Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 04 Lis 2023 22:58 

• Gdańsk, ale może być również Szczecin, Warszawa, Bydgoszcz, Poznań

Dokąd
  • Gdziekolwiek, ale najlepiej gdzieś gdzie jest ciepło

Data wylotu
  • 27.12.2023

Data powrotu
  • 02.01.2025

Długość pobytu
  • 4-5 dni

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • Znalazłem Wenecję za 140 euro, ale obawiam się, że Wenecja na Sylwestra to nie jest dobry pomysł

Dodatkowe informacje
  • Witam wszystkich. Jestem po dość burzliwym życiu, paśmie porażek, ale od zawsze marzyłem o podróżowaniu i w końcu chciałbym sobie na to pozwolić. Chciałbym powitać nowy rok wraz z dziewczyną gdzieś poza granicami naszego kraju, ale dla mnie wyszukiwanie lotów to jeszcze czarna magia. Uczę się i mam nadzieję, że kiedyś to ja będę w stanie pomagać. Przechodząc do konkretów chciałbym jakiegoś w miarę taniego lotu na 4-5 w okresie sylwestra. Niestety budżet nie jest nieograniczony, za bilety mógłbym maksymalnie 1000zł wydać. Udało mi się znaleźć Wenecję za 140 euro, ale to chyba nie jest dobry kierunek w tym czasie. Ma ktoś może jakieś oferty na Sylwestra gdzieś gdzie jest ciut ciepłej, są fajne widoki i da się dolecieć w tej cenie? Z góry dziękuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

Tylko 564 PLN za przedłużony weekend na Malcie 🤩😎 Loty z Warszawy i 3 noce w hotelu Tylko 564 PLN za przedłużony weekend na Malcie 🤩😎 Loty z Warszawy i 3 noce w hotelu
🌴Twoje wielkie włoskie wakacje! 🌞 Wczasy w 4* hotelu przy z wyżywieniem w Kalabrii za 2829 PLN 🇮🇹🍝 🌴Twoje wielkie włoskie wakacje! 🌞 Wczasy w 4* hotelu przy z wyżywieniem w Kalabrii za 2829 PLN 🇮🇹🍝
#2 PostWysłany: 04 Lis 2023 23:14 

niebieski
To życie to się już kończy lub ma ku końcowi, że jesteś już po nim;)?

Nie trzeba tysiaka na osobę, wystarczy 400 parę na łeb. Reszta odfrunie na miejscu..

Ciepełko murowane, a kto wie, czy nawet nie będzie dość mocno gorąco;)

Nie trzeba dziękować;)

Załącznik:
Clipboard02.jpg
Clipboard02.jpg [ 44.78 KiB | Obejrzany 2991 razy ]
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#3 PostWysłany: 04 Lis 2023 23:24 

Nie chcę się tłumaczyć z tego co napisałem, bo to nie forum by się użalać i pisać na takie tematy, ale miałem tak ogromne długi, że przez kilka lat życia naprawdę mogłem zapomnieć o podróżach. W końcu wyszedłem na prostą w wieku 29 lat i chciałbym zacząć przygodę z podróżowaniem właśnie. Tel-Aviv chyba trochę ryzykowny biorąc pod uwagę co się dzieje, prawda?
 Profil Relacje PM off
man4business lubi ten post.

#4 PostWysłany: 04 Lis 2023 23:59 

niebieski
Fanatykrm napisał(a):
Nie chcę się tłumaczyć z tego co napisałem, bo to nie forum by się użalać i pisać na takie tematy, ale miałem tak ogromne długi, że przez kilka lat życia naprawdę mogłem zapomnieć o podróżach. W końcu wyszedłem na prostą w wieku 29 lat i chciałbym zacząć przygodę z podróżowaniem właśnie. Tel-Aviv chyba trochę ryzykowny biorąc pod uwagę co się dzieje, prawda?

Spoko, aż tak nie drążymy. Zabrzmiało to pożegnalnie;)

Sytuacja na miejscu - to już kwestia akurat własnego spojrzenia na daną sprawę. Jednemu strach nie pozwoli na jakikolwiek racjonalny ruch, drugi będzie leżał z piwem na plaży. Kwestia własnego wyjścia lub pozostania w strefie komfortu.

Sam bywałem w różnych sytuacjach, podczas obu Intifad w Palestynie, Jordanii, Libanie, Syrii i Iranie, przy różnych nastrojach. W "wystrzałowym" czasie wyborów w Afganistanie, pod karabinem na Wzgórzach Golan, czy na północnym pograniczu pakistańskim, gdzie 5 letnie dzieci strzelały w powietrze z kałachów dla zabawy, tuż obok biegających kur:) Przy tym Izrael jawi mi się prawie jak raj;)
I choć na dziś dzień jest OK, co nie oznacza, że w końcu kiedyś włos mi z głowy nie spanie;) Ale bez ryzyka nie ma szampana, czy jakoś tak...

W bardzo podobnej cenie Jordania z kilku miast PL. Do rozważenia. Choć jak z kobitą, to chyba wiem, jaki będzie finał dyskursu;)
 Profil Relacje PM off
LonDynia lubi ten post.

#5 PostWysłany: 05 Lis 2023 00:05 

HON fly4free
Tel Aviv to średni pomysł, prawdopodobnie te loty będą skasowane, bo sytuacja się eskaluje, a nie uspokaja... ja bym ci radził - daj sobie spokój z Sylwestrem. Linie lotnicze, hotele, dobrze wiedzą, że w tym okresie mają żniwa, po co płacić jakieś chore stawki, gdy kilka dni wcześniej lub później możesz mieć to samo kilka razy taniej... Znajdź jakąś fajną imprezę sylwestrową i w nią zainwestuj. Może być nawet nad Bałtykiem - jeśli nie będzie padać i wiać, to spacery nad morzem są bardzo przyjemne. A na wyjazd wybierz kilka dni poza koszmarnym czasem przełomu lat. Będziesz podwójnie zadowolony. Możesz zacząć od oglądania wyszukiwarek "gdziekolwiek" na stronach Ryanair lub Wizzair, żeby mieć ogląd co i w jakiej cenie da się kupić.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 05 Lis 2023 01:06 

srebrny
@Fanatykrm To z poprzedniego zapału nic nie wyszło i dalej jesteś na etapie marzeń o rozpoczęciu lotniczych podróży? Pamiętam,że sporo czasu temu byłeś już zdecydowany rozpoczecie-przygody-z-podrozowaniem,18,162920 .Trzymam kciuki by tym razem coś z tego wyszło bo najlepsze rady nic nie dadzą jak zapał będzie słomiany.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 14 Lis 2023 02:32 

Loty: 13
Kilometry: 28 215
Tel Aviv odwołany do 8 stycznia przez Ryanair. W ostatnim czasie co tydzień odwołują coraz późniejsze segmenty rozkładu lotów do/z TLV.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 14 Lis 2023 16:45 

niebieski
Kopenhaga z Gdańska:
Załącznik:
CPH.png
CPH.png [ 30.11 KiB | Obejrzany 2409 razy ]

Londyn z Gdańska:
Załącznik:
STN.png
STN.png [ 36.82 KiB | Obejrzany 2409 razy ]

Birminghan z Bydgoszczy:
Załącznik:
BZG.png
BZG.png [ 38.07 KiB | Obejrzany 2409 razy ]

Dublin z Poznania:
Załącznik:
DUB.png
DUB.png [ 36.62 KiB | Obejrzany 2409 razy ]

Na stronie azair.eu możesz znaleźć takie loty, ale kupuj bezpośrednio na stronie linii. Sporo jest też (jak co roku) tanich połączeń do Norwegii, Szwecji, czy Finlandii - bo pogoda tam nie rozpieszcza, a dni krótkie.

Jeśli chodzi o Wenecję, to byłem rok temu w okresie pomiędzy Nowym Rokiem, a świętem Trzech Króli, ale samochodem. Ludzi było dużo, ale nie nazwałbym tego jakimiś wielkimi tłumami. Wcześniej przez kilka lat latałem w tym okresie do różnych miejsc i problemem mogą być jedynie ceny hoteli. Transport publiczny, czy restauracje nie zmieniają przecież cen (ale pamiętaj, że w samego Sylwestra stolika nie znajdziesz, wszystko będzie porezerwowane na imprezy, więc skończy się pewnie na czymś na wynos i świętowaniu Nowego Roku w pokoju, albo na jakimś publicznym placu). Nie zniechęcaj się komentarzami, że to zły okres na podróże, bo dla niektórych bardzo dobry - chociażby w bardzo wielu branżach, to okres przestoju, kiedy i tak masz urlop. I nie odkładaj podróżowania.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 14 Lis 2023 18:58 
Awatar użytkownika

platynowy
@BarneyGF, tylko ze z tych miast co podales to na Sylwestra to raczej bez sensu.
Wszedzie bedzie zimno i najtansze brzydkie nory po 100e+ calosciowo 300e loty z bagazem, 500e za noclegi (4 noce) - wiec gdzies tak 800e za mozliwosc spedzenia Sylwestra na zimnym Londynskim rynku :lol:

Wg mnie juz o wiele lepiej znalezc jakas fajna chate na booking.com z jacuzzi w Polsce i obejrzec sylwka z jedynka:
Tu np. cos porównywalnego w tej samej cenie:
https://www.booking.com/hotel/pl/pinea- ... veTab=main
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#10 PostWysłany: 15 Lis 2023 14:44 

złoty
Ja wziąłem takie coś (30.12.-01.01):

Załączniki:
GDN-TGD.jpg
GDN-TGD.jpg [ 109.96 KiB | Obejrzany 2206 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 15 Lis 2023 14:54 
Awatar użytkownika

Loty: 192
Kilometry: 367 645
srebrny
Fajna dyskusja. Tylko jak widać autor wątku mało zainteresowany.
Załącznik:
Zrzut ekranu 2023-11-15 135152.jpg
Zrzut ekranu 2023-11-15 135152.jpg [ 12.26 KiB | Obejrzany 2188 razy ]

Oby wciąż był na prostej i znowu jakiś zakręt go nie spotkał...
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości