Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 760 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 38  Następna
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 28 Lis 2023 22:31 

niebieski
Ja właśnie próbowałem grzecznie porozmawiać o zmianie lotniska ale zostałem równie grzecznie poinformowany że jest taka możliwość za dopłata :P

Jedyna opcja jaką dostałem to zmiana na bezpośrednie loty ew full refund ale moja konsultantka nie była zbyt elastyczna bo mówiła o tych samych datach

Edit: rozmawiałem w sprawie drugiej rezerwacji i tu konsultant był bardziej elastyczny. Wprawdzie nie mógł zmienić lotniska wylotu/docelowego ale szło spokojnie zmienić daty i też wyszukiwał loty przez Wawe (z tym że z reguły były to kilku przesiadkowe loty, system dokładał mu Chiny, Manilę lub Dubaj), trochę był więc zdziwiony że szukamy przez Waw kiedy jest bezpośredni lot ale szło to zrobić (ostatecznie powiedziałem że muszę to przemyśleć)
 Profil Relacje PM off
Nvjc lubi ten post.

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#242 PostWysłany: 28 Lis 2023 23:35 

Lot VIE-ICN-VIE w sierpniu 2024. W pierwszym odcinku zmiany, drugi odwołany. Dwa podejścia na infolinię Saudia. Pierwsze na niemiecką, ale po poinformowaniu, że biuro jest zamknięte wcisnąłem # i połączyło z konsultantem gdzieś tam. Niestety, nie chciał dokonać zmiany na inną linię. Drugie podejście, nr hiszpański. Biuro również zamknięte, ale po wybraniu # rozmowa z konsultantem. Najpierw próbował mnie zbyć, że mam dzwonić w godzinach pracy biura we Frankfurcie, bo oni zajmują się Wiedniem, ale później stwierdził, że jak już się dodzwoniłem, to spróbuje pomóc. Efekt: loty zmienione na Emirates. Z dniem wylotu nie kombinowałem, powrót dzień później, jakby były 2, też by to nie był problem. Prosiłem o możliwość dłuższej przesiadki w Dubaju, niestety, konsultant był nieugięty.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
tom971 uważa post za pomocny.

#243 PostWysłany: 29 Lis 2023 03:49 

niebieski
Na infolinii zmieniłem na VIE-MUC-ICN i ICN-FRA-VIE, wszystko Lufthansą. Ale były opcje AirFrance i KLM.
 Profil Relacje PM off
Zjadacz lubi ten post.

#244 PostWysłany: 29 Lis 2023 04:38 

Myślicie , że podmianka na LH z Wiednia daje potem szanse w przypadku dalszych zmian rozkładowych LH na skok do naszych lotnisk KTW, WRO, KRK w ramach lotniska 250 mil?
 PM off  

#245 PostWysłany: 29 Lis 2023 04:49 

platynowy
@greg1291 nie bardzo, wystawcą biletu jest Saudia i to oni będą zmieniać zawsze bilet w przypadku zmian rozkładu.
3 ludzi lubi ten post.
karpik uważa post za pomocny.

#246 PostWysłany: 29 Lis 2023 07:55 

niebieski
niedzwiecki.pl napisał(a):
Na infolinii zmieniłem na VIE-MUC-ICN i ICN-FRA-VIE, wszystko Lufthansą. Ale były opcje AirFrance i KLM.

A nie chciałeś podpytać o opcję przez Wawe ?

Dla mnie to była atrakcyjna opcja dopóki tu kolega wyżej nie napisał że leci Emirates przez Dubaj i możliwe że jeszcze A380 :D
 Profil Relacje PM off  

#247 PostWysłany: 29 Lis 2023 08:02 
Awatar użytkownika

HON fly4free
No dobra, to gdzie dzwonić i na jaki numer (WhatsApp)? Nie chce mi się z nimi gadać, ale widzę, że inaczej nie da rady...
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 29 Lis 2023 09:35 

platynowy
Lot powrotny, zapytałam o możliwość powrotu z CJU, Pani sprawdzała potencjalną dostępność, ale jej nic nie wyskoczylo. Podejrzewam, że gdyby system jej wypluł jakieś opcje, to by zmieniła.
Z ICN w terminie, który mnie interesował (wrześniowy czwartek) proponowała tylko Turkish.
Zmiana +3dni bez problemu.
 Profil Relacje PM off
Robaku lubi ten post.

#249 PostWysłany: 29 Lis 2023 09:35 
Awatar użytkownika

srebrny
nelson 1974 napisał(a):
No dobra, to gdzie dzwonić i na jaki numer (WhatsApp)?

@nelson 1974 https://gprivate.com/68287

USA że Skype jest za free
3 ludzi lubi ten post.
nelson 1974 uważa post za pomocny.

#250 PostWysłany: 29 Lis 2023 12:39 

niebieski
W ogole czy Korea jest tak średnio atrakcyjna ze warto rozważyć przeskok do Japonii np ? Bo widzę że jest kilka osób które kręci nosem na ten kierunek i zacząłem się zastanawiać z czego to wynika :)
 Profil Relacje PM off  

#251 PostWysłany: 29 Lis 2023 12:43 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Korea może nie jest tak popularna jak Japonia obok, ale w życiu bym nie powiedział ze jest średnio atrakcyjna. Super treki, ciekawe jedzenie i tak samo historia.
Więc IMO, Japonia ma lepszy "PR" niż Korea. To widać nawet ile tematów/postów jest w dział Korea i ile w Japonii
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
Zjadacz uważa post za pomocny.

#252 PostWysłany: 29 Lis 2023 12:45 

srebrny
Ja właśnie dlatego wziąłem, bo nigdy tam nie byłem, z powodu opinii o jej nieatrakcyjności w porównaniu z Japonią 😉
Z rozpędu 2x, bo czuje, że mi się spodoba 😅
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#253 PostWysłany: 29 Lis 2023 12:49 
Awatar użytkownika

Loty: 342
Kilometry: 544 624
niebieski
Jest jedna rzecz. Do Korei z Polski można od dłuższego czasu dostać się za 2k pln i lotów mnóstwo do wyboru. A do Japonii taka cena to okazja.
 Profil Relacje PM off  

#254 PostWysłany: 29 Lis 2023 13:02 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
karpik napisał(a):
Lot powrotny, zapytałam o możliwość powrotu z CJU, Pani sprawdzała potencjalną dostępność, ale jej nic nie wyskoczylo. Podejrzewam, że gdyby system jej wypluł jakieś opcje, to by zmieniła.
Z ICN w terminie, który mnie interesował (wrześniowy czwartek) proponowała tylko Turkish.
Zmiana +3dni bez problemu.

to jest dobry pomysl, a jak nie jeju to moze Busan.

Ja to mam aktualnie vibe anulacja, aczkolwiek jesli maja poibrac 250 SAR... to mnie się to nie podoba.

#255 PostWysłany: 29 Lis 2023 13:41 

niebieski
Przy zmianie rezerwacji wymagają od Was security PIn ? Zmieniałem tel i widzę że przepadło teraz pewnie potrzeba zabawy z infolinią żeby to odzyskać ?
 Profil Relacje PM off  

#256 PostWysłany: 29 Lis 2023 13:42 

platynowy
@Zjadacz nie wymagają
 Profil Relacje PM off  

#257 PostWysłany: 29 Lis 2023 15:13 

niebieski
Ode mnie na włoskiej infolinii chcieli żeby zadzwonił z numeru telefonu na którym była robiona rezerwacje - powiedziałem że nie, ze z tego numeru co dzwonię mam za free i nie będę płacił specjalnie za połączenie z nimi, więc prośba potem PIN, a na końcu stanęło że wyślę im @ z którego robiłem rezerwację dla potwierdzenia.

Data sierpniowa i tak jak u większości zmieniona na bezpośredni korean VIE-ICN-VIE, ze zmianą -1 dzień wylot.
 Profil Relacje PM off  

#258 PostWysłany: 29 Lis 2023 15:56 

niebieski
Zjadacz napisał(a):
niedzwiecki.pl napisał(a):

A nie chciałeś podpytać o opcję przez Wawe ?

Dla mnie to była atrakcyjna opcja dopóki tu kolega wyżej nie napisał że leci Emirates przez Dubaj i możliwe że jeszcze A380 :D

Konsultant powiedział, że nie ma opcji zmiany na WAW lub KRK.
Ja Emirates i Koreana nie chciałem. Proponowano także AirFrance i KLM. Więc powiedziałem że interesuje mnie tylko Star Alians i zaproponowałem TK, LH lub LO. Odpowiedział, że ma miejsce w LH, ale powrót jeden dzień później. Zaakceptowałem i za chwilę bilety pojawiły się w aplikacji Lufthansy.
Infolinia amerykańska, dodam że nie znam angielskiego, ale jego angielski był na prawie moim poziomie, więc się dogadałem.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#259 PostWysłany: 29 Lis 2023 16:00 

niebieski
A opcje LO na jakiej trasie mieli dostępna ?
 Profil Relacje PM off  

#260 PostWysłany: 29 Lis 2023 16:06 
Awatar użytkownika

niebieski
@niedzwiecki.pl - dzwoniłeś na infolinię amerykańską przez SKYPE?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 760 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 38  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Facebook [Bot] oraz 7 gości