Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wejścia do saloników w ramach PP są rozliczane wg. roku kalendarzowego

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1138 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 57  Następna
Autor Wiadomość
#841 PostWysłany: 28 Wrz 2023 20:01 
Awatar użytkownika

srebrny
To może przez telefon jest lepiej, bo w oddziałach to się odbiłem od 10k wynagrodzenia...
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#842 PostWysłany: 28 Wrz 2023 20:12 

srebrny
a może ktoś jest na działalności i dostał kartę przed 12 miesiącami od jej rozpoczęcia? jakiekolwiek by nie padły argumenty, to dla każdego konsultanta w banku(telefonicznie czy w oddziale) 12 miesięcy jest nie do przejścia. może komuś udało się dostać szybciej?
 Profil Relacje PM off  

#843 PostWysłany: 17 Paź 2023 13:38 

Loty: 316
Kilometry: 549 712
niebieski
Czy dobrze rozumiem, że jeśli ja będę miał PP to nie da się tak zrobić, że ja wejde na FTL z MM, a partnerka na moją PP z Santandera?
 Profil Relacje PM off  

#844 PostWysłany: 17 Paź 2023 13:50 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 168 884
srebrny
Teoretycznie nie, w praktyce wszytsko zależy od obsługi saloniku.
 Profil Relacje PM off  

#845 PostWysłany: 17 Paź 2023 13:56 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Który salon oferuje wejscie FTL i PP?
 Profil Relacje PM off
Digzy uważa post za pomocny.

#846 PostWysłany: 17 Paź 2023 14:13 

Loty: 316
Kilometry: 549 712
niebieski
@Zeus
Masz rację, mój błąd, niedostatecznie dokładnie sprawdziłem, raczej nie ma takiej możliwości.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#847 PostWysłany: 22 Paź 2023 19:31 

hej! mam kartę priority pass, którą dostałem razem z kartą kredytową visa platinum, nie jestem już ile razy skorzystałem z niej w tym roku,
czy na miejscu w saloniku są w stanie sprawdzić ile razy w tym roku z niej skorzystałem? albo przez infolinię santander jestem w stanie uzyskać takie informacje?
chodzi im o uniknięcie sytuacji w której następnego dnia zostanę skasowany 125 PLNów za takie wejście ;-)
 Profil Relacje PM off  

#848 PostWysłany: 22 Paź 2023 19:36 

złoty
Tylko infolinia Santander
Mi kiedyś sprawdzono. A na przyszłość trzeba sobie zapisywać ile wejść było w roku kalendarzowym, a jest ich raptem 4 ;) :D
 Profil Relacje PM off  

#849 PostWysłany: 30 Paź 2023 11:22 

niebieski
Cześć,
czy ubezpieczenie zaczyna biec od dnia transakcji realizacji transakcji za nocleg (np. booking) przez kolejne 60 dni czy tez jest jakaś inna logika tutaj zaszyta?
 Profil Relacje PM off  

#850 PostWysłany: 30 Paź 2023 11:53 

niebieski
Przeczytałeś OWU?
 Profil Relacje PM off
karder lubi ten post.

#851 PostWysłany: 30 Paź 2023 15:59 

Loty: 203
Kilometry: 691 388
niebieski
borcak napisał(a):
Cześć,
czy ubezpieczenie zaczyna biec od dnia transakcji realizacji transakcji za nocleg (np. booking) przez kolejne 60 dni czy tez jest jakaś inna logika tutaj zaszyta?

Sczegóły w OWU ale ubezpieczenie kosztów leczenia i assistance w podróży zagranicznej obowiązuje za granicą, a zatem dokonując transakcji będąc w swoim miejscu zamieszkania (kraju) nie rozpoczyna się okres ochrony trwający 60 dni. Gdyby obowiązywało od dnia transakcji i dzisiaj kupiłbyś bilet lotniczy z wylotem w marcu 2024, to kiedy skończyłaby się ochrona ubezpieczeniowa dla tego wyjazdu trwająca maksymalnie 60 dni? No właśnie.
Natomiast w przypadku opłaty noclegu czy zakupu biletu lub wycieczki będąc już za granicą, okres ochrony biegnie od dokonania transakcji.
 Profil Relacje PM off
borcak uważa post za pomocny.

#852 PostWysłany: 30 Paź 2023 18:08 

niebieski
Przemm napisał(a):
borcak napisał(a):
Cześć,

Sczegóły w OWU ale ubezpieczenie kosztów leczenia i assistance w podróży zagranicznej obowiązuje za granicą, a zatem dokonując transakcji będąc w swoim miejscu zamieszkania (kraju) nie rozpoczyna się okres ochrony trwający 60 dni. Gdyby obowiązywało od dnia transakcji i dzisiaj kupiłbyś bilet lotniczy z wylotem w marcu 2024, to kiedy skończyłaby się ochrona ubezpieczeniowa dla tego wyjazdu trwająca maksymalnie 60 dni? No właśnie.
Natomiast w przypadku opłaty noclegu czy zakupu biletu lub wycieczki będąc już za granicą, okres ochrony biegnie od dokonania transakcji.

Dzięki, a sama praktyka - jeżeli transakcja jest na OTA( Booking, Viator, Getyourguide etc...) to załącza ubezpieczenie czy musi być to transakcja wykonana stacjonarne / w lokalnym serwisie opłacony w walucie danego kraju?
 Profil Relacje PM off  

#853 PostWysłany: 30 Paź 2023 18:40 

niebieski
Wg. owu
"jest opłacenie w całości lub części (zaliczka, rata), za pomocą Karty wystawionej na nazwisko
Ubezpieczonego, co najmniej jednego z następujących kosztów:
3) wycieczki zagranicznej lub"

Z tego co się dowiadywałem, wszelkie jednodniowe wycieczki lokalne, przewodnicy itp. (Getyourguide) nie aktywuje ubezpieczenia. W praktyce nie testowałem.
 Profil Relacje PM off
borcak lubi ten post.

#854 PostWysłany: 30 Paź 2023 21:13 

Loty: 203
Kilometry: 691 388
niebieski
@borcak poczytaj na spokojnie OWU wraz z definicjami na początku dokumentu i wyrób sobie swój pogląd. Nie znalazłem, by OWU rozróżniało lub ograniczało kupowanie przez OTA, czy bezpośrednio ani w jakiej walucie. Ma być przynajmniej jeden z warunków, czyli
a) "bilet na Podróż zagraniczną odbywaną środkiem transportu Przewoźnika zawodowego" i nie widzę ograniczeń co do kanału sprzedaży czy waluty. Czyli w moim rozumieniu może być to bezpośrednio u przewoźnika (linia lotnicza, pociąg, autobus, prom, statek) lub pośrednik (booking czy expedia tez bilety sprzedają, nie tylko oferują noclegi),
b) opłata za zakwaterowanie za granicą - tu nie ma żadnych wskazań. Czyli znowu - bezpośrednio u właściciela pensjonatu, w hotelu w recepcji na miejscu, poprzez booking/expedie/.agoda czy inny tego typu portal,
c) wycieczka zagraniczna - również nie ma wskazania, czy bezpośrednio w placówce biura podróży, zdalnie poprzez link do płatności wysłany przez biuro podróży na e-mail czy poprzez pośrednika.
Pozostałe dwa warunki to zatankowanie samochodu (którym jak rozumiem odbywamy podróż) lub opłata za wynajem samochodu za granicą.

Istotna jest znaczenie "wycieczki zagranicznej" czy "podróży zagranicznej". Podróż zagraniczna zdefiniowana jest jako podróż za granicę RP lub kraju rezydencji. Czyli taką podróżą dla mieszkańca Polski jest podróż z Polski do innego kraju (samolot, pociąg, autobus, prom) ale jeśli ktoś nie kupił biletu z Polski do innego kraju tą kartą a kupił na dalszą część swojego objazdu: z pierwszego kraju, który odwiedza do kolejnego? To czy jest spełniona ta definicja? Niewątpliwie podróżuje będąc za granicą i do tego przekracza kolejną granicę a więc porusza się za granicą naszego kraju. Moim zdaniem nie jest to wykluczone, bo jeśli ktoś jedzie z Polski poprzez kraj A, B i C do celu podróży jakim jest kraj D, to czy jest powiedziane, że ma kartą kupić bilety na całą trasę, albo że koniecznie na ten pierwszy etap, w którym przekracza granicę RP? A jeśli kupuje 4 oddzielne bilety, w dodatku na 4 różne środki transportu i tylko jeden, ale nie ten pierwszy z nich, opłaca kartą?
 Profil Relacje PM off  

#855 PostWysłany: 08 Lis 2023 23:45 
Awatar użytkownika

srebrny
Jeśli ktoś nie mam jeszcze tej karty, to może teraz przy jej wyrabianiu uzyskać bonus w postaci 300 zł do wydania w Biedronce lub na Allegro. Najważniejsze warunki:
1) Najpóźniej do 20.11.2023 r. trzeba zarejstsrować się na stronie promocji https://www.santander.pl/klient-indywid ... lackweek23 oraz zawrzeć online umowę o kartę.
2) W grudniu 2023 oraz w styczniu i lutym 2024 roku (w każdym z tych trzech miesięcy kalendarzowych) wykonać trzeba co najmniej 5 płatności kartą na łączną kwotę min. 500 zł
Pula promocyjnych wniosków to 2000, ale ewentualnym przedterminowym zakończeniu promocji bank poinformuje na stronie promocji.
 Profil Relacje PM off
szmer lubi ten post.
iwcok uważa post za pomocny.

#856 PostWysłany: 14 Lis 2023 12:29 

grabosic napisał(a):
a może ktoś jest na działalności i dostał kartę przed 12 miesiącami od jej rozpoczęcia? jakiekolwiek by nie padły argumenty, to dla każdego konsultanta w banku(telefonicznie czy w oddziale) 12 miesięcy jest nie do przejścia. może komuś udało się dostać szybciej?

Jeśli w ostatnim czasie nic się nie pozmieniało to teoretycznie rozwiązaniem powinna być oferta bez weryfikacji dochodu, jeśli taka będzie dostępna w apce lub przez www.

#857 PostWysłany: 14 Lis 2023 14:35 

Zaciekawił mnie temat tej karty Santander. Nigdy się nie bawiłem w żadne karty kredytowe i poprostu się nie znam jak to do końca działa . Czytałem w regulaminie "cennik" ale chciał bym dowiedzieć się czy da się ogarnąć taką kartę żeby nie płacić co miesiąc za nią? Jakie warunki muszę spełnić żeby była darmowa ?
 Profil Relacje PM off  

#858 PostWysłany: 14 Lis 2023 14:48 

platynowy
Darek M. napisał(a):
Przecież warunek jest mega prosty do spełnienia. Jedne zakupy w miesiącu na kasie samoobsługowej ;)

Doprecyzuje, bo niektórzy nie załapali, ze chodzi o 10 rzeczy, każda na osobny paragon.
 Profil Relacje PM off
perek2 lubi ten post.

#859 PostWysłany: 14 Lis 2023 14:51 

Loty: 376
Kilometry: 539 680
niebieski
Dokładnie 10 transakcji w miesiącu i karta jest za free.
 Profil Relacje PM off
perek2 lubi ten post.

#860 PostWysłany: 14 Lis 2023 15:00 
Awatar użytkownika

srebrny
Poza tym wyrabiając kartę w przytoczonej przeze mnie kilka wyzej postów promocji:
https://www.santander.pl/klient-indywid ... lackweek23
lub w tej promocji
https://www.santander.pl/klient-indywid ... visa-promo
- jesteś zwolniony z opłaty miesięcznej za kartę rzez pierwsze 12 miesięcy ;)
 Profil Relacje PM off
perek2 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1138 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 57  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: GKK oraz 0 gości