Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
warszawa-modlin-spanie-na-lotnisku,1375,17535

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 544 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28  Następna
Autor Wiadomość
#521 PostWysłany: 04 Paź 2023 08:16 
Awatar użytkownika

platynowy
yoaneska napisał(a):
Wylot o 7.00, wystarczy być te 2h przez z bagażem rejestrowanym?

Czy o 6.00 działa już sklep?

myślę, że zdecydowanie wystarczy - Modlin to malutkie lotnisko

o 6.00 duty free powinno już działać

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#522 PostWysłany: 04 Paź 2023 09:00 

Dzięki. Właśnie różnie piszą o tych kolejkach, stąd pytanie. Sporo samolotów wtedy leci.

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 17 Paź 2023 10:13, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#523 PostWysłany: 17 Paź 2023 09:55 
Awatar użytkownika

niebieski
https://www.pasazer.com/news/464127/rap ... PLbbP_8SXk

#524 PostWysłany: 17 Paź 2023 11:01 
Awatar użytkownika

srebrny
@RKS1926 I dzięki temu, że RyanAir będzie płacił więcej Modlinowi to muły ze Stekopu będą się szybciej ruszać czy o co chodzi ? :)
Zeus lubi ten post.

#525 PostWysłany: 17 Paź 2023 14:31 
Awatar użytkownika

niebieski
i to o wiele wiele szybciej

#526 PostWysłany: 05 Sty 2024 06:13 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Dzisiaj w porannej fali odlotów istny Meksyk. Kolejka od security, przez cały terminal do przylotów. Handling wyłapujący paxow najbliższych lotów, przepychających ich na przód kolejki, SOL przy security walczący z ludźmi przepychających sie przez Fast Track. Niewiele brakowało a doszło by do bójki rosłego paxa z niemiłym i nie radzącym sobie z sytuacją pracownikiem SOL. Jednym słowem masakra...

#527 PostWysłany: 29 Sty 2024 10:20 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
Zajrzałem w zeszłym tygodniu do saloniku i zapytałem o możliwość wejścia z Priority Pass na co Pani odpowiedziała z uśmiechem, że dziś to jeszcze nie ale już niedługo będą akceptować. Szczegółów nie chciała zdradzić ale powiedziała, że jest już bliżej niż dalej. Podpytywałem czy chodzi o dni, tygodnie czy miesiące ale był twarda, uśmiechnięta ale nic nie powiedziała poza tym, że niedługo i że już ten temat załatwiają.
Było by trochę przyjemniej szczególnie jak się sezon zacznie a na razie pozostaje czekać i sprawdzać.
 Profil Relacje PM off  

#528 PostWysłany: 29 Sty 2024 14:38 

Gaszpar napisał(a):
Dzisiaj w porannej fali odlotów istny Meksyk. Kolejka od security, przez cały terminal do przylotów. Handling wyłapujący paxow najbliższych lotów, przepychających ich na przód kolejki, SOL przy security walczący z ludźmi przepychających sie przez Fast Track. Niewiele brakowało a doszło by do bójki rosłego paxa z niemiłym i nie radzącym sobie z sytuacją pracownikiem SOL. Jednym słowem masakra...

Nie spotkalem bardziej niemiłych ludzi od Security niż w Modlinie. Nigdzie na świecie. Nawet amerykańskie TSA juz jest lepsze. Syndrom strażnika teksasu.
 Profil Relacje PM off
tunczaj lubi ten post.

#529 PostWysłany: 29 Lut 2024 12:09 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 028
niebieski
Mam wylot w najbliższą sobotę o 6:00 bez bagażu rejestrowanego i z tego co widzę:

5:45 dwa loty
6:00 mój lot
6:05 kolejny
6:30 kolejne dwa loty

Radzicie być pod Security Check na godzinę przed wylotem czy lepiej dmuchać na zimne?
Mam wykupiony większy bagaż 55x40x20 + standardowy plecaczek ---> kiedyś można go było spokojnie nadać w tej samej cenie do luku bagażowego. Strasznie dawno Ryanem z Modlina nie leciałem stąd moje głupie pytania :-)

Wish to be on the road again ... next step is ...
don't know yet :)

Wybierasz się do Warszawy i potrzebujesz pomocy? Wal śmiało :)
 Profil Relacje PM off  

#530 PostWysłany: 29 Lut 2024 12:41 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
Bądź z 1,5h przed lotem.

Może być tak, że przejdziesz w 10 minut, ale może też być bałagan i zejdzie godzina.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
cieplix lubi ten post.
cieplix uważa post za pomocny.

#531 PostWysłany: 08 Mar 2024 11:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
Od piątku, 16.02.2024 r., w Mazovia Premium Lounge honorujemy programy Priority Pass oraz Lounge Key! Od teraz teraz możesz cieszyć się jeszcze wyższym komfortem podczas oczekiwania na swoją podróż. Zapraszamy do skorzystania z naszego salonu i delektowania się spokojem oraz wygodą. Do zobaczenia na #warsawmodlinairport!

https://www.modlinairport.pl/aktualnosc ... ium-lounge

Ktoś już sprawdził?
 Profil Relacje PM off  

#532 PostWysłany: 08 Mar 2024 16:36 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 028
niebieski
Tomo14 napisał(a):
Bądź z 1,5h przed lotem.

Może być tak, że przejdziesz w 10 minut, ale może też być bałagan i zejdzie godzina.

Potwierdzam, w sobotę bardzo rano jest tłoczno, ale na security poszło b. sprawnie. Aelia otwarta, ale zakup wody ( 9 zł / 0.5 litra ) odpuściłem - jest automat za bodajże 5 - 6 zł. Nikt nie sprawdzał zbytnio wielkości bagażu - miałem drugi "mały" nieco większy - plecak - zero gadania i sprawdzania. Nie widziałem by u innych sprawdzali.

Wish to be on the road again ... next step is ...
don't know yet :)

Wybierasz się do Warszawy i potrzebujesz pomocy? Wal śmiało :)
 Profil Relacje PM off  

#533 PostWysłany: 23 Kwi 2024 13:44 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Już wkrótce przy stanowiskach kontroli bezpieczeństwa pojawi się paczkomat InPostu przeznaczony dla pasażerów, których przedmioty zostały zakwestionowane przez służby ochrony lotniska.

W strefie otwartej lotniska pojawiła się także nowa oferta gastronomiczna w postaci kawiarni sieci Costa Cofee, w której oferowane są gorące i zimne napoje, kanapki oraz słodkie i słone przekąski. Dodatkowo w stolikach zainstalowano indukcyjne ładowarki do telefonów. Bezpłatne punkty do ładowania znajdują się także części portu położonej za bramkami kontroli bezpieczeństwa.

Cały czas pracujemy nad poszerzeniem oferty naszej strefy lounge: teraz jej goście nie muszą z niej wychodzić, by zrobić zakupy w sklepie wolnocłowym Aealia – zostaną one dostarczone im bezpośrednio do stolika.

Lotnisko Warszawa-Modlin wprowadziło także udogodnienia dla podróżnych, którzy zdecydują się przyjechać tu własnym samochodem. Od teraz nie trzeba się martwić, czy jedno z 1700 miejsc parkingowych będzie dostępnych w dniu wylotu, można je wykupić wcześniej na stronie https://e-modlinairport.pl/reservation

https://www.dlahandlu.pl/detal-hurt/tre ... 45924.html
 Profil Relacje PM off
Rafał Marschall uważa post za pomocny.

#534 PostWysłany: 23 Kwi 2024 16:11 
Awatar użytkownika

platynowy
Ja się zastanawiam dlaczego nie można zainstalować poidełka z strefie airside.

Bo kolejek do toalet nie da się od ręki zrobić.

Ale postawić poidełko, które wystarczy podłączyć do bieżącej wody to nie jest jakiś rocket science.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#535 PostWysłany: 07 Maj 2024 13:14 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 562
Kilometry: 858 234
Czy w Modlinie są jakieś ograniczenia czasowe przy wpuszczaniu pasażerów na kontrolę bezpieczeństwa? tzn. nie wcześniej niż np. 2 albo 3 godziny przed planowaną godziną odlotu?

#536 PostWysłany: 07 Maj 2024 13:31 
Awatar użytkownika

srebrny
@Tomo14
Woda bieżąca nie zawsze oznacza wode pitną, ale przyczyna jest zapewne ekonomiczna, wówczas spadła by sprzedaż małych buteleczek wody po 6 PLN.
Tak samo ograniczyli ilość miejsc siedzących na rzecz duty free, żeby ten promil podróżnych kupił flachę i czekoladkę.
Na piętrze obok kawiarni była poczekalnia z miejscami siedzącymi, obecnie zamienili to chyba na biura.
Wystarczą cztery loty w ciągu jednej godziny i większość pasażerów stoi lub siedzi na podłodze.

#537 PostWysłany: 07 Maj 2024 15:37 
Awatar użytkownika

platynowy
W Polsce to chyba wszędzie woda z kranu jest wodą pitną.
Raz w życiu trafiłem, że woda kranowa strasznie śmierdziała jajem (wodociąg w Wetlinie) - ponoć nie mogą sobie z tym poradzić.
Rzadko bo rzadko, ale czasami w kranie trafia się ohydna woda (np. na IST czy w Grecji na wyspach).

Ponieważ ja latam zawsze z butelką filtrującą, więc jest mi wszystko jedno czy nalewam (w Polsce) z poidełka czy z kranu w łazience.
Tylko jak nie ma poidełka to zazwyczaj się śmiejemy z moją dziewczyną, że pijemy wodę z kibla :lol:

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#538 PostWysłany: 07 Maj 2024 16:54 
Awatar użytkownika

srebrny
Myślę, że w Polsce i innych cywilizowanych krajach aby wodę otagować jako pitną w miejscu publicznym musi ona spełnić określone parametry, a te na pewno różnią się od tych dla wody w kiblu. Inaczej rozboli brzuszek i pozew ;)

#539 PostWysłany: 27 Maj 2024 23:12 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Modlin zapowiada inwestycje.
https://www.rynek-lotniczy.pl/wiadomosc ... 21041.html
 Profil Relacje PM off  

#540 PostWysłany: 28 Maj 2024 22:07 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 562
Kilometry: 858 234
Kashpir napisał(a):
Czy w Modlinie są jakieś ograniczenia czasowe przy wpuszczaniu pasażerów na kontrolę bezpieczeństwa? tzn. nie wcześniej niż np. 2 albo 3 godziny przed planowaną godziną odlotu?

Sam sobie odpowiem - chyba restrykcyjnych ograniczeń nie ma, na lot o 22:35 bez problemu wszedłem ok. 19:00.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 544 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość