Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Lis 2023 21:48 

Dokąd
  • Sri Lanka/Kenia/Male/gdziekolwiek tak naprawdę gdzie będzie można doświadczyć trochę "egzotyki"

Data wylotu
  • 24.12.2023

Data powrotu
  • 10.01.2024

Długość pobytu
  • Cały wyjazd może trwać dowolnie, w egzotycznym miejscu chciałbym pobyć chociaż 5-6dni

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • "Mniej więcej" znalazłem z wylotem z niemiec Malediwy za ok. 2500, ale nie zgadzały się dni o tyle, że przesiadki trwały nawet po 3-4 dni ;( Oprócz tego w podobnym terminie jest czarter do Kenii z Entera i Dubai za 1500zł (czarter z TUI)

Dodatkowe informacje
  • Proszę o pomoc w znalezieniu czegoś, gdzie podróż w jedną stronę potrwa powiedzmy 2 dni. Znajdowałem ciekawe oferty ale tak jak mówię 100h między lotami to dosyć sporo, bo mocno podnosi to koszty wyjazdu. Niestety urlop możemy dostać tylko w tym terminie, bo dwa tygodnie później widać na horyzoncie już dużo fajniejsze bilety.

Czy waszym zdaniem przesiadka w Izraelu/Jordanii jest na ten moment akceptowalna? Składając sobie samemu bilet niesie to dosyć spore ryzyko niedotarcia na miejsce (ale może się mylę).

Generalnie na osobę na wyjazd mamy ok. 5-6 tysięcy ze wszystkim, nigdy nie leciałem w ten sposób z kilkoma przesiadkami, starałem się dosyć starannie studiować forum i podobny temat, ale tam ktoś wylatywał na 3 tygodnie.

Proszę chociażby o naprowadzenie z jakiego to miasta w Europie można teraz tanio dostać się w ciepłe miejsca, a jeśli najtaniej z ZEA to jak do ZEA, generalnie liczę na Państwa cierpliwość i dziękuję z góry za zaangażowanie!
 Profil Relacje PM off  

Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 1047 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 1047 PLN 😍
Odwiedź stan Waszyngton 🌲🏔 Bilety do Seattle od 1800 PLN ✈️🧳 Odwiedź stan Waszyngton 🌲🏔 Bilety do Seattle od 1800 PLN ✈️🧳
#2 PostWysłany: 08 Lis 2023 22:10 
Awatar użytkownika

złoty
Może ten post będzie jakąś podpowiedzią tudzież wędką?
https://www.fly4free.pl/forum/tajlandia-lub-filipiny-lub-sri-lanka-od-25-grudnia-ok-21-dni,8,173639#p1654150
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
garenos123 uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 09 Lis 2023 11:23 
Awatar użytkownika

niebieski
I skoro podróż może być do 10tego i min 5 dni, to po sylwestrze powinno być taniej.
Edit: A tu to się jeszcze na szampana załapiesz:

Załączniki:
Zrzut ekranu 2023-11-9 o 10.26.06.png
Zrzut ekranu 2023-11-9 o 10.26.06.png [ 43.64 KiB | Obejrzany 3937 razy ]
garenos123 lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 09 Lis 2023 12:45 
Awatar użytkownika

platynowy
garenos123 napisał(a):
Czy waszym zdaniem przesiadka w Izraelu/Jordanii jest na ten moment akceptowalna?

Wg mnie spore ryzyko i ja bym odpuscil w pelni.
garenos123 napisał(a):
Składając sobie samemu bilet niesie to dosyć spore ryzyko niedotarcia na miejsce (ale może się mylę). (...) ale tak jak mówię 100h między lotami to dosyć sporo, bo mocno podnosi to koszty wyjazdu

Tak, jeden bilet sie wysypie i po zabawie. Co do podniesionych kosztów to tu sie nie zgodze, spac i tak gdzies musisz? To daje dodatkowy bonus, dzieki takim losowym stopom mozna na prawde sporo swiata zwiedzic - oczywiscie jak stop bedzie w Oslo to podniesie koszty ale jak np. w jakiejs Bulgarii to niekoniecznie i da ci mozliwosc zobaczenia czegos innego.

garenos123 napisał(a):
Generalnie na osobę na wyjazd mamy ok. 5-6 tysięcy ze wszystkim, nigdy nie leciałem w ten sposób z kilkoma przesiadkami, starałem się dosyć starannie studiować forum i podobny temat, ale tam ktoś wylatywał na 3 tygodnie.

To zbytnio nic nie mówi, jeden bedzie spal w hostelach za 5e za noc, jeden ponizej 5* nie zejdzie, nie znamy cie.
garenos123 napisał(a):
Proszę chociażby o naprowadzenie z jakiego to miasta w Europie można teraz tanio dostać się w ciepłe miejsca, a jeśli najtaniej z ZEA to jak do ZEA, generalnie liczę na Państwa cierpliwość i dziękuję z góry za zaangażowanie!

W tym terminie to tylko miejsca gdzie dojedziesz samochodem/pociagiem/autobusem - czyli jak sam piszesz BER/PRG i PL - wszedzie indziej spore koszty dolotów 1000zl itp.

Ten Cancun powyzej to na prawde super opcja. O ile rozumiem ze "egzotyka" znaczy tyle co - rosna tam palmy i rodzina powie "wow".. to na chwile obecna za wiele nie ma i raczej nie bedzie.
Z blizszej egzotyki masz jeszcze Marakesz z Berlina - wylot Ryanem 31 Grudnia, powrót 9 Grudnia z nocka w Maladze - szybka kilkugodzinna nocka na lotnisku i koszta zerowe - calosc kolo 550zl. Wiecej do wydania na miejscu na lepszy hotel.
 Profil Relacje PM off

#5 PostWysłany: 09 Lis 2023 13:10 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Bierz czarter do Kenii. Tam naprawdę jest egzotyka. Nie musisz siedzieć na miejscu w resorcie, ale na własną rękę pojeździć po kraju, zorganizowac wyjazd na Safari.

#6 PostWysłany: 09 Lis 2023 16:29 

Czarter z Tui do Dubaju 1200zł 29.12 - 5.01l, z abu Dhabi male Wizz Air za 940zl 30.12-4.01 . Jeśli ceny się nie popsują to w przyszłym tygodniu bookuje (muszą mi zatwierdzić urlop, a szkoda bo brałbym!)

Autobus jedzie podobno 2h, ktoś widzi jakieś uchybienia w tym pomyśle?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Lis 2023 16:41 
Awatar użytkownika

platynowy
Ze tam nie ma egzotyki?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 09 Lis 2023 22:34 
Awatar użytkownika

srebrny
@garenos123 , ten czarter do Kenii wygląda sensownie. Przelot bezpośredni, więc zapewne szybki, a Kenia to fajne, rajskie miejsce. W porównaniu do opisywanego Zanzibaru (gdzie nie padła żadna konkretna oferta lotu) Kenia jest bardzo podobna krajobrazowo - biały piasek, błękitna, przejrzysta woda, palmy kokosowe, egzotyczne ptactwo i inne zwierzątka. W Kenii wybranie się na sensowne safari nie jest też żadnym problemem logistycznym, bo Ngutuni jest dość blisko Mombasy (tam zapewne lot, lokalizacja resortów hotelowych to Diani Beach i okolice). A niemal po sąsiedzku do resortów jest rezerwat Shimba Hills, czyli takie bardziej leśne safari. Mniej popularne i rzadziej wybierane, ale również ciekawe.

Cancun też jest okej, ale bilet prawie 1000 droższy, więc sprawdź opcje hotelowe i rozstrzygnij np. na podstawie ceny.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 09 Gru 2023 03:17 

Hej. Wtedy nie udało mi się kupić biletów, ale dzisiaj zakupiłem dla siebie jak i dla znajomych czarter z Rainbow z Warszawy do Mombasy za 1900zl z dużym bagażem. Biorąc pod uwagę termin 26.12-02.01 uważam to za dobrą ofertę. Teraz jesteśmy na etapie poszukiwania noclegu, łatwo nie jest tak na ostatnią chwilę, ale na pewno dam znać co i jak. Bardzo dziękuję za pomoc, będę updatował!
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#10 PostWysłany: 09 Gru 2023 19:52 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
zobacz na check24.de .. czesto tam trafiam hotele
 Profil Relacje PM off
FUX lubi ten post.

#11 PostWysłany: 04 Sty 2024 15:00 

Wyjazd zakończony sukcesem! Kenia jest wspaniałym miejscem, myślę że zebrałem spory bagaż doświadczeń i chętnie w odpowiednim dziale opiszę to wszystko w wolnej chwili. Dziękuje użytkownikom za pomoc.

Zanim utworzę nowy temat.
Zakładając, że chciałbym polecieć do Azji - Tajlandia, Wietnam, te okolice -
w terminie koniec grudnia 2024 - początek stycznia 2025 kiedy najlepiej rozglądać się za biletami?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 04 Sty 2024 15:08 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Wtedy kiedy będą w cenie akceptowalne dla ciebie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości