Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

w obu linkach rozwiń "W podróży zagranicznej".
-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5639 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 282  Następna
Autor Wiadomość
#3181 PostWysłany: 17 Paź 2023 15:02 

niebieski
Ale co się konkretnie nie sprawdziło? Bo można to zrozumieć, że obrót zrobiłeś, ale karty i tak nie dostałeś...? :roll:
 Profil Relacje PM off  

Słoneczna Hiszpania czeka 🏝️ All inclusive w 4* hotelu w Benidorm za 1839 PLN Słoneczna Hiszpania czeka 🏝️ All inclusive w 4* hotelu w Benidorm za 1839 PLN
Promocja w PKP Intercity 🚈 Bilety do Białegostoku, Ełku i Suwałk od 14 PLN w jedną stronę 👏 Promocja w PKP Intercity 🚈 Bilety do Białegostoku, Ełku i Suwałk od 14 PLN w jedną stronę 👏
#3182 PostWysłany: 17 Paź 2023 15:37 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
Obrót miałem dużo większy niż potrzebny do zwolnienia z opłaty rocznej z Infinite - ktoś sugerował, że to pomocne ;) (oczywiście mam Platinum). Po kilku miesiącach takich obrotów niestety nie wskakuję z automatu na próg 50 tys pln limitu, tylko sporo mniejszy.

#3183 PostWysłany: 18 Paź 2023 10:31 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
Bo to chodzi o obrót na koncie a nie na karcie Platinum. Przynajmniej w moim przypadku tak to działało.
 Profil Relacje PM off  

#3184 PostWysłany: 18 Paź 2023 10:35 

niebieski
Ja założyłem lokatę i w kilka dni później jak sprawdziłem to miałem dostępneb60 tys. Wcześniej nie mialem zdolności kredytowej na 60 tys, powoli ja zwiększałem obrotami na koncie, ale w pewnym momencie utknąłem. Dopiero lokata na 3 miesiące załatwiła sprawę. Możliwe że to przelew na konto załatwił sprawę, nie zas lokata.
 Profil Relacje PM off  

#3185 PostWysłany: 18 Paź 2023 14:26 

niebieski
bruce09lili napisał(a):
Bo to chodzi o obrót na koncie a nie na karcie Platinum. Przynajmniej w moim przypadku tak to działało.

W moim nie.
 Profil Relacje PM off  

#3186 PostWysłany: 18 Paź 2023 14:30 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
bruce09lili napisał(a):

Obrót na koncie też był przerabiany.
sanchopan lubi ten post.

#3187 PostWysłany: 18 Paź 2023 20:18 

niebieski
Stałem się ponownie posiadaczem Platinum. I teraz pytanie, ktoś z Was dodawał tą kartę do Masterpassa (tylko to obsługuje Skycash)?
Każda próba dodania, czy to przez stronę, czy bezpośrednio ze Skycasha, kończy się błędem. Próbowałem zmieniać limity, 3d security z potwierdzenia w apce na sms+pin i nic to nie dało.
 Profil Relacje PM off  

#3188 PostWysłany: 18 Paź 2023 21:31 

niebieski
Tak, mialem ta kartę w masterpass.
Dodałem ja jednak dość dawno temu. Może teraz się coś zmieniło.
 Profil Relacje PM off
lluukk uważa post za pomocny.

#3189 PostWysłany: 23 Paź 2023 12:04 

Zgadza sie , videotolling którego mam z KK Infinite , nie działa id kilku dni na odcinku KRK-KTW , ale nie wiem czy to wina karty czy calego systemu płatności
Z innej beczki mam pytanie : ktora karta Waszym zdaniem ,ma lepsze ubezpieczenie : Infinite od PKO BP czy Infinite od ING ?
 Profil Relacje PM off  

#3190 PostWysłany: 23 Paź 2023 13:56 

złoty
Edit jednak trudno je porównać. W ING ubezpiecza PZU, jest dedykowany nr telefonu dla posiadaczy.
Osobna kwestia to możliwość jej otrzymania, poczytaj właściwy temat KK ING. A jak otrzymasz to jest ona oraz dodatkowa bezpłatne w utrzymaniu.

Ostatnio edytowany przez dg72, 23 Paź 2023 15:25, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#3191 PostWysłany: 23 Paź 2023 14:37 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 455 640
niebieski
Visa PKO ma znacznie wyższe kwoty, poza tym większy zakres ubezpieczenia (w tym po podróży w kraju).
 Profil Relacje PM off
dg72 lubi ten post.

#3192 PostWysłany: 23 Paź 2023 15:23 

złoty
Infinite PKO BP podróże zagraniczne
Ubezpieczenie kosztów leczenia i assistance
do 30 000 000 zł
Ubezpieczenie NNW
do 1 000 000 zł
Ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej osób fizycznych w życiu prywatnym - szkoda na osobie
do 1 500 000 zł
Ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej osób fizycznych w życiu prywatnym - szkoda rzeczowa
do 150 000 zł
Ubezpieczenie odmowy wejścia na pokład samolotu
750 EUR (równowartość w zł)
Ubezpieczenie bagażu podróżnego
do 20 000 zł
Ubezpieczenie sprzętu sportowego
do 5000 zł
Ubezpieczenie sprzętu golfowego
do 5000 zł
Ubezpieczenie kosztów obsługi prawnej
do 20 000 zł
Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie
2 400 EUR (równowartość w zł)
Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym jachcie/houseboaci’e
do 10 000 zł
Ubezpieczenie opóźnienia odjazdu/odlotu
do 1000 zł
Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z wyjazdu/kosztów skrócenia wyjazdu
do 20 000 zł

W Polsce
Ubezpieczenie kosztów pomocy medycznej - 1 wizyta
do 500 zł
Ubezpieczenie kosztów pomocy medycznej - transport medyczny do placówki medycznej
do 1000 zł
Ubezpieczenie kosztów pomocy medycznej - transport medyczny pomiędzy placówkami
do 1000 zł
Ubezpieczenie kosztów pomocy medycznej - transport medyczny do miejsca zakwaterowania
do 1000 zł
Ubezpieczenie NNW
do 40 000 zł
Ubezpieczenie NNW podczas uprawiania sportów zimowych wysokiego ryzyka
do 100 000 zł
Ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej osób fizycznych w życiu prywatnym - za szkody na osobie
do 500 000 zł
Ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej osób fizycznych w życiu prywatnym - za szkody rzeczowe
do 50 000 zł
Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym jachcie/houseboatci’e
do 10 000 zł
Ubezpieczenie bagażu podróżnego
do 4000 zł
Ubezpieczenie sprzętu sportowego
do 4000 zł
Ubezpieczenie zwrotu kosztów naprawy roweru
do 5000 zł
Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z wyjazdu oraz

koszty skrócenia wyjazdu
do 20 000 zł

ING Infinite
Private Banking
segment

ING Polska logo
Zaloguj

Karta kredytowa Visa Infinite
0 zł za wydanie i korzystanie z karty głównej i dodatkowej dla klientów Private Banking
Brak prowizji za wypłaty z bankomatów, przelewy i przewalutowanie
Limit kredytowy od 40 tys. zł do 200 tys. zł
Bogaty pakiet ubezpieczeń podróżnych – m.in. koszty leczenia i assistance medyczny do 3 mln euro. Obejmuje też Twoich bliskich
Bezpłatne saloniki wypoczynkowe na lotniskach od Priority Pass i pomoc w organizacji wakacji z Concierge
Zamów kartę

Karta wyróżniona w rankingu magazynu Forbes „Najlepsze czarne karty kredytowe w 2021 roku”.

Wyjątkowe korzyści z kartą
Ubezpieczenia podróżne do czarnej karty kredytowej Visa Infinite
Ubezpieczenia podróżne

Bogaty pakiet ubezpieczeń podróżnych.

Program ING Concierge z kartą kredytową Visa Infinite
Program Concierge

Szeroki pakiet usług dodatkowych.

Karta kredytowa Visa Infinite w ING - Program Priority Pass
Program Priority Pass

Nieograniczony dostęp do saloników VIP na lotniskach.

Karta kredytowa Visa Infinite w ING - Wygodne płatności telefonem i zegarkiem
Visa Benefit

Dostęp do specjalnych usług i zniżek.

Ubezpieczenia podróżne
Bezcenny spokój ducha dzięki bogatemu pakietowi ubezpieczeń podróżnych. Ochrona obejmuje także Twoich bliskich: m.in. małżonka czy dzieci do 25. roku życia.

Pakiet obejmuje świadczenia na wypadek:

leczenia (dodatkowo dostępny jest assistance medyczny) - do 3 mln euro
następstw nieszczęśliwych wypadków (trwałego uszczerbku na zdrowiu lub śmierci) - do 200 tys. zł
opóźnienia dostarczenia bagażu (powyżej 6 godzin) - do 1 500 euro 
opóźnienia odjazdu środka transportu (powyżej 6 godzin) - do 500 euro
ponoszenia odpowiedzialności cywilnej - do 500 tys. euro
korzystania z pomocy prawnej - do 10 tys. euro
uszkodzenia i utraty bagażu w wyniku kradzieży, rabunku lub innych nieprzewidzianych zdarzeń - do 2 500 euro (w przypadku udziału własnego ubezpieczonego wysokość świadczenia jest pomniejszona o 100 euro)
rezygnacji z podróży (anulowania biletu lub całej imprezy turystycznej) - do 5 tys. euro  
uszkodzenia lub kradzieży wynajętego pojazdu - do 50 tys. euro
hospitalizacji (świadczenie dzienne wynosi 75 euro) - maksymalnie do 2 250 euro  
kradzieży lub rabunku sprzętu sportowego oraz zwrot kosztów wynajmu zastępczego sprzętu - do 2 500 euro.
Dodatkowo możesz skorzystać z assistance podróżnego, do którego zaliczają się:

pomoc w przypadku utraty dokumentów i udzielenie zaliczki gotówkowej - do 8 tys. euro
pożyczka na kaucję - do 40 tys. euro
usługi informacyjne.
Jeśli podróżujesz ze swoimi bliskimi, ochrona assistance podróżny może objąć też Twojego współmałżonka oraz dzieci do 25. roku życia.

W sumie trudno je porównać.
Za ING Infinite przemawia bezwarunkowe skorzystanie w przypadku spełnienia warunków danego ubezpieczenia, darmowa karta i masa wejść PP dla wł i gości
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
George1 uważa post za pomocny.

#3193 PostWysłany: 23 Paź 2023 21:02 

Moim zdaniem , za ING jest: ubezpieczenie zdrowotne działa na małżonka i dzieci nawet jak podróżują oddzielnie, leczenie stomatologiczne do limitu , udział własny w przypadku wynajmu samochodu : 50tys euro
Za PKO BP: reszta
 Profil Relacje PM off
dg72 lubi ten post.

#3194 PostWysłany: 25 Paź 2023 15:22 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Ostatnio testowałem ubezpieczenie niższej ceny (to z bezcennych chwil). Byłem sceptycznie nastawiony, bo wydawało się zbyt piękne, żeby mogło działać, ale... zadziałało - po niecałym miesiącu dostałem pozytywną decyzję. W zasadzie bez problemów, no prawie - jedynym problemem było to, że jak do nich zadzwoniłem to nie wiedzieli o czym mówię i co to za ubezpieczenie, ale po kilku minutach oddzwonił ktoś już bardziej ogarnięty.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
pinokio669 uważa post za pomocny.

#3195 PostWysłany: 27 Paź 2023 16:21 
Awatar użytkownika

Loty: 137
Kilometry: 321 121
niebieski
Przykłąd: Wyjazd zaplanowany dla całej rodziny 2+3 dzieci. Choruje 1 dziecko, nie może jechać. zwracają całość za wszystkich?

#3196 PostWysłany: 27 Paź 2023 16:32 

złoty
@karollo Wielokrotnie już było. Tak.
 Profil Relacje PM off  

#3197 PostWysłany: 27 Paź 2023 16:33 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
@karollo U mnie był przypadek, że miałem lecieć razem z synem, który się rozchorował i bez problemu zwrócili koszt biletów za nas obu.

#3198 PostWysłany: 27 Paź 2023 16:37 

złoty
karollo napisał(a):
Przykłąd: Wyjazd zaplanowany dla całej rodziny 2+3 dzieci. Choruje 1 dziecko, nie może jechać. zwracają całość za wszystkich?

Z tego co pamiętam o ile posiadacz KK PKO BP opłacił podróż.
Poczytaj i od tego bym zaczął warunki ubezpieczenia do KK.
 Profil Relacje PM off
karollo uważa post za pomocny.

#3199 PostWysłany: 27 Paź 2023 18:13 

Loty: 203
Kilometry: 691 388
niebieski
W OWU napisano, że
"Ubezpieczyciel gwarantuje zwrot kosztów rezygnacji z Wyjazdu, przez które rozumie się koszty jakimi Ubezpieczony Posiadacz/Użytkownik
zostanie obciążony przez Organizatora Wyjazdu z tytułu rezygnacji z następujących powodów:..."

W przypadku rezygnacji, ubezpieczonym jest "wyłącznie Posiadacz/Użytkownik Karty", w odróżnieniu od np. kosztu leczenia, gdzie ubezpieczonymi są też wspólnie z nim podróżujący współmałżonek, partner, dzieci.

Zatem rozumiem to tak, że jeśli posiadacz (zostawmy na razie użytkownika a więc osobę upoważnioną przez posiadacza do wykonywania operacji w imieniu i na rzecz posiadacza) poniósł koszty a więc w praktyce zapłacił za bilety, wycieczkę z biurem, nocleg to ma zagwarantowany zwrot tych kosztów. Jeśli koszty poniósł kto inny, nawet jeśli jest to ktoś, kogo obejmują inne ubezpieczenia z karty, to wtedy zwrot się nie należy.
 Profil Relacje PM off  

#3200 PostWysłany: 27 Paź 2023 18:15 

złoty
@Przemm - tak.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5639 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 282  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości