Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
W ramach przygotowania do rozmowy z agentami warto poczytać wytyczne dla nich w przypadku anulacji oraz zmiany rozkładu - https://easy.finnair.com/en

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 192 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 28 Wrz 2023 13:20 
Awatar użytkownika

Loty: 118
Kilometry: 365 764
niebieski
Potwierdzam, natomiast u mnie po zmianie 4 godzinnej udało się też zmienić miejsce wylotu/przylotu z Warszawy na Berlin.
 Profil Relacje PM off  

🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄 🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄
Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️ Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️
#162 PostWysłany: 28 Wrz 2023 14:19 

dziabulek napisał(a):
Ktos juz lecial Finnair z tej promocji i pochwali sie jak było. Czy dopiero pierwsze loty przed nami?

Lecę we wtorek WAW -> HEL -> DFW -> FLL.

Nie powiem, że przy rezerwacji liczyłem na jakiekolwiek zmiany, niestety rozkład zmieniał się max o 5 minut i na infolinii byli nieubłagani zarówno z terminem jak i ze zmianą destynacji czy lotniska wylotu (zdecydowanie wolałbym KRK).W każdym razie 6 lotów w C mnie czeka w cenie 3000zł. Lecę z Warszawy na Florydę, oby pogoda dopisała. To w sumie moje pierwsze loty w C więc zobaczymy. jak będzie. :D

Na Florydzie spędzę tydzień, a powrót mam FLL -> ORD -> HEL -> WAW, szkoda tylko że Finnair nie ma swojego saloniku na FLL, ale może jakoś to przeżyje :)
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 28 Wrz 2023 14:36 

złoty
Ja lece za tydzień

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 28 Wrz 2023 19:11 
Awatar użytkownika

Loty: 201
Kilometry: 399 152
niebieski
Na FLL chyba w ogole nie ma salonikow. Teoretycznie to lecisz American Airlines wiec to powinni moec salonik, a miedzy dallas a fll masz biznes, bo my mamy eco ale lecimy 2 dni pozniej

#165 PostWysłany: 10 Paź 2023 22:16 

Loty: 105
Kilometry: 231 322
I jak tam wrażenia, wszystko dobrze? Ja ruszam już za 3 tygodnie
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 11 Paź 2023 08:46 

Z przeróżnych relacji wynika, że juz mnóstwo osób poleciało i nie miało nawet problemów w przypadku irrops, więc wszystko ok :D Ja z rodziną za 6 tyg 8-)
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 13 Paź 2023 12:29 

Ja już jestem po. Wszystko przebiegło sprawnie, żadnych opóźnień. Leciałem z Finnair: WAW -> HEL -> DFW -> FLL -> ORD -> HEL -> WAW. Niestety na trasie ORD->HEL Finnair operuje jeszcze starą klasą biznes, wiec stare fotele i bez szału. Natomiast lot HEL -> DFW to już zupełnie inny poziom, nowa klasa Finnair jest wspaniała i mogę szczerze polecić :). Generalnie za taką cenę (wyszło mi ~ 3100pln) za 6 lotów w klasie biznes nie mam co narzekać. Dziękuję jeszcze raz za tą wrzutkę autorowi i wyczekuję już kolejnych okazji :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#168 PostWysłany: 13 Paź 2023 14:02 
Awatar użytkownika

Loty: 372
Kilometry: 647 653
HON fly4free
krysteq napisał(a):
Niestety na trasie ORD->HEL Finnair operuje jeszcze starą klasą biznes, wiec stare fotele i bez szału.

Chyba tylko 1 z 8 A330 nie jest po retfoficie, wiec miałeś "szczęście". ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#169 PostWysłany: 25 Paź 2023 12:10 
Awatar użytkownika

niebieski
leciałem podobnie jak @krysteq na trasie WAW -> HEL -> DFW -> FLL -> ORD -> HEL -> WAW (choć mi się z Chicago trafiła nowa biznes)

Kilka moich uwag.
- saloniki: miałem okazję skorzystać z WAW Fantajza, ORD Swissport oraz HEL salonik Finnair. ORD dramat a nie salonik, mały, ciasny, ciemny (bez okien) ze słabą obsługą i jeszcze słabszą ofertą. Dziwię się, że linie pozwalają sobie na coś takiego i to dla swoich najlepszych klientów na wielkim a nie jakimś prowincjonalnym lotnisku. Na FLL w ogóle nie ma saloniku.
- biznes naprawdę wygodny , choć słabo mają rozwiązaną kwestię rozrywki. Filmów nie można sortować po językach więc jeśli chcesz obejrzeć dany film to musisz sparadzać w jakim jezyku go grają (po polsku nie ma nic, co trochę jest jednak dziwne).
- jedzenie smaczne , choć porcje dość małe. Na pierwszym locie zgłodniałem na koniec i jedyne co mogłem dostać to jakieś orzeszki itp
- Finnair przed lotem daje opcję wyboru dań bo to też lepszy układ dla nich. Wybraliśmy po czym okazało się, ze obsługa w ogóle nawet o tym nie wiedziała.
2 ludzi lubi ten post.

#170 PostWysłany: 26 Paź 2023 00:25 

Gdzie wrzucacie mile za ten przelot ?

#171 PostWysłany: 26 Paź 2023 20:40 

Ja pakuje wszystko do BAEC, biorąc pod uwagę to co już mam to dobije do silvera.
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 26 Paź 2023 21:11 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 620 405
niebieski
Rozumiem, że spokojnie podcasz odparwy można wskazać program do którego mają naliczyć?
Na stronie BA widnieje moja rezerwacja,ale jakby z automatu jest dopisana do programu Finnaiar

#173 PostWysłany: 27 Paź 2023 00:08 

Ja dodałem w trakcie rezerwacji, ale myślę że podczas check inu będziesz mógł zmienić/ewentualnie może spróbuj przez jakiś czat/dzwoniąc na infolinię?
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 27 Paź 2023 00:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Robaku napisał(a):
Na stronie BA widnieje moja rezerwacja,ale jakby z automatu jest dopisana do programu Finnaiar

A Ty nie możesz tego numeru AY usunąć przez stronę Finnair właśnie ale NIE będąc zalogowanym?
 Profil Relacje PM off
Robaku lubi ten post.

#175 PostWysłany: 29 Paź 2023 16:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Otrzymałem za lot prawie 38 tyś punktów. Jako, ze jedyny program lotniczy w którym jestem ew aktywny to M&M to obecne punkty nie bardzo są mi potrzebne, a szkoda aby się marnowały.
Tym samym szukałem rozwiązania. Z tego co widzę to mogę przelać punkty na accor i wymienić na noclegi. To też nie jest scenariusz idealny dla mnie bo aktywny jestem w programie HH.
Czy dla osoby w mojej sytuacji jest jakaś inna sensowna opcja wymiany tych punktów za coś co ma realną wartość poza accor? Ktoś poradzi? Bo z tego co czytam to każdy przerzuca je do BA bo tam jest aktywny.
Dodam, ze na koncie Qatar mam jeszcze ponad 7 tyś punktów.

#176 PostWysłany: 29 Paź 2023 18:26 
Awatar użytkownika

niebieski
@dziabulek Gdzie to wszystko masz? Na QR? Ja bym przelała na BA czy IB i poczekała. Aviosy są ważne 3 lata. Ja czasami wynajduję jakieś perełki niezależne od mojego głównego biletu. Tzn możesz być w Azji czy Stanach i znaleźć tanie ciekawostki z Cathaya, American czy Alaska Airlines. Nie próbowałabym pozbyć się ich teraz na siłę, bo to czasem może się odbić czkawką.
Jeśli nic Ci nie przyjdzie do głowy zacznij się martwić za 2 lata.
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#177 PostWysłany: 29 Paź 2023 18:59 
Awatar użytkownika

niebieski
@bilbobag na QR mam 7,791 , na Finnair mam 37 918.
Nie wiem tylko jak to wrzucić do jednego worka (bo nie siedzę w One World) i także nie chcę aby mi to poszło w piach.
Ale skoro tyle są ważne (choć te punkty QR zdobyłem na początku tego roku) to faktycznie nic nie będę wymyślał. Bo może mi się trafi jeszcze jakiś lot QR .
Można to jakoś skumulować typu przelać z Finnair do QR lub odwrotnie. Bo z tego co czytam można przelać na BA ale to co jest na Finnair to w stosunku 3:2 , więc jest to realna strata.

#178 PostWysłany: 29 Paź 2023 19:02 
Awatar użytkownika

niebieski
@billabong
dzięki tak właśnie zrobiłem.

@dziabulek

ale po tym locie za 38 tys. jak daleko jesteś od Bronzu.
Ja mam 2x loty w Biznesie tj. sumarycznie 12 odcinków, i zastanawia mnie ile to mniej wiecej da mi mil. i czy ew. uzyskam status.
Jeszcze czekam jak mi nabije mile za Y+ cathayem, ale z tego co czytałem to chyba się zakrece obok silvera po tych lotach.

#179 PostWysłany: 29 Paź 2023 19:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Tzn mi Finnair dał silver po tym (jeśli o ten program pytasz). Ja tak jak piszę w temacie nie jestem biegły.

#180 PostWysłany: 29 Paź 2023 19:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Mi tutaj forumowicze powiedzieli, że przy 2 lotach longhoul + jednym longhoulu na Y+ najlepiej będzie pójsc w BA i Aviosy a do tego właśnie osiągniecie statusu silvera bo tez jest miekkie lądowanie.
Aczkolwiek też malo wiem o oneworld bo normalnie tylko statusy ogarniam w MM.
I oneworld jest raczej mocno wymgająćy bo się zdziwiłem lecąc ostatnio Cathayem, ze nie miałem możliwosci na Y+ wejsc do saloniku.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 192 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość