Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 388, 389, 390, 391, 392, 393, 394 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#7801 PostWysłany: 20 Wrz 2023 18:52 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Kłopotów Revoluta ciąg dalszy. Firma nie zaprezentuje wyników za 2022 rok w pierwotnie wyznaczonym terminie.

https://www.cashless.pl/14246-revolut-r ... opoznienia
 Profil Relacje PM off  

Majówka w Azji 😎 Hongkong i Hajnan w jednej podróży z Warszawy za 2635 PLN 🔥 Majówka w Azji 😎 Hongkong i Hajnan w jednej podróży z Warszawy za 2635 PLN 🔥
Złap oddech na Zanzibarze 👙🏖️🥰 Tygodniowy urlop za 2935 PLN Złap oddech na Zanzibarze 👙🏖️🥰 Tygodniowy urlop za 2935 PLN
#7802 PostWysłany: 20 Wrz 2023 19:53 

niebieski
Ja dziś im wysłałem mój dowód osobisty bo już prawka nie akceptują to dostałem w odpowiedzi że zamykają mi konto za 2 miesiące. :D
 Profil Relacje PM off  

#7803 PostWysłany: 20 Wrz 2023 20:03 

srebrny
A zamykają, bo...?
 Profil Relacje PM off  

#7804 PostWysłany: 20 Wrz 2023 22:30 

niebieski
Żadnego uzasadnienia nie podali.
 Profil Relacje PM off  

#7805 PostWysłany: 25 Wrz 2023 09:17 

Loty: 16
Kilometry: 26 175
Dzisiaj zauważyłem że do dnia dodali w app dokładną godzinę o której resetowane są limity np. wymian walut czy bezpłatnych transakcji giełdowych 🙂

#7806 PostWysłany: 25 Wrz 2023 14:16 

^^^ i wszyscy mają 21:45 czy to też zależy od godziny założenia konta?
 Profil Relacje PM off  

#7807 PostWysłany: 25 Wrz 2023 14:22 

srebrny
Nie wszyscy.
 Profil Relacje PM off  

#7808 PostWysłany: 25 Wrz 2023 15:45 

Gdzie tego szukać??
 Profil Relacje PM off  

#7809 PostWysłany: 25 Wrz 2023 16:13 

lolekanabolek napisał(a):
Gdzie tego szukać??
Start -> Plan -> Transakcje wymiany
 Profil Relacje PM off  

#7810 PostWysłany: 25 Wrz 2023 17:04 

U mnie
1.10 godz 12.05.
 Profil Relacje PM off  

#7811 PostWysłany: 26 Wrz 2023 22:34 

srebrny
Kojarzycie moze czy revolut mozna dokladowac amexem ?
 Profil Relacje PM off  

#7812 PostWysłany: 26 Wrz 2023 22:41 
Awatar użytkownika

Loty: 344
Kilometry: 432 849
srebrny
@michcioj

Nie.
Tylko Visa/MasterCard/Maestro
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#7813 PostWysłany: 27 Wrz 2023 18:57 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
Marek Marszolik napisał(a):
Żadnego uzasadnienia nie podali.

Walcz o swoje: https://subiektywnieofinansach.pl/bank- ... l-do-sadu/
 Profil Relacje PM off  

#7814 PostWysłany: 30 Wrz 2023 11:02 

niebieski
ZEN ma fajne wyjaśnienie opisu kaskadującego sposobu rozliczania transakcji z rachunków walutowych o pozytywnym bilansie, przy czym rachunek w EUR jest rachunkiem nadrzędnym, no chyba że waluta transakcji odpowiada walucie rachunku na którym są środki. Jak nie ma to domyślnie idzie z EUR.

Czy podobnie działa to dla polskich kont w Revolut?
 Profil Relacje PM off  

#7815 PostWysłany: 01 Paź 2023 23:17 

niebieski
Czy ktoś testował anulację planu ultra w przeciągu 14 dni? W regulaminie jest napisane że pobierają opłatę tylko za wysłanie karty. Czy kartę wysyłaja automatycznie po kupnie planu czy tylko jest opcja na zamówienie jej?
 Profil Relacje PM off  

#7816 PostWysłany: 03 Paź 2023 14:36 

złoty
@Martin79 Poszukiwania sposobu na darmowe saloniki ciąg dalszy? ;)
 Profil Relacje PM off  

#7817 PostWysłany: 03 Paź 2023 20:44 

srebrny
Garmond napisał(a):
Allegro wyleciało prawie u wszystkich - były wpisy że kończą współpracę z pośrednikami.

o to bylaby wielka szkoda, na tym etapie sa jeszcze w cashgoback.pl i goodie.
 Profil Relacje PM off  

#7818 PostWysłany: 04 Paź 2023 11:08 

niebieski
Długo się wzbraniałem, ale założyłem w końcu Revolut Ultra. Znalazłem gdzieś link polecający, gdzie za zapisanie i wykonanie transakcji 50 zł dostajemy 100 zł, także przynajmniej prawie połowa opłaty miesięcznej się zwróci. Moje obserwacje po 24h użytkowania:

+ szybki i łatwy proces rejestracji
+ dobrze dopracowana apka
+ depozyty kartą czy też Apple Pay natychmiastowe i bezpłatne
+ Express Elixir w PLN faktycznie działa bardzo fajnie, aczkolwiek mylące jest zlecanie przelewu w PLN gdzie R podaje, że mogą wystąpić opłaty banków pośredniczących, które tak naprawdę nie występują. Przelew wychodzi z nadanego nam rachunku w PLN w Aion Bank.
+ rachunek w PLN prowadzony w polskim oddziale Aion Ban, wpłaty na ten rachunek np z Aion Bank, a zatem przelew wewnętrzny, księgowane są na R w kilka minut
+ ogólnie dobre kursy walut (chociaż nieco lepsze mam mBanku). Ja zwykle zwracam uwagę na wymianę EUR na PLN, gdzyż wymieniam tylko w tą stronę. Kursy Revolut takie same jak ZEN Platinum / Aion Bank. Już pisałem wcześniej, że ZEN nieco zwiększa marżę na walutach jakoś po 17tej (o czym nie piszą), nie robi tego ani R ani Aion.
+ 1% cashback przy transakcjach poza Europą i UK, 0.1% w Europie i UK.
+ 2.7% rachunek oszczędnościowy w EUR
+ zamówiłem wczoraj kartę R Ultra przed południem i już dzisiaj nadali DHLem, więc pewnie jutro będzie.
+ gwarancje bankowe €100,000
- bazowa waluta to PLN i nie ma możliwości tego zmienić
- nie można deaktywować rachunku PLN
- kaskadowanie transakcji działa w sposób: transakcja odpowiada walucie rachunku, wtedy środki pobierane są z tego rachunku, ale w przypadku braku środków nadrzędnym rachunkiem sprawdzanym jest PLN, a nie EUR (dla mnie mając EUR to minus, zwłaszcza że nie można deaktywować rachunku w PLN). Dopiero drugim rachunkiem sprawdzanym jest EUR w przypadku braku środków w PLN.
- Stays (rezerwacja hoteli) bazowa waluta PLN i nie można tego zmienić. Głupia sprawa, bo mając EUR i rezerwując hotel w strefie EUR oczywiście nie chcemy go rezerwować z przeliczeniem na złotówki.
- LT IBAN
- wg supportu nie można inwestować np w ETFy wyrażane w EUR bezpośrednio z konta w EUR, ponoć konto inwestycyjnie można prowadzić tylko w USD.
- brak możliwości zarządzania szczegółowymi limitami dotyczącymi karty np limitu kwoty wypłat z bankomatu

Jak ktoś ma jakieś pomysły na moje minusy, to dajcie znać. W tej chwili chyba najlepszą opcją na nie używanie konta w PLN do transakcji w walucie w której nie posiadam rachunku w R jest po prostu przesyłanie PLN na konto oszczędnościowe w R, skoro nie ma możliwości jego deaktywacji.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#7819 PostWysłany: 04 Paź 2023 17:49 

Loty: 16
Kilometry: 26 175
Raffles napisał(a):
- wg supportu nie można inwestować np w ETFy wyrażane w EUR bezpośrednio z konta w EUR, ponoć konto inwestycyjnie można prowadzić tylko w USD.

Bezpośrednio z konta w RLT Bank nie można, trzeba najpierw przelać euro na konto transakcyjne. Można, od kiedy pojawiły się ETFy dodali mi też subkonto w euro w zakładce Akcje.
Raffles uważa post za pomocny.

#7820 PostWysłany: 06 Paź 2023 14:55 

Mam takie pytanie odnośnie revolut, chcę sprzedać większą ilość waluty a mam plan standard. Czy można zrobić taki wałek że aktywuję premium sprzedaje wypłacam z bankomatu i przed upływem 14 dni wracam na standard bo wtedy revolut zwraca pobraną kasę za plan premium. Moje pytanie czy naliczą mi za przewalutowanie wstecz czy przejdzie taki wałek?
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 388, 389, 390, 391, 392, 393, 394 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości