Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Kwi 2011 23:46 

czy komus też odwołali lot do/z Trapani w maju?
co teraz?
przebukować? ale na co?

mieliśmy lecieć z Pizy do Trapani, a potem z Trapani do Ancony i cały plan szlag trafił!

ktoś pomoże, ktoś wesprze?
 Profil Relacje PM off  

Egipskie all inclusive Egipskie all inclusive "na wypasie" 🌴😎 5* Royal Brayka Resort w Marsa Alam za 2799 PLN
Magiczny Paryż tuż przed świętami 🎄❄️ City break w stolicy Francji za 869 PLN ✨😍 Magiczny Paryż tuż przed świętami 🎄❄️ City break w stolicy Francji za 869 PLN ✨😍
#2 PostWysłany: 21 Kwi 2011 23:56 

Zamiast anulowanych lotów zgodnie z regulaminem ryanaira możesz sobie wybrać inne, dowolne loty (no może nie tak do końca dowolne, bo nie możesz zamienić krajowych na międzynarodowe). Także nie powinieneś mieć problemów żeby złożyć równorzędną trasę.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Kwi 2011 23:57 
Awatar użytkownika

Może do Palermo?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Kwi 2011 00:07 

niebieski
jak się uda to na Maltę i z Malty dokupić do Trapani ;) MLA-TPS można jeszcze kupić po 6€ na początek maja.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Kwi 2011 00:30 

dzięki moi drodzy:)

osiek:
z tą Maltą fajnie, ale do Trapani loty 6-11 maja odwołane...

może jeszcze jakieś opcje?
dodam jeszcze,że powrót do Krakowa mamy z Bolonii, 10 maja.

i jak z wyborem lotów? czy mogę wybrać dowolny w tym terminie, byle we Włoszech? muszę dopłacić różnicę?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Kwi 2011 00:59 

jak odwołane? bezpośrednie loty z Krakowa do Trapani nie są chyba odwołane. Ja lecę 10 maja i nie dostałam dotychczas żadnej informacji.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 22 Kwi 2011 01:02 
Awatar użytkownika

Loty: 354
Kilometry: 659 233
niebieski
http://www.ryanair.com/en/news/ryanair- ... ni-flights

Ja mam lot na 14 maja i zaczynam się o niego martwić:(

#8 PostWysłany: 22 Kwi 2011 01:11 

Ja dostałam maila dotyczącego lotu Pisa-Trapani (7 maja), a co do lotu Trapani-Ancona (8 maja) też jeszcze maila nie ma.
Myślę,że dostanie takiego maila to kwestia czasu, jedni dostali, drudzy jeszcze nie.

Cały czas nie wiem,na jakie połączenia mogę przebukować moje loty.... :( I co z dopłatą?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 22 Kwi 2011 01:19 

beznadziejnie. Musze śledzić sytuację. mam 10 maja lot bezpośredni z Krakowa do Trapani, ale on chyba nie jest odwołany, bo mozna dzis kupić te bilety jeszcze. Zobaczy sie :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 22 Kwi 2011 08:19 

mikko, z tego co wiem to możesz wybrać JAKIKOLWIEK lot (z tymi obostrzeniami, o których mówiłem wcześniej). Mówiąc jakikolwiek mam na myśli każdą cenę, datę i kierunek (kierunek prawie jakikolwiek ;)). Swego czasu była akcja z biletami chyba po 0,01 pln. Ludzie nakupowali tego w cholere, zmienił się rozkład lotów i zgodnie z regulaminem mogli sobie te loty przebukować na dowolnie inny termin. Ale najlepiej jak przeczytasz dokładniej regulamin albo zadzwonisz do nich na infolinie (irlandzka).
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 22 Kwi 2011 08:25 

Suprry napisał(a):
beznadziejnie. Musze śledzić sytuację. mam 10 maja lot bezpośredni z Krakowa do Trapani, ale on chyba nie jest odwołany, bo mozna dzis kupić te bilety jeszcze. Zobaczy sie :)

Tutaj chyba słowo klucz to "Ryanair must cancel these non-based flights" - wychodzi ze anulują loty, które nie zaczynają się w Trapani, czyli pewnie "miedzy-węzłowe"tj, Piza. Najlepiej sprawdzic na mapie Ryana -> czerwone punkty
Narazie nie piszą nic o lotach z Trapani, wiec pewnie dlatego nie ma nic o odwołaniu KRK, itp... co nie oznacza ze i to się zmieni...
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 22 Kwi 2011 10:33 

niebieski
Odwołane są tylko i wyłącznie loty, które do tej pory były przekierowywane do Palermo. Samoloty z bazy w Trapani operują normalnie w tym KRK-TPS i TPS-MLA. Ryan ma po prostu dość płacenia za transport TPS-PMO.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 22 Kwi 2011 11:39 

To jest zapewniony dowóz z lotniska w Palermo do Trapani w przypadku zmiany miejsca przylotu?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 22 Kwi 2011 19:40 
Awatar użytkownika

niebieski
estea napisał(a):
To jest zapewniony dowóz z lotniska w Palermo do Trapani w przypadku zmiany miejsca przylotu?

tak, to oczywiste, przewoznik przeciez musi cie dostarczyc tam, gdzie kupiles bilet.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 22 Kwi 2011 21:55 

Zbanowany
odwołane są loty wykony przez NIEZBAZOWANE w trapani samoloty, czyli loty typu Trapani-Kraków czy Trapani-Malta NIE SĄ odwołane. Loty ktore są skasowane, sa takze wycofane z systemu rezerwacyjnego i w ten sposob najlepiej sprawdzic bycie/nie bycie swojego lotu
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 23 Kwi 2011 14:08 

piękne dzięki wszystkim :)
przebukuję w takim razie lot Pisa-Trapani na Pisa-Palermo.
mam nadzieję ,że nie odwołają nam tych pozostałych (wykonywanych przez "zbazowane" samoloty) lotów....
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 26 Kwi 2011 12:07 

Witam,

a w jaki sposób można w takim przypadku bezpłatnie zmienić rezerwację (na inną trasę/termin)? Za każdym razem system krzyczy o dopłatę, trzeba się w tym celu kontaktować telefonicznie?
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 26 Kwi 2011 15:30 

No właśnie!?
Chcą dopłaty.. jakieś 200 zł... Jak to obejść?
Przebukowywał (dziwne słowo..) ktoś już kiedyś lot w ryanie?
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 27 Kwi 2011 11:29 

Przez system rezerwacyjny nie da rady. Na lotnisku we Wrocławiu dowiedziałem się, że nigdzie w Polsce nie ma agenta, który jest w stanie to zrobić. Pozostaje złodziejska infolinia po polsku, ale ze skype'a można się też dodzwonić na numer dla wielkiej brytanii (najtańszy po irlandzkim, który za skajpa nie działa). Cała rozmowa zajęła mi niecałe 4 minuty i kosztowała 3,40zł.
Powodzenia
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 27 Kwi 2011 12:09 

Tak pewnie zrobię,dzięki za info!
Z dogadaniem się nie było problemu?:)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 5 gości