a nie sprzed 3 miesięcy, przez co udało się zmienić na ponad rok od oryginalnej daty wystawienia biletu.

Właśnie przysłali email:

Kod:
Regarding the subject above, kindly note that the ticket had returned to it original state, for it was re-issued incorrectly for the return flight exceed the validity date of the ticket.

Loguje się do rezerwacji I jak pozmieniali tak jest dalej wszystko ze statusem potwierdzonym, niczego do stanu pierwotnego nie przywrócili. W sumie, może to znak, żeby spróbować zrobić stopover w Dubaju 😀

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 760 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 38  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: h3rlitz oraz 10 gości